Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.03.2009., 22:28   #541
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Tomtam Pregled postova
Koliko ja znam, čim imaš vent koji ima 2 žičice (crvenu i crnu), nula bodova od namještanja rpm-a pomoću softvera.
Radi kontrola i na 2 žice .
stef je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2009., 00:09   #542
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor stef Pregled postova
Radi kontrola i na 2 žice .

Aha, ma ja sam to isprobavao, ali nisam uopće dobio mogućnost biranja u CCC-u, a svakakve sam probao. Club3D model... A negdje sam tu na forumu pročitao, da ne može tako... sry...
Tomtam je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.03.2009., 00:25   #543
Matebaron
Premium
Moj komp

Matebaron's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Koliko ja znam, čim imaš vent koji ima 2 žičice (crvenu i crnu), nula bodova od namještanja rpm-a pomoću softvera. treba ti fanmate ili se možeš igrat sa naponima za vent (5V-7V-12V), što bih ja, u slučaju clubove kartice, isključio čim počneš radit nešto što stavi GPU na 750MHz i memoriju na 873 odnosno 1000MHz... jer tada temperatura (sa stock hladnjakom i smanjenim rpm-om venta) drastično skače.
Te Club 3D kartice imaju nekakvu pjenastu čunga lungu između hladnjaka i jezgre koja garant diže temperaturu bar 5-6 stupnjeva. Možda bi se isplatilo samo staviti bolju pastu i probat smanjit broj okretaja na stock cooleru (meni se nije dalo zezati i odmah sam stavio vf900).
Staro 08.03.2009., 01:35   #544
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Citiraj:
Autor Matebaron Pregled postova
Te Club 3D kartice imaju nekakvu pjenastu čunga lungu između hladnjaka i jezgre koja garant diže temperaturu bar 5-6 stupnjeva. Možda bi se isplatilo samo staviti bolju pastu i probat smanjit broj okretaja na stock cooleru (meni se nije dalo zezati i odmah sam stavio vf900).
Da, čungalunga je ispod!

I garant bi išlo dobrih par stupnjeva dolje sa iole normalnom pastom, međutim, kad spustiš vent na 7V, a nedaj Bože na 5V, jednostavno nema protoka. Vent je premal i preuzak. Sumnjam da bi i s takvom pastom hlađenje bilo dovoljno, pod većim opterećenjem GPU-a, ako je napon 5V ili 7V.
Staro 08.03.2009., 01:37   #545
sinke.ZG
Premium
Moj komp

sinke.ZG's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
a koja je brzina venta po defaultu na tim hd 4670 club 3d karticama...dali je maximalna ili....i ak idem mjenjat pastu kak da skinem tu kaugumu dole
Staro 08.03.2009., 02:59   #546
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Citiraj:
Autor sinke.ZG Pregled postova
a koja je brzina venta po defaultu na tim hd 4670 club 3d karticama...dali je maximalna ili....i ak idem mjenjat pastu kak da skinem tu kaugumu dole
A sad, šta ja znam, maksimalna je brzina valjda... Ima više tisuća rpm-a sigurno. Živi užas.

O skidanju stare paste, (ako se to može zvati pasta u ovom slučaju) ja sam se najbolje informirao pomoću googla. Sa samog GPU-a pastu sam uspio skinuti sa čačkalicom, alkoholom i krpicom (prvo sam očistio rub GPU-a s vrhom čačkalice i poslije krpicom malo namočenom u alkohol prešo par puta preko GPU-a i bilo čisto ko Sunce), a onu stvrdnutu tvar sa heatsinka nisam skidao jer sam stavljao novi hladnjak, ali mislim da ćeš morati koristiti nešto čvršće. Ako sviraš, trzalica bi tu mogla dobro pomoći, ugl. nešt plastično i tvrdo mi sad pada napamet, i onda samo izglancaš s čačkalicom, alkoholom i krpicom kao i GPU.

Sad imam osjećaj da će svi napisati kako sam nešt krivo napravio, al tako sam vidio negdje na netu, učinio sam tako i sve 5. Divotica.
Staro 08.03.2009., 08:41   #547
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Koliko se ja sjećam, na Club3D, vent je radio na 40% brzine na idle defaultu (barem je tako pokazivao GPU-Z). Koliko je to rpm, stvarno ne znam.

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 08.03.2009. u 09:07.
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2009., 09:18   #548
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Koliko se ja sjećam, na Club3D, vent je radio na 40% brzine na idle defaultu (barem je tako pokazivao GPU-Z). Koliko je to rpm, stvarno ne znam.
4670? koja verzija ako jest 4670, slabija ili jaca?

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2009., 09:34   #549
LUXX
Vodenjak :)
Moj komp

LUXX's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Ma club 3d stalno vrti isto.
Imam ju ja i nisam primjetio razliku zvuka "mlažnjaka" u 2d ili 3d
Zujalica je zujalica.
Ne isplati se smanjivat broj okretaja jer se onda garant grije ko mutava.
I ovak je išla na loadu preko 60.
Bubnuo gore VF900@5V i tiha je i hladna
Staro 08.03.2009., 11:25   #550
Iva.Hor.Zg.
Registered User
Moj komp

Citiraj:
a koji ccc treba imat jer ja na svom nemam tu opciju uopce, koji ccc ti imas
imam zadnju verziju skinutu s ati weba

ta opcija je pod "ati overdrive", dakle na istom mjestu gdje se radi overclock,
moras otkljucat te opcije klikom na kljuc/lokot... no ne moras overclockat da bi podesavao brzinu ventilatora...
Iva.Hor.Zg. je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.03.2009., 12:32   #551
sinke.ZG
Premium
Moj komp

sinke.ZG's Avatar

Citiraj:
a meni recimo gpu-z pokazuje da se vent radi na 0% ...i na 1rpm
http://gpuz.techpowerup.com/09/03/08/2x.png
Staro 08.03.2009., 13:44   #552
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Tako je i meni bilo.
Staro 08.03.2009., 16:16   #553
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
4670? koja verzija ako jest 4670, slabija ili jaca?
Slabija verzija. Čini mi se da je i na PowerColor 4670 PCS verziji bilo slično.
Staro 08.03.2009., 16:43   #554
sinke.ZG
Premium
Moj komp

sinke.ZG's Avatar

jos jedna nelogicnost kod mene...ostavio sam gpu-z i hardwaremonitor da rade u pozadini dok sam igrao GRID i nakon toga hardwermonitor pokaze 85° max teperaturu a gpu-z pokaze 55° max temperaturu...kojem vjerovati?
evo i ss

http://i43.tinypic.com/2it11x.jpg
Staro 08.03.2009., 18:00   #555
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Citiraj:
Slabija verzija. Čini mi se da je i na PowerColor 4670 PCS verziji bilo slično.
ja dok sam imao tvornicko hladnjenje je ventilator cijelo vrijeme bio na 100%, nije bilo nikakve regulacije, bez obzira bio u 2d-u ili 3d-u - ventilator je bio jednako previse bucan. cisto da napomenem, takt gpu-a i rama se cijelo vrijeme uredno smanjuje/povecava po potrebi, tako da to radi kako treba.

Staro 08.03.2009., 22:04   #556
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Citiraj:
jos jedna nelogicnost kod mene...ostavio sam gpu-z i hardwaremonitor da rade u pozadini dok sam igrao GRID i nakon toga hardwermonitor pokaze 85° max teperaturu a gpu-z pokaze 55° max temperaturu...kojem vjerovati?
evo i ss

http://i43.tinypic.com/2it11x.jpg
Na GPU-z označi log to file kućicu, ostavi GPU-z da radi u pozadini, onda odigraj igru, pa pogledaj promjene temperature u logu. Ovako, čim izađeš iz igre, temperatura drastično padne. A jedan od razloga je taj što je naveo burko, da se brzina GPU-a i memorije prilagodi 2D ili 3D radu.

I na mojoj Club3D kartici je vent radio skroz na 100%, mislim, nisam nigdje to uspio očitat, ali teško da bi mogao radit brže.
Staro 09.03.2009., 00:52   #557
sinke.ZG
Premium
Moj komp

sinke.ZG's Avatar

Citiraj:
Na GPU-z označi log to file kućicu, ostavi GPU-z da radi u pozadini, onda odigraj igru, pa pogledaj promjene temperature u logu. Ovako, čim izađeš iz igre, temperatura drastično padne. A jedan od razloga je taj što je naveo burko, da se brzina GPU-a i memorije prilagodi 2D ili 3D radu.

I na mojoj Club3D kartici je vent radio skroz na 100%, mislim, nisam nigdje to uspio očitat, ali teško da bi mogao radit brže.
55° je max temeratura koju je gpu-z pokazao u loadu , a ne poslje igre ali harweare monitor je pokazao 85° pa me zanima zasto ta razlika
Staro 11.03.2009., 23:42   #558
pingmachine
machine that goes ping!
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
burnout paradise: 1280x960, 4xAA, 16xAF, sve na maksimumu - ide i više nego glatko.
pingmachine je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2009., 11:05   #559
cane
Amiga fanboy

cane's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Zeznuo sam se i kupio zujalicu od Asusa. Sama kartica je super za moje potrebe - igranje na 1280x1024, jedino me razocarala buka/zujanje. Stavio sam Accelero S2 bez ventilatora i iznenaden sam rezultatom. U Rthdribl sa originalnim hladnjakom temperatura bi dosla do 72, 73 stupnjeva, a sa S2 dode do 63 stupnja, a i nakon igranja je slicna situacija. Nakon dva sata stability testa FurMarka sa S2 max je 72 stupnja.
Ja sam prezadovoljan dobivenim rezultatima, u zadnjih x godina ovo mi je najbolje potrosenih 100 kuna za komp.
Zahvaljujem svima sa teme koji su vec isprobali ovu kombinaciju, puno mi je pomogla ta informacija.
cane je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2009., 18:43   #560
sinke.ZG
Premium
Moj komp

sinke.ZG's Avatar

jel neko probao samo pastu promjenit na hd4670 club 3d pa da je dobio bolje temperatute
Staro 25.03.2009., 18:33   #561
sinke.ZG
Premium
Moj komp

sinke.ZG's Avatar

Posto niko nije dao odgovor na pitanje iznad, reko idem probat sam.
Kupio pastu skinuo hladnjak stavio novu pastu sve sklopio i naravno razocarenje temperature ko i prije 40 u idleu i 79 u full loadu...
Nakon par sati pogledam ponovo temperature i eto cuda 35 u idleu i 70 u full loadu.
Ja prezadovoljan
Staro 25.03.2009., 18:47   #562
boris87
Premium
Moj komp

boris87's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
koju pastu si stavio..
boris87 je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2009., 19:10   #563
sinke.ZG
Premium
Moj komp

sinke.ZG's Avatar

ovu sam stavio...
Staro 03.04.2009., 00:04   #564
robby14
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
jel neko probo vrtit cod5 na toj grafi?
ako je kolko fps-a se dobije i na kakvim detaljima i rezoluciji je probano?
robby14 je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2009., 01:12   #565
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

upravo jos uvijek testiram (nikud se ne zurim , i ovo je za 1680x1050, max detalji / No AA&AF:
min -> 20 FPS
max -> 41 FPS
avg -> 31 FPS

rijec je o konfi iz Moj komp, sve na def . nista ne steka i nebi rekao da je 30 FPSa, jer je sve fluidno i ok.

Staro 03.04.2009., 02:43   #566
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Kod mene na malo manjoj rezi, 1280x1024, na max detaljima i ukljucenim AA i AF radi bez imalo trzanja COD5.

:cheers:
Staro 03.04.2009., 22:03   #567
Gx25
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Moj komp

Zanima me da li ce 4670 biti dostatna za sljedecih 3-4 god na 1280*1024 detalji low-medium?
I kako ce radit na mojoj konfi proc radi na 2.4ghz ali bez problema ide na 2.8 i molim bez prijedloga sto promjeniti u konfi
Gx25 je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2009., 22:07   #568
Valg
Guest
Moj komp

Grafa će raditi dobro. No jedna jezgra će se s vremenom sve više kočiti...
Valg je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2009., 01:56   #569
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Citiraj:
Autor dobri1 Pregled postova
Zanima me da li ce 4670 biti dostatna za sljedecih 3-4 god na 1280*1024 detalji low-medium?
I kako ce radit na mojoj konfi proc radi na 2.4ghz ali bez problema ide na 2.8 i molim bez prijedloga sto promjeniti u konfi
3-4 godine? nhf, ali ova konfa koju sada imas je vec za poluotpis, em' single core, 'em (danas) samo giga rama. ali da ces osjetiti posten boost nakon 1600pro, hoces. ali da ce ti to trajati 3-4 godine, uz nadolazece naslove, tesko vjerujem.

btw, ako sam te kako uvrijedio sto se tice komentiranja konfiguracije, moje duboke isprike jer mi nije nimalo to bila namjera. nego je jednostavno takvo stanje, danas se sklopi za ~3000 kuna prakticki pila od kucista koja pojede ovu tvoju u svakom pogledu. kuzis

i da, kod kupovine ganjaj powercolor (po mogucnosti sa memorijom na 1000MHz - malcice brza ali bolje hladenje), gainward, ili sapphire (isto kao za powercolor - 1000MHz, ili pasivku koja ima, barem po reviewima - jako dobro hladenje). uglavnom, club3d/force3d izbjegavaj, prebucna hladenja,..... nisu niti ova druga san snova, ali nisu toliko bucna .

Staro 04.04.2009., 09:33   #570
Gx25
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Moj komp

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
3-4 godine? nhf, ali ova konfa koju sada imas je vec za poluotpis, em' single core, 'em (danas) samo giga rama. ali da ces osjetiti posten boost nakon 1600pro, hoces. ali da ce ti to trajati 3-4 godine, uz nadolazece naslove, tesko vjerujem.

btw, ako sam te kako uvrijedio sto se tice komentiranja konfiguracije, moje duboke isprike jer mi nije nimalo to bila namjera. nego je jednostavno takvo stanje, danas se sklopi za ~3000 kuna prakticki pila od kucista koja pojede ovu tvoju u svakom pogledu. kuzis

i da, kod kupovine ganjaj powercolor (po mogucnosti sa memorijom na 1000MHz - malcice brza ali bolje hladenje), gainward, ili sapphire (isto kao za powercolor - 1000MHz, ili pasivku koja ima, barem po reviewima - jako dobro hladenje). uglavnom, club3d/force3d izbjegavaj, prebucna hladenja,..... nisu niti ova druga san snova, ali nisu toliko bucna .
Znam ja za konfu sve ali za 2 god mislim uzet neki 6-jezgreni proc i sve novo osim grafe pa mislim da ce grafa mozda izdrzati te 4god, a giga rama je u planu uz grafu
Gx25 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno