|
![]() |
#5702 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Druga aplikacija koju sam napravio pred 20+ godina, odmah nakon klasičnog hello world prompta, je bio text editor jednako napredan kao što je to notepad.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5704 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Znam za njega ali nije mi bio potreban. Meni je bilo potrebno samo da skopiram imena fajlova odjednom i spremim u običan txt fajl. Pa ne bum sad korisnicima instaliraval notepad++ za najbanalniju stvar. Onda bi prije stavio https://www.contexteditor.org
![]() |
#5705 |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Cijepljen od sarkazma x) Isprobao taj Context Editor, fora je, ali Notepad++ ima sve to + podršku za skinove da ne moram gledati crno na bijelom. Ali solidna alternativa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5706 |
Premium
|
Meni notepad običan treba za brzinu. Inače sam na Linuxu privatno i djelomično poslovno. Što mogu obavim preko Linuxa a Windows samo tipa MS Office jer LO nije kompatibilan za neke stvari koje drugima trebaju.
![]() |
#5708 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Sva sreca pa "Linux" to uopce nema, nego DM/WM kojeg koristis, sto posljedicno onda ako bas zelis mogu imati i Windowsi.
![]() |
![]() |
#5709 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Apropos na stranu cjepidlacenje oko "Linux" (kernel) i "Linux" (distra) - ovo gore sto je spider spominje nije "killer feature" al je bas zgodno za imati. Postoji li neka 3rd party aplikacija koja isti feature na Windows platformi omogucava? Dakle za one koji nisu upuceni: 1. Selektiras tekst misem 2. Srednji klik misa bilo u koju aplikaciju (npr. Notepad) za pejstanje Sve Linux distre sa bilo kojom kombinacijom sucelja/login managera istu funkciju podrzavaju (zadnji put sam to rucno moro konfigurirat na Slackwareu 9 al me sjecanje ne vara) pa sigurno ima neka aplikacija na Windows platformi za tak nekaj.
Lenovo LOQ || AMD Ryzen 5 8645HS / 16 GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / 1TB Sandisk Extreme nvme M.2 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5710 | ||
Premium
|
Citiraj:
OK. Debian Mate ima to. Citiraj:
Mislim znam za: dir *.* > text.txt ili ako ti trebaju subfolderi dodaš -R ali to je za nas već naprednije, daj ti korisniku objasni kaj da napravi i pošalje ti. Copy/paste u notepad bi bilo jednostavnije.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5711 |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Na delu koristim Win 10 i probao sam pasteanje pathova više fileova odjednom. Radi kako je @domy_os rekao na prošloj stranici. 1. odaberi fileove 2. shift+desni klik -> Copy as path 3. otvori Notepad i pasteaj Također bude u ribbonu (alatnoj traci) "Copy as path" kad se odabere neki file. @tomek@vz, kako si od pasteanja pathova došao do pasteanja middle clickom? Ili sam ja "neupućen" ili uopće nije bilo spomena o tome. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5712 | |
Premium
|
Citiraj:
Nisu to trebali sakriti i to još sa shiftom da se otkrije. Nekako je logičnije meni CTRL tipka ili ALT. Hvala!
![]() |
![]() |
#5713 | |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
![]() Ja osobno koristim Ditto.
![]() |
![]() |
#5714 | ||
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Nisam ni implicirao da je direktno povezano ![]() ![]() Citiraj:
Svaka ti dala bi se reklo ![]() ![]()
Lenovo LOQ || AMD Ryzen 5 8645HS / 16 GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / 1TB Sandisk Extreme nvme M.2 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5715 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5716 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Bio sam kratko vrijeme na Win11, ali vratio se na Win10 jer mi neke stvari za posao ne rade na Win11. Kad istekne podrška za Win10 u 10. mjesecu 2025, koja su realne opcije za nastavit koristit Win10? 1. Koristit bez updatea pa do kad ide-ide. 2. Plaćat za update Microsoftu, jer sam vidio da i za to ima opcija. 3. Win10 LTSC verzija (guglam i nađem "Windows 10 Enterprise LTSC 2021 (version 21H2) does not have extended support and so support will end on 12 January 2027.") To je ipak malo duža podrška od Pro verzije Windowsa 10. Planiram promijenit diskove u kompu uskoro, a bez dugoročnijeg plana za OS mi to nema previše smisla. Koja je razlika između Pro i LTSC verzije Windowsa u praksi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5717 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Win 10 IOT LTSC (do 2032) 👍 Dotad tko ziv tko mrtav Bilo je tu dosta price o razlikama tu u temi unazad bubam 5-10 stranica pa preleti sa searchom, ja sam ih cak i guglao i nasao chartove s razlikama. Probaj prvo tako, a ako te zanima nesto specificno za alat koji koristis sibni upit
![]() |
![]() |
#5720 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Čitam malo pa naletio na ovo: Digital License (HWID) - Not supported on LTSC Digital License (HWID) - Supported on IoT LTSC Ovo drugo trebam. Isprobat ću na laptopu prvo prije nego srušim sytem na kompu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5721 |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5725 |
Registered User
|
Obzirom da su SSD diskovi za šaku eura naravno da sam nakon preko 5 godina instalirao Win od početka bez backupa ili kloniranja. Trajalo je niti 20 minuta, dok je pokupio update i ostalo otprilike isto, a onda sam se našao pred nečim što mi je poznato ali nikako se sjetiti gdje se što nalazi pa je radio Google. Kako da je prvi pokušaj pokazao da je ponavljanje majka znanja jer sam brzopleto ukucao username i pass drugi put sam isključio LAN ksbel i sramežljivo izjavio da nemam net pa sam kasnije unio svoje podatke. Bio sam upravo impresioniram količinom bloata što sam sve s gađenjem pobacao, Google najmanje jedna strana prvo sponzorirano... jer sam navikao na hladovinu blockera pa mi je bilo neobično ali sam shvatio da većina korisnika sitnog zuba živi stalno u takvom okruženju nesvjesni da trče, a u rukama nose željeznu kuglu vezanu za nogu. Problem da mi treba 5 minuta čekati na restart nakon što sam isključio interni disku ladici je nestao, čak i pokaže da je Safe to remove iako je na početku nekoliko puta otezalo. Naravno da će slijedećih mjesec dana biti sitnih dorada kako što bude nailazilo ali je većina smeća pobacana, onemogućena pa će dočekati proslavu 70. rođendana ![]() Mi korisnici backup programa Macrium Reflect dobili smo čestitku da će sadašnja verzija biti u desetom zamijenjena novom i da imamo godinu dana slobodno, a zbog lojality će nam omogućiti da zauvijek vraćamo ali nakon godinu dan više nećemo moći snimiti backup te da ukidaju klasičnu licencu i prelaze na godišnju "jer im je većina korisnika rekla da im tako odgovara" što je naravno baljezganje i razlog da im pokažem vrata i pređem na Acronis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5726 |
Registered User
|
Evo, chatam malo sam sa sobom ![]() Sve sam lijepo instalirao i podesio, računalo mi uredno odjavi interni disk u ladici pa mi je ostalo još par utility i slično što ne koristim svaki dan pa sam izbrisao sve backupe osim inicijalnog i snimio završni, a kada sam kliknuo da mi ga isključi nema nikakve poruke pa sam ga isključio na prekidaču za napajanje i poslije čekao pet minuta restarta dok nije pokazalo Your device is ran into... i već sam mislio uzeti bat od 5 kg koji mi je pri ruci i razračunati se s računalom ali sam se suzdržao i malo razmislio bi li problem mogao biti s nekim od tih pomoćnih programa što me koštalo da moram vratiti inicijalni backup, ponovo podesiti Win, instalirati i podesiti programe i onda jedan po jedan koji su manje bitni, provjeru je li izbacuje disk, napraviti backup, instalirati slijedeći... Izgleda da sam bio u pravu jer nakon instalacije jednog uredno kupljenog i plaćenog sustav se opet zblesirao pa sam vratio sliku bez njega i radi, pa sam ga instalirao pa ne radi, pa sam vratio sliku i radi tako da sam trenutno bez njega i bez snage da ponovo pokušam ali ću svakako pokušati slijedećih dana pa javim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5727 |
Registered User
|
Nakon tri dana intenzivnog korištenja gdje sam često koristio vanjski disk bez ikakvog problema, a kada sam ubaci stari boot dogodio se (očekivano) odmah tako da sam problematični program deinstalirao i problem je nestalo. Naravno da su uzrok žalosni Windowsi koji se nisu u stanju obraniti od problematičnog programa. Ne želim pisati o nikome bez argumenata pa sam dobro provjerio, a riječ je o O&O Defrag. Obzirom da su mi u lošem sjećanju jer mi svojevremeno njihov alat za tweakanje Win nije htio vratiti postavke na tvorničke kada sam nešto zabljao iako se radi o drugome računalu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5730 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
|
|