|
|||||||||||
|
|
#58411 | |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
https://www.tz.de/muenchen/stadt/mil...s-8681597.html Hamm - ajde brate znamo da mrziš elektriku. Ja sam imao prilike probat 3 različita i sva 3 su me oduševila. I definitivno se nikako ne mogu usporediti gradski EV sa normalnim i skupljom ergelom...na doseg mislim. Nažalost treba još vremena da se neke stvari iskristaliziraju, a sve to zahvaljujući naftnom lobiju koji je uništio prvi pravi početak elektrifikacije automobila tamo krajem 90-tih (GM Ev1) |
|
|
|
|
|
|
#58412 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Mrzim laž koju predstavljaju i elitizam koji se stvara oko istih. ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#58413 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
|
#58415 |
|
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Rekao bi na prvu da ne treba, ima žute žmigavce, a u to doba kad je proizveden "E" brojevi nisu postojali...
__________________ |
|
|
|
|
|
#58416 |
|
Moderator
|
Koliko mi je poznato oldtimeri su izuzeti od homologacije. Ne znam jesu li nešto mijenjali sad u zadnje vrijeme https://totalenergies.hr/savjeti-i-p...rate-oldtimera BTW ne znam kakva su pravila u RH ali recimo u Kanadi ne bi mogao dobiti Collector status s tim headunitom unutra. Mora imat ili originalni ili period-correct opciju. Recimo kad sam ja gledao za svoj E36 prebacit na Collectors plates, tražili su da vratim originalan HU i originalne felge. Gore su bile felge sa E46-ice i JoViCa zbog BT-a. Inače tko god slikao taj M6 je totalni njub, nije uslikao dvije najvažnije stavke. S38 i toolkit. BTW sad tek vidim da mu fali prednji splitter ![]()
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 22.12.2021. u 22:51. |
|
|
|
|
|
#58417 |
|
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
|
|
|
|
|
|
#58418 | |
|
Avocado
|
Citiraj:
Ima kvazi račune od servisa, ali nigdje ne stoji kad je bio zadnji, koliko je auto uopće vidio kilometara u zadnjih 10 godina. Ak se nije vozio, ne gine izmjena svih tekućina, gumenih crijeva, a preventivno bi bilo dobro i odraditi leteće lagere. Volan s airbagom zamijeniti s mtech. Na kraju ode brzo još polovica tog iznosa, a nismo se ni dotakli ružnih branika, koje je virtualno nemoguće nabaviti ili koštaju ko oba bubrega. Značka je jedino što je fora na US modelima, europski su bili M635CSi. ![]()
|
|
|
|
#58419 |
|
Moderator
|
EU M635CSi je bio i snažniji i imao M88 ovaj ima S38. Ha gle, ovak je teško odredit koliko zapravo vrijedi jer iskreno tko god ide takav auto kupit neće ga kupit na parkingu po tipu viđeno/kupljeno osim ako nije neka bolesno niska cifra. Za ovu cifru što on traži taj auto ide na procjenu kod nekog tko se kuži u E24. Ali da postižu bolesne cifre, to je činjenica. Sad, preko bare taj auto možeš dobit za cca 30ak tisuća dolara, ali to je tamo. Ovo je RH. Ovdje možeš vidjet kak se kreću cijene na BaT https://bringatrailer.com/bmw/e24-m6/ Ovaj je otišao za manje od 30k i to koliko vidim nekom ''našem'' liku ![]() https://bringatrailer.com/listing/1988-bmw-m6-88/ https://bringatrailer.com/member/dspoljaric/ Kako vidiš, po EU se traži više para jer vjerujem da ih je i manje na tržištu. https://www.autoscout24.hr/lst/bmw/m...id=1brfyj99bhl
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 23.12.2021. u 10:30. |
|
|
|
|
|
#58420 |
|
Avocado
|
Mene jede što sam bio inertan kad je netko na parkingu firme stavio crvenog m635csi s naljkom za prodaju i cijenom od 23k€. S druge strane, tješim se da je auto više GT karaktera nego mali sportaš. Kako nisam isprobao, po težini bih ga svrstao više u nekakvu tromiju zonu. A ako ga ne bih rado vozio, džabe to. ![]() Kako god, cijene takvih sportskih modela su stvarno otišle u stratosferu. Sreća pa sam još na zadnji vagon uletio tamo pred 2 godine i upecao si jednog vršnjaka E30 ![]()
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#58421 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
|
|
|
|
|
#58422 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
Da opere ga, ali i dalje je Golf TDI. ![]() E24 je težak i to je tipičan GT auto za vozit se dve bulje autobahnom. Ja se žderem što sam prodao svoj E36, ali jebiga. Mislim da je mom susjedu u ZG puno gore. Lik je prije cca 10 godina prodao svoju kocku za siću. A imao je složen bijeli 2dr 318iS, sportski paket, smoked Hella farovi. Ma auto je bio zakon. Danas bi to vrijedilo 10+ kila eura. Kad se sjetim isto tako u to doba još si mogo nać 205 GTi za neke smješne pare. Danas...
|
|
|
|
#58423 | |
|
Avocado
|
Citiraj:
|
|
|
|
#58424 | ||
|
Moderator
|
Citiraj:
Nedavno vidjeh 190D i to onak gol najobičniji 2.0D i lik za njega traži ko da je od zlata. Zašto? Jer je maher vidio da idu za fine pare, samo je previdio dio gdje se radi o 2.3-16 modelima Ili kad traže gro para za goli E30 316 4dr, mada to je već druga sfera i nije normalno koje pare sad već ekipa vani daje samo za zdrave školjke. Citiraj:
![]() ![]()
|
|
|
|
#58425 | |
|
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Point je da je zamjena baterija na Teslinim automobilima skupa. Nije da se ne može popraviti, može ali je skupo. I Tesla namjerno onemogućava "trećim stranama" da poprave bateriju. U većini slučajeva je pokvaren samo jedan ili dva modula i zamjena košta manje od 2000 eura. Pa čak i kad to uspiješ oni te zajebu i nedaju ti da napuniš auto. Point je da Tesla radi sve što može da ubije vrijednost rabljenih Tesli i da ispadne da ti je isplativije kupiti novi auto, naravno Teslu. Može se popraviti i ne mora se mijenjati cijela baterija već samo one ćelije koje su pokvarene. Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#58427 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Fascinatno mi je moram priznati kad ekipa plati Teslu 100 hiljada dolara i onda plače kad mora nakon 7-8-9 godina dati 20 hiljada za baterije....lolčina...Ko ova ekipa koja uzme bmwa za 300 hiljada kuna i onda stedi par stotina kuna na gumama. Ako ti je puno dati 20 hiljada za baterije, jebiga to nije auto za tebe. |
|
|
|
|
|
#58429 | |
|
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
|
|
|
|
#58430 |
|
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Bome većinom i je što bolji auto to lošije gume...ako su slučajno i "premium" onda su u rangu slickova |
|
|
|
|
|
#58431 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Ima li vapera koji muku muče sa čistoćom i prozirnošću prednjeg stakla? Svaka 2 dana ribam stakla iznutra jer ništa ne vidim. I teško je oprati, moram na 2-3 puta glancat. Klima mi je stalno uključena, ne pomaže. Nataloži se para od e-cigarete, naravno ne samo na prednje ali ono je najkritičnije. |
|
|
|
|
|
#58433 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Kad kupe 19 il 20 cola kotače i nisu uzeli u obzir cijene dobrih guma... ali to je stvarno žalosno kad uzmeš u obzir da je guma jedina poveznica između podloge i auta... znači ne da je bitna, nego je iznimno bitna. a o BMW-ima i Merc-ovima koji imaju stražnji pogon da ne pričamo... mislim da svoj toj ekipi trebalo doć i sa nekakvom flouriscentnom farbom, koja se teško skida, ljepo istaknuti te natpise "Minerva", "Starmax", "Chinashit"... |
|
|
|
|
|
#58435 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
|
|
|
|
|
|
#58436 |
|
Strichek Moderator
|
Maltene bilokoje sredstvo za stakla i papirnati ubrusi. Ne znam kak je to kod tebe, dal pušiš sa zatvorenim prozorom il ne al ja nisam niti na jednom auto imao takvih problema, čak ni kad sam pušio u autu. Mj dana sam sigurno miran kad dobro očistim stakla. Meni se čini ko da su ga ujebo sa nekim sredstvom...
|
|
|
#58437 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Upravo sam pričao s frendom. Audi a4 avant, s line, full oprema (ali kad kažem full, stvarno full... virtual cockpit, koža, grijanje sjedala prednjih i zadnjih, grijenja volana, panorama, onaj display na staklu itd.)... 2017. godište, 130k km, plaćen točno 19k EUR u Njemačkoj. Platio je 13000kn poreza, jer je auto procijenjen na 440 000kn!!! Oni su rekli da ima 180 000kn dodatne opreme na autu. Kako je to jebeno moguće? ![]() |
|
|
|
|
|
#58439 | |||
|
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Čistio alkoholom iz ljekarne, arfom za stakla i papirnatim ručnicima...bude par dana dobro, i onda nazad na magluštinu. Ne znam kako rijesit problem |
|||
|
|
|
|
|
#58440 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|