|
![]() |
#541 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Recite mi, da li ima razlike izmedju ova dva monitora? kvaliteta mislim ili je svejedno koji uzmem? LG 23" Wide LED IPS235V IPS panel LG 23" Wide LED IPS231P Pivot Graphic dobavljač mora biti microline, a ne vidim da imaju neki drugi ips osim ta dva a cijena mora biti tako oko 1300kn ili imate neku drugu preporuku do 1300kn? |
![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Ja bi uzeo IPS231P jer nudi swivel, pivot i podešavanja po visini. Pošto veliš da si limitiran na Microline nemam ti ništa drugo za predložiti. Kakva bude kvaliteta slike ovisi od primjerka do primjerka monitora, ne ovisi o modelu ili imenu koje piše s prednje strane. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#545 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
prema specifikacijama je 5ms gtg ![]() ok su za gejming, film izgleda ok na njemu (samo to sam vidio, jedan se prosetao kroz ured neki dan), isto ko i na ostalima s tim panelom. Ali zasto radije onda ne uzmes u2312 ili jeftiniji ips231p, puno bolja ergonomija. Sam hdmi i nije bas nesto obzirom na cijenu dvi - hdmi kablova.
Zadnje izmijenjeno od: antrax. 12.06.2012. u 12:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#546 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Kod nas se pojavio još jedan IPS. To je Philips 237E3QPHSU koji nema mogučnosti podešavanja te ima D-SUB i dva HDMI konektora. specifikacije PDF cijena na nabavi |
![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Makli s nabave, vidim u Stinksa po 1300kn. Neloše za monitor s IPS matricom (trebalo bi doduše pronjuškati koji review prije kupnje). Doduše ja i dalje ne žalim za 1500kn potrošenih na Dell (LG ![]()
![]() |
#549 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nikako ne mogu shvatit zašto im je problem ubacit kvalitetan stalak. Uzet ''kvalitetan'' panel a imat drek od stalka koji nudi mogućnost jedino tilta je fail.
![]() |
#550 |
Lexus rida'
Datum registracije: Jul 2007
|
Ja osobno imam U2312 i nema mu premca za novce koje košta, a LG IPS model je isto dobar, no Dell je Dell. Postolje vrhunsko, čvrsto, ima sve moguća okretanja i micanja, ma vrhunski. Cijena je znam veća no opet, vrijedi svake lipe ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#551 | |
Moderator
|
Citiraj:
Panel je ionako isti.
![]() |
![]() |
#552 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
bok svima, trebam preporuku nekog 23" monitora i stalka za njega da ga mogu stavit na zid. Gledam malo ovaj LG spomenuti gore i Dell, i AOC monitori su mi upali u oko al ne znam kakva im je kvaliteta, bitno da je dobar monitor s dobrim stalkom da ga mogu pričvrstit na zid. Cijena do 1500 - 1600 kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Premium
|
da wolv, al taj lg je osjetno klimaviji od della, ok je al nije toliko robustan jednostavno. @reedy.. nijedan od njih nema stalak za pricvrstit na zid, al svi imaju standardne vesa rupice pa mozes na bilokoji stalak stavit, a ima ih od 50-ak kn na vise. (moras pripazit na razmak rupica, al pise ti na monitorima i na stalcima sta podrzavaju u specifikacijama sve tocno) Sto se tice kvalitete, sve ti je to isto, aoc su isto skroz ok sta god ti netko isao pricat. Ne umiru nista vise od ostatka i imaju podjednake garancije. Drugim rijecima, biraj najbolji omjer dizajna i cijene koji ti se svida
![]() |
#554 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Premium
|
vecinom mozes potpuno skinuti stalak, da. Recimo stalak za ovaj ips231p sto je wolv spomenuo ima doslovno vesa mount na sebi i samo ga zamjenis sa zidnim. Ne treba ti dell ako ces ga kacit na zid, njegova jedina prednost je dobar stalak za stol.
![]() |
#556 |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
Pozdrav, od pogledanoga svakako zapinje za oko Dell U2312HM i mislim da će to biti i moj odabir. Dva su pitanja: Koliki je minus (i jeli uopće) nedostatak HDMI konektora kod Della? Hoće li za početak moj laptop (HP6715s) s ovom prastarom grafičkom karticom ATI Radeon X1250 moći prikazati na tome monitoru sliku na nekoj većoj rezoluciji bez preopterećenja i mogućeg kvara grafičke/matične/nečeg trećeg? Monitor bi služio isključivo za dulja čitanja, obradu teksta kao extend postojećeg monitora na laptopu ![]() Zahvaljujem
![]() |
#557 | |
Moderator
|
Ima li Dell zvučnike? Nema, dakle nema nikakve potrebe za HDMI konektorom. A od digitalnih ulaza ima ionako DVI i DP Citiraj:
BTW koristi opciju edit
![]() |
![]() |
#559 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2012
|
pozdrav moze li mi netko objasnit razliku izmedu ova 2 monitora odnosno dali su te milisekunde toliko vazne,hvala http://www.portio.hr/index.php?page=...d=100300047537 http://www.portio.hr/index.php?page=...d=100300045510 |
![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Bolje ti je ovo LG IPS231P-BN 23" Wide LED Monitor 1.336,61 kn Odličan monitor samo sa jednom manom, nema hdmi...ali ako ti nije hdmi potreban,go for it! |
![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Ima i još jeftiniji LG IPS sa podrškom za hdmi ako mu treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#564 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() ukratko: ilirski preporod ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Uh, da se i ja ajmo reć pohvalim...uzeo sam U2321HM. Htio sam većega naravno, ali 500 kn razlike taman na kasi me skroz demotiviralo, tak da sam evo sad sretan ![]() Nisam ga još niti sastavio jerbo...boja me hebe. Na računu je pisalo black, a ja sam dobio srebrni monitor. Dali mogu odmah dobiti drugu boju instantno ako nazovem trgovinu?
![]() |
#566 |
Premium
|
Evo došao i kod mene Dell U2312HM. Koristim ga tek 1 dan tako da ne mogu iznijeti sada neki prevelik osvrt na monitor u pogledu kvalitete slike ali ostalo mogu komentirati. Krenimo redom, stalak vrhunski. Baš izgleda super, i nije sr*nje kada ga se dira i ima u rukama baš je robustan i čvrst a bome i stabilan. Sve funkcije koje su opisane, okretanja, zakretanja i sve radi odlično i glatko. Podešava se po svim smjerovima i kutovima tako da sam s time i prezadovoljan. Sam monitor, ne zuji kako se netko žalio, nigdje ne škripi, nema vidljivih mana niti nesavršenosti itd. Što se tiče same slike ona je fenomenalna. Spojio sam ga na desktop PC preko DVI kabela i sve radi savršeno. Problem je međutim kada ga spojim preko VGA kabela na laptop što mi na FullHD-u slika treperi (rezolucija 1280x1024 radi savršeno). Nije problem u napajanju, probao sam ga i na bateriji isto je. Vjerojatno grafička kartica ne može istjerati punu rezoluciju ili je sam VGA kao tehnologija preslaba za to (da, znam da takav monitor se ne spaja preko VGA ali za sada je spojen preko VGA na laptop a kasnije će ići na PC). Dakako da je razlika u prikazu slike preko VGA i DVI očita i debelo na strani DVI-a. Probao sam neke testove, mrtvih pixela naravno nema, slika odnosno raspored boje je ujednačen po cijelom monitoru, ne vidim razlike u smislu da je sredina više osvjetljenja a rubovi manje. Primjetio sam jedino da je uz donji rub monitora, boja mrvicu tamnija od ostatka panela, i to nekih 5-6 mm od donjega ruba. Ne znam jeli se to može riješit kalibracijom i smanjivanjem/povećavanjem svjetlosti/kontrasta, ako uspijem riješiti i taj 'problem' javim vam se. Još nešto, da ne bi bilo zabune, da bi USB hub radio, treba se priključiti monitor s USB kabelom koji se dobije s njime u 1 USB port na laptopu/PC-u). Ukoliko netko ima ideju oko ovoga treperenja javite ovdje. Eto pozdrav svima! ![]()
"Anyone who has never made a mistake has never tried anything new." A.E. Zadnje izmijenjeno od: vision19. 24.07.2012. u 00:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
mislim da je netko već spominjao taj problem treperenja baš kod U2312H. probaj pogledati par stranica unazad. problem nije bio s monitorom nego do laptopa čini mi se. ja recimo ponekad spojim svoj U2412 na laptop, Intel 965GM grafika, i nema nikakvog treperenja slike.
![]() |
#568 |
Premium
|
Pa da bila je cijela tema o tome, ali se radilo da je gradska mreža nešto smetala i problem je bio riješen na način da se sve smirilo kada je laptop radio samo na bateriji ili kada se odpoji uzemljenje napajanja. Vidi Ovdje
![]() |
#570 |
Premium
|
E da, probam ovaj VGA spojiti na PC da vidim hoće biti isto. EDIT: Na PC-u s istim tim kabelom slika je kristalno čista i ne treperi ni na manjim rezolucijama a ni na 1920x1080. A na laptopu rješenje problema je bilo tipka auto adjust ![]() ![]()
"Anyone who has never made a mistake has never tried anything new." A.E. Zadnje izmijenjeno od: vision19. 24.07.2012. u 11:38. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|