|
![]() |
#541 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Nema veze je li zgrada stara ili nove, već koliko stanova ima u njoj. Ne isplati im se sada povlaciti recimo do moje ulice gdje su u svakoj zgradi tri stana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Pitanje ovak općenito. Šta je sa kućama koje se nalaze oko zgrada s puno ljudi? Ima nekakve šanse za njih?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#543 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Već ti piše u temi a upotrebi i zdravu logiku, najčešće orvo rade opt. instalaciju u zgradama / ulazima sa puno stanova (npr. u mene 90) jer tu očekuju najbrži "povrat investicije" kroz xy starih / novih korisnika + ako nisi imao / mogao imat MaxTv tada može (i dva ako hoćeš / trebaš), . . . |
![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
A zanima me još jel održavaju parice u starijim zgradama? i da pitam ljude iz Rijeke dal su počeli postavljat optiku u kvartu marčeljeva draga? |
![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
kod mene su navodno prije par mjeseci postavljali optiku u zgradi (zg, centar) i nesto busili i lupali dolje u podrumu i trebali su nakon toga kao uvesti kabel u sve stanove i nista od onda... niti su uveli optiku do stanova... niti je netko dosao nesto pitati... sve je stalo a zasto pojma nemam... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
Imali kakvih informacija o operateru t2? došli su u Hr prije 3 godine i nakon toga ni glasa od njih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2010
|
zaboravi t2 i slične male operatere, vidiš kako su se svi ti mali zaletili, a sa sadašnjim cijenama usluga ne mogu skupiti kapital za daljnje investiranje. Ovo se pogotovo odnosi na one operatere koji su išli izgađivati svoju mrežu (Vodatel -preuzet, Metronet nikad nije nastavio širenje mreže, B.net - otkad je preuzet od Austrijanaca nije povukao metra kabla do krajnjih korisnika, da ne pričam o WiMax fijasku, .... ) Nego, jel se zna šta o daljnjoj izgradnji optičke mreže u T-coma, jesu konačno dobili dozvolu od HAKOM-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#548 | |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#550 |
system kaiser
Datum registracije: Dec 2008
|
Pa ček jel to uvode još uopće ili je to lutrija za testnu fazu? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#551 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2011
|
navodno je novi zakon i ako bilo tko u zgradi hoce optiku oni mu je moraju dostavit.. jel to tocno? Kako se uopce zatrazi optika? |
![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Premium
|
Pitam zato da znam sto da radim. Znaci dobijem taj neki uređaj u koji ide optika, onda njega spajaju na klasičan router? A ja tražim neki router koji ima WIFI n 5GHz. A imam i maxTV, znaci sve skupa cu imat 3 uređaja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Moderator
|
Da, sve već piše u temi. Evo kako bi to trebalo izgledati: ![]() Tel. za sada nemora biti u funkciji preko ONT - a ali postoji mogućnost / u budućnosti će tako biti. IpTv (MaxTv) je predviđen (opcija), samo ovisi jeli zatražen / aktiviran. O prednostima optike kao spojnog puta ne treba posebno napominjat. Jedna napomena, zašto jednostavno kad može komplicirano, Router može biti "bilo koji" WAN Router ali mora podržavati VLAN Taging (ne miješati sa wireless - om). Ovo pak dosta sužava izbor alternativnog uređaja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Samo bi napomenuo da se STB ako se ima MAXtv mora spojiti direktno u ONT uredjaj. Jer sam ja morao to tako spojiti dok sam imao MAXtv. Imao sam ONT u njega spojen MAXtv i iz njega je isao mrezni kabel u Siemensa SX763 u WAN port (4 port) |
![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Moderator
|
Pa tako i je na gornjoj slici, malo više pažnje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
system kaiser
|
Sto je "izmedju" ONTa i routera? VLAN tagani promet koji se moze sa naprednijim routerom hvatati kazes? Gdje je endpoint gdje se postavlja globalni IP? Na routeru ili vec na ONTu? Nije li i dalje PPPoE u igri pa da jedna komponenta mora obaviti 'dial-up'? Pitam jer vec godinama imam MikroTik router koji me kao urica sluzi i namjeravam da to tako i ostane. Moze ona slika ali sa dodijeljenim IP adresama? |
![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Jel itko dobio kakvu obavijest od T-Coma o nekakvom prelasku na IMS-IP...?? Danas me u sadučiću dočekala ta obavijest, malo sam pronjuškao i sad, dal im dopustit da me prebace i ugase mi analogni telefon (kojeg btw. ne koristim) ili se prepustit pa se možda ogrebem za novi modem, jer kažu da neki modemi ne podržavaju navedenu tehnologiju,a ja imam D-Link 584T. Hoću morat mjenjat modem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Moderator
|
"izmedju" ONTa i routera je mrežni kabel. Ne trebaju ti IP adrese, ONT je u Bridge modu za Internet i IpTv, za telefoniju nisam siguro. Router je taj koji i dalje diže PPPoE konekciju sa VLAN taganim prometom. MikroTik router ćeš i dalje moći koristit, samo ćeš trebat malo doradit konfig. Baš sam nekidan naletio na primjer konfiga za RB750(G): http://klseet.com/index.php?option=c...&id=5&Itemid=5 samo je razlika kod T-Kome je VLAN Tag za Internet = 100. Eto .Delboy bio brži ![]() @BojanZD Tebi će svakako mjenjat / donit novi router. |
![]() |
![]() |
![]() |
#563 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Za sada nema nikakve prednosti nad analognim tel. zapravo po meni ima jedan veliki nedostatak. nema struje nema telefona, al niti se ne sjecam kada sam zadnji puta zvao nekoga od doma sa tel ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Moderator
|
"Lako" za sami prelaz a di su niže cijene jer se zapravo radi o VoIp - u ? Odgovor već znam unapred, neda im Hakom, yea right. |
![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
system kaiser
|
Kakva je situacija onda u usporedbi njihove izvedbe VoIPa sa ISDNom? Trenutno imam 3 MSNa (tel broja u isdn terminologiji ![]() Kako rjesavaju vise telefonskih brojeva? Definitivno mana ako nestane struje i jos je problem sto je sve na tom njihovom famoznom moremu/routeru - ak se zbrejka ode telefonija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#568 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Mene ionako telefon ne interesira, fiksni telefon nekoristim i nemam ga, priključak imam samo zbog DSL-a. zanimalo me čisto iz razloga što sam ionako imao u planu kupiti neki W-lan modem, a ovak ću se ogrebat za novi besplatno. BTW, jel imaju ti njihovi tehničari kakvog "pravog" posla, tipa provlačenja novih kablova i sl. ili će mi samo predati novi modem?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Moderator
|
@_saiko Ako ti treba više telefona (3 MSN - a) onda za sada ostani na tome (skup sport kad se usporede pretplate, cijene). Rekao bih da 3 tel. spada u nekakvu poslovnu kategoriju, postoje takva i VoIp rješenja. Kod većine novih tehnologija si ovisan o napajanju pa trebaš UPS za non-stop pogon. @BojanZD Ako prelaziš na optiku onda njihov tehničar radi cijeli install (imaš o tome u temi), a ako je samo akiviran njihov VoIp (zovu ga IMS-IP) onda nema potrebe za tehničarem jer samo zamjeniš router i tel. uštekaš u njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#570 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |