|
![]() |
#541 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Evo ja uspio stavit, doduse kabel je jos uvjek na pojačalu pa neznam jel to kaj smeta.... Codec mi je CoreAVC jer prek cyberlinka trza slika, a prek ovoga ne... Pitanje: Zasto mi je hrt2 hd u 4:3 a obicni hrt 2 u 16:9? kako dobit da i HD bude u 16:9? ili to ovisi o programu koji se trenutno vrti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#542 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#543 |
Premium
|
Jos nesto, iako sam uspio upogonit HD, nije mi nesto impresivna slika...Iskreno, misli sam da ce to biti puno puno bolje....Inace kartica je AverMedia hybrid super 007 TV je Sony Bravia 66cm HD ready.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
http://www.nvidia.com/object/IO_43029.html U tome pdfu je napisano koje grafe imaju h264 akceleraciju.. mnoge imaju.. ali da bi vrsilo akceleraciju materijala sa dvb-t tunera, treba ovo : H.264 Decode Acceleration with IDCT and CAVLC/CABAC e to imaju samo par njih, 8800gt to nema :/ edit : mozda ono tvoje gore stoji, mozda ova izjava nvidie govori samo za 8800gts i gtx : Q. Do the GeForce 8800 series GPUs include the same video processing capabilities as the new GeForce 8400, GeForce 8500 and GeForce 8600 GPUs? No. The GeForce 8800 uses the previous generation of PureVideo HD. This is because the GeForce 8800 is usually paired with more powerful dual-core CPUs and our goal is to achieve balanced use of all the processing power in your machine. With the GeForce 8800, it makes sense to let these powerful CPU cores handle functions they do well. But with the lower-end GPUs, which are usually paired with less-powerful, single-core CPUs, it is better for the GPU to take on the entire video decoding and processing task and the new PureVideo HD engine has been enhanced with these chips in mind. |
![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
-------
|
Ovo bi bilo za 8800GTX/GTS kartice bazirane na G80 čipu, pošto one imaju VPU1 koji se brine za preuzimanje HD materijala. Istinabog i to preuzimanje je tek-tolko i stoji ovo da se kombiniraju s jačim procesorima (isto ko i HD 2900XT), pa se nadoknađuje manjak kvalitetnog i potpunog preuzimanja HDa. 8800GT/S bazirane na G92 čipu koje sam ja spomenul (i za koje sam mislil da ti govoriš, kolko se da skužiti iz tvojeg posta), imaju VPU2 i bolje riješeno preuzimanje HDa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#546 | |
Registered User
|
Citiraj:
Zato će i ugasiti HD nakon eura, nema smisla da poslije šalju program sa 4:3 unutar 16:9 ![]() EDIT: evo skinuo sam onaj komadic od stotinjak MB i ubacio u powerdvd... cpu je kao kod ati-a, 0-5%, stvarno zakon.. jedino kod mkv fajlova, meni kod ati-a i to ubrzava graficka, a ovdje nece. Mozda se treba jos malo poigrati da i to proradi. EDIT2 : hopa cupa, proradilo je i to.. kod xp-a sve radi sa vmr9 ![]() Zadnje izmijenjeno od: Marin_ST. 14.06.2008. u 00:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
-------
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
A zakaj mi slika nije nis posebno? zato kaj mi je velika razlika od ovog komada kaj sam skinuo i moje slike...Oce bit bolje kad bude tekma? I kak su ovi stavili slike u 16:9 a nije tekma |
![]() |
![]() |
![]() |
#549 | |
Premium
|
Citiraj:
ProgDVB pokazuje Q: 100% a L:20-40%, jel do toga? Nalazim se u gorici pa me zanima jel mogu to dobro skinut da bude bar Link 80% EDIT: Pizdarije...Kupio sam obicnu antenu riblju kost za 55kn. Pojacanje 10dB. od 21-69 kanala od Technikoma....Spojio ju bez pojačala direkt sebi na komp i kifla...HD-a vise nema,odnosno ima al trza i gubi se slika,onako tipicno kak se gubi slika na digitalnom signali, sve trza protok jedva 3 megabita, sad mi je quality 2-5% a link 80% Zasto to sad? okrenuta je antena drito na sljeme.....jel treba mozda u lijevo malo? Evo kako to izgleda ![]() Zadnje izmijenjeno od: Ciclajbek. 14.06.2008. u 14:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#550 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
http://www.oiv.hr/default.asp?ru=14&...1&sid=&jezik=1 Ako je svejedno los signal probaj antenu okrenuti okomito http://www.oiv.hr/Download/2008/06/1..._1600x1200.jpg sad vidim da pise i neka Kelekova 7a, sta je tamo? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#551 |
Premium
|
Okrenuo antenu u PM, skroz suprotno od svega, prema sisku skoro, i vata sve zivo....doduse sad mi je quality 100 a level 50-60 Primjetio sam da imam vodoravna presjecanja slike u nekim scenama....A i kako sad tekma pocinje (jos uvijek 4:3) poceo mi je i zvuk stekat i skripat i slika se blesirat... Kad mijenjam stalno codece za .h264 onda je slika jedno vrijeme ok, i nakon par minuta pocne stekat...Jel se to proc ugrije (kad je 16:9 HD slika onda pokazuje zauzece proca 70-80%) ili se kartica ugrije? probao sam overclockirat procesor sa 2100 na 2500 pa jos gore Zadnje izmijenjeno od: Ciclajbek. 14.06.2008. u 18:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Kak da izmjerim signal na svojoj kartici? Imam sliku i ton, al mi trza, pa zna stati. Zauzeće proca je 40-50% (na laptopu). Dali da odem kupit u HGSpot sobnu antenu, koju od ove dve i dali neku treću? 1. 028281 Antena AVERMEDIA, AverTV DVB-T http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=028281 2. 015559 Kućna antena BANDRIDGE TVA230, 30 db http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=015559
![]() |
#554 |
Premium
|
![]() |
#555 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Za ogu kazu da nije losa http://www.mke.hr/index.php?article_id=432 Ja ju osobno imam doma uspio uhvatiti signal (soba mi gleda na istok hrt dom mi je zapadno). Jedini problem jer izgleda je da se sinal odbija sa susjedne zgrade pa kada god prode automobil bude neke smetnje. Sada sam slozio antenu na krovu tako da mi vise netreba, javi se na PM dobijes ju sa 50kn
![]() |
#556 |
Premium
|
nije meni bed za pare. meni je soba na sjeveru, krizanje zvonimirove i svetica, i bitno mi je da kad kupim antenu da mi to radi. sad hvatam tako da sam na laptop spojio kabel iz zida, vjerojatno antena na zgradi... 1,2,rtl,nova radi,no 2.hd trza. zastaje.
![]() |
#557 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
vjerovatno si signal oscilira. Skini progdvb ili dvb dream i prati signal. Quality je bitan mora cijelo vrijeme biti 100.
![]() |
#558 |
Premium
|
Meni nitko nezna odgovorit? Sa jednim codecom mi je slika super al nakon nekog vremena pocne dosta trzat i gubit se, a sa drugim je losija dost slika al ne trza.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
evo moj report: krk, ucka vidljiva ali daleko ![]() htpc: core2duo 3.0ghz, p5w, 2gb, 8800gtx, vista, dvbviewer codec je coreavc, signal na 80%, slika strava ![]() posebno je zgodno sto ovaj codec ima opciju "crop 1088 to 1080". 1:1 pixel mapping ftw! ![]() cpu je na 40-50%, znaci jednu jezgru u potpunosti trga. jel to ok? mislio sam da ce graficka veci dio na sebe preuzeti (ali mozda ne ako je u pitanju g80 jezgra)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Premium
|
Kak to cropat na 1080? ili to on sam radi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Premium
|
pa gle, ekran je 1920x1080, i source (video) sa takvom rezom ce prikazati 1:1 (znaci 1 pixel iz videa = 1 na ekranu, recimo). ako je reza 8 piksela veca, pixeli na ekranu ce se pokusati "prilagoditi". mislim nista strasno ali kad je vec high definition u pitanju... nek i ostane high definition ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Premium
|
koliko sam ja uspio na karti uocit, veprinac = ucka tako da sam i antenu (malu logaritamsku na krovu) nastimao prema tamo. hd promo je na 80%, drugi su na 40% kvaliteta slike je odlicna u svakom slucaju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Registered User
|
Citiraj:
Kao sta primjecujes, sad ti je lvl 80%, quality nikakav i sve trza. Za primjetiti je da imaš isti bug kao i ja, vjerojatno je do drivera od tv tunera. On obrnuto pokazuje lvl. Kada piše 20% to ti je 80%, kada piše 60% to ti je 40%, a zanimljivo je šta se događa kada je lvl 100%. Meni je najčešće 0-5% ( a to je zapravo 95-100), i onda čas piše 5, a čas nula, ali kad napiše 0 brzo obrne na 100. Jedino stotku ispravno piše ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#568 | |
Premium
|
Citiraj:
Cyberlinkov codec koristi hardverski dekoder (cpu je na 10-15%), dok ovaj coreavc jede 45% cpua BTW: bilo bi lijepo kad bis popunio konfu u sigu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#569 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |