|
![]() |
#31 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#32 |
apsolventus
Datum registracije: Oct 2008
|
Marvell Yukon Gigabit Ethernet Controller Driver je mrežni žičani driver, naravno da trebaš instalirati i broadcom drivere za bežičnu
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Da se nadovežem glede AHCI drivera. Prije desetak dana sam instalrao OS sigurno 30tak puta. Isprobavao AHCI, IDE, Nativ IDE i u globalu su to tako sitne razlike da ih nećete primjetiti. Po meni, ako instalirate XP ostavite u BIOSu Native IDE i ne stavljajte AHCI. Sve će raditi savršeno. Sa AHCIjem na laptopu nećete dobiti nikakvo ubrzanje koje će te moći primjetiti, ali će te u 50% slučajeva dobiti nestabilnost OS-a.
![]() |
#34 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
HP Wireless Assistant je samo aplikacija zadužena za uključivanje/isključivanje WLAN-a i Bluetootha, nema nikakvu ulogu u traženju mreža.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
HDD Bios postavke
Ako želite vrtiti XP uvijek odaberite IDE mode. RAID svi znate što je. S-ATA također. AHCI je mod koji se na većini ploča s Inteovim chipsetom pali zajedno sa RAID funkcijom (tako da Intel preporuča odabir RAID ukoliko to OS podržava). AHCI nudi više prednosti za serversku primjenu, a od toga dvije bitne: 1) to da možete vaditi i mjenjati diskove dok je računalo u "pogonu" i 2) da zadatke izvršava najkraćim putem, a ne redosljedom kojim ih je korisnik unio. Ovo zadnje može nešto ubrzati disk i produžiti njegovu dugovječnost ali samo kod serverske primjene jer se promjene osjete samo kod velikih read/write zahtjeva. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Pokušavam frendici "sredit" komp, ima hp 6730b i nikako da mi pokaže da ima network adapter tj wireless, plava lampica je uključena ali komp pronalazi bluetuth i ništa više. Instalirana je vista buisiness x64. Kad želim napraviti wireless vezu upisuje mi "Windows did not detect any networking hardware" U device manageru također pod netvork adapter nalazi samo bluetuth..pomagajte. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To što je "plava lampica" uključena ne znači ništa, ona hardverski uključuje/isključuje WLAN i BT. Pogledaj u HP Wireless Assistantu je li WLAN kartica aktivna...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
Hm, hm, hmmm... stara je tema i neka moderatori ne zamjere sto je ponovno ozivljavam. HP 6735s. Dobio sam ga sa Win 7. Zelim staviti XP na njega. Prebacio sam ga na IDE mode u BIOSu, krenuo s instalacijom windowsa. I sada, nakon sto vec podesim jezicnu regiju i dam ime racunalu - kompjuter se izgasi. Sam od sebe. Sestra je primjetila da se to desavalo i prije, dok su Win 7 bili instalirani. Nikakav zahtjevni posao, ono, Word... Any suggestion? Meni pada na pamet baterija ili pregrijavanje... eventualno neadekvatan BIOS? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|