Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.12.2008., 18:21   #31
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
I sta bi ja onda trebao. Burazu sam kupio konfu kod njih i rekao da mi ju sloze jer mi se nije dalo zezat sa slaganjem. Platio dostavu 100kn, nisam dobio niti originalnu ambalažu, niti kljuceve od chiefteka no dobro.

ALI nisam dobio ni te jamstvene listove za svaku komponentu nego samo racun. I sada posto je crkniu CPU kad im odnesem kantu ako ju ne budu htjeli primit nabit cu im taj chieftec od 20kg u facu.
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2008., 20:20   #32
von Schultz
Premium

Datum registracije: Sep 2007
Očigledno... ma velim ti, cigani...
von Schultz je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.12.2008., 20:40   #33
Mad_Duke
Guest

Racun ti je dokaz kupnje. Zna se otkad do kad garancija vrijedi. Taj list je neki njihov isprdak i tebe boli briga za njihove interne debilane. Ako im to sluzi za nekakvo numeriranje vezano uz serijski broj ili nesto trece. Tko im je kriv sta to ne isprintaju na a4 racun i stave te podatke.

1. Imas racun, dokaz kupnje koji na sebi ima datum.

2. Garancija X mjeseci od kupnje. Znaci od datuma na racunu.
  Reply With Quote
Staro 21.12.2008., 22:46   #34
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
račun je u stvari ugovor između kupca i trgovca u pravnom smislu.
obično je na njemu navedeno trajanje garancije.

na garantnom listu pišu uvjeti garancije, eventualno koji uvoznik je uveo robu te kojim servisima se nosi roba-komponenta na popravak.
tu dolazi do zapinjanja jer kupac nije uvijek u pravu kada neispravnu robu nosi u trgovinu gdje je kupljena. jer trgovina ne mora nužno biti i servis.
nemojte me sada napadati, ali tako je. tome služi garantni list i podaci na njemu, da se zna postupak reklamacije proizvoda.
oni mogu malo zavlačiti, ali račun je dovoljan da se po njemu "izvuče" ovlašteni servis-uvoznik.

u najgorem slučaju, može se javiti direktno proizvođaču i reklamacije se često uvažavaju, samo to povlači troškove slanja komponente kamo već treba, i samim time isplativost slanja (kod jeftinijih komponenti)...
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2008., 01:06   #35
alimilano
Premium
Moj komp

alimilano's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor Catalyst Group Pregled postova
... A poznavajući Vemulj ekipu, zar nije vjerojatnije da oni meni uvaljuju sumnjive matične ploče, nego da je meni sjeban cijeli komp?
Citiraj:
Autor Catalyst Group Pregled postova
Dobio sam kitu jučer u Vemilu - više ne primaju od nikoga reklamacije ako se donese samo račun. Naime, treba imati i jamstveni list - onu naljepnicu sa ambalaže.

Tak su otpilili i jednog lika ispred mene.

Cigani.
hoćeš i dalje kod njih kupovat hardware?...bar u ZG imaš izbor informatičkih trgovina
alimilano je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2008., 18:46   #36
feorge
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Ista stvar,ista ploča mjenjana več nekoliko puta,šogor ima istu također mjenjana 3-4 put,jedanput je skroz otišla a ostalo,pali se tek od 5-6 put.Prije ove ploče ugradio sam bar 30-40 ploča i s niti jednom nije bilo problema.Trenutno imam jednu koja se uopče ne pali(nosim je na zamjenu posle Nove godine) i jedna koja se pali od,neznam više ali bar 7-8 pokušaja,isto nosim na zamjenu,s tim da ovaj put ne pristajem uzeti više ovaj model ploče.
feorge je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2008., 20:45   #37
von Schultz
Premium

Datum registracije: Sep 2007
Hm i što da sad napravim? Da odem opet do njih i inzistiram da mi zamjene pliču bez obzira na to kaj nemam garantni listi (naljepnicu)... da se pravim blesav i velim da mi ga nisu dali?

Mislim, dobio sam onaj papir nakon servisa - i na njemu piše da se samo uz prilaganje tog papira i originalnog računa može opet ostvariti garancija... pa kog tu sad ko jebe...?
von Schultz je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2008., 20:51   #38
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
reci da ne reklamiraš kutiju, nego matičnu a da na njoj nije bilo nalijepljene garancije.
ili da si dobio kutiju bez naljepnice.

ne odustaj. počni vikati ako ne ide. stani ispred vrata trgovine i kaži svakom tko ulazi što se unutra događa...
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2008., 20:54   #39
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Otidji tamo i budi krajnje neugodan , prijeti se svim i svacim - pogotovo inspektoratom , pogotovo kad se uzmi u obzir koji put vec mijenjas , trazi sefa za razgovor , napomeni da uopce te popravak ne dira vec da oces neko drugo rjesenje jer ocito kod njih sve crkava ... Budi kreativan
Router je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2008., 20:57   #40
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Reci da si ostavio ambalažu kod njih, donesi im samo ploču.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno