|
![]() |
#541 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Kako mi je ipak malo dosadno na poslu istraživao sam i našao neke fora stvari, evo copy paste informacija koje sam stavio na reddit: Settings .DisplayScalingActivity - enables condensed view of system UI, same as on S6 Edge + or Note 5, meaning smaller icons and UI elements. .IconBackgrounds - enables homescreen and app drawer icons background like it was in Marshmallow Beta. .ModePreviewTablet - enables additional "Reading mode" in display options. It dims screen so I don't recommend using it on bright daylight because it can be harder to see assets on screen. .networkconnect.NetworkManagerActivity - holy shit this one is nice. Allows you to select which app can use WiFi and mobile data. Also it allows you to select which apps can use data even after data usage warning is shown. .RunningServices - shows running services, like in Developers Menu .Settings$AirCmdSettingsActivity - S-Pen Air Command setting. It won't work since S6/S7 doesn't support S-Pen functionality. .Settings$MemorySettingsActivity - Shows RAM usage options like on stock Marshmallow, at least I think. Very helpful for troubleshooting misbehaving apps or battery consumption. .Settings$ZenModeSettingsActivity - it seems like this is Do Not Disturbed (DND) on steroids. You can add additional rules and select which events can have priority. .UsageStatsActivity - shows usage for every app on phone. It lists app name, Last time app was used and for how long. .wifi.WifiConfigInfo - very detailed info about configured WiFi networks. System UI .settings.BrightnessDialog - shows small slider for brightness .DessertCase - old KitKat hidden animation from About .egg.MLandActivity - hidden MM game
![]() |
#542 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Pitanjce, imam S6 i od kako je došla 6.0.1 nadogradnja igram se s par stock ROM-ova, znači svi su više-manje isti, razlika je u changelistu, osjeti se razlika u performansama. Konkretno, francuski koji su svi flashali jer je prvi procurio ima stock (kao sistemske apliakcije) Facebook i ostala sra*ja koja ne korisitm pa ga izbjegavam. BTU/XEU je OK, al najstariji build. Pa me zanima sljedeće, da li mogu ostavit BTU (CSC) koji trenutno koritim i preko njega flashat francuza (XEF) da izbjegnem bloatware? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#544 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Imate li problema sa premium sms texts na S7? Nece da mi salje SMS prema Simpi ( aktivacija tarife itd ). Moze pomoc? |
![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Premium
|
Da ali nije full edge to edge. Uzeo u T Centru u Splitu u Jokera ( 100kn ). Evo fotka. ![]() Btw shvatio sam zasto mi nece SMS da ode. Umjesto +385980501 ( broj od t com sms centar ) mi pise +3859800501. Znaci stalno mi dodaje broj viska. Izbrisem ga i spremim ali ga opet vraca. Kako to rijesiti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Premium
|
Naravno da nije problem. ![]() Evo, no ovo je samo za prvu ruku da ekran ima zastitu. Cekam da ZAGG ili neki drugi proizvodac izbaci full edge to edge 3D tempered glass. Gledam po XDA forumu no jos nista. Ovi no-name 3D kineski zijevaju po rubovima tako da nevaljaju. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
A oni koji izgledaju kao maskice za mob? http://www.ebay.com/itm/9H-Full-Cove...FWqx-JGNNvPbrA
![]() |
#550 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#551 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Stigao update FWa na S5 (G900F) BTU - BPC3 Jučer updateao kao FOTA, neda mi se flešat i resetat mob kad za mjesec dana dolazi MM. Changeloga nema još, a update je isključivo vezan za security. Nije performance patch, tako se barem piše. Također nema ni ikakvih noviteta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() Pozdrav. Imam samsung s6 920f koji je na mm 6.0.1 francuzu čim je izašao. Od trenutka update-a 2x mi se dogodilo ovo iz priloga. Znači mobitel otključam i dobijem ovo iz priloga, zaključam ga na tipku i ponovno otključam i sve bude normalno. Imam garanciju i sve, samo ne znam kako ću im objasniti da se to dogadja? Thx na svakom savjetu |
![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Premium
Datum registracije: Dec 2015
|
Ako ces ic na servis pokazes slike koje si ovdje postao. Tako sam ja na g4. Ostavio slike na mobu i tamo ih pokazao. Al oni ce ti prvo (vjerojatno) napravit reset. Tako kako ti je kolega napisao to napravi sam. Pa ako se ponovi, pravac servis |
![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Samsung Galaxy S7 edge battery life (Exynos and Snapdragon) http://www.gsmarena.com/samsung_gala...blog-17325.php Summa summarum: Exynos je dosta efikasniji. ![]() ![]()
![]() |
#556 | |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Imam i silokonsku masku ali mi stoji u ladici za eventualne ekstremne situacije (pijanke i sl. :-))...
![]() |
![]() |
#557 | |
Premium
|
Citiraj:
Na LG temi, ima link di su rađeni testovi po pitanju baterije, G5 vs S7 i razlike praktički da i nema, s tim da G5 dolazi sa s820 i s manjom baterijom... Valda samo Samsungu ne paše SD pa i otud slabiji rezultati.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#558 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
![]() Ja se rjesavam Notea 5. Pokusao sam ali ne mogu probaviti Lagwiz/Touchjizz/*ubacipogrdnoime*... S7 je isti qrac i mogu misliti na sta to lici nakon godinu dana. Jedino da si ga ostavim za ukras i nosim ga kao kameru ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#560 | |
Premium
|
Samsung Galaxy S7 – Recenzija. Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Galaxy S7 (G930F) recenzija
Kao sto najavih prije nekoliko dana, završena je moja kratka recenzija Samsungovog najnovijeg flagshipa - Galaxy-a S7 Uvod: Sedma iteracija Samsungove galaksije je bolja nego ikad, ali unatoc svim poboljsanjima koje donosi (ekran, soc+ram, baterija, kamera, software itd...) jest u biti rafinirana i dotjerana šestica. Ne kažem da je to loše - naprotiv, samo ne znam koliko je (i dali je) uopće isplativo ljudima koji posjeduju S6 prelaziti na S7. Da nebi bilo zabune, nisam nikad posjedova S6 ali prijatelj mi ga ima, stoga sam itekako ima prilike poigrati se s mobitelom i usporedit ga sa svojim. Što se tiče "kamera departmenta", tu cu direktno uspoređivati i sa LG G4-kom kojeg sam koristija zadnjih 6 mjeseci. Hmm, ne želim zvučati negativno odmah u startu stoga pročitajte ispod moje dojmove pa sami donesite odluku, nadam se da ću bar malo pomoći... Dizajn: Neću vas (pretjerano ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ekran: Nema se što posebno reći o Samsungovom najboljem AMOLED ekranu do danas. S6 me je impresionira kvalitetom prikaza, kontrastom i oštrinom a S7 samo još nadograđuje taj već odličan ekran. Svjetlina i kontrast su (navodno) poboljsani a potrosnja energije smanjena... Kažem navodno jer nemam instrumente da to i dokažem, ali ovako odokativno razlika je minimalna između S6 i S7 u nekim normalnim uvjetima. Jedino na direktnom suncu mogu reći da S7 izgleda bolje i ima postojaniju sliku tj. ima manje refleksije možda upravo radi veceg kontrasta/svjetline... Btw, raspon svjetline ovog ekrana je impresivan, što osim po danu dolazi do izražaja i po noći. G4 kao i S6/S7 također ima jako dobru minimalnu svjetlinu od 2 nita, no 2 nita na S7-ici izgledaju totalno drugačije. Osobni dojam je kao da ekran radi sa dosta manje svjetla a oči se puno manje naprežu pri čitanju... Užitak je jednostavno gledati u ovaj ekran i iako mi posebno ne smetaju zasićene boje (valjda sam se navika na ekran od G4), AMOLED cinema/photo nivo zasićenja je ipak malo pretjeran za moje okice ![]() ![]() AOD (always on display) je jos jedna nova stvarčica u kojoj baš uživam jer ne tribam svako malo kompulzivno otključavati mob samo da vidim vrime ili neku notifikaciju... Jedino se nadam da će se budućim update-ovima proširiti ponuda satova, kalendara i možda dodati mogućnost stavljanja vlastite pozadine ili uzorka... Znam da AOD troši bateriju ali bez obzira na to mob svejedno izdrži od jutra do mraka sa rezervom. više o bateriji na kraju ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kamera: Duplim pritiskom na home-button pokrene se jako brzo (čak i prvo pokretanje nakon restarta) a svaki drugi put nakon toga je jos i brže. Slike okida munjevito brzo a o dual-pixel tehnologiji i fokusiranju neću ni pričati. Jednom riječju - impresivno! Za mobilni svijet ovo je stvarno prava revolucija. Što se tiče same kvalitete slika i videa - neupitno je visoka. Imam samo dvije sitne zamjerke vezane uz kameru, jedna je sama aplikacija u Pro (manualnom) modu koja je u usporedbi sa bivšim LG G4 malo nezgodna za rukovanje i nabacana opcijama. Nije toliki problem rukovati opcijama (poput shutter speeda, ISO-a i sl.), koliko fali malo intuitivnosti... Druga zamjerka ide za macro slike. Veliki sam ljubitelj makro fotografije i odmah ću reći u glavu da G4 radi za nijansu detaljnije macro slike. Zapravo radi se o nijansama u detaljima pri vecem zumiranju ali svejedno primjeti se. Triba napomenuti da razlika nije u svakoj sceni jednako izražena. Ne znam dali je to do manje rezolucije na S7 ili do softwarea ali čisto se nadam da Samsung radi na nekom patchu jer sam hardware na S7-ici je itekako sposoban. Panorama mod odlicno izgleda i software jako kvalitetno krpa slike. Postoje jos razno razni modovi poput Hyperlapse (suprotno od slow motiona, sa malo mašte može se zgodan efekt postići), Animated GIF (napravi kratki filmic od određenog broja slika), Virtual shot (koji je bas fora, usmjerite kameru na neki objekt i okružite okolo istog - dobije se kao neka virtualna panorama koju slajdas jednostavnim nagibom mobitela), Surround shot (ovo je bila jedna od rijetkih stvari koja mi je falila kad sam priša sa G2 na G4 - slično panorami samo sto spaja slike u svim smjerovima i napravi jednu veliku virtualnu sferu oko onoga koji slika), Selective focus (za selektiranje fokusa unutar slike nakon samog slikanja), Food (neki glupasti efekt koji navodno poboljsava okus hrane ![]() (ni pri UHD), itd... Bitrate je dobar (no moga bi biti i nešto bolji), a ide redom ovako: 720p (HD) - 11Mb/s, 720p (HD@240fps Slow-mo) - 72Mb/s, 1080p (FHD@30fps) - 16Mb/s, 1080p (FHD@60fps) - 26Mb/s, 1440p (QHD@30fps) - 23Mb/s, 2160p (UHD@30fps) - 48Mb/s. (snimanje UHD-a nije vremenski ograničeno ![]() Razlika u odnosu na G4 (sa MM-om) je minimalna, unutar 1-2Mb/s osim za slow-mo koji je doveden skoro do razine iPhonea 6s (primjeri su ispod)... Ne kuzim zasto nisu dali opciju za FHD@120fps-a kao sto jedan Nexus6p ili iPhone6s imaju ![]() Možda naknadno ubace sa budućim update-om iako nisam preoptimističan. Slike govore 1000 riječi stoga... ![]() ![]() (primjer panorame - 38MP) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kamera jako dobro interpretira razne scene i pogađa sve boje koje sam joj zada osim jedne. Slika na kojoj je crveno lišće (na kojem se pak odmara pauk i pije kafu ![]() (1. primjer slow-motion videa usporenog na 30fps-a) - subjekt: mušica veličine ~2mm se šetka po staklu (2. primjer slow-motion videa usporenog na 30fps-a) - subjekt: jedan od robota u firmi koji obavlja važnu dužnost ![]() Performanse: Što drugo reći osim da je ovo najmoćniji mobitel kojeg sam ikad ima u rukama, koji i općenito spada u sam vrh mobilne industrije. Sve je poznato, testova sad već ima na bacanje stoga neću puno pisati nego samo priložiti slike raznih benchmarka. Moj dojam brzine samog mobitela (što vas vjerojatno više zanima) u radu je jako dobar. Neću reći da je savršen i da ne štucne tu i tamo, ali sveukupno gledajući mobitel pruža zadovoljstvo svojom brzinom izvođenja svega u svakodnevnom radu. Sve aplikacije se pokreću i učitavaju jako brzo, nema trzanja pri animacijama i tranzicijama između aplikacija. RAM-management je poboljšan u odnosu na S6 pa se ne javlja ono famozno reloadanje nakon 4-5 pokrenutih aplikacija (to bi tribalo biti ispravljeno i na S6-ici sa nadogradnjom na MM). Aplikacije poznate po laggu tipa FB rade jako glatko (osim kad prvi put stisnem onog čovječuljka da vidim tko je online, ali samo prvi put i nije jako izraženo). Realno gledajući mob zapne jedino na news feedu dok ne učita nove vijesti i to samo ako skrolam brzo (naravno to je do brzine interneta). Sitni lagg je prisutan pri pokretanju Phone i Messages appa (stara boljka Samsunga), ali jako malo je izražen i ako nekome baš smeta nek ih jednostavno drži u RAM-u (ima ga dovoljno). Kad sam već kod RAM-a, obicno imam od 1300 do 1600Mb slobodno... Svakodnevne stvari poput Whatsappa, Instagrama, Youtubea, FB messengera, raznih igara i općenito browsanja po settingsima rade jako glatko i bez ikakvih trzavica. Jedini izraženi lagg i trzanje animacija kojeg trenutno primjetim je u Operi. Ne znam do čega je, ali mislim da trenutni build jednostavno nije optimiziran za Exynos8890 (koji je jednom riječju zvijer). S druge strane Chrome, Dolphin i defaultni browser rade bez greške. Što se tiče zagrijavanja mobitela, ono je praktički nepostojeće ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Čitač otiska prsta: Ukratko, dosta brz, precizan i uvjerljiv... U usporedbi sa S6-icom, za nijansu je brzi i to je to. Nema neke ogromne razlike osim sto imam dojam da se ovaj od S7-ice malo brže podesi. Maksimalno se može memorirati 4 prsta. Ja sam sebi postavija livi/desni palac i kažiprst. Prosječno vrime čitanja otiska je odokativno 2-3 desetinke sekunde. Nekoga može zbuniti činjenica što home-button treba prvo pritisnuti pa minimalno zadržati prst da senzor pročita otisak, ali ako prvo probudite mobitel sa power/sleep tipkom i tek tada stavite prst na čitač - dolazi do izražaja koliko je zapravo brz. Inače, ovo mi je prvi mobitel sa fingerprint readerom i još se navikavam - zato ponekad nesvjesno tuckam po ekranu nebi li se mob probudija ![]() User Interface (TW): Touch Wiz je lakši no ikada, po mom ukusu čak i prelagan. Dosta su ga ogolili, neke opcije u launcheru koje bi očekivali naći na jednom Samsungovom flagshipu su nestale. Tako da me to praktički natiralo da instaliram Nova launcher nakon dosta godina korištenja defaultnih launchera. Mislim da sam zadnji put koristija Novu kad sam ima GSIII ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Game Launcher/Tools: Samo ukratko, napravili su jako dobar potez sa ovim Game launcherom (GL) i pripadajućim Game Tools-ima (GT). To bi IMHO triba imati svaki moderni android mobitel. Kroz GL možete pokretati sve instalirane igre u mobitelu, a one koje koje "ne prepozna" možete manualno dodati na listu. Ako pokušate dodati neku aplikaciju koju GL ne prepozna kao igru tražit ce da pošaljete zahtjev Sasmungu na odobrenje statusa... GT su jako zgodan skup alata koji se prikazuju stalno na ekranu dok ste unutar igre, doduše kao blijedi crveni kružić koji se da pomicati po ekranu kao "Chat heads" u FB messengeru. Kad kliknete na tu ikonicu pojavi se kruzni iskočni menu koji ima redom ove mogućnosti: No alerts during gameplay, Lock Recents and Back keys (dosta zgodna opcija, jer dosta puta znam slucajno stisnuti jednu od te 2 tipke dok igram), minimise and alive (minimizira igru u ikonu opet nalik chat-headu koju možete pomicati po ekranu i drži je aktivnom u pozadini), screenshot, record (koji ima razne opcije snimanja ekrana, od reze i bitratea do zvuka unutar igre ili vanjskog mirkofona). ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zvuk: Iskreno, vanjski zvučnik nisam previše detaljno testira ali mogu reći da je za moje potrebe sasvim dovoljan. Nije jak kao onaj u G4 ali ne zvuci lose, nije pretjerano glasan ali zato nema nikakvih distorzija. Fali malo basa, ali to je donekle očekivano od mobitela koji je vodootporan stoga ima zastitnu pregradu koja pokriva sam zvučnik... S druge strane zvuk na slušalicama je odličan. Pun je sitnih detalja u visokim tonovima, bas je izražen ali ne previše (čak malo manje nego kod S6), srednji tonovi su izraženi ali ne predvladavaju... Postoji i neka vrsta equilizera u opcijama te UHQ upscaler koji valjda pridonosi poboljšanju iskustva, nebi točno zna - nisam još isproba ![]() ![]() ![]() ![]() Wi-Fi/3G-4G/GPS/Razgovori: Kratko i jasno, wi-fi radi sasvim uredno. Domet je dosta dobar i veza je stabilna iako mobitel obično prikazuje 1 crticu manje nego G4 na istoj udaljenosti. Bilo kako bilo, nisam iskusija niti jedan problem vezan uz neke nestabilnosti, pucanje veze i slično. Brzinu sam testira i ispada da je ograničena samo brzinom routera, u mom slučaju to je bilo 30Mbps. Znači Wi-Fi jednostavno radi kako treba. 3G/4G takodjer nikakvih problema (očekivano). Pošto se ispostavilo da Exynos dolazi sa kvalitetnim modemom, nije nimalo čudno da sve radi kako treba pa tako i razgovori. Kvaliteta u slusalici je odlična, nema pucketanja, krckanja i sličnih stvari prilikom poziva. Pošto se trenutno nalazim u području di 3G/4G signal nije baš najbolji (blago rečeno ![]() GPS radi odlicno i jako brzo hvata satelite, zapravo brže nego ijedan mobitel do sada u mom iskustvu ![]() ![]() ![]() ![]() Baterija: Za kraj ova doista bitna stavka koja je očigledno zapostavljena u korist dizajniranja što tanjih mobitela (čitaj pločica) novije generacije. Meni osobno nikad nebi smetalo da imam par mm deblji mob koji ujedno ima i "deblju" bateriju. Nisam nikad brija na neki ultra slim-fit dizajn mobitela (pa tako ni žena ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (prvi dan korištenja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (današnje stanje, manje više uobičajeno korištenje, wi-fi stalno upaljen - G4 bi već bija na ~15-20% ![]() Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 21.03.2016. u 17:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Premium
|
Kod mene, 4G, Simpa, bonovi. ![]() EDIT: @Sn4k3 imamo istu temu. ![]() ![]()
Pošten trgovac: 1, 2, 3 ,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ,17, 18, 19 Zadnje izmijenjeno od: QuidZz. 21.03.2016. u 01:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Premium
|
Sn4k3, f/1.7 je glavni razlog zasto vidis manje detalja, onda rezolucija i obrada. Naravno samo kad je svjetlo dobro. Ja sam sa G3 imal bolje macro slike nego sa G4. Ocito da su sa S7 isli na low light ali tu je manual mod bog i batina kaj se mene tice.. Probaj RAW i PS express btw.. i neki mini stativ za macro.. Trebali bi na mobitele poceti stavljat i blendu ko opciju a ne stalno fiksnu.. f/1.7 do f/2 npr,, Bangell za Pocket S7 camera.. https://www.youtube.com/watch?v=pR3vHEjeDrU Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 21.03.2016. u 17:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Banned
Datum registracije: Feb 2013
|
Ne kuzim te teme. Nekad za vrijeme kitkata sve su aplikacije bile dark. Sad stavim dark temu i sve stock na os je tamno ali ostale apk se neke daju narihtati da budu crne, neke ne. Tak da mi je malo bezveze to bljeskanje malo crno malo svijetlo pa sam vratio na stock temu jer sve apk koje postoje imaju material white temu default.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Premium
|
Os je os a 3rd party aplikacije su zasebne... Ionako vecina appsa danas ima mogucnost tamne teme u opcijama... @Magarac Da, jasna mi je ta hardverska "limitacija", al isto mislim da bi mogli malo poboljsati softversku obradu. Btw, pratim Juana Carlosa na jutubu/instagramu jos od ranih dana, covjek je imho jedan od najboljih i najprofesionalnijih reviewera... Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 22.03.2016. u 07:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Premium
|
Krenuo MM za S5 http://www.sammobile.com/2016/03/21/...n-south-korea/
![]() |
#570 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Budući smo pred 5 dana dobili update 5.0 FWa, ne bumo tak skoro dobili MM. Moje predviđanje je za 4-5 tjedana. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|