|
![]() |
#31 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Međutim IMHO nije tolko problem ta buka kolko činjenica da se ta grafa grije KO SVINJA s tim stock coolerom (ne računam one modele koji imaju nestandardne coolere tvornički na sebi već onaj reference design), mislim vjerojatno se njoj nebi ništa desilo od tih temperatura (nebi je niti izdali da nije namjenja da to preživi) ali to ide i do 90C kaj je IMHO previše... Dakle ako ne uzmeš neku od ovih koje imaju poboljšano tvorniko rješenje i nađeš nigde Accelero za nju (a pretpostavljam da u dućanima nećeš nać jedino na tržnici ili da ti neko prešvera preko grane) preporučio bi ti Thermalright HR-03 GT on bi je trebao dobro ohladiti ili možeš čak sa Zalmanom VF900 ako imaš negdje u ladici on je oko 50-60 u loadu bude držao (kolko sam ja čitao) i ne netrebaju joj ježevi na regulatorima ako je aktivno hladnjak u pitanju - za pasivne neznam... Zalman VF1000 je naravno ohladi i predobro ali je i dosta skup i zapravo i nije neka investicija, ja sam ga uzeo samo zato jer nije bilo Accelera a nije mi se dalo po Thermalright ić (nemoj me pitati zašto neznam niti sam više) a sad ako se neki drugi cooler pojavi kao opcija sam vidi... Dakle rang VF900 (2 pajpa i 80mm vent) su ti za nju dosta da je hlade...
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
dakle, cini se da cu morati mijenjati hladjenje, pa cu tek sad zagnjaviti sa pitanjima i molio bih na odgovor samo one koji znaju iz iskustva ili iz pouzdanog izvora, jer ne zelim spusiti karticu ako odlucim mijenjat hladnjak. ![]() (sva pitanja se odnose isključivo na 8800GT) 1.Je li za ne-OC karticu dovoljno pasivno hlađenje(kada kažem dovoljno mislim moze li ju pasivnjak hladiti bolje od njenog OEM kulera, jer ne isplati mi ga se stavljati inace, osima ako je buka na OEM stvarno nepodnošljiva)? Ako je, koje bi mi preporučili, ali po mogućnosti neko koje mogu nabaviti u dućanima u ZG-u, i da nije preveć skupo, i na kojoj temp ju otprilike drzi doticni hladnjak? 2.Je li pasivnjak dovoljan za OC kartice? Ako da, do kojih frekvencija i na kojoj temp će ju držat? 3.Ako nije pasivno hlađenje nešto bolje od OEM, koji aktivni kuler bi mi preporučili (i na kojoj će temp držat karticu)? 4.Može li se s tim kulerom OC-at, i do koliko(koja temp)? 5.Zna li tko kako hlade sljedeći pasivnjaci: Zalman ZM80C-HP (160+/-kn), Zalman ZM80D-HP (200+/-kn) i Zalman VNF100 (oko 250kn)? Koja je razlika izmedju njih, jer u cijeni je ima? I kakvi su u odnosu na neki aktivni. Kolka je razlika u temperaturi? 6.Koji je po vama općenito najbolji pasivni, najbolji aktivni, i najbolji bez obzira na način hlađenja kuler za 8800GT do nekih 250kn? Napomena 1:važna mi je buka kulera, pa na to pripazite kod preporuke Napomena 2:cijena mi je također važna. Nije da ću škrtariti, ali ipak, ne bih baš dao 400, 500kn za hlađenje. Vrijedi i za aktivne i za pasivne Napomena 3:svi kuleri koje preporučite bi bilo poželjno da ih ima u barem jednom dućanu u ZG-u Napomena4:kuler treba biti kompatibilan sa 8800GT Ako ne dobijem ovdje odgovore, otvorit ću temu, pa probajte onda ovdje pomoći kolegi ![]() A sada par pitanja vezana za montažu. 1.Dakle, recimo da ste mi pomogli sa svime, i odabrao sam kuler, sad me zanima, pošto nisma nikada mijenjao kuler na GPU (jesam na svemu ostalome puno puta, ali mislim da je ovo najkompliciranije, a i ako nista drugo, najveca je potencijalna steta), koliko je to komplicirano? 2.Koliko je komplicirano konkretno na 8800GT ako netko zna? 3.Na sto moram paziti? Treba li stavljati hladjenje i na memoriju ako mi kuler ne pokriva nju? Ako da, kako da to napravim, da kupim one mini heatsinkove? Na koji je sve nacin ucvrscen kuler? Na CPU je recimo izmedju kulera i proca termovodljiva pasta. Sto je ovdje? 4.Ako trebam stavljati heatsink na memoriju, kako se to cudo uopce ucvrscuje? Jer vidim na svojoj staroj grafulji (Radeon 9550 Infinite) da je to kao zalijepljeno na memoriju, nema nikakvih vijaka niti kopci? Jel se to lijepi? Cime? 5.Moze otprlike kratak postupak kako promjeniti hladjenje na doticnoj kartici? Npr "skini vijke s donje strane, skini kuciste s gornje, ocisti pastu, stavi novu, stavi novi kuler" i tak nesto, ali manje je vazno ovo sto da odsrafim, nego je vaznije gdje i kako trebam stavit pastu i sl(muci me akat to s memorijom, jer vidim rijekto koji osim onoh referentnih nvidijinih hladnjaka pokriva memoriju) I tako, to bi bilo to. Mozda cu morati otvoriti novi topic za ovo, ali probao sma prvo ovdje, pa ako ima netko kolegijalan, dobre volje i sa viskom vremena, bio bih mu jako zahvalan da odgovori na sto vise pitanja. A ako operacija uspije, vodim ga na cevape ako treba ![]() P.S.Ne morate zapravo previse paziti na to kako nesto skinuti ili staviti, snaci cu se, ipak sam slagao vec dosta kompova, a i ne smao kompova nego dosta toga, a i ako nista drugo, jebemu, zavrsio sam tehnicku skolu a i sad sam na strojarstvu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
gle iskreno mislim da malo puno kompliciras. postavio si gore 100 pitanja. kupis fino grafu kojiu zelis (8800 GT) inda vidis kakav cooler mozes nabaviti za nju. mislim da potpuno pasivnog rijesenja za nju nema( a da ok hladi) ali jedan S1+120 mm@5V ti je gotovo necujan. bacis se u intenzivnu nabavu coolera i kad ga nabavis fino odsrafiš one sarafe iza, pocistis zvake sa memorije, pocistis pastu sa GPU-a. imas upute u tom novom cooler i sljedis njih i ako imas imalo iskustav sa kompovima i coolerima (a rekao si da imas) mislim da ne bi trebalo biti problema.. malo se too much brines..nije to nista strasno, a ti ovako nemas ni karticu, ni cooler a brinesk kak ces tavit jedno na drugo..ponavljam nije nista komplicirano.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Aj srale ne gnoji bezveze. Covjek pametno postupa, bar po meni, jer nikad nije montirao i modificirao hardveraj i zeli se interesirati prije nego nesto slomi i strga. Bolje se detaljno informirati nego poslije blejati u strganu grafu od cca 200 ojra. Samo da jos kazem da je GOOGLE prepun svakojakih montaza i tutorijala, cak i na Jubito-u mozes naci vec cejele video fileove kako se montira pojedini kuler, jednostavno zar ne? Sto se tice pasive, tu se stvarno ne kuzim jer imam fobiju da ce nesto izgoriti i ja bih bio bolestan kad ne bi bar jedan 120mm grunio na njega ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
1. da-ako imas solidno provjetreno kuciste 2. to ces morat sam saznat, nitko ti nemoze rec koliko moze tvoja grafa se clockat 3. zalman vf 1000 ili vf 900 ako pase na nju nisam siguran 4. kao i pod 2 5. mislim da nijedan od tih zalmana ne podzava 8800 gt ali nisam siguran...najbolja opcija za pasivu je s1 1. po meni najgore sta se moze desiti kad mjenjas cooler na grafi je da malo zagrebes gpu i ode ona u k**c ![]() 2.vecinu filmica od instalacije mozes naci na Jubito-u kako je Vin spomenuo, npr.na zalmanovoj stranici kraj svakog coolera ima filmic za njegovu instalaciju 3.izmedu coolera i gpu-a stavis pastu kao i na proc 4.jezici za memoriju imaju svoje ljepilo ali je ono niskoristi, meni su na zalmanu vf900 i s1 otpadali kad sam ih stavljao, pa sam nadodao malo paste koja je isla na proc(mislim da je dila ARCTIC Ceramique) i to drzi jos dan danas 5.kratki postupak je uglavnom- odvidas 4-8 sarafa koliko ih vec ima na grafi s donje strane, skines cooler,odstekas kabel od napajanja od ventilatora, ocistis gpu s papiranatom maramicom, naneses malo nove paste na gpu, pomocu najlona ili sl. i dalje idu upute s istrukcija koje si dobio s coolerom.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() U svoju obranu, čak sam im ponudio opciju da zadrže pržu, ako ju smatraju ispravnom, što su odbili jer kao "moraju" naplatiti račun za "lažnu reklamaciju"... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
|
A sto su to tocno jezici. Kada kazete to, mislite na pasivnjake na memoriji, ili nesto drugo? A jel moze radit 8800GT bez toga? Negdje sam na forumu vidio da je netko rekao da je stavio Zalman vf900 ali nije nista stavljao na memoriju (ne mogu se sjetit koja kartica), i da uostalom memorija cak bolje radi be toga nego sa tim. Jel to istina? |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
3.14zda ®
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Beskorisna bitanga...
|
Ovako da skratim... Cooleri - Accelero (ako ga nađeš), HR-03 GT kao pasivni ili Zalman VF1000 (oko 300kn) i VF900 kao aktivni... Hlađenje na regulatorima ti netreba, a na ramu - stvar ukusa, nije nužno, ja imam ježeve ali ne da su od neke presudne važnosti, stavio sam više zato ih jer ih uvjek stavljam na grafe nego radi nečeg drugog i nikad s njima nisam imao problema... Stavljanje je jako jednostavno skine se 10ak šarafa i zavije 4 nova za GPU cooler, ježevi se ili lljepe ili ih uopće ne stavljaš pa te niti nije briga, samo na 8800GTS 320 i 640 i 8800GTX/Ultra se stavlja onaj zalmanov ZM-88 ram cooler koji se isto šarafi ako se ne varam, ali ga nisam stavljao pa neću tvrditi... Što se temperatura tiče moja je sa VF1000 na oko 55-60C u full loadu (par sati da se razumijemo) makar pokazuje manje (kuja laže), ovo su realne tepmerature, (znam da leže zato jer je za isti iznos lagala i sa stock coolerom), a i da nisam mjerio s nečim drugim jasno je da nemre npr biti idle 36 C kad je enviromental u kanti 35 C jel... ![]() Sa stockom do oko 85-90 kao što sam spomenuo i da moje je tvornički ocana za 10% ali to i nije vrijedno spomena, tu grafu IMHO ima smisla klokati samo iz akademskih pobuda, ne vjerujem da ima puno ljudi kojima bi ona bila slaba za igranje bilo čega a ako bi bila sam OC tu nebi onda puno pomogao...
![]() |
#40 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Evo ti jedne 8800GT 512Mb sa prilično dobrim coolerom http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=1130164
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#42 |
Premium
|
Yep, Accelero. Dotični košta 130kn, plus 2 venta i lako dođeš na 200kn, a razlika u cijeni ove grafe i drugih 8800GT je nikakva. Definitivno isplativa kupovina.
![]() |
#43 |
Beskorisna bitanga...
|
Absoštrumfno... ![]() ![]() 8800GT + Aftermarket Super cooler na joj tvornički... Mljac... ![]()
![]() |
#44 |
Premium
|
Upravo sam htio reći da nitko nije rekao što su vam ti "jezici", ali sad malo bolje pogledam yedwy kaže ježevi. a ja mislio jezici kao organ ![]() Nego. Hvala svima, dobio sam sve odgovore, no sad moram ja nešto reći. Evo, nabavio danas 8800GT (Point of View), i testirao ju, i ne znam na što se to ljudi žale da je bučna. Nije baš tiha kao 8800gts ali opet, čuo sam i puno bučnijih. A i nije baš tako vruća. Idle 55°C / Load 70°C. 8800gts mi je radila na 52/65. A sve to na default brzini vrtnje, tocnije 29%. Tako da zapravo, mislim da ni nema za sada potrebe da joj mijenjam kuler. Vidjet cu, mozda nakon nekog vremena ipak stavim neki, tek toliko da i to isprobam (da se obrazujem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Premium
|
to je u Vemilu kriva slika..mislim..u biti siguran sam.. a i vi povjerujete u slike na vemil webu ![]() Euro super diese sere opet po meni: Citiraj:
Citiraj:
E pa moj eurosupreplavidizel ubuduce malo bolje citaj i ostavi se mene.. @Abuser A ti si stvarno onda kao jedan od protagonista A je to! kad si zavrsio tehnicku skolu, upisao strojarstvo i dizes takvu paniku oko zamjene coolera na vga. Ponavljam sa svakim coolerom dobijes upute, tu na forumu ima objasnjeno bezbroj puta.. Mislim ok je pitat, ali ne postaviti 10 pitanja i od toga na 3 se ne moze odgovoriti. ponavljm nije nista tesko ni komplicirano. Ja sam svoj montirao prvi put u zivotu i montirao sam ga najbolje sto se moze..s tim da imam odlicno rijesenje za učvršćivanje venta tj, nisam vidi nikoga da ima nesto slicno ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Premium
|
@srale7 - ovako, kao prvo, opreza nikad dovoljno, a kao buduće inženjere nas uče da treba sve provjeriti barem dvaput ![]() A drugo, zasto pitam sve to (pored toga sto sam oprezan): a)jer sam, kao sto sma rekao, nedavno citao negdje da se micanjem heatsinka ostecuje jezgra na nekoj kartici, smao se ne mogu sjetiti kojoj ni gdje sam to procitao, ali ono, bas mi se urezalo u sjecanje b)nemam bas para trenutno, i ne zelim onda slucajno zajebati pa da ostanem bez kartice, a samim time i kompa na duze vrijeme. Oprosti sto sam oprezan, jer vec sam vise puta tako isao prvi put nesto raditi i onda unistio komponente. Istina, na greskama se uci, i osobno smatram da je to najbolja skola, ali ne mogu si uvijek priustiti gresku;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Ponavljam, za zamjenu coolera na vga ne treba biti inžinjer. a isto stoji da ako si inženjer ne mora znacit da znas promijeniti cooler na vga ![]() Ako ti je to ipak too much za tebe, javi se pa dodjes do mene, pa cemo slozit.. ![]() a sta si to jos (neprezno) skurio? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
3.14zda ®
|
Srale ne kokodaci bezvez, takvi hrabri uglavnom zavrse na podforumu hardverski problemi. Zasto se praviti pametan kad se moze sve ispipati i svesti mogucnost pogreske na minimum? Ja kad svaki novi kuler montiram dobro pretresem internet i informiram se. Ogledam kuler sa svih strana i onda juris sa sarafcigerom u napad. Evo bas sam nocas uspjesno zategao jednog debelog macana na svoju IX38 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Premium
|
Znam da vemulj ima slike od qrca, ali ovaj put si skiksao. Ček dis http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Pro...uID=54&LanID=0 http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Pro...ID=852&LanID=0
![]() |
#50 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Premium
|
@Eurovindizel Na zivce mi ides ti sa svojim napadanjem na mene osobno.. ponavljam ti: OSTAVI SE MENE.. (ja nisam zivotinja i ne kokodacem i ne gnojim) Ja isto naravno sve 10 puta pogledam, okrenem, obidjem net, pogledam youtube i sl, i onda na montazu..i do sad nisam nista skurio..ali mi smeta kad lik postavi 11 pitanja o coolerima (pasivni i aktivnim), o montazi, a uopce nema cooler, nit zna koji ce uzet..Jos se hvali kak je zavrsio teknicku skolu, upisao strojarstvo, kako ima iskustva, s kompovima i sa drugim stvarima, a onda tu gnjavi s obicnom montazom coolera. Ponavljam na svakom cooleru imaju upustva za montazu po kojima bi i svaki n00b trebao uspjesno staviti cooler. A pogotovo "decko sa zavrsenom tehnicnom skolom, na strojarstvu sa puno iskustva sa kompovima i ostalim" I onda mu nakraju sve lijepo objasnim, ponudim mu svoju pomoc ali eto..nije rekao ni hvala ![]() Eurovindizel, ako imas kakvih nejasnoca samo si procitaj #45 post.. I molim te, je tebe ni jednim svojim slovom ovdje na forumu nisam uvrijedio, pa te zato molim da se i ti tako ponasas.. @coconut moze biti da je moja greska, ali ako se dobro sjecam, mislim da je bilo govora o to me tu na forumu..uglavnom ta kartica kao takva postoji sam sto ju ne dobijes(takvu) u Vemili..ponavljam nisam siguran.. @Abuser daj molim te nadji na kojoj se to kartici prilikom normanlog skidanja coolera ostecuje jezgra...ajd molim te.. Zadnje izmijenjeno od: srale7. 16.04.2008. u 02:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Beskorisna bitanga...
|
Na 8800Gt nemre niti teoretski skršit jezgru ako nešto ne uglavi između nje i coolera jer jezgra ima onaj srebrni okvir oko sebe koji je jednako visok kao i ona i štiti da se cooler ne nagne asimetrično i ne skrha je,tako da bez brige oko toga...
![]() |
#53 | |
Premium
|
Citiraj:
2.Za to sto "gnjavim" sam objasnio vec. 3.Nisam znao da imaju uputstva na kuleru, jer zadnji kuler koji sam mijenjao je bio Coolermaster Jet 7+ na Athlonu 2500+, i tamo nisam imao uputstva. Ili ih nisam dobio, a trebao sam, ili ih ni nema. 4.Zato se i raspitujem dovraga, tocno zato sto "nemam kuler niti znam koji cu uzeti". Jel ti uopce citas sto pisem? Medju tih "11 pitanja" sam postavio i nekoliko o preporuci kulera, dapace, dobra polovica pitanja su molbe da mi se preporuci neki dobar kuler. A ovu drugu polovicu sam objasnio. Ajd mi molim te reci, kako bih ja trebao znati kako se ucvrscuju jezici pa da sam i zavrsio vec strojarstvo, ako ne vidim neki logican nacin, osim postavljanja onih "zvaka", a njih nisam vidio da ima igdje za kupiti. I takodjer je ujedno jedno od pitanja bilo i to, gdje ima za kupiti toga, i ima li uopce. A tu bi mi prije trebali skillovi trgovca nego strojara. 5.Za ponudu pomoci - oprosti, ali meni je to izgledalo sarkasticno. Ako nije bilo tako, ispricavam se, i zahvaljujem na ponudi, ali ne treba, sam cu to sredit. A ako je bio sarkazam, onda znas sto... 6.Koliko puta moram reci da ne znam na kojoj sam to kartici vidio! Ali, ugl, jedan post koji sam sada ovdje vidio me je "podsjetio" nesto. Mislim da je bila moja greska. Da se ne unistava cip micanjme kulera, nego onog heatspreadera, "metalnog poklopca" kakve imaju moderni procesori, i nekad Pentium 4 procesori. Zapravo, gotovo sam siguran da je bilo o tome rijec, i kazem, ja sam se zajebao. Ali ja u NIJEDNOM trenutku nisam tvrdio da micanje kulera ostecuje cip, nego da MISLIM da sam to negdje vidio, ALI NISAM SIGURAN, pa iz tog razloga i PITAM, i nadam se normalnom odgovoru, tipa, "da, moguce je na tim i tim karticama", ili "ne, to nije moguce", a ne napadanje gdje sam ja to vidio, da pokazem to, iako sam vise puta rekao, NE SJECAM SE! Eto toliko, zasad. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Premium
|
nadam se da smo sad shvatili da se skidanjem colera nista ne moze ostetiti..a to sto si ti vidio je 0 bodova..i velika je razlika kad mices cooler i heatspreader..znaci nesto si pomjesao.. Po 6 put ponavljam da DOBIJES UPUTU za montiranje. I tamo ti sve pise. Sto se tice jezika za memu, oni obicno dolaze sa ljepilom na sebi. Sad ce neki rec kako je to totalno smece, ali eto ako jedna firma koja se bavi proizvodnjm coolera stavi izolator umjesto termnovodljivog ljepila, njima na dusu. Ja sam konkretno na svojoj 8800 skinuo to ljepilo i jezike zaljepio pomocu Ceramqe paste. Kad nekom tu na forumu ponudim pomoc, onda to i mislim i nema nikakvog sarkazma u tome.. i ajde da ti odgovorim na jedno tvoje pitanje.Preporuka za cooler? Moja preporuka ti ide za S1 koj kosta nekih 150 kn + vent 50 i za 200 kn dobijes vrhunski cooler za VGA. jedini ti je problem dobavljivost tog coolera, ali imas tu na trznici par "dobavljača" doticnog pa se raspitaj.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Premium
|
E da, i jos nesto. Nisam siguran, ali mislim da nitko nije na ovo odgovorio. Kako S1 hladi bez ijednog venta gore? Netko je rekao da ako je kuciste dobro provjetreno, onda dobro. A sto bi tocno znacilo dobro provjetreno, jer to je subjektivan odgovor. Jel dovoljno da ima iza jedan 120mm kuler i da je opcenito kuciste kvalitetno, ili nekome dobro provjetreno znaci sa otvorenom stranicom i barem 2 kulera na kucistu? A i ako zanemarimo to, sto tocno znaci da treba imati dobro provjetreno kuciste za taj hladnjak, sta dakle ne hladi dobro ako nije tako? Jer ja bih si stvarno htio kupiti neko pasivno hladjenje da skroz anuliram buku sa graficke, ali ne isplati mi se ako ce hladiti slabije ili jednako kao stock hladjenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
3.14zda ®
|
Citiraj:
Slusaj macak, javio si se u thread da liku kazes da je smotan jer ne zna kuler staviti. Sta te boli qurac jel zna staviti kuler ili ne? Jel tebe gnjavio? Jel tebi dosao na vrata i davio te da ne zna staviti fakin' kuler na grafu koju jos nema? Nas par smo mu lijepo objasnili kako da ga naguzi i sto da uzme, a ti uletis kako te zivcira sto on ne zna staviti kuler. Get a life. Ne moras trollati po svakoj temi random na forumu. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Premium
|
ok genijalci.. @Eurovindizel Kao prvo drugi put ti ponavljam, nisam zivotinja (ni macak)..kao drugo ja imam zivot i po treci put ostavi se mene.. Nikom nisam rekao da je smotan, nego sam da mozda radi preveliku paniku oko bizarne stvari..Nigdje nisam rekao da me zivcira sto on ne zna stavit cooler, nego sto postavlja brdo nepotrebnih pitanja. sad zadnje je kako S1 hladi pasivno, bez venta?? pa ne znam, ima u kompu mali crnac i puse punim plućima po njemu?? Izgleda da jos nisi slusao termodinamiku na faksu..a s ovakvim pristupom ju neces nikad ni polozit.. @abuser S1 i 8800 gt su savrsen par, naravno sa 120mm ventom. bez njega nista. neka slabija kartica da, ali ova ne. Dobro provjetravano kuciste ti znaci imat jedan 120 mm na upuhu i jedan 120 mm na ispuhu i enentualno jedan takav na bocnoj(to je opcija) s tim da su ti sve bespotrebne rupe zatvorene. ( to se odnosi na neko normalno, odnosno kvalitetenije kuciste) Citam sad tvoj post #56, stvarno si filozof kakvog nema. koliko ti pitanja postavis u pekari kad kupujes kruh? 20? ponavljam ti S1 +120 mm@5V ti je skoro pa necujno (cca <15dB) i vjerujem da ga neces a hladit ce super.. Citiraj:
eurovindizel, molim te da mi se vise ne obracas kad ne znas normalno..hvala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Beskorisna bitanga...
|
S1 možr u jako dobro provjetrenom casu ohladit i bez venta u to sam 100% siguran (dobro provjetren znači case kao moj npr ili antec nine hundred ili sl sa puno ventilatora na svim stranama, test provjetrenosti je otprilike - kad možeš imati dual core pasivno unutra - dovoljno je provjetren) ali (uvjek ima ali) s obzirom na povećanu temperaturu grafe kao cjeline nebi preporučio da se to radi bez da se stavi na regulatore i ramove neke ježeve, a kako iste nemožeš uzeti iz seta jer ih dobiješ samo 8 u njemu moraš ih negdje drugdje naći... Zapravo je jednostavnije rješenje uzeti vent sa S1 i tako se rješit briga ali ako se pravilno složi - da može i pasivno...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|