Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.07.2008., 08:11   #31
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor thopok Pregled postova
To baš i nije točno.
Zahebi marketing. Imam ga već godinu dana u sklopu Iskon.Dua pa valjda znam šta pričam. A imao sam i obični adsl prije tako da lako vidim razliku. Ako mi ne vjeruješ, odi kod nekoga tko ima Metronet ili Iskon.Duo i uslikaj mi splitter kojeg mora imati svaki korisnik 'običnog' adsl. U tom slučaju, javno obećajem da ću te častiti klopom i cugom ako dođeš u moje krajeve.
Staro 04.07.2008., 21:49   #32
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Da, to je sve istina, ali samo zato što:

Citiraj:
usluga prijenosa govora pružena putem Iskon bitstream aDSL usluge predstavlja uslugu prijenosa govora putem internetskog protokola, a koja upotrebljava internetski protokol pretvaranjem analognog govornog signala u digitalni signal pogodan za paketni prijenos podataka, te njegov prijenos i usmjeravanje putem terminalne opreme priključene na javnu nepokretnu telekomunikacijsku mrežu (VoIP) i ne odgovara kvaliteti javne govorne usluge.
Te stoga korisnici nemaju analognu liniju(onda nema ni potrebe za splitterom) kojom bi ostvarili neke od značajki dotičnog uređaja poput npr.:
• Manual selection of PSTN mode or VoIP mode while making a phone call
• Automatic selection of PSTN phone call on dialing emergency numbers

Ali, čini se da nova usluga HR.DUO pruža upravo to - zadržavanje postojeće linije i broja T-Coma. Uz nju, kao što se vidi, dolazi i splitter.

Ovo bi čak zaslužilo i zaseban topic.

A razlog nemogućnosti spajanja drugih routera, očito, leži negdje drugdje.
thopok je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.07.2008., 22:34   #33
lp_chandler
Premium

lp_chandler's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Dudes. Otišli ste malo off topic.
Jel mi može samo netko reć jel mogu šta ja napravit ako mi taj telefonski kabel ne sjeda dobro u router, tj, ja mislim da ne sjeda dobro. Jel to uopće moguće? Jel postoji više vrsta tih priključaka (ili samo dva - tel. kabel i ethernet kabel)?

Stvar je u tome što ja još ne znam jel taj router radi ili ne. Razmišljam jel da ga prodam ili ne. Brijem da ću si uzet neki d-linkom router, onakav kakav t-com daje.
lp_chandler je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2008., 23:25   #34
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
wag200 koliko sam čitao po netu i po samom linksys forumu, ima katastrofalnih problema sa uspostavljanjem veze, više neće nego oće. zgasiš ga jedanput, pa dvaput, triput, x-put i iz n-tog puta se spoji. eventualno bi neki 3rd party firmware koji nije od linksysa malo pomogao. a to za ulaženje tel konektora u dsl port, ne zamaraj se glupostima tipa škljocanje konektora. ti kad njega ubodeš, on ima kontakt, škljocnuo ili ne. odlomi mu onaj plastični zubić pa neće nikad škljocnut. a ako ti adsl lampica svijetli, znači da je detektirao adsl signal, a kad blinka onda se valjda pokušava sinkronizirati sa adsl-om. moj kad se upali najprije lampica blinka pa se ugasi, pa blinka još malo, pa se ugasi, pa se onda nakon minutu i nešto upali i onda se internet lampica upali.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2008., 23:58   #35
DiTech
Premium

DiTech's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
2lpch: neznam zasto si uopce isao mijenjati providerov router za linksys? naime ako si vec htio ruting opcije mogao si ga staviti paralelno sa kasdom.
imas 3 vrste prikljucka rj11, rj12 i rj45. proguglaj malo.

2sasuke: to si citao prije jedno 2 godine, i to boktepitaj s kojim providerom.
DiTech je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2008., 00:01   #36
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
čitam na jednom srpskom forumu da ljudi i dalje imaju problema sa time,a postovi su novi, tj od pred par dana. iako, bogtepitaj kakve oni adsl providere imaju u srbiji.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2008., 01:27   #37
lp_chandler
Premium

lp_chandler's Avatar

Citiraj:
Autor DiTech Pregled postova
2lpch: neznam zasto si uopce isao mijenjati providerov router za linksys? naime ako si vec htio ruting opcije mogao si ga staviti paralelno sa kasdom.
imas 3 vrste prikljucka rj11, rj12 i rj45. proguglaj malo.

2sasuke: to si citao prije jedno 2 godine, i to boktepitaj s kojim providerom.
To je prvo što sam probao, ali nikako da radi. Mislim da sam u ovoj temi napiso dosta stvari koje sam probavao, tak da pročitaj (ak te zanima).
Ne znam više šta ću. Počeo sam se opterećivat sa tim klikanjem zato jer već gubim razum. Ne znam što bi više probao, stvarno ne znam.
Staro 11.07.2008., 21:58   #38
lp_chandler
Premium

lp_chandler's Avatar

I dalje ništa sa svime. Mislim da ću zamjenit router za neki drugi, il najvjerojatnije prodat.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno