|
![]() |
#5761 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Promaknuo mi je ovaj dio s više ISO. Ja sam odustao od tog all in one. Imam jednu plastičnu vezicu s 15 identičnih USB stickova s raznim instalacijama OS-a, od Linuxa, preko Windowsa pa do OSX, i na svakom naljepnicu i to stoji na vidljivom mjestu doma.
![]() |
#5762 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
također mi je Ventoy opcija br1. odlično radi. imam 128 GB disk i na njemu apsolutno sve edicije svega.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5763 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Ivane, to je isto korektna opcija. Ja sam jedno vrijeme imao par stickova sa strane posvećenih isključivo par kombinacija win7 instalacije, uz nešto asortiranog softwera na njima. Pa onda nikad nisam bio siguran što imam gdje. Kasnije kada sam nabavio stick od 128GB posvetio sam ga ventoy i držim tako sve na jednom mjestu. Ventoy kod mene ima najveći problem sa ISOsima koji imaju fajlove unutra od preko 4GB. Jedino MS si dopušta takve egzibicije, koliko je meni poznato. Mogli bi oni lako to prilikom pakiranja podijeliti na volume, međutim stoka je stoka. Jedini slučaj da mi ventoy nije radio je bilo na jednom starom C2Q kompu. Bootao je on uredno, nego nakon odabira ISO kreće iznimno sporo učitavanje te zablokira instalacija. Ja sam zaključio da je to možda zbog starog USB 2.0 kontrolera. Kad kažem sporo, ne mislim USB 2.0 sporo, nego sporije od 1.0. Kako bilo, sada sam si priredio IOT + unattended, valjda to bude OK za ubuduće. Stvarno mi dopizdilo održavanje tih MS imagea tokom godina.
![]() |
#5764 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5766 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Zadnje tri verzije OSX-a su download od cca 12GB...i super, uzmem 16GB stick i idem napraviti bootabilni. Šipak, kad raspakira taj .dmg file i krene u prebacivanje, javi da nedostaje oko 40 MB. ![]() Nema pomoći, nađi 32GB i imaj 15GB slobodnog beskorisnog prostora
![]() |
![]() |
#5767 |
Premium
|
Jako je čudno da raspakirava na stick. Na sporim stickovima bi to bila katastrofa, istovremeno pisanje i čitanje. Ali generalno ga baš pretjeruju. Samo poneka linux distrabucija ode preko 4GB, i to budu one koje su krcate softwerom, tako da makar znaš kamo je to sve pošlo.
![]() |
#5768 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
https://support.apple.com/en-us/101578
![]() |
![]() |
#5769 |
Premium
|
OK, nisam razumio. Shvatio sam da taj skinuti file ide na stick pa se onda raspakirava na stick tijekom instalacije OSa sa sticka. Totalno sam na ventoy kolosijeku, navikao sam samo šutnuti ISO na njega i gotovo.
![]() |
#5770 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Ventoy nekad zna da ne boota u normal nego u wimboot ili obratno kako kad. Još trošim Adobe CS6 na XP-u u virtualci za ono malo kaj mi treba a na Proxmox sam stavoi W7... Čak razmišljam zamijeniti i staviti XP... Čudno da još nisu prešli u vode da imaš netinstall Windowsa :kokice:
tomek@vz: ajd nemoj | Mali Čile SAD Češka Peru | Windows Free Zadnje izmijenjeno od: spiderhr. 13.11.2024. u 21:01. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5771 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa postoji(ao) je install winsa preko mreže, samo su mijenjali neke stvari kroz generacije ![]() https://www.google.com/search?q=network+install+Windows |
![]() |
![]() |
![]() |
#5772 |
The mighty pirate
|
Mislim da nije mislio na PXE nego na Apple stil, gdje samo trebaš ući u Recovery mode, i skine sa servera verziju OS-a s kojom je stroj došao. Milijarde kombinacija PC-a su u pitanju, pa teško da ćemo to doživjeti
![]() |
#5773 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Konačno sam na laptop instalirao Win 10 iot ltsc. Sve kaj mi treba za posao radi bez greške. Sad kad nađem vremena htio bi složit i oba kompa koja koristim, ali sa dual boot. Na jedan disk stavit Win 10 iot ltsc, a na drugi Win 11. Pitanje možda i nije za ovaj topic, ali radi se o više diskova u kompu. Postupak instalacije dual boota mi je jasan, ali kako odredit koji disk se vidi u kojim windowsima? Npr u ovom kompu iz potpisa imam 3 diska, uskoro 4. Samo jednog hoću vidjet u win 10, a ostala 3 u win 11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5774 |
Moderator
|
Vjerojatno se to može odraditi na x načina, evo jedan, U W10 > Disk Managment > za one diskove / particije koje ne želiš "vidjeti" samo makneš "slovo". I dalje će biti vidljivi u Disk Managment - u ali u File Exporer - u neće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5776 |
Moderator
|
Ne vjerujem da je šta drugačije u W11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5777 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Dakle,imam jedno pitanje kojem ne nalazim baš soluciju,znam da je tu negdje al ne pronalazim. Ne znam šta se desilo danas pa su mi ikonice u programskoj traci i ikone i naziv. (npr ovaj kotačić i "Postavke".) zanima me kako da stavim samo ikonicu,ili sam ja lud ili ne pronalazim to. ![]() Dakle,ja bi samo ikonicu bez naziva? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5779 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Ma mislim da sam to probavao,ne znam više ni ja! Zahvaljujem!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5780 |
The mighty pirate
|
Za sve koje muči VP9/HEVC support na LTSC, a ne žele Store: https://archive.org/details/microsoft-extensions
![]() |
#5781 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
To te ja pitam! Thx! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5782 |
Premium
|
Uf... to ikonicu na takbaru ne volim kad mi je otvorena app. više volim da je klasičan button. Mislim pa sad barem imate 4K monitore i onda još želite minimalizam na tome pa pogađati. Nije moj izbor. Čak ne volim ni grupiranje prozora
![]() |
#5783 |
Premium
|
Meni je uvijek zanimljivo kada netko u sastanku shera screen in onda na taskbaru ima jedno 14 gumba a iza pojedinih gumba jedno 6-7 prozora. Pa otvori browser a u njemu 42 taba. Pa kako ljudi rade na taj način? Lako moguće da sam prestar ![]()
![]() |
#5784 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Malo ne kuzim neke stvari. Slozio sam Win10 na jedan SSD i Win11 na drugi. Sve radi osim opcije da biram koji OS hocu bootat. Po difoultu mi boota Win11, a za Win 10 moram u BIOSu namjestit taj SSD sa Win10 kao 1st boot device. Nasao sam da moram iskljucit opciju "Fast boot" i u jednim i drugim Winsima, ali nije pomoglo. I dalje nemam opciju biranja. Help. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5785 |
Premium
|
Ja sa ne sjećam više najbolje, ali bila je u System > advanced setting > startup (ne dolazi mi kako se ovo točno zvalo) opcija gdje si mogao odabrati defaultni OS te timeout. Ali mislim da to vrijedi samo za više windows instalacija na istom disku. Nisam baš pomogao ![]() Ako stisneš funkcijsku tipku za boot menu (F9, F11 ili F12) prije bootanja windowsa onda bi ti trebalo ponuditi listu svih bootabilnih uređaja. Po nazivu bi se trebalo skužiti koji je disk u pitanju odnosno koji je OS gore.
![]() |
#5786 |
Moderator
|
@Piksa Svaki os si instalirao sa priključenim samo njegovim diskom, šta je u redu kada ne želiš da ti brlja po drugom os / disku, međutim tako si izgubio mogućnost da ti install procedura kreira menu za izbor u Boot Loaderu. Ako ti je W10 glavni onda "nađi" NeoWin EasyBCD i instaliraj ga, sa njime kreiraj drugu stavku menu koja će "pucat" na W11 particiju na drugom ssd - u, ne zaboravi staviti cuntdown time na 5 sec. i koji os želiš kao default. Prouči malo kako se to radi, imaš backup opciju da se možeš vratiti ako nešto zezneš. Alternativna varijanta je da napraviš backup samo particije gdje je Boot Loader ... M$ je za te stvari predvidio cmd alate sa kojima se lako zahebeš, treba pažljivo sve kucati .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5788 |
Premium
|
Generalno se preporuča, kada se instalira više OSeva na jedan disk, sve ostale diskove povaditi van. Tako da trenutna instalacija ne stavi bootloader na krivi disk, što je uobičajena pojava. Ti si instalirao na različite diskove, pa je to drugačija situacija. Ako ćeš koristiti EasyBCD onda moraš pustiti oba diska unutra.
![]() |
#5790 |
Premium
|
Dizajneri win 10 i 11 se izdrkavaju s dizajnom. Pored velikih ekrana oni izbacuju klasičan titlebar. Kao da svi imamo otvorene programe preko cijelog ekrana. U najvećoj mjeri većina programa mi nije preko cijelog ekrana nego smanjena. Veća kontrola. Tipa Excel, word ako moram nešto kemijati iz njih. Jedino je FF preko cijelog ekrana. Ovak moram gađati gdje da kliknem i da mogu pomaknuti program. Ah... star sam pa njorgam malo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|