Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.08.2025., 18:21   #541
locks
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
Kamera na M7P nije ispodprosječna, otkud ti to?
locks je online   Reply With Quote
Staro 07.08.2025., 20:17   #542
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Datum registracije: Jun 2024
Imao Xiaomi, iPhone i sada Magic 7 PRO. Ima bolju kameru od oba brenda. Doslovno razvali 15 Pro Max. Kakva ispodprosjecna kamera.
Oglas

Oglas
Staro 07.08.2025., 20:21   #543
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Kamera na V5 i na Pro 7, dva potpuno drukčija uređaja tako da je usporedba čudna.
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2025., 21:48   #544
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor locks Pregled postova
Kamera na M7P nije ispodprosječna, otkud ti to?
Imao sam prije cca 2+ mj.taj mob, kamera me razocarala skroz, a to je pak flagsip od honora, dal je do sad honor znacajno popravio kameru, ne znam. Nakon njega sam imao par drugih flagsipova i definitivno M7P mogu stavit na zacelje te skupine.
Ak je honor ispravio tu boljku onda super. Znam da mi je fotic ostao u losem sjecanju. Inace M7P je ok smartfon, al fotic je saka u oko, bas ono bode.
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2025., 23:18   #545
Marko :)
Registered User

Datum registracije: Feb 2016
Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Kaj je moguće da je kamera na Magic v5 poboljšana.. Bar tak recenzije vele.
Znam da je kamera na M7P bila ispodprosječna, ispada da je na V5 u startu kamera iznenađujuće dobra.
Softver.

Danas svi mobiteli imaju više manje jako dobre senzore kamere i jedino što ih razlikuje je softver i algoritam. Ako proizvođač optimizira svoj algoritam i softver za kameru, dobit će puno bolje slike i video
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 08:25   #546
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Stvarno mi nije jasno otkud tebi da M7P ima lošu kameru. c/p sa str. 6 testa Huawei Pura 80 Ultra na GSMA
Another top-tier Huawei cameraphone, another conundrum about what to make of it.
...
Meanwhile, the Galaxy S25 Ultra is quite possibly the most feature-packed Android phone, with some excellent cameras attached to it. Or if you want to stay somewhat close to the Pura, you could explore the Honor Magic7 Pro.
Staro Jučer, 08:40   #547
locks
Premium
Moj komp

Na bug forumu pljuju po MP7 Pro, ali realno uopće nema loše kamere. Konstantno izbacuju update i poboljšavaju...

Zadnje izmijenjeno od: locks. Jučer u 17:19.
Staro Jučer, 09:55   #548
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Pa velim, ne znam jel se u medjuvremenu kaj promjenilo, al dok sam ga ja imal fotic je bio los.
I to je bio jedan od razloga da ga se rijesim.
Staro Jučer, 13:20   #549
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Moguce da ti software nije bio ok. Sjecam se dok sam nosao Xiaomi 13, sa jednim updateom su totalno unazadili kameru. White balance i noise level su bili ludilo.

Ja sam uzeo M7P prije neka 3 mjeca. Presao sa 15 Pro Max za kojeg stalno tvrde (prije izlaska 16) da je best of sto se kamere tice, i M7P je nivo iznad. Kontrole kamere, HDR, korisne AI korekcije itd itd. Najveca maana na 15PM jeste shadows. iPhone nema nikakve HDR postavke, vec ih koristi kako on misli da treba, i vecina slika bude pojedena totalno crnim sjenama:

https://i.postimg.cc/RVwG5Tdc/image.png

Ima boljih kamera od M7P poput ultra samsung i xiaomi modela, sony kamera je odlicna nakon post processinga, ali je M7P u samom vrhu sa ostalim. Jedino bih poslije njega isao na Xiaomi 15 Ultra ali osim visoke cijene, jednostavno je nepraktican sa onim kamera bumpom nazad.

Zadnje izmijenjeno od: Promo. Jučer u 13:30.
Promo je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 15:03   #550
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Ne da mi softver nije bio ok, neg softver za (algoritmi) kameru je bio nikakav, da se pristojno izrazim..
Imao sam OP13, X15P, OFX8U, kod potonjeg trojca OP13 ima lošije kamere, dok Oppo i Xiaomi imaju "class leading" fotić, M7P je tam negdje iza i po ničemu me nije impresionirao bar što se tiče fotića, čak i OP13 mi je ostavio bolji dojam, doduše kamera je ista kao na OP12 samo kaj su malo softverski dotjerali sve to, mada mi je fotić bolji na OP12 u odnosu na 13 iz drugih razloga.

M7P ima jako dobar hardver što se tiče fotića i sposoban je za štošta a tele kamera je na zavidnom nivu ako pričamo o veličini senzora, al badava kad softverski kiksaju.

Imam S25U al i dalje dajem prednost Oppo-u ili Xiaomiju ak pričamo striktno o fotiću, kinezi očito znaju posao. Oppo je ove godine napravio maestralan posao s kamerama i tu mu skidam kapu, 200U ima ljutog protivnika..

Šteta što se Honor ne ističe sa M7P sa svojim fotićem, potenacijala imaju, al eto, nisu oni jedini kojima je boljka softverska obrada, al imam osjećaj kao da su spori, kakvo je sad stanje, ne znam.

Al ono di Honor rastura je, face unlock, e tu sam ostao impresioniran.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro Jučer, 15:24   #551
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Samo Honor i Apple imaju lidar za face unlock. Ostali koriste obicne kamere. Zato je razlika.
Staro Jučer, 16:58   #552
locks
Premium
Moj komp

I Huawei koji ga je prvi uveo s Mate 20 Pro.
Staro Jučer, 19:02   #553
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Honor je Huawi Znam za prodaju brenda ali ja im ne vjerujem Ali upravu si. Huawei/Honor pored Apple mislim jedini koriste lidar a M7PRO mislim jedini ima fingerprint i lidar.
Staro Danas, 10:04   #554
locks
Premium
Moj komp

Ipak je iPhone X bio prvi s 3D face unlock 2017. Godinu dana kasnije Mate 20 Pro...
Staro Danas, 14:10   #555
Marko :)
Registered User

Datum registracije: Feb 2016
Citiraj:
Autor Promo Pregled postova
Honor je Huawi Znam za prodaju brenda ali ja im ne vjerujem Ali upravu si. Huawei/Honor pored Apple mislim jedini koriste lidar a M7PRO mislim jedini ima fingerprint i lidar.
Apsolutno. Honor mobitele vrlo vjerojatni i proizvodi mobitele za Honor brand, a ova firma koja je vlasnik Honora ga samo prodaje i daje podršku za njega.

Znaš ono kad firma s Alija naruči dvije palete mobitela sa svojim logom i onda ga prodaju kao da su ga oni napravili? E to ti je slučaj s Honorom.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 14:23   #556
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Ja mislim na huawei prodaje Honor da izbjegne US blokadu. Da sa njim bude konkurentan kad su i google servisi i prodaja u pitanju.

A isto tako, nosam godinama Huawie sative. Trenutno imam GT4. Ni jedan android telefon ili iPhone mi nije uspio raditi clear notofikacija na satu. Znaci kada dodje poruka, dodje notifikacija na satu. Kada procitam poruku na telefonu, da notifikacija sa sata nestane. Svaki put sam ih morao manuelno brisati. Medjutim, to vise nije slucaj kako koristim M7PRO Notifkkacije nestaju kada procitam poruku. Kod SMS notifikacija, mogu preko sata odgovoriti. Kada instaliram neki watchface, osim sto se instalira 5x brze, mislim da sada sat komunicira i preko BT i wifi. Nesto slicno sto Apple koristi za AirDrop.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno