|
![]() |
#541 |
Guest
|
Nije istina da ih nema- npr. Accelero L2 Pro. 'Ajde ti lijepo pročitaj zadnjih par stranica ove teme ![]() Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 28.06.2010. u 10:05. |
![]() |
![]() |
#542 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#543 |
Guest
|
To je i moje mišljenje, pogotovo jer mi se čini da u odnosu na cijene kod nas, više gubiš kupnjom 5750 grafe (5770 je za te novce dobavljiva u RH i to u maloprodaji). Tako da...5850 ti je bolja kupnja po tim cijenama. |
![]() |
![]() |
#544 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Imam 5770 vapor i ventilator mi je stalno na 40% a temperature znaju doc i do 77 stupnjeva , zanima me zasto se brzina ventilatora ne poveca ako se temperature povecavaju |
![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Guest
|
To ti sve ovisi kako ti je poštelano u BIOS-u, ili u Afterburner-u i sl. aplikacijama koje mogu poslužiti ujedno i rješenju tvojega problema (ako ti to smatraš potrebnim za ispravak). Uglavnom, pročitaj malo teme, više puta se ovdje pisalo o tome (imaš vodič za RivaTuner negdje, probaj sa tražilicom naći rezultate) ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Registered User
Datum registracije: May 2010
|
ovako imam ati radeon hd5770 kupljena nedavno i sad me zanima koji je najbolji program za kontroliranje ventilatora i pregleda temp samo grafičke . ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#550 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
ubo sam 5770 saphirku, stavil je u komp , pokrenul test i nece preko 500mhz ? probao sam drivere 10.4 i 10.6. jel sam ja lud ili nesto radim krivo ? http://img203.imageshack.us/f/grafam.jpg/
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#551 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Po čemu to zaključuješ? Prvo klikni u GPU-z na polje Continue refreshing this screen..., zatim pokreni 3D aplikaciju (3DČMark ili igru). Kad se vratiš u 2D pogledaj koliko su se digli taktovi za vrijeme 3D okruženja.
![]() |
#552 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#553 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A ti nisi pročitao moj post jer lijepo piše i još time boldano:
![]() |
#554 |
Premium
|
Ok sorry krivo smo se skuzili... manualno sam refreshal gpu-z , a i ATI overdrvive pokazuje iste taktove. ista je stvar nakon sta minimiziram igru 500/1200. u 2D pada na 157/300 evo i novi SS ![]()
![]() |
#556 | |
Premium
|
Citiraj:
http://www.sapphiretech.com/presenta...000101&pid=341 sve je potpuno normalno , nema nikakvih problema sa karticom osim sta nejde preko 500mhz...
![]() |
![]() |
#557 |
Guest
|
Čekaj,čekaj malo...šta ti stoji u GPU-Z pod "Graphic card" opcijom (iliti: početni prozor GPU-Z-a). Ovaj drugi prozor može biti razlog krivoga očitanja taktova, tj. ne odgovarati istini. ATItool...zayebi tu aplikaciju. Instaliraj novi Afterburner sa Kombustor-om, ovo sve deinstaliraj, vrati u CCC-u sve na defaultne postavke, GPU-Z isto update-aj za svaki slučaj na 0.44 verziju, u opcijama za takt GPU-a stavi kvačicu pod "Show highest reading", zavrti Kombustor i znati ćeš točno na čemu si...i ja sam zamijetio da postoji nekakav "međutakt" na okruglih 500 i to baš kod prikaza slike "u prozoru" (znam, znam da si naveo gore da se to tebi događa i u full screen modu...). Ajd' probaj ovako pa stavi SS (prvi i drugi prozor GPU-Z-a) |
![]() |
![]() |
#558 |
Premium
|
![]() |
#559 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Probaj s novijim driverima, koliko vidim imaš 10.4 da nisi nešto dirao po CCC?? (Catalyst Control Center) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Upravo sam krenuo da se raspitam o problemu, kad vidim da i Nasty_ ima isti problem kao i ja. Izuzetak je jedino što je meni i memorija pritom na 800MHz a ne na 1200 kako bi trebalo biti. Hmm, sad mi memorija ide na 1200MHz, nakon što sam stavio 10.4 drivere, ali GPU ostaje na 500Mhz, isprobano sa OCCT-om, Furmarkom, i Kombustorom, i konstantno mi ga drži na 500. Zadnje izmijenjeno od: D-I-A-B-L-O. 05.07.2010. u 01:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
|
Hmm, imam ja na drugom HDD-u podignute W7 x64, probat ću popodne prebacit na njih, ali čisto sumnjam da bi na ikoji način moglo biti do windowsa. Još sinoć sam probao sve programe deinstalirati, i OCCT i Afterburner i Kombustor i Furmark, i skinuo sve najnovije inačice sa neta, pokušao sa njima i ništa se ne dešava, pokretao Dragon Age, Doom 3, Dirt 2, i svejedno taktovi GPU-a ne prelaze 500MHz. Edit: Upravo isprobano sa W7 i opet se isto događa, pod loadom GPU stoji na 500MHz, memorija ide normalno na 1200MHz. Šta slijedeće?? Ta nije vrag da ću morati nositi karticu staru 24 sata na reklamaciju?? ![]() Zadnje izmijenjeno od: D-I-A-B-L-O. 05.07.2010. u 10:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ja imam slican problem sa svojom 5750, samo sto se meni brzina nece spustiti u 2D-u. Sa 700 ide samo do 400Mhz dok memorija ostaje na 1200. Vec sam se raspitivao ovdje u vezi toga ali nije se uspjelo rijesiti tak da sam se skoro vec i pomirio s tim. No da, ovo tvoje je veci bed nego ovaj moj problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
|
Kako se ono zove onaj ati-jev alat za flashanje biosa, imam prestaru verziju everesta, a znam da ima neki programčić za flashanje kartica i modanje biosa, samo sam već zaboravio kak se zove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Ja to nebi radio sa karticom koja ima garanciju, vidi powerplay profile, ako je sve tamo, nosi ju nazad na reklamaciju... Jedino ako nije nešta sa CCC i driverima. Recimo probat stavit samo driver bez CCC-a...
![]() |
#568 |
|
Ma niti ju ne planiram flashat, samo hoću pogledati u profile u biosu. Da, sjetio sam se imena, Radeon Bios Editor EDIT: Nakon pregleda biosa, dolazim do zaključka da je krivnja ovih taktova upravo bios kartice. Naime samo pod jednom stavkom su mi vrijednosti 850/1200 i to pod prvom kolonom naziva Clock info 00 Pod ostalima imam slijedeće: Clock info 01 : 157/300 02 : 500/1200 03 : 400/900 04 : 400/1200 05 : 600/1200 E sada, pitanje je šta dalje, u nijednom profilu osim u boot profilu mi bios ne podiže taktove na 850/1200, da pokušam kontaktirati Sapphire, ili da opet idem u Links nosit grafičku. Samo me frka da će mi reći da je sa grafičkom sve u redu a neće ništa napraviti... EDIT 2: Nakon pokušaja OC-a taktovi se popnu u loadu na ove iz profila 05, znači 600/1200 a ja stavim u CCC-u ili u Afterburneru na 900/1200. Dakle, nemoguće da je do Windowsa, sve više sam uvjeren, pošto ja i Nasty_ imamo iste modele kartica da je pogreška u jednoj seriji kartica sa tim biosima. Ako ima koja dobra duša sa referentnim modelom HD5770 da samo snimi svoj BIOS pomoću GPU-Z te da ga postavi ovdje u privitku, samo da budem siguran 100% da je do biosa, pa da vratim karticu na reklamaciju. Zadnje izmijenjeno od: D-I-A-B-L-O. 05.07.2010. u 12:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#569 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
|
Hvala na linku, nisam se sjetio njihove baze biosa. Nakon pregleda više biosa ne vidim nikakve razlike između mojeg biosa i tih sa TPU-a. Sve postavke su jednake, izuzev onih modela koje rade na 860/1200, naravno, ali to je već predpostavljam drugačija vrsta kartica. Sad više nisam ni sam pametan šta bih mogao pokušati. Idem ponovo deinstalirat drivere i još probati bez CCC-a, ako ni to ne upali, onda stvarno više neznam šta da napravim. Stvarno mi se neda sad opet trčat za Zagreb i nosit karticu u Links, pa opet čekati 2-3 tjedna da mi na kraju vrate karticu, naplate dijagnostiku i kažu da je sve u redu sa njom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|