|
|||||||||||
|
|
#58171 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Čim se spomenula nova S klasa, nađem se iza nje. Ne znam za ostale, ali meni ovo otraga izgleda kao Toyota/Hyundai/Kia Pogotovo ne pomažu ove slamke koje se vide kroz fejk otvor auspuha. Sve više auta vidim s ovim klapnama na ispuhu, najčešće je jedna od dvije grane s klapnom pa se otvara i zatvara po potrebi. Koja je svrha toga? ![]()
|
|
|
#58172 |
|
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Ekologija? Ranije postizanje temperature, samim time i sagorijevanje motora/DPF-a.
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#58173 |
|
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
I buka.
__________________ |
|
|
|
|
|
#58174 | |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ekologija a i bolji odaziv. Time regulira protok sustava. Kad zatvori dio onda dobije momenta na nižim okretajima. Kad treba peak snagu onda otvori klapnu. Igrao sam se time na svom 330i i fakat, kad sam ostavio da klapna bude stalno otvorena osjetiš da je malo tromiji u podrumu. Zato po gradu većinom vidiš da im je klapna zatvorena. Meni je gadno vidit recimo na X1/X2 kad im jedna strana bude sva crna a s truge strane je čist ko suza.
|
|
|
|
#58176 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Došao je OBD pa sam se malo igrao. Se netko možda igrao s responzivnosti gas pedale? Milentije? Start stop se da ubiti samo na način da se postavi vrijednost aktivacije start-stop sustava samo ako je napon 12V ili više. Default je 7,5 V. Ovo je how to https://www.youtube.com/watch?fbclid..._channel=Bmann ![]() Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 11.12.2021. u 07:39. |
|
|
|
|
|
#58177 |
|
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Nacin reagovanja na poziciju pedale gasa se moze promjeniti softverski ako nemas mode dugme kod mjenjaca. U opcijama sa padajuce liste odaberi "Audi mode" (ako se dobro sjecam). Tada odziv na gas postaje linearan, i meni prirodniji. Start-stop se prejebe tako sto mu se spusti granicni napon, nema druge.
|
|
|
#58178 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
Poslao sam mu mail pa ću vidit što ima u ponudi. Mario izgleda ima raspoloživ pa ću vjerojatno od njega uzeti. https://www.mk-led.hr/shop/zamjenski...aljac-i-kabel/ A našao sam i vani u švabiji iste te module za praktički iste pare. https://lichtex.de/xenus-5dv-007-760...hella/a-776003 https://lichtex.de/hella-5dv-007-760...llast/a-776006
|
|
|
|
#58179 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Čini mi se da su mi ksenonice počele dosta slabije svjetiti, kako da to utvrdim sigurno i gdje da nabavim druge koje bliješte koliko god je zakonski dozvoljeno? ![]() |
|
|
|
|
|
#58180 | |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Tu opciju sam ostavio kakva je.Start-stop je na taj način i ubijen. Neka je. Budem vratio na 7,5 V prije servisa da ne kenjave. ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#58181 |
|
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Je tko stavljao crnilo za gume? CRNILO ZA GUME INFINITY CAR CARE 1L https://kupivozi.hr/crnilo-za-gume-i...-car-care-1-1/ Piše da to i štiti gume zimi. Stavio sam prošli tjedan, pala prva jača kiša i crnilo otišlo s gume, kao da nisam ni stavljao. Sada opet stavio: ![]() ![]()
|
|
|
#58182 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Kupiš sonax u spreju za gume cca 35 kn i drzati će dosta duže,sve je to ionako glicerin razrjeđeni. Ima li tko zamjenska vjetrobranska stakla da je ugradivao ? Bio sam malo skeptičan prema tim kineskim iako imaju certifikate europske pa rekoh kad je cijena sa ugradnjom zamjenskog 1000 kn,a original 3600 kn da probam i začudo dojam prvih par dana je okej,nema distorzije svjetla niti nekakvog čudnog hazea,brisaci ne stružu ( Bosch aerotwin ) i za sam zadovoljan,inače Benson autostakla iz Kristala. Poslano sa mog M2101K9G koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#58183 |
|
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Oprez, meni na SEATu nije radio tempomat s tim "Audi mode". Kako je Skoda na istoj platformi, moguce su slicne nuspojave.
|
|
|
#58184 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
|
|
|
|
|
|
#58185 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Isti odgovor kao i post iznad, odi do Branimira i nek pogleda kaj nije u redu. ![]() https://lumenlens.hr/ Pošaljem ti broj moba na pp. |
|
|
|
|
|
|
#58186 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Stavio sam prošli tjedan na Rapidku Hankook Winter iCept RS2. Žena mi veli da su OK po ovo malo snijega šta je palo i bljuzgi. Na Octaviji imam Kleber KRISALP HP3. Sad već treća zima i s njima sam prezadovoljan.
|
|
|
|
#58187 |
|
Adrenaline junkie
|
|
|
|
#58188 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2018
|
Citiraj:
https://partes.hr/shop/akcije/akcija...-high-gloss-1/ |
|
|
|
|
|
|
#58189 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
Ok su, za te pare su fakat no brainer gume. Ne znam kakve su na snijegu ali po ovom slinavom vremenu i dubokoj vodi su super. Velim jedina mana što su glasnije ali ne smeta me toliko.
|
|
|
|
#58190 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Pogledaj si i Soft99 proizvode. Imas u Auto Partes, Forea OCD, mislim da ima i na Mall.hr Odlicni proizvodi, koristim njihovo crnilo za gume, prezadovoljan. Pazi da ti ne kapne i osusi se na felgi 😃. Onda moras kupiti sredstvo za skidanje sredstva 😆 |
|
|
|
|
|
|
#58191 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2010
|
Pozdrav ljudi, imam RAV4 2007g i ima ona obična žuta svijetla (halogena?) H4 H7 ili kako već, drugi auto mi ima xenone i sad kad sjednem u toyotu kao da nema farove, zanima me koje najjace zarulje smijem staviti bez da me policija ganja i zezaju na tehničkom |
|
|
|
|
|
#58193 |
|
|
|
|
|
#58194 |
|
Adrenaline junkie
|
Uz VCDS osim brda mogućnosti dobijaš isto toliko i odgovornosti. ![]() Isto možeš uraditi i sa OBDElevenom, ali u njemu imaš i već predefinisane makroe koji odrade sve izmjene u kompletu za tebe, pa dobiješ željeni rezultat na jedan klik. A ako ti se ne sviđa ili ne radi kako si očekiva oimaš restore opciju. Evo ti step-by-step za Superba 3. Ima i Octaviu, ali mi se ne da tražiti sada. https://www.briskoda.net/forums/topi...omment-4611928
|
|
|
#58195 | |
|
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Ugradnja je cca. 2000 eura |
|
|
|
|
|
|
#58196 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
vrhunski, jedno 10x skuplje od realne cijene materijala i rada ![]() xx metara kabla, 1 osigurač i 1 utičnica ako se radi o garaži i ruke za to su kikiriki. na vanjsko parkirno mjesto još ajde, mora biti neka vanjska utičnica/postaja za punjenje pa možda i opravdava trošak, ali za garažu je cijena bezobrazluk žešći. |
|
|
|
|
|
#58198 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
A snaga koju treba dokupiti od HEP-a? >2.000 kn/kW u ZG, drugdje nešto manje (čini mi se oko 1.800 kn/kW). Standarni 3f priključak ima 11,6 kW što nije dovoljno za iole ozbiljnije punjenje osim ako ne namjeravaš puniti 8h po noći.
|
|
|
#58199 |
|
|
Pricamo u punjenju u garazi, tu auto po defaultu stoji 12h dnevno. To je dosta za ca. 40+ kWh ako je 1f 3,6kW instalacija.
|
|
|
#58200 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
![]()
|
|