|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
za vivax ne mogu garantirati,ali koliko sam vidio mio i garmin su tu negdje,mozda malo prednjaci garmin po izradi. Ja bih uzeo mio ,a ako ti se ne svidja soft,lijepo ga otkljucas ,ubacis miomap,igo8 i garmin unutra i koristis koji soft zelis. Garmin moze radit samo sa svojim softom. vivax isto moze radit kao mio ali kad vec mio kosta isto kao i vivax,ipak bolje mio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Aha, vidim da se dosta razumiješ u GPS sustave. Možeš mi još samo ukratko rec koja je bitna razlika između ova dva uređaja: Odnosno koji bi ti uzeo i zašto http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=900.000.037 http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=900.000.039 EDIT: e da, šefica ima neki PHAROS gps, neznam ako si čuo za njega...uglavnom nije zadovoljna sa njim uopce, ima kartu super ali se izgubi prečesto, dođe do cilja ali okolnim putevima ![]() Samo me zanima koji softver taj Pharos koristi? ako je takav i na MIO-tu onda se ipak nebi upuštao u kupovinu istog nego bi garmina uzeo. Hvala unaprjed na odgovorima...malo sam dosadan ali et, nadam se da ti ne smetam ![]() Zadnje izmijenjeno od: Traxxtor_Ri. 12.01.2009. u 13:55. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
|
Razlika je samo u velicini ekrana 3.5" naspram 4.3" odnosno 320x240 naspram 480x272 (wide). Sto se software-a tice,u moov-u 200 u linksu dobije ex-yu detaljne karte i glavne ceste u europi,a u moov-u 300 dobijes full eu detaljnu kartu ukljucujuci ex-yu. Sto se tice pharosa,koliko ja znam on ima neki smart navigator software za kojeg cujem samo lose kritike,opcenito o pharosu cujem samo lose,sto se tice navigacija za auto. Ali se moze vjerojatno otkljucati,ako ima wince u sebi ,i onda stavis nesto bolje, ali ako je kao garmin,onda nema mogucnost otkljucavanja. Nije samo stvar software kojeg koristi nego je i stvar uredjaja. Recimo , nedavno sam otkljucavao pioneera da moze primiti dodatne karte, i shvatio da je katastrofa od uredjaja. Iako koristi poznati Igo 2006 software malo modan za garmina. Jednostavno je fulao pozicju ,skretanje itd itd.... Uglavnom,ako je lova u pitanju i ne trebaju ti toliko detaljne EU karte go for moov 200,ako nije go for moov 300,malo je bolja preglednost iako nije toliko bitna. Ako jos uvijek sumnjas u sve ovo,mozes si kupiti garmina 205 recimo ovdje , pa si opet miran i siguran da si kupio proizvod u kojeg najvise vjerujes. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
|
Evo odluka je pala, uzimam mio moov 300 ![]() Nadam se da neću pogrješit, ako nisam zadovoljan onda je Bruni kriv...haha...šala ![]() Javim vam dojmove kad ga nabavim i isprobam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja već malo više od pola godine imam Garmin 250W i do sad sam imao AdriaRoute 2.0 kartu i danas stavio 2.2, puno detaljnija i bolja. Za cijenu uređaja od 1400 bez ikakve normalne HR karte uz malo muke se dobije dobar uređaj sa jednom od najboljih HR karata, moja preporuka.
![]() |
#38 | |
Premium
|
Citiraj:
Sto se mene tice,ja sam najzadovoljniji IGO 8 software-om za navigaciju,jednostavan,ne steka,karta je ista kao AR 2.2,ali software mi radi bolje. Problem je u tome sto kod nas nema IGO 8 uredjaja za kupit,nego samo neki PNA unlockat pa ubacit,ili PDA sa gps-om. Zato nisam ni govorio o IGO8 nego samo o uredjajima koje ne treba unlockat nego su dobri u defaultu. Nuvi 250 je po kvaliteti inace odlican GPS,kao i svi ostali nuvi uredjaji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja se nisam baš susreo sa previše marki GPSa, jer kad sam kupovao bilo je par marki uz Garmina, al nisam baš želio eksperimentirati i kako sam našao AdriaRoute spešl edišn for garmin ( ![]() Trebao bi jedan dan na bike i u Maksić da vidim dal ima nekih novih staza na GPSu. ![]()
![]() |
#40 |
Premium
|
Stigao Mio moov 300! ![]() Evo zahvaljujem se Brunotu što mi je predložio ovaj uređaj, zadovoljan sam gotovo u potpunosti. Sviđa mi se sve osim jedne sitnice...za mjesta koja ne spadaju pod Rijeku nemože mi nac brojeve kuća...to mi je onako malo...heh dobro bi došlo da samo još to ima...ali šta je tu je možda se može kako update-at to? ![]() Sve ostalo super, nije mi žao šta sam ga kupio, dapače. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
|
A ono, karta piše da je mio moov 2008...ja se sad ne razumijem toliko u to da ti neznam točnije reć...imam i SD karticu, na kojoj isto piše mio moov 2008, ubacim ju ali ništa se događa ![]() I da, osim brojeva kuca izvan većih gradova, također na karti nema nijednog grada izvan Ex-yu da je detaljno napravljen. A to ce mi trebat jer bi trebao putovat do italije, malo mjesto Gaiarine |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Premium
|
Citiraj:
Imam ja mio 2008 sa najnovjom kartom italije ,bas cu provjerit da li nalazi gaiarinu. P.S. Jesi li uzeo moov300 sa full kartom EU ili samo glavne ceste? Inace dolazi sa full eu kartom , model moov 300u. P.S.2 SD karticu pusti unutra,mozda je full eu na njoj. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Premium
|
Evo ovako, pod opcije > karta piše da se u uređaju nalaze dvije karte Europe EEU 2008.04 Europe WEU 2007.10(ova je očito na SD kartici jer ako izvadim karticu ove karte nema) E sad, ako izaberem ovu 2008 kartu onda imam cijeli Ex-yu detaljan(osim nekih mjesta izvan vecih gradova, ustvari i to je detaljno samo nema brojeva kuca) A za ostatak europe imam samo glavne pravce. Ako pak izaberem ovu kartu 2007 šta je na SD kartici, onda se samo okrene situacija, detaljna europa, a ex-yu samo glavni pravci... Malo mi je to nezgodno, se može kako sve to spojit u jednu kartu pa sam na miru, i dali je to uopce najnovija karta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Premium
|
Citiraj:
Prvo: Kad kupis mio moov 300 inace dobijes FEU (full europe) ako je tako naznaceno u prodajnom katalogu ili stranici firme. Drugo: dobio si kartu zapadne europe iz 2007 ,trebao bi upgrade-ati sa miove stranice na 200804. Malo cu pitati jos neke ljude koji su kupili moov 300 da li su dobili istu stvar,znam da je frend dobio FEU od 1.6 gb na kartici. Ako ne dobijes ono sto si zelio upgrade-om,probat cemo drukcije rijesiti. I da,karta hrvatske koje se nalazi o mio uredjajima je ista kao viagps,tj cardinale (mireo),znaci najbolja karta za hrvatsku, bolja od adriaroute koja se radi za garmina. P.S. Mozda je bolje da ima pola pola,samo upgrade-aj kartu WEU ,jer ces onda morat kupit drugu karticu (jer FEU ima 1.6 gb) i izbrisat EEU iz memorije uredjaja. Ovako kad ides vani izaberes WEU a kad si tu EEU i rijesen problem. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 18.01.2009. u 15:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Premium
|
Ima kakav tut kako se to upgrade-a ![]() Prvi put mi je pa ono |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
|
Evo sad sam nasao jednu stvarcicu koja ce to dobro doc. http://www.freemapupdate.com/ imat ces besplatni update mapa 2009 godine. Regaj se i cekaj. A sto se tice update-a za moov 300,samo mi reci jel imas moov 300,300e ili 300u Ovdje se moras regat pa malo procackaj u vezi update-a na 200804. Dobro procitaj sta pise http://club.mio.com/mioclub/Member_S...hangeto=MIO_EE Ako ne razumijes nista i ne budes mogao nista napraviti (nemoj bas svasta klikat da ga ne umrtvis ![]() Zadnje izmijenjeno od: spawn. 18.01.2009. u 19:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
|
ova prva stranica piše ovo: Promotion Registration » For USA & Canada ONLY Moj uređaj je Mio Moov 300u Šta se tiče ove stranice za update, regao sam se i to kao VIP user, ali pod Downloads > maps nema nijednu mapu za skinut odnosno update-at. Ma dobro nebi te htjeo toliko opteretit da ti šaljem uređaj, ukratko mi ubjasni snaći ću se ja |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Premium
|
Dobio sam PM. Ma ja sam super zadovoljan sa mio softwareom, nego jedino te karte da malo posložim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|