|
![]() |
#31 | |
sam svoj aka
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Edit: sry, ti pitaš za neki servis.....prekasno skužih.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
pojavio se novi igrač na sceni i to vrlo solidan i konkurentan .. namie izasla je serija MOOV ( mio moov ) koristi kartu MioMap 2008 ![]() Mio Moov 200 Istocna Europa 1432,72 kn Poljska, Češka, Mađarska, Slovačka, Turska, Slovenija, Hrvatska, Grčka, Rumunjska, Bugarska, Ukrajina, Bosna, Crna Gora, Srbija 200 je entry model ali vrlo solidne preformanse i bitku vodi s nuvi 200 i vivax 350 Mio Moov 330 Istocna Europa 1797,58 kn Poljska, Češka, Mađarska, Slovačka, Turska, Slovenija, Hrvatska, Grčka, Rumunjska, Bugarska, Ukrajina, Bosna, Crna Gora, Srbija Mio Moov 330 Full Europe 2010,60 kn Poljska, Češka, Mađarska, Slovačka, Turska, Slovenija, Hrvatska, Grčka, Rumunjska, Bugarska, Ukrajina, Bosna, Crna Gora, Srbija, Andora, Austrija, Belgija, Danska, Finska, Francuska, Njemačka, Gibraltar, Velika Britanija, Italija, Irska, Lichtensztajn, Luksemburg, Monako, Norveška, Nizozemska, Portugal, San-Marino, Švicarska, Španjolska, Vatikan serija 300 ( 330 360 i 370 ) su jace serije i imaju bluetooth razlikuju se u kolicini ucitanih karata inace rade na win ce 5.0 - što ce rec da su mogucnosti za DIY nadogradnju velike zgodna stvarčica je i Upgrade policy : For TA database, users can get free upgrade within 6 weeks after the users trigger the activation date. for local map, users can have 2 free upgrade for the first year. dakle dobijete 2 upgrede-a BESPLATNO službeni press je ovdje http://www.msan.hr/downloads/MioMoovEEU_for%20pr službene stranice http://www.mio.com/gps-navigation-pr...0-features.htm cjena je u optimumu 1350 kn za 200 i oko 1700 za 330 u protisu http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=3914100 karakteristike serije 330 su • Procesor: Samsung 2443 400 MHz • Operativni sistem: Windows Mobile 5.0 • Zaslon: 4.3” touchscreen, 480 x 272, Landscape • Radna memorija: 1GB ROM ; 64MB RAM • Baterija: Li-ION battery do 3h • Dimenzije: 160 x 135 x 78 mm • Masa uređaja: 170g • Jamstvo: 24 mjeseca • GPS receiver: SiRFstarIII with InstantFixII • Bluetooth: da • IrDA: ne • WiFi: ne • USB podrška: USB 2.0 • Slot: - SD/MMC • Posebnosti: - 3D City maps, Speedlimit, Photo Navigation, Picture Viewer • Audio: ugrađeni mikrofon i zvučnik, 3,5mm stereo jack • Pokrivenost zemalja kartama: Poljska, Češka, Mađarska, Slovačka, Turska, Slovenija, Hrvatska, Grčka, Rumunjska, Bugarska, Ukraina, Bosna, Crna Gora, Srbija,Latvija, Litva, Estonia, Andora, Austria, Belgija, Danska, Finska, Francuska, Njemačka, Gibraltar, Velika Britanija, Italija, Irska, Lichtenstain, Luksemburg, Monako, Norveška, Nizozemska, Portugal, San-Marino, Španjolska, Švicarska, Vatikan Zadnje izmijenjeno od: mcclarion. 18.06.2008. u 15:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
COD2 expert
|
upravo ciljam na ovaj model mio muuv 330 za kartama cijele europe. Zanima me kakav je u usporedmi sa garminom 250w. Konkretno kako ti uređaji stoje s naknadnim ubacivanjem karata, jednostavnost korištenja i sl... -->
mcclarion---> upravo ciljam na ovaj model mio muuv 330 za kartama cijele europe. Zanima me kakav je u usporedmi sa garminom 250w. Konkretno kako ti uređaji stoje s naknadnim ubacivanjem karata, jednostavnost korištenja i sl...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
|
a jeli moze gps stat upaljen tako da on prati gdje sam se ja krecem? bez ikakvog utipkavanje neke rute ili tako to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
sam svoj aka
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
COD2 expert
|
da, mislio sam uzeti prethodnika ali ovaj novi model se čini odličnim a i svi hvale cardinale kartu, konkurencija mu je garmin 250w koji mi se isto čini odličnim uređajem. koristim adiarute na mobu i meni je karta odlična. u biti, detaljnost karata me ne zanima nešto jer vjerujem da su obje dobre već lakoća korištenja i sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
|
ajmo probat redom odgovorit .. 2 rak 21 .. što se tiče općenito garmina .. to su jako kvalitetni uređaji koji su već dugo na tržištu i tu nema greške .. problem su karte .. garmin gura svoje karte .. dok vivax ,mio i pda uglavnom furaju outsorce karte kao sto je cardinale i-go ili mio map 2008 to se međutim pokazalo puno efikasnijim rješenjem jer hr garminu kao takva nije pretjeranao zanimljivia pa su i update karata spori i jos uvijek nedovoljno točni .. što bi znacilo da je s druge strane mio + mape poput cardinale ili mio map ( koje su rađene u suradnji s hr firmom http://www.mireo.hr/ ) imaju u stvarnosti bolju pokrivenost točnije koordinate i općenito prilagođenije našem području .. druga možda i bitnija stvar kod mia i pda navigacije je sto se gore vrti windovs CE 5.0 što znači da nisi vezan za niti jednog proizvođaca i možeš mjenjeat karte kako te volja + s otkljucanim uređajem možeš s neta skinut gomilu korisnih i manje korisnih stvarčica .. što garmin _NE MOŽE ! stoga sto se tiče garmin ws mio moov moj glas ide moov-u jer su : noviji uređaji, win ce besplatni update cjena ... 2 marko svaka navigacija (može) prati(t) gdje se trenutno nalaziš i bez zadane rute + dosta njih ima fukciju koja se zove take me home .. sto znaci da ti jednom kad zapamtiš poziciju kuce ili cega god .. možeš reći uređaju u bilo kojem trenutku da rutira prema kuci .. 2 rak 2 put .. konj-kur-encija garminovoj seriji 2** je moov 200 a seriji 3 moov 3*0 2 karlito NE MOŽE - uvjetno ... teoretski možeš ju stavit na pda ( odnosno ne stavljas na pda već na karticu ) ali pda mora imat gps prijenik odnosno BT prijemnik spojen ako ništa drugo .. zatim je bitna brzina procesora .. otprilike kao na compu .. sto je brzi procesor pda to je brzi i uređaj odnosno prikazivanje u realnom vremenu .. sto se tice brzina .. pda je limitiran baterijom .. odnosno sto brzi procesor to brze ode baterija .. brzine u pda s gps prijemnikom su od 250 mhz do oko 550 mh .. s tim da je 400 mhz sasvim ok a 250 ipak pre malo za normalan rad .. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
da li model 330 ima handsfree? 360 nisam našao cijenu u HR, a za 330 sam na službenim stranicama našao 2 različita podatna (na jednom mjestu piše da podržava handsfree a na drugom da mu bluetooth služi samo za data-transfer i da nema handsfree) ![]()
![]() |
#42 | |
Premium
|
Citiraj:
330 ima bt .. cijela serija 3 je hardverski jednaka a razlikuju se softverski .. što bi značilo da se "nekako " da natjerat da 330 radi kao 360 odnosno enable opcija bt .. "nekako " negdje ako me kužiš ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
|
koliko sam pročitao na službenim stranicama, 360/370 bi trebali imati i ugrađeni mikrofon, dok ga modeli 300/330 nemaju... pa me zato zanim da li 330 ima handsfree...
![]() |
#44 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
![]() |
#45 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
mozes na ovaj F-S Loox560 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=84764 ..a ujedno ima i 624MHz proc u sebi i najbolji gps chip. ako te zanima u full varijanti-sva moguca popratna oprema, just call ![]()
![]() |
#46 | |
sam svoj aka
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Koliko Mhz(CPU) ima nuvi 200? ![]() Nigdje da nadem taj info.. ![]()
![]() |
#49 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Premium
|
Moov 360 i Moov 330 <= obrati pozornost na Highlits i Specifications, jasno se vidi da 360 ima mic a 330 nema... pa me zato zanima što je s handsfree na 330, pogotovo kad veliš da 360 vjerojatno ni neće u HR... jer i kod jednog i kod drugog piše "Hands-free calling with BluetoothR: Make hands-free phone calls on the road. Simply tap the screen to make or receive phone calls via a BluetoothR enabled phone." a s druge strane, pod specifikacije piše (u stavki "Bluetooth Technology"): - kod Moov 330: Yes (For data transmission) - kod Moov 360: Yes (Hands-free calling & data transmission) ![]() jer na koji način se povezuje mobitel na navigaciju za korištenje handsfree (na modelu 330)? pa nije valjda nekim kablom ![]() OT: na koju foru se na forumu mogu linkovi vidjeti nekako drugačije, jer ne znam što je link a što boldano dok ne dođem mišem nad tekst
![]() |
#51 |
sam svoj aka
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Premium
|
stvari su postale još bolje .. naime mio c 720 postao je dostupan kao samostalni uređaj .. bez karata cijena mu iznosi 1750 kn .. što je po mom mišljenju dosta konkurentno .. sad mi je dvojba moov 330 ili c 720 .. hm .. link http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=3914098 Opis: Osnovne karakteristike Vrsta PND CPU Samsung SC32442 Radni takt [MHz] 400 Ekran 4,3" Max. rezolucija 480x272 Orijentacija ekrana landscape GPS chipset SIRF III OS Windows CE ROM memorija [MB] 128 RAM memorija [MB] 2048 Memorija dostupna korisniku [MB] 756 Ostale karakteristike Mreža n/a Sučelje Bluetooth USB 2.0 Video kamera 2,0 MPix Dodatni utori SD USB 2.0 mini USB miniSD Dodatna oprema 2,5 mm audio USB kabel auto oprema Baterija Li-Ion, 1300 mAh |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
ajde ljudi, svi tu govorite kak bi kupili mio pa onda na njega stavili karte. Moj brat ima mio c250 i vec me gnjavi pola godine da mu nabavim neke karte i sad sam konacno skinul igo 2008 (cijela europa) i adriaroute 2,0. Sad me zanima kak to staviti na uređaj i može li se na njega staviti miomap 3,3??? EDIT: omg sad sam ga pretvoril u PDA, imam na njemu pdf, word, notepad, explore, excel, calculator, paint, video i audio player ![]() ![]() ![]() EDIT2: skuzio sam sad kak doc do navigacije (mora se malo caskat po exploreru pa se onda nađe), e sad me zanima koko da stavim igo 2008 karte posto su samo fajli od karti a software-a nema??? Zadnje izmijenjeno od: Problem. 18.06.2008. u 20:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Premium
|
potvrđeno mi je da Mio Moov 330 NEMA (ne podržava) handsfree ![]() Mio mi se sve manje i manje sviđa jer su i na svojim službenim stranicama NESPOSOBNI staviti precizne i točne podatke o svojim uređajima, pa se na istoj strani može naći podatak da podržava i da ne podržava handsfree (točno je ovo 2.)
![]() |
#57 | |
Premium
|
Citiraj:
pazi ovako .. mio moov 330 ima bt .. i ima windows ce... službeno ne podržava .. ali ako tehnologija postoji ., siguran sam da se softverski rješava oključivanje i uključivanje hand free funkcije .. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Premium
|
... i NEMA mikrofon (možda potrebno za handsfree?) ...ja nisam toliko siguran; ali sigurno bi bilo lijepo...
![]() |
#60 |
Premium
|
evo, suzio sam izbor na 4 uređaja... zanima me samo koji od njih se mogu otključati i kako lako?čitao sam da se o ovoj novoj Mio Moov seriji ne zna još puno jer... je nova ![]() *2 Problem: radi kompaktnosti i jednostavnosti korištenja... ne da mi se imati slušalicu u uhu, a u autu nemam drugi HF... ako ću već kupiti navigaciju i pljunuti pare za to, zašto ne bi odmah uzeo nešto s HF pa da ubim 2 muhe odjednom za neku siću razlike... osobno poludim kad vidim ljude da klafraju na mobitel i voze, jer ih 99% u tom slučaju po cesti ide ko kreteni koji nemaju pojma što je mobitel a što mjenjač... a, ne bi htio biti jedan od takvh bisera na cesti
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|