Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.04.2008., 11:04   #31
CPU
Varanje na tržnici
Moj komp

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
a ocito je, tesko je kupiti nesto sto nije na prodaju. moze se ako je stanje na trzistu/vlasnicka struktura povoljno za tako nesto...no u svakom slucaju je tesko i skupo. a osim S3 nema bas igraca na trzistu koji bi intelu mogli pomoci, onih koji imaju nesto sto intel nije u stanju i sam napraviti.
Nije stvar u tome da oni nemogu napravit nego u tome smiju li ili ne.(licence,patenti)
CPU je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2008., 19:32   #32
MAHER
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2005
@amd nisam rekao da nema ploca,nego ih nema puno,nema ni jedne asusice,abitice ili barem ja nisam vidio,a ove kojih ima ima po jedan model samo
MAHER je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.04.2008., 20:23   #33
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Autor CPU Pregled postova
Nije stvar u tome da oni nemogu napravit nego u tome smiju li ili ne.(licence,patenti)
nije mi bas jasno na cega mislis? da licence i patenti sprijecavaju intel da konacno napravi dobar graficki chip ili se samo nadovezujes na ono sto yedwy baljezga cisto da nesto napise sto ce zvucati pametno pa makar nemalo nikakve veze s tekstom koji quota?

ako je ovo prvo onda stvarno ne znam o cemu pricas? a ako je ovo drugo ignoriram u tisini kao i yedwya
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2008., 20:28   #34
celduce
Premium

celduce's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
njemu osobno nitko
ali ono sto je prikazano je vec vidjeno u desecima drugih reviewa kada se pojavio 780G. tada su usporedbe s drugim integriranim rjesenjima bile aktualne. naravno, onda sve nije bilo svedeno samo na amd vs intel nego je u igri bila i nvidia koja bez vecih problema prati (iako ne prestize amd) dok je intel na samom dnu. i to je cinjenica, toga je svjestan i intel i stalno nesto pokusavaju na tom podrucju jedino sto GPUi nisu isto sto i procesori, nije AMD bez vraga kupio ATI. intelu bi bilo pametno kupiti recimo S3, ne bi ih izaslo skupo a imali bi dx10 gpu s video akceleracijom koji bi uz malo modifikacija lako ubacili u svoje chipsete. tako bi prestali biti predmet sprdnje svaki put kada neki intelov celnik napadne zloceste developere jer ljudi ne mogu igrati nove naslove na kompovima s integriranim intelovim grafickama

Zadnje glasine po internetu su da se nVIDIA zanima za kupnju VIA i S3-a (koji je pod VIA-om.)

Ne zanima ih toliko S3-ov graficki odjel vec to sto VIA ima pravo proizvoditi x86 procesore i imaju patente na tom podrucju.

>>> Digitimes also reveals that Nvidia is said to be particularly interested in VIA's processor division which holds the key to Nvidia's official entry in the world of x86-compatible processors.

VIA can manufacture x86 processors as it posseses a proper license to do so since it acquired Centaur and Cyrix although VIA's latest processors have been anything but exciting recently when it comes to the performance.

Vjerujem da bi nVIDIA mogla napraviti od Cyrixa ili C3-a ozbiljan procesor koji bi mogao bez problema jednog dana postati 3 izbor.

Ali ipak to su samo glasine.
Staro 20.04.2008., 00:15   #35
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
ma morali bi biti ludi da se idu utrkivati na desktop trzistu procesora. vidis da i amd jedva drzi korak. no s obzirom na ocitu modu minilaptopa i rast zahtjeva za procesorskom snagom kod mobitela i slicnih uredjaja moguce je da nvidia puca na to. pogotovo sada kada jos i 3d grafika konacno stupa na tu scenu, nece valjda nvidia dopustiti da im samsung uzme taj dio kolaca i pravi 3d akceleratore za mobove a ati procesore. (btw, kod mene ati procesor u mobu...spor u TPM, morao sam ga OCat )
greg SE je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno