|
![]() |
#5732 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5733 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
ili 20 imam da, nebitno uglavnom fora je da ja na klimi nemam upaljenu klimu zapravo, nego onaj neki mod kao kapljica nacrtana, nemam vlage ni niš ali taj mod mi se pokazao odličan, temperaturu spusti a bude fino, nema osjećaja da je hladno, i u tom modu nemreš namještat temperaturu, samo ga upališ i ugasiš, nema namještanja ničeg, probaj
![]() |
#5734 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Mi tek prije tri dana isključili grijanje. ![]() ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5736 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Dok sam bio u kući u potkrovlju to je bilo pakleno. Kada bi izlazio iz kuće upalio bi klimu i ostavio ju dok se ne vratim. Malo bi ohladilo zidove ali i još bitnije izvuklo vlagu iz zraka. Preko noći sve otvoreno s komarnicima. Kuća je bila super. Bez gljivica ili nekih problema. Čak je bila dosta dobro izolirana. Za usporedbu u limenkama u Zapruđu je bilo daleko gore kad bi upeklo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5737 | |
Premium
|
Citiraj:
Hvala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5738 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5739 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa da, bez grijanja i hlađenja, vrijeme je sad idealno za detaljno čišćenje svih jedinica i pregled instalacije. ![]() Nisam napomenuo, imam lošu stolariju i slabu izolaciju, na zidovima 5 cm stiropora, na tavanu 10-15 cm vune, kako gdje.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5740 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Da to je dry mode odnosno odvlazivanje, u principu radi isto sta i hladjenje (hladjenje je isto izvlacenje vlage) jedino sta ventilator radi sporo i ne prati temperaturu vec vlagu u zraku. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5742 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Imam pitanje a vezano je za viksu... Pola vikse je ukopano u zemlju do visine ~160cm gdje je kupaona i soba za zabavu (~20 m2), dok je druga polovina u razini zemlje i gleda na sjever (kuhinja i boravak (~35 m2). Na taj ukopani dio je postavljena hidroizolacija od sike (107) na podove i zidove. Po ljeti sad imam konstantno otvorene prozore 120x60 2 kom (jdan u kupaoni a drugi u igraoni) na kant sa komarnicima i tu mi se vlaga u boravku kreće u prosjeku 65%. U boravku imam klimu pa ako vidim da vlaga ode gore - upalim ju zimi ali po ljeti je to u osnovi nepotrebno i ne palim ju. Zima je problem jer nas nema pa ne znam je li bi tu rekuperator bio dobro rješenje baš radi te razmjene zraka i da eliminira vlagu itd.? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5743 |
Premium
|
A kuća je velika i imam puno staklenih stijena, tako da nema iskreno vremena kroz dan do kad nije kuća na suncu. Istok/zapad je orijentacija, ali na svim stranma su staklene stijene 2.6m x 3m, na nekim zidovima čak i dvije takve. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5744 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
e da, ja imam isto hrpu stakla, i sad sam neki dan sve rolete spustio i spustio par stupnjeva kroz dan samo zbog toga, jest da je ''mračno'' ali preko dana nema one sparine
![]() |
#5745 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
meni je gospođa neki dan ostavila rolete dignute u spavaćoj sobi cijeli dan (orijentacija jug-zapad)... navečer pogibija od vrućine hahaha samo rolete dolje tokom dana, navećer prozore otvoriti i tjt. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5746 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Da, sranje s roletama je što se ugriju za popizditi na suncu, ljetnom naročito. Tako da je to donekle solidna zaštita dok je prozor zatvoren i ako prozori imaju onaj low-e premaz tako da malo spriječi zračenje topline s roletni. Ako imaš prozore na sjevernoj i južnoj strani, onda bih kazao najbolje otvoriti te a pozatvarati sve na zapadnoj, uz spuštanje roleta do kraja. To bi moralo pomoći. Po meni udaranje sunca u zid s toliko solidnim slojem izolacije ne bi trebalo doprinositi ozbiljnijem grijanju kuće, iako bude i tu nekog akumuliranog efekta kroz ljeto. I pravilu bih kazao da je najpametnije spavaću na sjevernu stranu staviti, ali eto kod nas se o takvim stvarima niti dan danas ne vodi računa. Ne ulazi mi u glavu zašto je tome još uvijek tako. Valjda jedina stvar koja se gleda je kamo baca pogled, a gledaju kroz prozor prosječno 57 sekundi na dan. Ali zato klima roka 12 sati na dan.
![]() |
#5747 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Meni u trenutnom stanu prilično pomažu dva visoka prolistana drveta ispred spavaće sobe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5748 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5750 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Ima netko preporuku za deflektora zraka za klimu. Dakle ono plastično što se montira pa da smanji puhanje na loše pozicioniranoj klimi. https://dokishop.hr/proizvodi/conboard primjer zeznuo sm dupli post |
![]() |
![]() |
![]() |
#5751 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Zna li netko.. negrađevinsko zemljište. Na njemu legalizirana garaža. Na zemljištu naravno nije dopuštena gradnja. Je li moguće tu garažu išta legalno nadograđivati, znači mijenjati projekt itd.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|