Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Rezultati ankete: Koji fotić od ova tri?
Sony DSC-H50 2 8.33%
Canon S5-IS 13 54.17%
Panasonic DMC-FZ18K 6 25.00%
Nešto četvrto 3 12.50%
Glasači: 24. Ne možete glasati na ovoj anketi

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.10.2008., 11:27   #31
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
omg...FZ18 je više-manje isto što i FZ8, samo sa jačim zoomom i nekim dodatnim feature setom...optika je dobra kod panasonica ali taj extremni zoom na tako malom i laganom aparatu sa tako malim chipom...hehe...sry ali ovo je smiješno predstavljati kao prednost...FZ8 sam imao i radio je jako loše slike bez blica u nekoj zatvorenoj (ne nužno pemračnoj!) prostoriji...kad ti lition baterija ode onda si u banani (di je druga, kolko košta?), a i brže odlazi od dobrih punjivih AA baterija.... poklonio ga burazu i sad gledam uzeti S5 IS...Panasonic je igračka u odnosu na canona.....
inače, genijalno mi je kad netko dođe po savjet ovdje i onda posluša drugi savjet jednog čovjeka i pa-pa...

btw...FZ18:

Indoor Portrait without Flash
The indoor portrait without flash doesn't work so well. Although the light is not especially poor the resulting photo is dark. The camera also appears to have pushed up the ISO levels. This has led to a fair amount of noise appearing. Many people prefer the more natural look a photo has without flash. With the DMC FZ18 it looks like you will need pretty good light to be able to take flash free indoor portraits.

Outdoor 2 (No Zoom)
This photo is brighter than many cameras manage to produce when the lens is not zoomed in at all. Colours are strong, but there is a small amount of noise creeping into the sky. Considering how far distant some of the objects in the photo are the DMC FZ18 does a fair job of focusing

po meni best buy do 2200 kn je Canon S5 IS
do 1600 kn Panasonic FZ8

i to je to....
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2008., 12:02   #32
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
@Gnomisa:
1. Nije bitan "zoom faktor" (što god to značilo) nego raspon fokusne duljine koja je na Panasonicu generalno bolja (28mm je pristojni wide-angle).

Nadalje, sve te nedostatci u automatskom modu se ne manifestiraju ukoliko sam kontroliraš aparat i slikaješ kako spada.

Ove spike tip: Canon ima daleko bolju sliku su bajke, svi današnji kompakti/fashion/ultra kompakti i SLR-ovi imaju usporedivu sliku (u svojoj kategoriji) - naravno uvijek ima (ne)časnih izuzetaka te je najvažnija stavka ergonomija, objektiv i dodatna obilježja (features).

Niti jedan od tih aparata ne briljira u visokom ISO, sve iznad 400 je puno šuma te to nisu aparati za slikavanje pri lošem i slabom svjetlu zbog lošijih AF senzora i senzora za mjerenje svijetla (u usporedbi s SLR-ovima).
Mar je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.10.2008., 15:16   #33
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
@Gnomisa:
1. Nije bitan "zoom faktor" (što god to značilo) nego raspon fokusne duljine koja je na Panasonicu generalno bolja (28mm je pristojni wide-angle).

Nadalje, sve te nedostatci u automatskom modu se ne manifestiraju ukoliko sam kontroliraš aparat i slikaješ kako spada.

Ove spike tip: Canon ima daleko bolju sliku su bajke, svi današnji kompakti/fashion/ultra kompakti i SLR-ovi imaju usporedivu sliku (u svojoj kategoriji) - naravno uvijek ima (ne)časnih izuzetaka te je najvažnija stavka ergonomija, objektiv i dodatna obilježja (features).

Niti jedan od tih aparata ne briljira u visokom ISO, sve iznad 400 je puno šuma te to nisu aparati za slikavanje pri lošem i slabom svjetlu zbog lošijih AF senzora i senzora za mjerenje svijetla (u usporedbi s SLR-ovima).
taj wide angle mu je i jedina prednost pred canonom...ali koliko je to jednom casualcu, da ne velim amateru bitno? Istini za volju, taj noise koji je definitivno puno primjetniji kod panasonica nego kod canona čak i pri najnižim iso vrijednostima - nije toliko strašna stvar ako se printaju one male slikice za album koje vecina koristi...a Canon definitivno ima bolju sliku, vjernije boje itd...bez obzira što svi imaju mali senzor...ergonomija? hmm, pa iskreno smetalo mi je što je panasonic jako lagan (manja je trešnja kod superzoom fotkanja kod težih aparata), dalje, kvaliteta samog kučišta je lošija nego kod canona a sami ekran koji se okreće u svim smjerovima je velika, ali velika prednost kod praktičnog korištenja.....kažem, FZ8 je za tu lovu dobar fotić, neki best buy....ali FZ18 lako gubi od Canona S5 IS u 90% slučajeva...
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2008., 15:15   #34
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Evo samo par slika nabrzaka i na auto postavkama... Nisam imao što slikat, nit sam još proučio cijeli fotić.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 11.10.2008. u 15:39.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno