|
![]() |
#542 |
Premium
Datum registracije: Dec 2014
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#543 |
Silence
Datum registracije: Jul 2011
|
Pitanje: Naručio bi eventualno neki jeftini WLan usb stick ili čak pci karticu iz Kine. Kakvo je stanje sada kad smo u EU, mogu li očekivati čestitku od HAKOM-a kao kad sam svojevremeno naručio GPS ili WLan oprema prolazi bez problema? |
![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Prolazi bez problema, odavno vise ne trebaju nikakve dozvole. |
![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Premium
|
Sigurno? Znači teoretski možeš naučiti mobitel iz USA? Prije 3-4 godine sam naučio logitech daljinski iz USA, majko mila kolko peripetija samo zato što je infra-red... Zadnje izmijenjeno od: Mikeyy. 19.03.2015. u 16:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#546 | |
Silence
|
Citiraj:
Stiglo pismo od Hakoma da platim 300 Kn za neko testiranje i kojekakve idiotarije. Rekao neka vrate paket i dobio refund sa DX-a. Zato i pitam kakva je sada situacija. Ne bi da se zbog sticka/kartice od par dolara moram raspravljati sa idiotima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Registered User
|
Prije je trebala neka potvrda.Vise ne treba nista.Pogledaj temu o kineskim mobitelima pa ce viditi koliko ih je narucenih.Ukoliko narucujes van EU placas samo pdv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2015
|
Pozdrav ekipa, imam jednu situaciju koju je možda netko već stavio ovdje, ali ja je nisam uspio pronaći. Naime, dobio sam na poklon od rodbine iz SAD-a Iphone6, nakon malog kašnjenja stigao je u Zagreb u poštu carinjenja. Kad sam ih kontaktirao, rekli su mi da je pošiljka zadržana na carini i da ću na kućnu adresu dobiti obavijest. Sad me zanima hoću ja morat što platiti, carinu ili pdv na taj poklon? Kakva je procedura sad? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Pojam "poklon" za carinu ne postoji. ![]() Tražiti će račun ili će potražiti vrijednost i okinut pdv.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#550 |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
PDV na njihovu vrijednost mobitela ako nemas mogucnost ispostaviti origigi račun koliko je plačen.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#551 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2015
|
Nemam račun, ali mogu ih pitati da mi ga pošalju. Mislim da su ga platili 1000$ sa poštarinom. Vidio sam na netu primjer poziva kojeg šalje poštanski ured carinjenja, u kojem stoji da je potrebno dati izjavu o vrijednosti ukoliko se radi o nekomercijalnim pošiljkama koje fizička osoba šalje fizičkoj osobi besplatno, ukoliko nema računa, odnosno dokaza da sam isti kupio, kaoo što i nisam.. Znači dobijem poklon i još moram platiti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#554 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#557 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Kaže da je plaćen oko 1000$. Za tu cijenu ide 128 GB 6 ili 6+. Kod nas je 7600 za i6 i 8400 za i6+, pa ak te cijene uzmu u obzir, u najboljem slučaju će ga koštati 1900 kn.
![]() |
#558 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#560 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Naručio sam materijal (čipove) od kineza, slanje DHL-om. Na računu, na pošiljci stoji ime obrta i adresa obrta. Šaljem carisnku deklaraciju, potvrdu uplate i račun sve na adresu obrta, ime obrta te moje ime i prezime. Uplaćujem za carinu i pristojbe s poslovnog računa. Oko 16 sati prema tracking numberu pošiljka je dostavljena i potpisana sasvim drugim prezimenom. Zovem DHL pitam gdje je to dostavljeno i tko je to potpisao. Ženska objašnjava kako je telefonskim putem ta osoba x preusmjerila pošiljku na svoju adresu. Pitam je još jednom imaju li kakav dokument na temelju kojeg su preusmjerili pošiljku, kaže ne, osoba x(fizička osoba) je nazvala telefonom i promijenila adresu dostave te preuzela paket. Kaže da pišem pritužbu na mail. Ima li itko slična iskustva? Šta napraviti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ne.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#564 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#566 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#567 |
Silence
|
Oke, naručio sam neke pizd**** iz Kine i došla mi dopisnica od Carine da im dostavim račun osobno u ZeGe (lol) ili da pošaljem račun na e-mail preferabilno u PDF formatu (poslao u XPSu pa nek se snalaze) Što očekivati od ovoga? Da nadoplatim 25% na cifru+shipping koji su navedeni u računu i to je to (obzirom da se radi o računalnim komponentama na koje kao ne ide carina po zakonu, ako nisu nešto promijenili) i to platim kada mi dođe na vrata? |
![]() |
![]() |
![]() |
#568 | |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Edit Sad se sjetio da su mi jednom dali moje pakete + jedan paket od sasvim druge firme prije cca godinu dana a ja nisam gledao. Skužio tek kada sam došao u firmu. Nakon par sati su došli po njega jer su skužili da im fali jedan paket. Moguće je da je osoba stvarno preusmjerila svoj paket pa je uz svoj dobila slučajno i tvoj. Ako je tako DHL bi trebao to bezinski riješiti. Nadam se pozitivnome ishodu. Zadnje izmijenjeno od: SaleFFS. 19.06.2015. u 08:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#569 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Jad i bjeda od carinika ma tko on bio ![]() ![]() 1. traze racun zatim za mjesec dana dobijem ovo ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|