Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 21.10.2008., 14:21   #31
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor greenfly Pregled postova
Ae Bubba nemoj sad njatke odseli se , ćuti i plaćaj...itd.
Ne "njamke" ja, nego ti, ljubane. Zakon je donesen, na tebi je da ga postujes. Ako ti ne odgovara, nije da nema zemalja...

A kao sto je Lewis rekao, da je to jedini takav. Ima puno gorih i puno skupljih legalnih haraca. Mozes jedino sjedit, palakt i platit.

Citiraj:
Moje je pitanje bilo vrlo jednostavno ako se legalno može
Opet ti govorim, jedino "legalno" sto mozes napraviti je sutit i platit. Takav je zakon a ti si ga kao stanovnik RH duzan postivati. Ako ti se ne svidja placati RTV pretplatu ili cinjenica da je predvidjena kazna zatvora za ubojstvo s predumisljajem x godina, to je iskljucivo tvoj problem, a ne problem "banana drzave"... I opet ti ponavljam, ako mislis da postoji drzava koja ce ti prodavati "jeftinije banane" od ove - siroko ti polje.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline  
Staro 21.10.2008., 14:24   #32
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor morph Pregled postova
Cak ti niti to ne jamci mir, meni su uredno zvonili vise puta iako su racuni placani putem trajnog naloga. Dva puta sam im predocavao dokaze da je sve uredno placeno, nakon toga nisu vise pustani u zgradu, a preko portafona su upuceni na Prisavlje pa neka tamo provjeravaju tko je ili nije platio.
Meni nisu nijednom pozvonili od kad dobijam uplatnice u sanducic (evo ima sad oko 2 godine) tako da sam zadovoljan (kolko mogu biti zadovoljan sa necim sto je krenulo sa 53 kn a sad je vec 73kn unazad 3-4 godine od kad su dobili blagoslov da svakih 6 mjeseci podugnu cijenu ).
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.10.2008., 14:29   #33
greenfly
Od nonine sestre kunjado
Moj komp

greenfly's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Ne kupujem ja jeftine banane

Ja bih samo plaćao ono što koristim, a ono što ne koristim ,dozvolite mi, ne bih ... jednostavno.

U italiji se jednostavno javiš u RAI i prekineš "suradnju" ,, jeftina banana.
Staro 21.10.2008., 14:41   #34
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor kalixius Pregled postova
Ček,kako ti oni to "onesposobe" telku koju si ti platio?

73kn = 1 televizor u kući,hvatanje 9 programa
63kn = 1 televizor u kući,hvatanje 75 programa (MaxTV)

Mislim da dileme nema.Ljudi shvaćaju da je ta RTV pristojba za plaćanje prijamnika u kući,ali ta cijena je ruku na srce preskupa...
Tako da je najbolje ukinuti tu pristojbu i lijepo uzeti MaxTV.Još bolje ako živiš u stanu pa kada ti dođe inkasator onda ga samo ne pustiš u stubište.

@negdje sam načuo da je u procesu da se ukine ta pristojba.Koliko je to istinito? (ili je to samo još jedno predizborno obećanje?)
Onepsosobe samo utikac tj. da ga nemos ustekati u struju, stave blombu na utikac . Blesavo rjesenje ali drugog nemaju pa moraju nesto .

Mislim (ako se dobro sjecam proslog racuna) da je MaxTV 65KN ali nebinto i slazem se u potpunosti da je 73kn preskupo ali poanta je daje to "KAO" porez na luksuz tj. na posjedovanje TVa. E sad kako su oni smudrovali da to ide HRTu to je vec drugi par ciplea jer ako je to POREZ (pretplata) na TV prijamnik trebao bi ici u drzavnu kasu a onda nek ga daju kome hoce.

E sad naravno da bi to bilo logicnije (premda i dalje bezobrazno skupo) ali kod nas dosta toga nije logicno pa nije ni ovo ali veci problem je da su oni dali HRTu (po zakonu) mogucnost da "uskladjuje" RTV pristojbu svakih 6 mjeseci sa prosjecnom placom i to na nacin da RTV pristojba iznosi 1,5% prosjecne place u HR koja je sad oko 5000kn (neznam ko to istrazuje/ocjenjuje ali valjda imaju nekog nezavisnog da nas ne muljaju i tu ). E sad druga je stvar sto ta prosjecna placa se izracuna i kad se zbroje astronomske saborske i menadjerske place u HR pa se ta cifra poveca, koliko je to fer nebi ulazio ali legalno je .

Najbolje da nam odrede "pretplatu" za sve pa da unaprijed rasporede placu tak da je nemoramo ni podizati i problem rjesen (a sve smo blize tome jer svi imaju neku pretplatu/pausal za neki vrag, RTV pretplata, Telefon pretplata, Internet, Vodovod, Odvoz smeca, Struja, Plin........... svi bas svi imaju neku pretplatu i cak i ako ne korisits a imas ugradjeno opet ces placati sto znaci da je jedini nacin da to izbjegnes da se "odjavis" pa tako je i sa HRTom - odjavi Tv prijamnik i neces placati pretplatu = jedini legalan nacin . E sad hoces ti nakon toga i dalje gleadti Tv to je vec tvoj problem i ne ulazim u to ).

P.S. Da u pravu si, bilo je govora o ukidanju Tv pretplate u medijima prije nekog vremena ali ruku na srce mislim daje to u HR totolano nerelano za ocekivati, cak i da ukinu PRETPLATU uvest ce nesto drugo tj. samo ce se drugacije zvati je rinac ebi HRT propao momentalno tj. morali bi ga privatizirati a to im jos za sad ne pashe . Tako se dogodilo kad su u HEPu ukinuli naknadu za "snagu", onda su uveli pretplatu/pausal i podigli cijenu kW i opet smo na istom ako ne i skuplje ).
Staro 21.10.2008., 14:42   #35
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Čitam ovo od početka teme i smijem se
Još jedan pokušaj odjave RTV pristojbe... Ajmo ovako, vidim da se citiraju zakoni pa da malo pojasnim stvari... RTV pristojba se plaća zbog posjedovanja TV i radio prijamnika... A ne zbog toga što netko kaže: "Ja necu gledat i slušat program HRTa" pa sad odjavi televizor... NE, televizor se odjavljuje kada nemate televizor, a ne kada ne želite više gledat HRT...

Ova rasprava se vodi već godinama na raznim forumima, news grupama itd...
E sad, ima rupu u zakonu, a to je da inkasator ne može ući u vaš dom osim ako ga vi svojevoljno ne pustite... Kažete da nemate televizor i nek ide dalje
DoX_Chabar je offline  
Staro 21.10.2008., 14:47   #36
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor greenfly Pregled postova
Ne kupujem ja jeftine banane

Ja bih samo plaćao ono što koristim, a ono što ne koristim ,dozvolite mi, ne bih ... jednostavno.
Bojim se da cemo svi morat kupovati cigle jos uvijek, nazalost...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline  
Staro 21.10.2008., 15:03   #37
manki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2008
mi placamo uplatnicama svaka tri mjeseca....
otkako smo pocheli tako, inkasator je dolazio sljedeca chetiri mjeseca (svaki put neki drugi starkelja) obichno za vrijeme ruchka (mamu mu *****) pa bi se stari uredno i smireno dignuo od stola, otvorio vrata, lijepo mu rekao da placamo uplatnicom...
kreteni bi lijepo rekli da oni za to ne znaju i htjeli bi da im stari plati....
stari bi im predochio uplatnicu (odrezak), ali bi oni dalje inzistirali da nisu primili uplatu ili kajtijaznamkaj....
tada bi stari eksplodirao i bujicom uvreda,te spominjanjem seksa mu sa mamom i ostalom rodbinom, te dodavanjem nekih seoskih zhivotinja, otjerao ga s vrata....
buraz i ja bi se cerekali i nastavili derati po krumpirima i mesu (ako nije bio cushpajz )
poruka.......nastavljamo dalje placati i mirno zhivjeti dok se ne ukazhe prilika za drugo....
manki je offline  
Staro 21.10.2008., 15:18   #38
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Baka Pregled postova
Tako da ovim nikog ne poticem na neplacanje nego samo kazem kako stvari stoje. Tu imamo zakon irupu u zakonu. Pa ko voli neka izvoli
Ne plati par mjeseci niz primarnih komunalija i saznat ces definiciju humanosti civilizacije. Ima ih nekoliko, ali najbolje možes izmjeriti definiciju sa nekoliko mjeseci neplacenih racuna

Nije da mi je drago, ali kako stvari stoje vrlo brzo ce pustanje u stan postati "jako" opravdana rutina. Nekome se po poznatom modelu jako zuri stvarati paniku u glavnom gradu sa friziranim opasnostima po stanovnike. Na dnevnoj bazi od 09. kao naruceno se redaju .izdarije, dok spasioci u ladici vec spremno cekaju 10-tak zakona koji ce donjeti "sigurnost" tako potrebnu. Borba je moguca, ali pametno i u sjeni. Dotle, nek ti TV pretplata bude najmanja briga u moru poreza na život.

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Bojim se da cemo svi morat kupovati cigle jos uvijek, nazalost...
Bu...,

Ako ih mislis i dalje maloprodajno prodavati po maksimirskoj šumi... Mores ih pojedinacno kupovati u komedija firmi
Visage je offline  
Staro 21.10.2008., 16:07   #39
~Trt~
red drum
Moj komp

~Trt~'s Avatar

Datum registracije: Aug 2008
plaćao 3 mjeseca....stjerao ih u k.... doslovno...došli nakon 3 dana stavit "plombu" (pvc vrećica za zamrzavanje zavezana tankim konopcem i plomba preko konopca)...pitao čovjeka kad je zapisao da je "plombirao" tv jel to to...ovaj rekao je...pred njim raskupusao to isto što je on kao plombirao...uštekao tv...otpratio zbunjenog čovjeka do vrata...mahnuo mu....nastavio gledat tv....
prošlo je 4 godine i nitko se još nije pojavio,a ako se pojave pustit ću cucka na njega jer je neovlašteno ušao u moje dvorište!

~Trt~ je offline  
Staro 21.10.2008., 17:15   #40
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Ne plati par mjeseci niz primarnih komunalija i saznat ces definiciju humanosti civilizacije. Ima ih nekoliko, ali najbolje možes izmjeriti definiciju sa nekoliko mjeseci neplacenih racuna

Nije da mi je drago, ali kako stvari stoje vrlo brzo ce pustanje u stan postati "jako" opravdana rutina. Nekome se po poznatom modelu jako zuri stvarati paniku u glavnom gradu sa friziranim opasnostima po stanovnike. Na dnevnoj bazi od 09. kao naruceno se redaju .izdarije, dok spasioci u ladici vec spremno cekaju 10-tak zakona koji ce donjeti "sigurnost" tako potrebnu. Borba je moguca, ali pametno i u sjeni. Dotle, nek ti TV pretplata bude najmanja briga u moru poreza na život.

Bu...,

Ako ih mislis i dalje maloprodajno prodavati po maksimirskoj šumi... Mores ih pojedinacno kupovati u komedija firmi
Čipovi samo čekaju
Oglas

Oglas
Staro 21.10.2008., 17:39   #41
bluefluid
Premium
Moj komp

bluefluid's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor DoX_Chabar Pregled postova
Čitam ovo od početka teme i smijem se
Još jedan pokušaj odjave RTV pristojbe... Ajmo ovako, vidim da se citiraju zakoni pa da malo pojasnim stvari... RTV pristojba se plaća zbog posjedovanja TV i radio prijamnika... A ne zbog toga što netko kaže: "Ja necu gledat i slušat program HRTa" pa sad odjavi televizor... NE, televizor se odjavljuje kada nemate televizor, a ne kada ne želite više gledat HRT...

Ova rasprava se vodi već godinama na raznim forumima, news grupama itd...
E sad, ima rupu u zakonu, a to je da inkasator ne može ući u vaš dom osim ako ga vi svojevoljno ne pustite... Kažete da nemate televizor i nek ide dalje
eto hvala sto si nam pojasnio... i odmah uz silno objasnjenje predlozio sto napraviti
bluefluid je offline  
Staro 22.10.2008., 14:06   #42
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Na forumu inače postoji nešto kaj se zove Search ili po naški Tražilica

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=79920

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno