Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.05.2004., 19:21   #31
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Originally posted by vudu2
Evo baš prije 10min dogfightao sam jednog LaGG-3 iz 41, ja sam bio u BF-109 F2, IL2 Sturmovik običan, v 1.00. Prvo idemo jedan na drugog, ja pucam kratki rafal, on isto ali me fula, ja ga jedanput pogodim sa 15mm(ili 20mm neznam koji je unutra) i dvaput sa 7.92 MG. Okrenem se i sa nekih 270kmh, dostignem ga, dođem mu na 150m, i pucam topom.Pogodim ga 7 puta(od toga 3 puta u motor) i nije mi jasno zašto ne pada(no ipak se dimi). Okrenem se, i idem mu sprijeda i pogodim ga opet sa topom jedanput. Još nije pao. Opet na rep i sa svime pucam po njemu neke 3 sekunde, negdje 40% ga pogodi. Nepada još, meni ništa nje jasno. Okrećem se, gledam bočno, i on napokon padne. U čemu sam griješio? Najviše sam ga pogodio odozada i ispod kokpita.
Prva stvar kaj sam ti htio reć je da teško možemo pričat o različitim verzijama igre. Naime oba Sturmovika su svakim patchem doživjeli brojne promjene pa i ta tvoja verzija (posebno ako imaš problema sa gunnerima).

Inače, F2 ima MG151/15, dakle 15 milimetarski top koji u igri nažalost ne fura ekslozivnu nego samo AP (armor-piercing) municiju. Mitraljezi na njemačkim avionima nisu baš previše korisni jer su slabi tak da s njima možeš napravit štetu, ali moraš se skrumpirat ili jako precizno gađat. Pouzdaj se ti u top radije jer on gotovo uvijek radi štetu. Druga stvar, kao što rekoh prije, nemoj se previše pouzdat u pojedinačne pogotoke pa makar se radi i o topu. Takva shema radi jedino sa MK108 - njemačkim 30mm topom sa visoko-eksplozivnim zrnima. Kod njega je dosta česta dovoljna jedna granata da srušiš drugi lovac.

Ono na čemu moraš raditi, posebno ako letiš na njemačkim avionima, jest princip energetske borbe, vertikalni manevri i takve sheme. Nemoj previše ulazit u dogfight, obruši se, probaj lika strest u jednom rafalu, lagano se penji pa ponovi cijelu shemu. Čovjek sa najviše killova u povijesti - Erich Hartmann (352 killa) - sam kaže da nikad nije ulazio u dogfight već je samo skidao avione "u prolazu".

btw.

Ja danas idem na LAN letit. Igrat ćemo coop.

P.S.

Skini sa Neta utility pod imenom Il2: Shturmovik Stab (znam da nije Shturmovik već Sturmovik, tako se zove, jebiga). Jako je zgodan za konfiguraciju svih verzija igre.
Staro 17.05.2004., 09:28   #32
choby
Premium

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by Beren

Ja danas idem na LAN letit. Igrat ćemo coop.
kak je bilo?

Citiraj:

P.S.

Skini sa Neta utility pod imenom Il2: Shturmovik Stab (znam da nije Shturmovik već Sturmovik, tako se zove, jebiga). Jako je zgodan za konfiguraciju svih verzija igre.
na kaj se misli pod konfiguracijom?
choby je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.05.2004., 22:49   #33
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Ah, igrali smo, ali nisam imao svoj joystick nego nekakvog spodrapanog Saiteka tak da nisam bio sav svoj. Druga stvar kaj je ispalo da nam u pol 10 naveče fali jedan kabel za napajanje tak nismo igrali na tri kompa nego smo se izmjenjivali na dva. Tak to ide kad neko organizira stihijski LAN...

Kaj se tiče konfiguracije...

Možeš štelat duljine kampanje, težinu neprijatelja, težinu i količinu AAA, veličinu fomacija, broj random letova koji nisu vezani uz tvoju misiju nego lete samo zbog realnosti, vještinu gunnera u bomberima i sl.

Sve su svemu zakon stvar.
Staro 24.05.2004., 14:40   #34
vudu2
Premium
Moj komp

vudu2's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Napokon sam zaigrao kampanju, i sa rusima, fighter, 41, Lvov, I-16 type 24. 4 misije, 6 srušenih. Stvarno sam napredovao. I-16 ima pno prednosti naspram BF-109. Daleko je okretniji, bolje ubrzanje, odlična dva topa. Jedino je spor. No, sada slijedi duža pauza, jer sam prilikom zatezanja hladnjaka strgao bartona. Ništa od garancije.....sada štedim za mobilca. No kako znam jeli mi i ploča otišla??
vudu2 je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2004., 22:24   #35
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Probaj stavit drugi proc na ploču?

Hmmm, I-16 da ima puno prednosti nad 109E-4. Možda tebi doma...tako nisu misli tadašnji piloti.

Koristeći pravilnu taktiku (energetska borba - zoom & boom) 109 je nedodirljiv maloj ratici (tak su zvali I-16).

Ja sad igram kampanju koristeći il2 DCG - alernativni generator kampanja. Igram na zapadu - hehehe. Moj ME 109E-4 protiv francuskih morane saulniera 406 i britanskih hurricanea mk I i Blenheima IV.
Staro 24.05.2004., 22:43   #36
JoZ@
Premium
Moj komp

JoZ@'s Avatar

Datum registracije: Apr 2003
ja sam friski u tome
pa me zanima koji joystick kupit :confused:
JoZ@ je online   Reply With Quote
Staro 24.05.2004., 22:48   #37
vudu2
Premium
Moj komp

vudu2's Avatar

Vjerujem da tadašnji piloti to nisu mislili, jer vjerojatno su tada njemački avioni bili zakon. Svugdje sam čuo da su njem. avioni bili superiorni, pogotovo na početku rata, no u igri mi nekako odgovara Lavockin i Polikarpov.
Messerschmint je fenomenalan avion, kao i Focke Wulf, a sa mk 108...........
Trebam voziti Spitfirea...
Staro 24.05.2004., 22:51   #38
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Citiraj:
Originally posted by JoZ@
ja sam friski u tome
pa me zanima koji joystick kupit :confused:

Oš force feedback ili obični?
Staro 24.05.2004., 22:56   #39
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Citiraj:
Vjerujem da tadašnji piloti to nisu mislili, jer vjerojatno su tada njemački avioni bili zakon. Svugdje sam čuo da su njem. avioni bili superiorni, pogotovo na početku rata, no u igri mi nekako odgovara Lavockin i Polikarpov.
Messerschmint je fenomenalan avion, kao i Focke Wulf, a sa mk 108...........
Trebam voziti Spitfirea...

Ma mene živcira kaj su sa ekspanzijom i patchevima dodali brdo aviona, a nisu dodali mogućnost iskorištavanja tih aviona u kampanji.

Da su barem izdali još koju mapu tak da on-line zajednica može napravit dobre DCG kampanje. Šmrc...

Eh da, morao sam prekinuti kampanju sa Bf-110G-2. Pitate se zašto?

Zato što sam doša do misije gdje se moram scramblat sa piste i obranit je od neprijateljskih aviona. No tu je mali problem - oni nisu 2 km dalje nego proljeću u brišućem letu, guns blazing, iznad mene i mojih kompanjona iz eskadrile. Šanse za preživaljavanje - 2, 3 posto.
Staro 24.05.2004., 23:06   #40
vudu2
Premium
Moj komp

vudu2's Avatar

Znaš ono iz Star Treka, nekad nema riješenja za pojedinu situaciju.
Nije mi nešto jasno, neznam jel mi ti to možeš odgovoriti ali:
U automobilima, radno područje motora je cca do 6000 rpm kod benzinca, do cca 4500 kod dizelaša. Naravno da ima eksrema (honda, motocikli, autosport), no zanima me kod aviona kako oni su još u ww2 išli na 15k+ okretaja? Koliko su trajali? Kakvo su gorivo koristili? Jeli znaš kakvu stranicu u kojoj je to objašnjeno?
I kako ofarbati avion u kampanji ili bilo kako? (6 killa, postao sam as )
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.05.2004., 23:19   #41
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Citiraj:
U automobilima, radno područje motora je cca do 6000 rpm kod benzinca, do cca 4500 kod dizelaša. Naravno da ima eksrema (honda, motocikli, autosport), no zanima me kod aviona kako oni su još u ww2 išli na 15k+ okretaja? Koliko su trajali? Kakvo su gorivo koristili? Jeli znaš kakvu stranicu u kojoj je to objašnjeno?

Hmm, bili su dizajnirani da rade na visokim okretajima pošto se elisa na avionu ima puno manju iskoristivost od kotača na autu. Koristili su kerozin - mislim - a njihovo trajanje se smanjivalo kako se bližio kraj rata - posebno kod njemaca. Mislim da je na problematičnijim modela - tipa Bf-109G-6/AS motor mjenjan svakih 10 sati rada ili tako nešto. Sve u svemu "wear and tear" je bio opak. Naravno, to je samo od izvođenja manevara i sl. - moraš računati na to da je battle damage bio poprilično realan i opasan.

Avione farbaš tako da si napraviš svoj skin. Možeš koristit njihov deafultni koji ćeš malo modificirati i sejvati ga pod drugim imenom u folder od pojedinog aviona. Mislim da se folder sa skinovima nalazi u Il-Sturmovik/Paint Schemes/Skins ili tako nešto.
Staro 25.05.2004., 08:58   #42
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Citiraj:
avionski motori su ti isli najvise do 3000 okretaja, s tim da je negdje sigurno radno podrucje bilo do 2500. visoke okretaje zaboravi - avio motori iz tog doba slicniji su tenkovskim nego bilo kojim drugim. s tim da je bilo dosta tenkovskih motora koji su ustvari bili derivacija avio motora - npr. rolls royce meteor je nastao iz merlina.

gorivo - ovisno o zemlji i ovisno o vremenu... jameri i englezi su dizali oktansku vrijednost kak im je situacija postojala bolja, no ni to cak na svim bojistima radi logistike. njemci su pak volili MW50, NO2 slicne boosteve koji su motoru dali dodatnu snagu na krace vrijeme - nazalost, i skratili vijek trajanja motora.

hm, ne znam za neke stranice, malo odi u google pa mozda nadjes. i ak nadjes podijeli link, mene to isto zanima.
Staro 25.05.2004., 21:01   #43
JoZ@
Premium
Moj komp

JoZ@'s Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Oš force feedback ili obični?
force feedback :clap:
JoZ@ je online   Reply With Quote
Oglasni prostor