|
![]() |
#542 |
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#543 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#544 | |
Magnum P.I.
|
Citiraj:
![]() I garant bi išlo dobrih par stupnjeva dolje sa iole normalnom pastom, međutim, kad spustiš vent na 7V, a nedaj Bože na 5V, jednostavno nema protoka. Vent je premal i preuzak. Sumnjam da bi i s takvom pastom hlađenje bilo dovoljno, pod većim opterećenjem GPU-a, ako je napon 5V ili 7V. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#546 | |
Magnum P.I.
|
Citiraj:
O skidanju stare paste, (ako se to može zvati pasta u ovom slučaju) ja sam se najbolje informirao pomoću googla. Sa samog GPU-a pastu sam uspio skinuti sa čačkalicom, alkoholom i krpicom (prvo sam očistio rub GPU-a s vrhom čačkalice i poslije krpicom malo namočenom u alkohol prešo par puta preko GPU-a i bilo čisto ko Sunce), a onu stvrdnutu tvar sa heatsinka nisam skidao jer sam stavljao novi hladnjak, ali mislim da ćeš morati koristiti nešto čvršće. Ako sviraš, trzalica bi tu mogla dobro pomoći, ugl. nešt plastično i tvrdo mi sad pada napamet, i onda samo izglancaš s čačkalicom, alkoholom i krpicom kao i GPU. Sad imam osjećaj da će svi napisati kako sam nešt krivo napravio, al tako sam vidio negdje na netu, učinio sam tako i sve 5. Divotica. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Koliko se ja sjećam, na Club3D, vent je radio na 40% brzine na idle defaultu (barem je tako pokazivao GPU-Z). Koliko je to rpm, stvarno ne znam.
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 08.03.2009. u 09:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
Vodenjak :)
Datum registracije: Feb 2008
|
Ma club 3d stalno vrti isto. Imam ju ja i nisam primjetio razliku zvuka "mlažnjaka" u 2d ili 3d Zujalica je zujalica. Ne isplati se smanjivat broj okretaja jer se onda garant grije ko mutava. I ovak je išla na loadu preko 60. Bubnuo gore VF900@5V i tiha je i hladna
![]() |
#550 | |
Registered User
|
Citiraj:
ta opcija je pod "ati overdrive", dakle na istom mjestu gdje se radi overclock, moras otkljucat te opcije klikom na kljuc/lokot... no ne moras overclockat da bi podesavao brzinu ventilatora... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#551 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
http://gpuz.techpowerup.com/09/03/08/2x.png
![]() |
![]() |
#553 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#554 |
Premium
|
jos jedna nelogicnost kod mene...ostavio sam gpu-z i hardwaremonitor da rade u pozadini dok sam igrao GRID i nakon toga hardwermonitor pokaze 85° max teperaturu a gpu-z pokaze 55° max temperaturu...kojem vjerovati? evo i ss http://i43.tinypic.com/2it11x.jpg
![]() |
#555 |
Osobni opis - pitaj me
|
ja dok sam imao tvornicko hladnjenje je ventilator cijelo vrijeme bio na 100%, nije bilo nikakve regulacije, bez obzira bio u 2d-u ili 3d-u - ventilator je bio jednako previse bucan. cisto da napomenem, takt gpu-a i rama se cijelo vrijeme uredno smanjuje/povecava po potrebi, tako da to radi kako treba.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#556 | |
Magnum P.I.
|
Citiraj:
I na mojoj Club3D kartici je vent radio skroz na 100%, mislim, nisam nigdje to uspio očitat, ali teško da bi mogao radit brže. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#557 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#559 |
Amiga fanboy
Datum registracije: Oct 2007
|
Zeznuo sam se i kupio zujalicu od Asusa. Sama kartica je super za moje potrebe - igranje na 1280x1024, jedino me razocarala buka/zujanje. Stavio sam Accelero S2 bez ventilatora i iznenaden sam rezultatom. U Rthdribl sa originalnim hladnjakom temperatura bi dosla do 72, 73 stupnjeva, a sa S2 dode do 63 stupnja, a i nakon igranja je slicna situacija. Nakon dva sata stability testa FurMarka sa S2 max je 72 stupnja. Ja sam prezadovoljan dobivenim rezultatima, u zadnjih x godina ovo mi je najbolje potrosenih 100 kuna za komp. Zahvaljujem svima sa teme koji su vec isprobali ovu kombinaciju, puno mi je pomogla ta informacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Premium
|
Posto niko nije dao odgovor na pitanje iznad, reko idem probat sam. Kupio pastu skinuo hladnjak stavio novu pastu sve sklopio i naravno razocarenje temperature ko i prije 40 u idleu i 79 u full loadu... Nakon par sati pogledam ponovo temperature i eto cuda 35 u idleu i 70 u full loadu. Ja prezadovoljan
![]() |
#565 |
Osobni opis - pitaj me
|
upravo jos uvijek testiram (nikud se ne zurim ![]() min -> 20 FPS max -> 41 FPS avg -> 31 FPS rijec je o konfi iz Moj komp, sve na def ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
Zanima me da li ce 4670 biti dostatna za sljedecih 3-4 god na 1280*1024 detalji low-medium? I kako ce radit na mojoj konfi proc radi na 2.4ghz ali bez problema ide na 2.8 i molim bez prijedloga sto promjeniti u konfi |
![]() |
![]() |
![]() |
#569 | |
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
btw, ako sam te kako uvrijedio sto se tice komentiranja konfiguracije, moje duboke isprike jer mi nije nimalo to bila namjera. nego je jednostavno takvo stanje, danas se sklopi za ~3000 kuna prakticki pila od kucista koja pojede ovu tvoju u svakom pogledu. kuzis ![]() i da, kod kupovine ganjaj powercolor (po mogucnosti sa memorijom na 1000MHz - malcice brza ali bolje hladenje), gainward, ili sapphire (isto kao za powercolor - 1000MHz, ili pasivku koja ima, barem po reviewima - jako dobro hladenje). uglavnom, club3d/force3d izbjegavaj, prebucna hladenja,..... nisu niti ova druga san snova, ali nisu toliko bucna ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#570 | |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |