|
![]() |
#5671 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Da, ali ne nosi svatko sa sobom fotić. Imam Canona SX280 koji je nemjerljivo bolji od Galaxy S5, ali na S5 sam u 5 mjeseci koliko ga imam, istoftao nebrojeno fotki i videa, dok sam Canona upalio jedno 8 puta, ako... Zato to i velim. Eto, meni je na mobu bitna kamera i ja nebi S4 mjenjao za nikakvog kineza ![]() |
![]() |
![]() |
#5672 | |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
to je retorika koju bi ja koristio i mislim da je i to previse -->
![]() i moja je preporuka S4 za tu lovu ![]() Citiraj:
ocito ti i nije toliko bitna kamera ![]() ![]() PS trebao si uzet neki mirrorless za tu lovu SXa :P ..mozda bi vise fotkao s njime ![]() ![]() PPS ..da, S4 ima nesto bolju kameru --> to je retorika koju bi ja koristio i mislim da je i to previse ![]() i moja je preporuka S4 za tu lovu ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5673 |
Guest
|
AMOLED mislis druze Brko haha, slazem se da je S4, S5 a ako uspijemo kupit i S6 zakon al ipak su malo precijenjeni |
![]() |
#5674 |
Antimićanin
|
@Eladio SXa sam uzeo novog za 1200kn 02/2014. Za te pare boljeg nije bilo. A slike koje se razviju u 15x10 cm za album su odlične ![]() Za to su mi smartfoni skroz OK. @yaya Ne, baš sam mislio na SAMOLED. |
![]() |
![]() |
#5675 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#5676 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Znam da ce me sad mnogi "napasti" na temelju ovog posta, ne zelim nikakav offtopic i slicno no kad smo se dotakli kineza moram reci da mi nikad nece bit jasno zasto ljudi kupuju kineske mobitele. Kad je ista kupljeno u kineskim ducanima radilo kako treba barem mjesec dana. ![]() |
![]() |
![]() |
#5677 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Eto ako ce modovi dopustiti ovaj topic,ja imam Coolpad F1 ( octa core mediatek,2GB rama,8 GB rom,13 mpx prednja i 5mpx zadnja ) i dva frenda istodobno i nijedan evo u godini danama nemamo nikakvih problema,sto hardverskih sto softverskih kad gore stavis 4.4.2 AOSP. Ja sam ih nagovorio,obojica su htjeli izvaliti 2500-3000 kn onda za konkurentan Samsung,a ovako su 1050 kn izdvojili. Prezadovoljni i na godinu ce uzeti Coolpad F3. A zracenje,pa nije to ionizirajuce zracenje pa da se toliko pribojava ? Mislim da vise zracenja dobijes da stojis u centru Zagreba par sati nego par tjedana rada sa mobitelom. Da ne idem u veca naklapanja i offtopic,eto ukratko odgovoreno zasto nikad ne bi dao 4-5 tkn za nesto sto mogu dobiti u drugoj marki za 1-1.5 tkn. I,ne S3 Neo nema bolju kameru od pola Kineza. I opet ne shvacam konstataciju da sve sto je iz Kine mora biti lose,Samsung je sastavljen od kineskih dijelova,meni eto nece biti jasno ljudi koji daju ogromne pare na Beats by dr.Dre koji su sami marketing,cijena uvećana 500-600 % u odnosu na troskove proizvodnje i promocije. Nadam se da si ukratko dobio odgovor na svoj upit zasto ljudi kupuju Kineze. E i da ako razbijem/izgubim Kineza,necu ga morati otplacivati i cekati priliku kad cu opet moci ga kupiti,za cijenu Samsung flagshipa kupim jos jedan kineski flagship i imam u rezervi. ![]() Sto se mene tice,offtopic gotov i sori,ali morao sam :P |
![]() |
![]() |
#5678 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Uspoređivanje kinezića sa brand smartphone-ovima sa najboljim kamerama na tržištu je previše smiješno da se uopće komentira. Mogu kinezići staviti najbolji senzor koji postoji ali ništa ne znači ako je softver u banani. A ne znam koliko njih se potrudi oko softverskog procesuiranja. Čak i među brandovima postoje razlike - iPhone 6S i Galaxy S6 rade bolje slike od Xperie Z5 iako svi koriste manje više isti senzor - Xperia Z5 čak ima noviji senzor ali i dalje im ne pomaže pošto je procesuiranje lošije. Čak i Samsungov ISOCELL rasturi Z5 in real life. Meni je kamera jedan od najbitnijih čimbenika na mobitelu jer ne vučem pravi fotić sa sobom a zna se ona izreka - najbolji fotić je onaj koji u tom trenutku imaš u rukama.
#5679 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Samsung isocell u low light je blago receno koma, govorimo o S6 a isti je slucaj sa S5.. Sa sonijevim (S6) senzorom prica daleko bolja u tim uvjetima.. Z5 ceka nadogradnju pa ce onda misice pokazat, posto potencijala ima.. Pa ima par kineza koje rade dobre fotke, recimo brendirani huawei, bez obzira kaj je stekao status povlastenih, a i recimo xiaomi mi4.. |
![]() |
![]() |
#5680 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
A kamera na iPhoneu je praktički ista kao i lani samo je malkoc veći senzor. Sve drugo je isto, dok su Androidi otišli korak dalje i sve izmjenili.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5682 |
Guest
|
uvijek je tak da ovi koji su dali "arm and a leg" za nesto, moraju sami sebi opravdavat ![]() |
![]() |
#5683 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Slažem se. Nema kineza koji je bolji u fotografiji od Samsunga, makar ne šmekam baš Samsunge moram im priznat da odrađuju odličan posao sa algoritmom. Zato te priče o jeftinjarama od Kineza stavite sa strane, jer kad se pogleda 100% crop vidi se šmirglani kinez i oštri Samsung. Amen!
#5684 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
#5685 | |
Guest
|
Citiraj:
http://www.oled-info.com/super-amoled |
|
![]() |
#5687 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Evo tri fotke iz albuma (needitirane naravno), fotkane s tom 'smećavom' samsungovom kamerom koja nije u stanju fotkat za album ništa ![]() Samo ću reć što i brko, imam fotić od kilu i po, i s njim sam unazad godinu dana fotkao 500fotki, a sa ovim samsungom sa 'smećavom' kamerom preko 4000. Toliko o tome....
#5688 |
Guest
|
cekam da na iducem vjencanju profi fotograf dodje s mobitelom... i ja isto samo kazem ![]() |
![]() |
#5689 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Poanta je da se sa današnjim mid i high range mobitelima u uvjetima dnevnog svjetla mogu napraviti i više nego dobre fotografije za amatersku upotrebu i za kućne albume. Kom to nije jasno, nema mu pomoći. Profesionalna fotografija je sfera gdje oprema košta više nego prosječna GODIŠNJA plaća u RH, i stavljati je u istu rečenicu sa jednim mobitelom teža nebuloza, te kako rekoh, nepotrebna i nerealna usporedba, flejmanje teme i offtopic.
![]() |
#5690 |
Premium
|
@jopis koji je to samsung? Pa fotke su i vise neg ok.. Dok sve zbrojim i oduzmem, kolko sam imal mobitela i fotica i daleko vise fotki je napravljeno mobitelom neg foticem, ne znam zakaj je to tak, al eto... S mobom je veci gust slikat, dslr poslovicno dobre slike radi, a mob dok to napravi onda je pravo iznenadjenje i jos dok malo preuredis sliku, komotno ju mozes svrstat po napredniji kompakt. Za sljedeci S7 se nadam da bu OIS podigli na novu razinu i poboljsali fotic na bolje.. |
![]() |
![]() |
#5691 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
Uostalom, kad imaš klince, to je neka druga priča i smisao "fotografiranja". Kad ih "puhne" da izvedu neki stunt koji je za zapamtit, nemaš uza sebe fotić od 2 kile nego mobitel pa dobiješ slike kakve ti je jopis okačio. Dakle, jednostavno, pričamo o slikanju "s nogu" a ne o umjetničkim instalacijama za atelje doktora Dubravka. A to što je tebi dovoljan kinez sa MTK čipom i generičkom kamerom prepakiran kao HTC Desire 816, to je tvoja stvar. Meni nije. Zato nemojmo generalizirati o tome kako je svejedno koji mobitel imaš za fotke... jer nije. ![]() I ja instagram, facebook i ostale idiotarije za kurčere nemam da bi morao trpat fotke na net svuda di sam bio, što sam radio (Ž.Bebek) ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5692 |
gadget freak
|
S5 G900F. Znam da će mnogi to krivo protumačit, al ne znam kak bi se drukčije izrazio - oduvijek tvrdim da je pola fotke i do onog tko fotka i kak se (stigne pripremit) pripremi za 'opalit'. Jasno je meni da bi te fotke bile još 5x bolje da sam nosio ciglu od fotića uz sve stvari od malog u njegovoj torbi, ali mob je praktičnije i sveobuhvatnije rješenje za everyday use. To je poanta svega.
#5694 | |
Premium
|
Citiraj:
Inace ja sam bolje fotke radio sa mobom neg dslr-om.. Unatoc high end dslru, nije me ucinio boljim, cak naprotiv, ispalo je gore ![]() S mobom bar nemam tih problema, cak sam vise kreativniji s mobom i fotke su mi bolje.. Mar je najbolji primjer toga, odnosno njegovih fotki sa S6 |
|
![]() |
![]() |
#5695 |
Guest
|
hehe opet se odigralo na kartu djece ![]() ali to je tema za neki drugi topic ![]() |
![]() |
#5698 |
Antimićanin
|
Kakva karta djece? Nemoj samo reći da si shvatio to tako da ljudi kupuju Samsung flagshipove zbog djece ![]() ![]() Nije bitno, može biti koncert, nogometna utakmica, izlet u prirodu, ne-bit-no. Slike koje radi SGS5 su itetkako upotrebljive i za razvijanje i za trajnu arhivu za razliku od kineza i sličnih derivata. ![]() No evo, ti slikaj što i gdje hoćeš sa svojim HTC-om ili Acerom i slobodan si okačiti slike u OVU TEMU pa ćemo ih usporediti sa S5 ili nedajbože S6 ili nedajnedajbože za G4 ![]() |
![]() |
![]() |
#5700 |
Antimićanin
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|