|
|||||||||||
|
|
#57451 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Meni hyundai grandeur na 65+ ako ne tiskam gas prejako prešalta u petu (zadnja brzina), a nazad u četvrtu spušta ispod 50. Benzinac. I onda od 65 do 230 je u petoj. Ne kužim zašto nije dodana još koja brzina ili složeno da iznad 100tke tek ide u petu npr. |
|
|
|
|
|
#57452 |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
jer NEDC / WLTP profili voznje/ ciklusi su jasno definirani i proizvodaci nastimavaju brzine da bi smanjili potrosnju na tim testovima. nema to veze sa "real-life" useability... |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#57454 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Vlasnici crossover autica,koje gume preporučate za zimu,radi se o Opel Mokki 2021.,dimenzije su 215-60-R16,znači zagrebačke zime i uvjeti na cesti,puno km i naravno što bolje držanje mokro/suho/snijeg i da je cijena razumna. Poslano sa mog Redmi Note 9 Pro koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#57456 | |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Jel imaš sport mode na tom mjenjaču? Ako da, prebaci u Sport, onda se malo unormale izmjene brzina.
|
|
|
|
#57458 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Osim što se glasa kod starta i puzanja u gužvi između prve i druge, čudnih trzaja i slabog odaziva kad treba naglo krenuti s mjesta, i čudne bezvoljnosti kad kod vožnje nizbrdo ne želi prebaciti u veću brzinu nego diže okretaje u drugoj bezveze....da, manualno jedino pomaže. Od 3. brzine na dalje mu ne mogu naći neke mane, ali na niskim brzinama, stani kreni i općenito gradska vožnja...isto kao i većina automatskih mjenjača u toj klasi. Mušičavo... (na G8 je većina toga riješena).
|
|
|
#57459 |
|
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
Bas me zanima je li te musice mogu* rijesit SW updateom, jer trzaij itd su samo stvar pravilnog odvajanja kvacila i davanja gasa *jedno je ako mogu, a drugo ako ne zele nego hoce da se G8 prodaje ![]() @Wolverine ![]() |
|
|
|
|
|
#57460 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Ne žalim se ja na šaltanje brzina, samo kažem da je na 160 na 3000 okretaja, umjesto da dodaju još koju brzinu pa da bude na 2000r0m na 160kmh. Mislim da bi se time ušparalo na potrošnji. Al ok, ja kao laik mogu mislit šta god oću, ne znači da sam u pravu |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#57462 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Imam i ja pravi aisin atomatski mjenjač s torque converterom umjesto kvačila i zamajca. Nije ni on bajan. Ok, ima sport mode pa u normalnoj voznji mijenja na 2200-2300 , ako vozis sporo malo je zbunjujuce, u agresivnoj ovisi kako stišćeš papučicu ali u normalnom modu također mijenja na 1500-1600 kad se vozi normalno kao i kod dsg-a |
|
|
|
|
|
#57463 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#57464 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Šta nije da DSG prati kako se vozite pa prema tome mijenja brzine? I kad krene štekat da se jednostavno resetira pa da ga se natera da ponovo uči način vožnje. Kum mi zadnjih 10g valjda vozi DSG i nikad se nije žalio da mu šteka kod mijenjanja brzina. A bio sam ga baš i pitao za to. |
|
|
|
|
|
#57465 |
|
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Nakon 8 godina i 3 VW auta - DSG je zakon. Ono sto fali je mod saltanja izmedju normalnog i sport.
|
|
|
#57467 |
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
|
|
|
#57468 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Tako je meni TipTronic na A6 Allroadu iz 2007 radio... Imo je preko 200 modova voznje... A taj TipTronic nije DSG mjenjac... Ovaj novi STronic je DSG i nemam pojma jos kako mijenja jer sam novi auto vozio mozda 5 puta ukupno...
|
|
|
|
#57469 | |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Pretpostavljam da je 1.4 tdi 3 cilindra, koje boje je oblak dima? Bijele, plavkaste, crne? Mehaničar (a možeš probat i sam) može skinut s turba ispuh i čekirat jel ispuh mastan, a usput i dal turbo ima lufta.. to ce se manifestirat tako da krene dimit kada se auspuh ugrije. Dim na paljenju može bit povezan s diznama, i moj baci bijeli oblak kada se upali ali prestane nakon 10ak sekundi, ali nebi imalo utjecaja s potrošnjom ulja..Jel dimi kontstano ili samo nakon možda duljeg stajanja na semaforu? Daj više info ![]()
|
|
|
|
#57470 |
|
Premium
|
Dim je bijelo/plavi, samo kod paljenja kad stoji bar pol sata od zadnjeg paljenja. Što duže stoji, to je veći/intenzivniji oblak. Ići će ga servisirat malo prije nego preseli u zg sad, čuje se ovjes nešto dok se vozi po grbavoj cesti pa nek srede prije selidbe, a onda će i to s uljem provjerit. |
|
|
|
|
|
#57471 | |
|
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#57473 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() A na CrossClimate sam napravio, pa valjda oko 100.000km i mogu samo reci da bi ih vrlo rado opet kupio da imaju u dimenzijama koje mi treba... Jako tiha guma, odlicna na suhom, odlicna na mokrom, po snijegu vozi normalno (imam quattro pa mi je svejedno), malo ju muci aquaplanung, al nista kriticno... Sad imam Vredestein Quatrack Pro XL i ne znam jos kakve su... Po svim testovima pise da su odlicne, no realno, provozao sam na tim gumama mozda 1km (jedan kilometar), tako da stvarno nemam pojma nista jos... ![]()
|
|
|
|
#57474 |
|
Vocna iglica u mudante
|
znam, da.. cijelogodišnje bi uzeo za zimu, ljetne continentalke za ljeto dok se ne potroše, jer se po testovima troše prije nego druge a i ljeto je, nekad se malo da maha s autom .. kad odu continentalke mogu koristit cijelogodišnje dok opet ne uzmem neke samo za ljeto |
|
|
|
|
|
#57475 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#57476 |
|
Vocna iglica u mudante
|
imam 18" oz ultraleggera alu felge, pa mi savjetuju da ih zimi zamijenim za druge, zato sam uzeo set 17" felgi za zimu a trebaju mi gume za njih.. ako ne uzmem cijelogodišnje, idući izbor su mi 17" michelin alpin 6 za cca 1200kn komad.. gledam samo što mi je ispaltivije |
|
|
|
|
|
#57477 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kak je s upisivanjem dimenzija u prometnu tu u RH za dimenzije unutar 3% razlike? Možeš u STP ili moraš u CVH i koliko to sad košta? Gledam upisat 205/55 16 za Forda koji ima tvornički 215/55 16 ![]()
|
|
|
#57479 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Koji ford i koje godište https://vozilalizov.com/guma-felni/ford/ |
|
|
|
|
|
#57480 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
2018 C-Max, ma reci cu starom da ode u stp da mu upisu u napomenu i bok ![]()
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|