Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 14.10.2015., 23:43   #5671
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Da, ali ne nosi svatko sa sobom fotić. Imam Canona SX280 koji je nemjerljivo bolji od Galaxy S5, ali na S5 sam u 5 mjeseci koliko ga imam, istoftao nebrojeno fotki i videa, dok sam Canona upalio jedno 8 puta, ako...

Zato to i velim. Eto, meni je na mobu bitna kamera i ja nebi S4 mjenjao za nikakvog kineza
Brko je offline  
Staro 14.10.2015., 23:57   #5672
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
to je retorika koju bi ja koristio i mislim da je i to previse

i moja je preporuka S4 za tu lovu
-->
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Da, ali ne nosi svatko sa sobom fotić. Imam Canona SX280 koji je nemjerljivo bolji od Galaxy S5, ali na S5 sam u 5 mjeseci koliko ga imam, istoftao nebrojeno fotki i videa, dok sam Canona upalio jedno 8 puta, ako...

Zato to i velim. Eto, meni je na mobu bitna kamera i ja nebi S4 mjenjao za nikakvog kineza

ocito ti i nije toliko bitna kamera , ocito ne printas fotke za kucne albume, ili ne objavljujes te fotke na nekom portalu i tako to jel.. ..ne kazem da je "kinez" bolji, ali samo da ne bi bilo nismo znali nisu bas ni zamzunzi toliko "fantasticni" , jos nisu ...

PS
trebao si uzet neki mirrorless za tu lovu SXa :P ..mozda bi vise fotkao s njime

PPS
..da, S4 ima nesto bolju kameru --> to je retorika koju bi ja koristio i mislim da je i to previse

i moja je preporuka S4 za tu lovu

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.10.2015., 00:00   #5673
yaya
Guest

AMOLED mislis druze Brko haha, slazem se da je S4, S5 a ako uspijemo kupit i S6 zakon al ipak su malo precijenjeni

Staro 15.10.2015., 00:10   #5674
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

@Eladio
SXa sam uzeo novog za 1200kn 02/2014. Za te pare boljeg nije bilo.
A slike koje se razviju u 15x10 cm za album su odlične imam hrpe albuma sa fotkama od Xperije Z, Z1, S3, G2 i S5.
Za to su mi smartfoni skroz OK.

@yaya
Ne, baš sam mislio na SAMOLED.
Brko je offline  
Staro 15.10.2015., 01:37   #5675
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor yaya Pregled postova
Gledam taj Edge i placem a ima i Edge plus s vecim ekranom, ispalo je da kosta oko 7000 u slobodnoj prodaji, ja imam s4 dok radi radi, kad ne bude kupit cu kuneski bas ima zvijeri medju njima cudo!
Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
Brko ..moja poanta je da ako je bitan fotic kupi se fotic (i mobitel odvojeno) ako je bitan mobitel s nekom ovom ili onom boljom karakteristikom onda sve 5 , ali da nebi bilo poslije razocaranja kojeg vidim kod puno ljudi s kojima pricam jer su ocekivanja bila nerealna
Dovoljan je G4.
MAGARAC je offline  
Staro 15.10.2015., 02:40   #5676
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Znam da ce me sad mnogi "napasti" na temelju ovog posta, ne zelim nikakav offtopic i slicno no kad smo se dotakli kineza moram reci da mi nikad nece bit jasno zasto ljudi kupuju kineske mobitele. Kad je ista kupljeno u kineskim ducanima radilo kako treba barem mjesec dana. Mislim najgore kod njih je sto nemamo pojma koliko ti mobiteli zrace ( sto nama vrijede SAR vrijednosti na papiru napisanom na kineskom? Taj papir moze bit kineska narudzbenica pasa za marendu ). Drugo ( ako nije kupljen kod nas u takvih ducanima ) je upitna garancija. Ljudi kupe mobitel preko web shop-a i kad se pokvari moraju ga slat u Kinu. Postarina vamo i tamo kosta dosta. Za tu razliku se moze kupit S3 Neo ( novi ) koji ima puno bolju kameru od 90% kineza. Da ne govorim o drugim prednostima. Razumijem ja da se kupnjom kineza zeli ustediti, no citajuci iskustva po netu zakljucak je bolje ustediti koju kn vise i zaobic kineze.
Staro 15.10.2015., 03:10   #5677
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Eto ako ce modovi dopustiti ovaj topic,ja imam Coolpad F1 ( octa core mediatek,2GB rama,8 GB rom,13 mpx prednja i 5mpx zadnja ) i dva frenda istodobno i nijedan evo u godini danama nemamo nikakvih problema,sto hardverskih sto softverskih kad gore stavis 4.4.2 AOSP.

Ja sam ih nagovorio,obojica su htjeli izvaliti 2500-3000 kn onda za konkurentan Samsung,a ovako su 1050 kn izdvojili.

Prezadovoljni i na godinu ce uzeti Coolpad F3.

A zracenje,pa nije to ionizirajuce zracenje pa da se toliko pribojava ? Mislim da vise zracenja dobijes da stojis u centru Zagreba par sati nego par tjedana rada sa mobitelom.
Da ne idem u veca naklapanja i offtopic,eto ukratko odgovoreno zasto nikad ne bi dao 4-5 tkn za nesto sto mogu dobiti u drugoj marki za 1-1.5 tkn.

I,ne S3 Neo nema bolju kameru od pola Kineza.

I opet ne shvacam konstataciju da sve sto je iz Kine mora biti lose,Samsung je sastavljen od kineskih dijelova,meni eto nece biti jasno ljudi koji daju ogromne pare na Beats by dr.Dre koji su sami marketing,cijena uvećana 500-600 % u odnosu na troskove proizvodnje i promocije.

Nadam se da si ukratko dobio odgovor na svoj upit zasto ljudi kupuju Kineze.
E i da ako razbijem/izgubim Kineza,necu ga morati otplacivati i cekati priliku kad cu opet moci ga kupiti,za cijenu Samsung flagshipa kupim jos jedan kineski flagship i imam u rezervi.

Sto se mene tice,offtopic gotov i sori,ali morao sam :P
blava je offline  
Staro 15.10.2015., 07:49   #5678
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Uspoređivanje kinezića sa brand smartphone-ovima sa najboljim kamerama na tržištu je previše smiješno da se uopće komentira. Mogu kinezići staviti najbolji senzor koji postoji ali ništa ne znači ako je softver u banani. A ne znam koliko njih se potrudi oko softverskog procesuiranja.

Čak i među brandovima postoje razlike - iPhone 6S i Galaxy S6 rade bolje slike od Xperie Z5 iako svi koriste manje više isti senzor - Xperia Z5 čak ima noviji senzor ali i dalje im ne pomaže pošto je procesuiranje lošije.
Čak i Samsungov ISOCELL rasturi Z5 in real life.

Meni je kamera jedan od najbitnijih čimbenika na mobitelu jer ne vučem pravi fotić sa sobom a zna se ona izreka - najbolji fotić je onaj koji u tom trenutku imaš u rukama.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline  
Staro 15.10.2015., 08:48   #5679
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Samsung isocell u low light je blago receno koma, govorimo o S6 a isti je slucaj sa S5..

Sa sonijevim (S6) senzorom prica daleko bolja u tim uvjetima..
Z5 ceka nadogradnju pa ce onda misice pokazat, posto potencijala ima..

Pa ima par kineza koje rade dobre fotke, recimo brendirani huawei, bez obzira kaj je stekao status povlastenih, a i recimo xiaomi mi4..
zvonac je offline  
Staro 15.10.2015., 09:42   #5680
bubimir13
Registered User
Moj komp

bubimir13's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Uspoređivanje kinezića sa brand smartphone-ovima sa najboljim kamerama na tržištu je previše smiješno da se uopće komentira. Mogu kinezići staviti najbolji senzor koji postoji ali ništa ne znači ako je softver u banani. A ne znam koliko njih se potrudi oko softverskog procesuiranja.

Čak i među brandovima postoje razlike - iPhone 6S i Galaxy S6 rade bolje slike od Xperie Z5 iako svi koriste manje više isti senzor - Xperia Z5 čak ima noviji senzor ali i dalje im ne pomaže pošto je procesuiranje lošije.
Čak i Samsungov ISOCELL rasturi Z5 in real life.

Meni je kamera jedan od najbitnijih čimbenika na mobitelu jer ne vučem pravi fotić sa sobom a zna se ona izreka - najbolji fotić je onaj koji u tom trenutku imaš u rukama.
E sad si ga prdno. Garantirano NE. Jer Sony ima softverski problem samo na 16:9 formatu, dok je na 4:3 (koji inače i iPhone korisiti) sve ok. Samo treba prebacit na Manual mod i svejedno automatika sve napravi. Imaš na Sony temi usporedbu od buraza S6E+ i mog Z5C di je Z5C prirodnija ali zbog nešto većeg ISO (jer sam slikao u SuperAuto) je prisutno malo više šuma.
A kamera na iPhoneu je praktički ista kao i lani samo je malkoc veći senzor. Sve drugo je isto, dok su Androidi otišli korak dalje i sve izmjenili.

Oglas
Staro 15.10.2015., 10:29   #5681
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Dobro... i sad je to to. Idemo dalje o samsunzima
Brko je offline  
Staro 15.10.2015., 10:38   #5682
vorda22
Guest

uvijek je tak da ovi koji su dali "arm and a leg" za nesto, moraju sami sebi opravdavat ali da, jal mi tko odgovorio kakav je samsung neo grand plus?

Staro 15.10.2015., 10:38   #5683
bubimir13
Registered User
Moj komp

bubimir13's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Slažem se. Nema kineza koji je bolji u fotografiji od Samsunga, makar ne šmekam baš Samsunge moram im priznat da odrađuju odličan posao sa algoritmom. Zato te priče o jeftinjarama od Kineza stavite sa strane, jer kad se pogleda 100% crop vidi se šmirglani kinez i oštri Samsung. Amen!
Staro 15.10.2015., 10:39   #5684
vorda22
Guest

Citiraj:
Autor bubimir13 Pregled postova
Slažem se. Nema kineza koji je bolji u fotografiji od Samsunga, makar ne šmekam baš Samsunge moram im priznat da odrađuju odličan posao sa algoritmom. Zato te priče o jeftinjarama od Kineza stavite sa strane, jer kad se pogleda 100% crop vidi se šmirglani kinez i oštri Samsung. Amen!
za facebook i instagram, vise nego dovoljno. za prave fotke postoje isto tako pravi fotici

Staro 15.10.2015., 11:09   #5685
yaya
Guest

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
@Eladio
SXa sam uzeo novog za 1200kn 02/2014. Za te pare boljeg nije bilo.
A slike koje se razviju u 15x10 cm za album su odlične imam hrpe albuma sa fotkama od Xperije Z, Z1, S3, G2 i S5.
Za to su mi smartfoni skroz OK.

@yaya
Ne, baš sam mislio na SAMOLED.
u pravu si eto jos neupucena, super amoled..
http://www.oled-info.com/super-amoled

Staro 15.10.2015., 11:20   #5686
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor vorda22 Pregled postova
za facebook i instagram, vise nego dovoljno. za prave fotke postoje isto tako pravi fotici
Biće da nisi čitao prethodnu stranu. Al nema veze, ta rasprava je ende
Brko je offline  
Staro 15.10.2015., 12:08   #5687
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009

Evo tri fotke iz albuma (needitirane naravno), fotkane s tom 'smećavom' samsungovom kamerom koja nije u stanju fotkat za album ništa
Samo ću reć što i brko, imam fotić od kilu i po, i s njim sam unazad godinu dana fotkao 500fotki, a sa ovim samsungom sa 'smećavom' kamerom preko 4000. Toliko o tome....
Staro 15.10.2015., 12:58   #5688
vorda22
Guest

cekam da na iducem vjencanju profi fotograf dodje s mobitelom... i ja isto samo kazem

Staro 15.10.2015., 13:05   #5689
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
cekam da na iducem vjencanju profi fotograf dodje s mobitelom... i ja isto samo kazem
Nepotrebno, nerealno uspoređujući, trollaš i flejmaš.
Poanta je da se sa današnjim mid i high range mobitelima u uvjetima dnevnog svjetla mogu napraviti i više nego dobre fotografije za amatersku upotrebu i za kućne albume. Kom to nije jasno, nema mu pomoći.
Profesionalna fotografija je sfera gdje oprema košta više nego prosječna GODIŠNJA plaća u RH, i stavljati je u istu rečenicu sa jednim mobitelom teža nebuloza, te kako rekoh, nepotrebna i nerealna usporedba, flejmanje teme i offtopic.
Staro 15.10.2015., 13:11   #5690
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

@jopis koji je to samsung?
Pa fotke su i vise neg ok..

Dok sve zbrojim i oduzmem, kolko sam imal mobitela i fotica i daleko vise fotki je napravljeno mobitelom neg foticem, ne znam zakaj je to tak, al eto...

S mobom je veci gust slikat, dslr poslovicno dobre slike radi, a mob dok to napravi onda je pravo iznenadjenje i jos dok malo preuredis sliku, komotno ju mozes svrstat po napredniji kompakt.

Za sljedeci S7 se nadam da bu OIS podigli na novu razinu i poboljsali fotic na bolje..
zvonac je offline  
Staro 15.10.2015., 13:18   #5691
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Vidi, tebi su dovoljni Acer i HTC koje imaš sa MTK čajniz iznutricama i generičkim sklopom kamere. Nama nisu.

