Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.10.2010., 18:13   #31
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Istina, totalno sam pomijesao modeme !

Naime, imam DSL-360T (Annex B) a stavio sam firmware od DSL-300T (Annex A ekvivalent). Prvi post ispravljen.
Sto se tice ISP-a, to je HT Mostar (u BiH), koji inace za POTS koristi Annex A a za ISDN Annex B. Kad se dsl pojavio ja sam imao ISDN liniju i radi toga sam uzeo Annex B modem. Naravno, poslije sam se prebacio na POTS i nastavio koristiti modem ali sa firmwareom od 300T. Ostatak price u prethodnom postu.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 16.10.2010. u 18:17. Razlog: Maknut nepotreban quote
Matta je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2010., 18:22   #32
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Provjeri parametre konekcije (VPI, VCI, . . ) jer tamo koriste drugčije nego u hr.
Svakako preporučam da uređaj postaviš u Bridge mode a "iza" stavi normalni router.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.10.2010., 20:49   #33
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Provjeri parametre konekcije (VPI, VCI, . . ) jer tamo koriste drugčije nego u hr.
Nije to, parametri su postavljeni kako treba (VPI 8, VCI 35, PPPoE LLC, UBR, multimode).

Citiraj:
Svakako preporučam da uređaj postaviš u Bridge mode a "iza" stavi normalni router.
Pa tako i radi vec 6 godina.
Nikad nisam imao potrebu za PPPOE konekcijom, uvijek mi je trebao ekstra router tako da i nisam znao za ovaj problem. Za njega sam saznao kad sam probao na dsl liniji u sestrinoj kuci. Naravno, probao sam i na mojoj liniji i modem se isto ponasa.
Staro 16.10.2010., 21:10   #34
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Dakle Bridge mode radi a PPPoE mode ne radi ?
Rekoh a i sam znaš da taj uređaj jako loše (rekao bih nikako) radi u Router modu rada, naprosto za to nema dovoljno hw snage. Po tom je gori od čuvene Kasde.
Ili taj uređaj u Bridge mode ili traži drugi za Router mode.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2010., 07:15   #35
_saiko
system kaiser
Moj komp

Datum registracije: Dec 2008
Definitivno ne u router mode.
Meni je doduše dobro poslužio za bridge sve dok nisu jedan po jedan pokrepavali LAN portovi na njemu...
_saiko je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2010., 10:43   #36
Abon
Premium
Moj komp

Abon's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Matta Pregled postova
BTW, onako usput:

Vec odavno koristim DLink DSL-360T (adsl Annex B modem) sa firmware-om od DSL-300T (Annex A). Mislio sam da je to jedinstveni slucaj ali drago mi je vidjeti da i drugi modeli DLinka takodjer podrzavaju bezbolni reflash.

Ono sto kod mene trenutno ne radi kako treba je PPOE konekcija. Modem detektira dsl liniju, konektira se na pravu brzinu ali nema izlaza vani, odnosno nemam pristupa internetu. Kad ga stavim u bridge mode (u tom modu je ionako uvijek posto je to samo modem a ne router pa imam i router) stvar radi perfektno. Probao reflashati, mijenjao postavke ali nista. To sam pripisao cinjenici da modem nije bio namijenjen za Annex A ispocetka, ali nakon ovog threada vise nista nisam siguran.

Jedini preostao logican zakljucak je da je problem u modulaciji, posto doticni nema opciju za ADLS+ multimode (iako je firmware za ADSL+). Ostaje misterija.
Dali si promjenio gateway na kompjuteru, da odgovara routeru koj ima izlaz na internet ? Banalnost ali ako promakne, nema interneta.
Staro 31.08.2011., 11:50   #37
1142007
Registered User
Moj komp

1142007's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
I meni treba za OT. I sve sam skužio : sad me zanima ako nekom prilikom budem želio da opet radi na t comu što mi je ciniti ? origigi fw od 584 ?
1142007 je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2011., 12:08   #38
Abon
Premium
Moj komp

Abon's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor 1142007 Pregled postova
I meni treba za OT. I sve sam skužio : sad me zanima ako nekom prilikom budem želio da opet radi na t comu što mi je ciniti ? origigi fw od 584 ?
Da samo vratis 584t firmware na isti nacin ko sto si flasha 524t.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno