|
![]() |
#541 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
RAID 1 nije backup zbog više razloga. Recimo, pregori napajanje, pošalje slučajno veći napon i odoše oba diska. Dalje, dogodi se havarija s virusima ili drugim štetočinama, obrišu ti podatke s jednog diska, ode i s drugog. Isto tako, ako slučajno obrišeš (ili netko drugi ti obriše) nešto od podataka, opet ostaješ bez njih i na drugom disku. Razumiješ?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Jedno hitno pitanje da ne otvaram novu temu, unatoc pustim stickyjima i vec mnogo otvorenih tema o particijama opet neznam sta ucinit , znaci kupia san wd 6400aaks a imam starog samsunga 320gb t166 , posto je naravno wd koliko san vidia po sintetic relativno brzi disk od samsunga zanima me koliko bi se ako bi se uopce osjetila razlika u brzini rada windowsa ovisno o tome na kojem bi hddu bia os. Sad imam 2 kombinacije prva: samsunga podijelit na 50gb os+programi , 200gb igre , 50gb download,extraktna particija di je nered , a wda ostavit u jednoj particiji eventualno 2 za pohranu muzike,filmovi,serija,backup. druga komb: Wd podijelit 50gb os+programi , 200gb igre ,346 storage , a samsunga 50-60gb download particiju ostalo backup ili ako zafali stagod mista na wdu mada u to sumnjam. Molin pomoc lud san neznan sta da ucinem,htio bi jednom rijesit te diskove na najbolji moguci nacin da buden miran na duze vrijeme.Sve preporuke i savjeti dobrodosli.Posto je mali ot nadan se da nece bit izbrisano. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#543 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Na WD stavis OS. U velicinama koje ti odgovaraju. Uz OS na njemu drzi stvari kojima intenzivno ne pristupas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Aj da ne otvaram temu, ovako ću nabrzaka... Po pitanju brzine, koj biste mi preporučili od ova dva? Samsung http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.510.066 ili Western Digital http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.510.042 |
![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Strichek Moderator
|
![]() |
#547 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Evo pa uspoređuj (cijene): Ventex http://www.ventex.hr/ProductDetails....65415&pg=26231 Links http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.510.058 HGspot http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=034843 ![]() Pa tako, opet se vračam na pitanje... Samsung Link gore... Western Digital Link gore... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Po pitanju brzine su tu negdje (mozda trunkicu na stranu WD-a), ali po pitanju buke su neusporedivi jer je WD3200AAKS poput malo tise zubarske brusilice. Ako ti je imalo stalo do tisine uzmi Samija, a ako ti je svejedno onda je i WD ok. P.S. baci oko u sig ![]()
![]() |
#550 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Haj! Sorry, stvarno nisam sve pročitao, možda ste već pričali o ovom, AALS vs AAKS. U stvari zanimaju me diskovi za obradu videa http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=123000 a kako su 7200.11 masovno "nahvaljeni" poče sam gledati 7200.12. Uvijek sam bio vjeran Seagateu ali sad hmhm. Tako se sad pomalo okrećem WD-u ili nečem drugom dovoljno brzom ali kao prvo pouzdanom. Dakle 1 isplati li se AALS u odnosu na AAKS 2 isplati li se 7200.12 u odnosu na AAKS/AALS 3 vaš prijedlog za nešto oko 500-650GB Zbog renderinga AVCHD-a moguć povremen rad PC-a 24/24 a koliko će tu biti HDD u FULL opterećenju - ne znam, mislim da će više patiti eventualni q9400. Napomena: nije hića, mislim kupovati u 3mj. Samo se informiram. Hvala. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#551 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
AALS ma dupli procesor, 32MB cache i 5 god. garancije. Tu malu razliku se isplati jedino dati zbog 5 god garancije jer se i ne vidi da je bas brzi od AAKS. [/quote] Citiraj:
2. ne, iz osobnog iskustva sa njima 3. 6400aaks Eto, jedva čekam da ubodem još jednog 6400aaks Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 02.02.2009. u 23:03. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
All rights reversed
Datum registracije: Jan 2009
|
Upravo sam dobio par bad sectora na WD6400AAKSu kupljenom u ADMu prije tjedan dana. Sva sreća da imam raskomadane rarove umjesto cijelih datoteka od po nekoliko GB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Moderator
|
imaš više particija na disku različitih file sistema? probaj samo preformatirat HDD
![]() |
#555 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Pitanjce. Kod starog sata diska sam kod boot instalacije windowsa morao ubaciti floppy sa sata driverima da ga prepozna. Dal je to slučaj i kod ovog diska? I dal su u pitanju drugi sata driveri il će i ovi stari biti dobri? |
![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
Premium
|
Ti instaliras SATA drivere za kontroler na ploci ne za sata disk. Ako na ploci prebacis na IDE ili ako u instalaciju Win ubacis SATA drivere neces morat ubacivat disketu, inace sve po starom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Registered User
|
To prebacivanje u IDE u biosu ne utječe na rad samog diska? |
![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Premium
|
To je sad podloga za rasprave druge vrste. Ako ti nije tesko ubaci taj SATA floppy prilikom instalacije i instaliraj win s sata podrskom. Ja sam i na XP-u i imam sad Vistu instaliranu s ukljucenim AHCI. |
![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Registered User
|
Ma fora je u tom da na starom kompu sam floppy koristio samo tri puta i to samo za taj sata floppy disk. A za novi komp mi se neda kupovat i ugrađivat floppy pa da se koristi jednom godišnje kod instalacije. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Premium
|
Slazem se, ja isto nemam floppy vec duze vrijeme. Zato ili prebaci u BIOS-u na IDE ili integriraj drivere za svoj kontroler u tu win instalaciju koju koristis. Iskljucivanjem SATA gubis Hot Plug, RAID, NCQ. No ako ti ne trebaju te "sitnice", i ide ce radit dobro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Registered User
|
Ok, tnx. Nadam se da će na novim windowsima možda to riješit da se može preko usba a ne samo crnog floppya. |
![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Premium
|
Pa Vista bi trebala imat drivere za AHCI. Ako imas na ploci 2 kontrolera, iskljuci drugi, mozda te za njega trazi drivere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Nevjerni Toma ![]() SPCR: "This sample has the surprising distinction of being the noisiest from WD in a couple of years. The SPL of 24 dBA@1m does not denote a noisy drive, but it is higher than others from WD in a while. The noise was apparent as soon as the drive was powered up. It was loud enough to be immediately noticed in our very quiet lab, and it also had a somewhat complex signature with some tonality. The amount of turbulence noise was higher than in other drives reviewed in recent memory, and a wider range of higher frequencies seemed to be present." Na nasim prostorima se (naravno) nalazi glasnija verzija (SAMPLE #1, January 17): ![]() Sto se same buke tice ... nije to toliki broj dBA koliko je neugodna sama frekvencija (intonacija), nazalost ![]()
![]() |
#566 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Imam wd640aaks i čini mi se da je dosta spor. Druga particija je 500gb i trebalo je 1h da ju formatira??? Prva je 64gb Vista Mislim da sam spojio HDD u sata2 port a pržilicu u sata1 port... Evo sad se instalira COD5 brijem da će trajat bar 20minuta! |
![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Premium
|
Da, nisam prijmijetio u normalnom radu da je spor. HD Tune je imao neki prosjem od 100MB/sec To mi se činilo OK. Al ono 500gb nije malo. Inače nije bilo quick format. Instalirao sam pomoću daemon toolsa - clone dvd COD world at war dobrih pola sata. To je OK? Igra nije mala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
eo sad ću ga ja instalirat isto preko daemona, pa ćemo vidjet ![]() makar meni je image na drugom hardu. p.s. ajd prebacim i image pa da imamo pravilnu usporedbu. EDIT: image 7.3gb mi je prebacio za 2 minute, instalacija trajala 4 minute. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 19.02.2009. u 16:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#570 | |
Premium
|
Citiraj:
Meni pola sata sa daemon tools?? |
|
![]() |
![]() |