Uostalom, kad imaš klince, to je neka druga priča i smisao "fotografiranja". Kad ih "puhne" da izvedu neki stunt koji je za zapamtit, nemaš uza sebe fotić od 2 kile nego mobitel pa dobiješ slike kakve ti je jopis okačio.

Dakle, jednostavno, pričamo o slikanju "s nogu" a ne o umjetničkim instalacijama za atelje doktora Dubravka. A to što je tebi dovoljan kinez sa MTK čipom i generičkom kamerom prepakiran kao HTC Desire 816, to je tvoja stvar. Meni nije. Zato nemojmo generalizirati o tome kako je svejedno koji mobitel imaš za fotke... jer nije.

I ja instagram, facebook i ostale idiotarije za kurčere nemam da bi morao trpat fotke na net svuda di sam bio, što sam radio (Ž.Bebek) slikam za sebe, a ne za druge. I to Samsung Galaxy S5 radi perfektno.
Brko je offline  
Staro 15.10.2015., 13:27   #5692
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
@jopis koji je to samsung?
Pa fotke su i vise neg ok..
S5 G900F.
Znam da će mnogi to krivo protumačit, al ne znam kak bi se drukčije izrazio - oduvijek tvrdim da je pola fotke i do onog tko fotka i kak se (stigne pripremit) pripremi za 'opalit'.

Jasno je meni da bi te fotke bile još 5x bolje da sam nosio ciglu od fotića uz sve stvari od malog u njegovoj torbi, ali mob je praktičnije i sveobuhvatnije rješenje za everyday use. To je poanta svega.
Staro 15.10.2015., 13:31   #5693
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

A i na morskoj obali je zdravije za novčanik imati Galaxy S5 nego neki DSLR pogotovo to dodaje na težini kad su djeca u blizini
Brko je offline  
Staro 15.10.2015., 13:34   #5694
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
S5 G900F.
Znam da će mnogi to krivo protumačit, al ne znam kak bi se drukčije izrazio - oduvijek tvrdim da je pola fotke i do onog tko fotka i kak se (stigne pripremit) pripremi za 'opalit'.
Tako je. U to sam se sam uvjerio...

Inace ja sam bolje fotke radio sa mobom neg dslr-om..
Unatoc high end dslru, nije me ucinio boljim, cak naprotiv, ispalo je gore

S mobom bar nemam tih problema, cak sam vise kreativniji s mobom i fotke su mi bolje..

Mar je najbolji primjer toga, odnosno njegovih fotki sa S6
zvonac je offline  
Staro 15.10.2015., 13:38   #5695
vorda22
Guest

hehe opet se odigralo na kartu djece
ali to je tema za neki drugi topic

Staro 15.10.2015., 13:40   #5696
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Imam u sebe D800 sa prime objektivom i S6 pa mogu bacit test
Staro 15.10.2015., 13:42   #5697
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Imam u sebe D800 sa prime objektivom i S6 pa mogu bacit test
Znam da ti je veci gust sa S6 slikat

Cekamo vrijeme kad ces rec zbogom dslr
zvonac je offline  
Staro 15.10.2015., 13:45   #5698
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
hehe opet se odigralo na kartu djece
ali to je tema za neki drugi topic
Kakva karta djece? Nemoj samo reći da si shvatio to tako da ljudi kupuju Samsung flagshipove zbog djece ? ili jesi ?

Nije bitno, može biti koncert, nogometna utakmica, izlet u prirodu, ne-bit-no. Slike koje radi SGS5 su itetkako upotrebljive i za razvijanje i za trajnu arhivu za razliku od kineza i sličnih derivata. Dakle, imaš mobitel za njegovu svakodnevnu primjenu i u sklopu njega imaš odličnu kameru kojom možeš napraviti vrlo kvalitetne fotke... di je tu problem?

No evo, ti slikaj što i gdje hoćeš sa svojim HTC-om ili Acerom i slobodan si okačiti slike u OVU TEMU pa ćemo ih usporediti sa S5 ili nedajbože S6 ili nedajnedajbože za G4
Brko je offline  
Staro 15.10.2015., 13:48   #5699
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Eto, isto ko sto odijelo ne cini covjeka, pa tako ni aparat boljim fotografom..

Jel ima ko od vas S6 sa sonijevim senzorom da okaci kojy sliku u losijim svj.uvjetima?
zvonac je offline  
Staro 15.10.2015., 13:50   #5700
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Eto, isto ko sto odijelo ne cini covjeka, pa tako ni aparat boljim fotografom..
Tak jasno. Al nemreš reć da je svejedno, fotkao MTK-based mobitelom i Samsung flagshipom. NE-MO-ŽE
Brko je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno