Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.04.2008., 19:31   #541
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
25kn

zaboravi napisat
bego2 je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2008., 19:34   #542
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
komad ili par?

I jel bi mogao rašarafit jedan konektor i malo poslikat, da vidim kakav je iznutra i kak si ti to slozio?

hvala

Zadnje izmijenjeno od: srale7. 22.04.2008. u 19:55.
srale7 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.04.2008., 19:57   #543
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

par
Staro 22.04.2008., 19:58   #544
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

a slike?
Staro 22.04.2008., 20:07   #545
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

pa dal sam sliku..ili oš detaljnije konektore?
Staro 22.04.2008., 20:12   #546
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
I jel bi mogao rašarafit jedan konektor i malo poslikat, da vidim kakav je iznutra i kak si ti to slozio?

hvala
pa ako ti se da..
Staro 22.04.2008., 20:17   #547
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

aha nisam vidio edit sry..eo slika...

http://img.w3dizajn.net/viewer.php?f...000147ezvb.jpg
http://img.w3dizajn.net/viewer.php?f...000150ng8w.jpg
http://img.w3dizajn.net/viewer.php?f...000151qfcz.jpg

edit: tukac...nisam slikal odozdol...dole je zalemljen - pol...lemljeno bezolovnim lemom...maznul sam kod frenda...
usput evo par slika uskoro gotovog jednog kanala pojačala...nadam se da bu zasviralo..

http://img.w3dizajn.net/images/P100015282pu.jpg
http://img.w3dizajn.net/images/P10001540gly.jpg
http://img.w3dizajn.net/images/P1000155taf5.jpg

btw -kupljen je i tasker c124 kabel..koji će se nalemit za spajanje komp -amp...samo sad imam nesto napravljeno sa onim pozlaćenim konektorima iz chipoteke za 9kn komad pa ću sljedeći put kad budem isao u zg kupit ove po 25kn par,teflonskih..to je ona HQ marka
http://img.w3dizajn.net/images/P1000133bh8s.jpg
Staro 22.04.2008., 20:35   #548
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor bego2 Pregled postova
http://img.w3dizajn.net/images/P10001466rke.jpg

kablic amp to amp za sub

kabel je tasker c209- u chipoteci je 12kn metar...rca konektori su isto iz chipoteke...25kn...neki teflonski, zato sam ih i uzeo...
Te konektore imam i ja na produznom za gramofon

E da BTW kupil sam si zvucnicu Grado prestige black diamond stylus. Jos su mi dali 10% popusta jer sam bil sa starim i nasli su se odma trojca razglabat o gramofonima 30minuta... Od kolekcije ploca ko kolko ima golda i zasto su shure tolko razvikane zvucnice i bla bla...

Citiraj:
kako se tu izvlaci iz konteksta Nisam rekao nikakvog Sonija, a li sigurno si ne moze priustit i nabavit taj koji si ti naveo
Mislio sam naki player iz budget klase..
Ne drzim se ja etiketa, nego ne volim kad prizvodjaci koje kakvih disco linija i ostalik krama proizvode nesto nalik na HIFI. Naravno ima iznimaka kod recimo sonija, taj CDP koji si naveo, imaju par modela pristojnih zvucnika, a valjda i ovo Fleksovo pojacala nije tak lose kako se cini

Kako kome.. Ja ne kazem da je analogno losije, ali da je toliko bolje koliko pricaju, ne znam, na mene i nije ostavilo nekakav poseban dojam..

A po meni ima tu i dosta psiholoske strane.. znate ono, u glavi vam je da je gramofon najbolji i kad vidite da negdje susutav sa gramofonom odmah vam svira bolje nego takav isti s CDP..

Ali o ukusima se ne raspravlja..CD je ako nista drugo puno prakticniji medij..
Jao srale ajde ne kakaj...

E da evo i slikica :

Zadnje izmijenjeno od: Fleks. 22.04.2008. u 20:47.
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2008., 20:37   #549
wiseman
Premium
Moj komp

wiseman's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
@bego2 - Nije loše zalemljeno (možda malo viška lemne legure, al nema veze), no čini mi se da je taj mikrofonski kabal 30 ohmski, a u audio tehnici se obično koriste 75 ohmski.
Ali nije to toliko važno. Valjda neće doć do stojnih valova, hehe
wiseman je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2008., 20:44   #550
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

ma koga briga. glavno da radi

plavi sam kabel uzeo jer sam čitao jednom davno da ima jako dobru izolaciju..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.04.2008., 22:55   #551
rokoko
In Rainbows
Moj komp

rokoko's Avatar

@srale
sve to stoji sto si reko i nemoze svaki gramofon to,ali kad je sustav i gramofon dobro poslozen, on ima ono "nesto" u tom zvuku...
Staro 22.04.2008., 23:00   #552
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

to je ali, za takav sustav treba vremena, novaca i znanja..kao i za svaki sustav

i necemo vise duele CDP vs gramofon.. bude mi se Fleks previse uzbudio
Staro 22.04.2008., 23:04   #553
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
to je ali, za takav sustav treba vremena, novaca i znanja..kao i za svaki sustav

i necemo vise duele CDP vs gramofon.. bude mi se Fleks previse uzbudio
Daj šuti radje nego da kakas

Gle. Nisam jednom cuo gramofon da mi padne celjust do poda.

CDP nikad ali bas NIKAD mi nije bacio celjust na pod. Sistem da, al CDP bas nikad.
Staro 22.04.2008., 23:21   #554
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Ko ti kriv kad imas slabu čeljust..na gramofone..

EOD
Staro 22.04.2008., 23:41   #555
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Hehe carski

nego ljudi gledam si da si kupim jos jedne slusalice... Tocnije grado sr60... Vidim imaju nagrada kolko prosjecna vjeverica dlaka... A i nisu neka lova. 500kn. Jel se ko susreo sa time??
Staro 22.04.2008., 23:55   #556
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor bego2 Pregled postova

edit: tukac...nisam slikal odozdol...dole je zalemljen - pol...lemljeno bezolovnim lemom...maznul sam kod frenda...
usput evo par slika uskoro gotovog jednog kanala pojačala...nadam se da bu zasviralo..

http://img.w3dizajn.net/images/P100015282pu.jpg
http://img.w3dizajn.net/images/P10001540gly.jpg
http://img.w3dizajn.net/images/P1000155taf5.jpg
pozdrav, ako bu zasviralo a nevidim zasto nebu, bude nadsviralo svaki sony/denon/yamaha i ostali trash (NHF vlasnici, i sam imam Denona,) amp na ovom forumu bez obzira kaj si koristio vulgaris elemente by Chipoteka
ok ne znam purgerski dosta je bilo

nadam se da imas/imat ces dobro snubberiziran PS jer je jako vazan za kvalitetu zvuka, ja sam sate izgubio sa experimentiranjem svakakvih kombinacija ispravljackih kondova, kombinacija 4*3300uF po kanalu mi najbolje radi, a uskoro cu stavit i egzotiku (Caddock Mundorf na PS,i Black gate na ampove)

btw, ja sam plocice uzeo sa Chipamp.com (trenutno je u banani ne znam zasto), jako povoljno i vrhunski napravljeno, a i kitovi su povoljni, mislim da je cca 60$ sa postarinom dual mono kit, samo se doda trafo i za ~100€+kuciste imas amp koji nadsvira cile kolekcije low i mid budget japanaca

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2008., 23:59   #557
bobe
teta Mraz

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Hehe carski

nego ljudi gledam si da si kupim jos jedne slusalice... Tocnije grado sr60... Vidim imaju nagrada kolko prosjecna vjeverica dlaka... A i nisu neka lova. 500kn. Jel se ko susreo sa time??
Flex previse se pouzdavas u te "nagrade", koje IMO u odabiru komponenti znace goli kujac

nazalost nemogu ti pomoc drukcije nego da prbas, npr na audiofil.net trazit preporuke i eventualno nekoga ko bi ti ustupio svoje slusalice na probu, slusalice su takvo djubre da se u razlicitim sustavima znaju totalno drukcije ponasat

btw jelmislis sluse spajat na zvucnu ili na Sony-a, ako je druga opcija, a bome i prva jer ne znam kolko signala ta zvucna daje, razmisli o gradnji ili nabavci kvalitetnog headphone amp-a, jer bolje da ne znas kako se izvode pretpojacala u jeftinim serijama pojacala----hint: cheap, cheap, cheap!!

Staro 23.04.2008., 00:08   #558
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Znam ja dobro kak se rade pojacala za sluske i naravno da mislim za neke bolje sluske sloziti headphone amp, makar jos si gruntam. Slabo sam na sluskama i ove hd202 me zasada zadovoljavaju, al htio bi ipak nesto klasu jace, cisto reda radi kad mi navecer dodje da slusam prek njih malo duze...

a ovo sto se tice ''nagrada'' dobro ja to znam, al nesto moras uzet kao referencu, zato i pitam dal je netko imao doticaja sa dotcnima?
Staro 23.04.2008., 00:26   #559
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
pozdrav, ako bu zasviralo a nevidim zasto nebu, bude nadsviralo svaki sony/denon/yamaha i ostali trash (NHF vlasnici, i sam imam Denona,) amp na ovom forumu bez obzira kaj si koristio vulgaris elemente by Chipoteka
Po ovo tvom gore Denon pojacala su smece i Begov amaterski rad ce ga nadsvirat, kao i svaki amp na ovom forumu..bez obzira na koristene komponente..?

Mozes malo pojasnit svoj navod. Po tome u Denonu i sl. koriste malo bolje elemente i to vec rade 60 godina, ali njihov proizvod se ne moze mijerit sa Begovim prvim uratkom..jebote da nije Bego novi Tim de Paravinci? A u to cisto sumnjam..
NHF Bego..
Staro 23.04.2008., 00:43   #560
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

nebi se htio previse mjesati, al bobe stvarno si ga sad izvalio svjetski... al dobro....
Staro 23.04.2008., 00:46   #561
bobe
teta Mraz

Citiraj:
Po ovo tvom gore Denon pojacala su smece i Begov amaterski rad ce ga nadsvirat, kao i svaki amp na ovom forumu..bez obzira na koristene komponente..?

Mozes malo pojasnit svoj navod. Po tome u Denonu i sl. koriste malo bolje elemente i to vec rade 60 godina, ali njihov proizvod se ne moze mijerit sa Begovim prvim uratkom..jebote da nije Bego novi Tim de Paravinci? A u to cisto sumnjam..
NHF Bego..
lipo san napomenuo da mislim na low end i nizi mid-end serije, za tvoju informaciju radi se o gainclone pojacalu, i moram li rec da otkad sam napravio doticno moj denon kupi prasinu, u cetvrtak nosim zadnje stvari sta se tice moje selidbe i ponit cu upravo GC

dobro, mozda Begina izvedba nece nadsvirat Denona ali Yamahu i Sony-a hoce definitivno, ako se napravi dobro napajanje i jos poneke vazne sitnice

probajte nac nekoga ko ima dobro sastavljen GC pa cete vidit o cem pricam

ili malo "prosetajte" po Diy audiu

Staro 23.04.2008., 00:49   #562
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Autor bobe Pregled postova
lipo san napomenuo da mislim na low end i nizi mid-end serije, za tvoju informaciju radi se o gainclone pojacalu, i moram li rec da otkad sam napravio doticno moj denon kupi prasinu, u cetvrtak nosim zadnje stvari sta se tice moje selidbe i ponit cu upravo GC

dobro, mozda Begina izvedba nece nadsvirat Denona ali Yamahu i Sony-a hoce definitivno, ako se napravi dobro napajanje i jos poneke vazne sitnice

probajte nac nekoga ko ima dobro sastavljen GC pa cete vidit o cem pricam
kazes da je bolji od mog sonya?

Bego os mjenjat za mog sonya i jos ti nadoplatim 500kn.

al ako nesvira bolje pred zirijem od 20 osoba naguramo ga bobi u... u... u... UHO?
Staro 23.04.2008., 00:54   #563
bobe
teta Mraz

Citiraj:
kazes da je bolji od mog sonya?
ono kod Bege je samo dio, kod ovog ampa je jako vazno napajanje, ako se ne izvede kako spada nista od veselja

ali ako se sve slozi kako triba, tvoj Sony se moze sakrit pod krevet i cekat neka bolja vremena

EDIT: evo i kolega ima doticni amp, pa pitajte i njega za dojmove, kolko sam vidio izvedba je na visokoj razini

http://forum.pcekspert.com/showpost....0&postcount=15

Staro 23.04.2008., 01:15   #564
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

nebi se bas slozio, al ajde ako si tako odusevljen nek ti bude. Cuo sam masu samogradnje i SVE od tih budget stvari je bilo losije od losega, al ljudi tu dobe osjecaj da su nesto napravili pa na psihickoj bazi misle da je wow zato sto je njihovih ruku djelu, pa im svira super.

To ti je ko sa rostiljom. Najbolji je kad si ga sam radis...
Staro 23.04.2008., 07:22   #565
micek_kc
fanATIčni AMDovac
Moj komp

micek_kc's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
kako se tu izvlaci iz konteksta Nisam rekao nikakvog Sonija, a li sigurno si ne moze priustit i nabavit taj koji si ti naveo
Mislio sam naki player iz budget klase..
Ne drzim se ja etiketa, nego ne volim kad prizvodjaci koje kakvih disco linija i ostalik krama proizvode nesto nalik na HIFI. Naravno ima iznimaka kod recimo sonija, taj CDP koji si naveo, imaju par modela pristojnih zvucnika, a valjda i ovo Fleksovo pojacala nije tak lose kako se cini
taj cdp se moze dobiti na www.audiopuls.hr/oglasi.html za 4500kn tako da nije preskup...vrijedi te pare sigurno

AMD Phenom 9850be 2,5ghz@2,9ghz@OCZ Vendetta 2 700rpm
DFI Lan Party JR 790GX-M2RS
OCZ Blade 2x2Gb ddrII@1066mhz@1.8v
Gigabyte HD4850 1GB Multi Core @passive
Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
2xWestern Digital 6400aaks@RAID 1 + Seagate S-ATA 160gb@XXX
Tagan 480W Supersilent
Thermaltake V1000+ black with side window
Logitech MX500
DELL 2007FP

AMD Athlon 3000+(venice e3) stock
Abit AV8
Kingmax Superram 2x256ddr433 FHAS stock
Gainward 7600GT GS 256mb
Seagate Barracuda 80gb P-ata

Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
Denon AVR-3805 black finish @DIY 3.5mm > 2RCA(Neutrik RCA plugs)
Focal Jmlab Chorus S 726s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S CC700s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S SW700 classic finish@Bandridge Profigold Subwoofer Cable
Review Chorus S serije
Review Denon AVR-3805
micek_kc je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2008., 10:19   #566
newalss
Raindrops keep fallin'...
Moj komp

newalss's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
nebi se bas slozio, al ajde ako si tako odusevljen nek ti bude. Cuo sam masu samogradnje i SVE od tih budget stvari je bilo losije od losega, al ljudi tu dobe osjecaj da su nesto napravili pa na psihickoj bazi misle da je wow zato sto je njihovih ruku djelu, pa im svira super.

To ti je ko sa rostiljom. Najbolji je kad si ga sam radis...
Da ti nije Toma srednje ime?
Ma vjerovao ili ne ali ovo, shematski naoko jednostavno pojačalo, radi prokleto dobro za novce. Dok ne izgori, ispari ili se samouništi, ne mjenjam ga.
Poslušao sam Borin Tehno...eventualno bi ga s njim zamjenio ali to ako i kada.
Jeftine komponente? Ako se nije štedilo na napajanju nema razloga da i s njima ne radi odlično. Mnogo ih se čak slaže da s jeftinijim komponentama radi bolje.
Eto, nekad je manje više...tko nije čuo neka se grize.
Staro 23.04.2008., 10:27   #567
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Prijatelj mi za maturalni radi Techno pojačalo i uvjerava me da je to bolje od većine pojačala low/mid end na tržištu. Nešto sam čitao o njemu i ljudi su ga dosta nahvalili. Jel to stvarno istina?
Staro 23.04.2008., 10:35   #568
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Hehe carski

slušao sam ih na entry rotelu (931 mk2 ako se dobro sjećam), ali je cijeli sistem bio li-la i okruženje je bilo polu-tulumsko.

uglavnom (uzmi u obzir gore navedene stvari) su sluške fino flat kroz cijeli spektar, nema wow efekta definitivno kao kod boostanih plastičnjača (pod tim ne mislim na philips za 50kn nego i skuplje), ali zato sviraju ugodno i nenametljivo. e sad ako hoćeš slušat thunderdome, 50centa, kenji vesta i ekipu, onda ti vrlo vjerovatno sr60 neće biti prvi izbor.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2008., 10:58   #569
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Citiraj:
Autor bobe Pregled postova
ok ne znam purgerski dosta je bilo

nadam se da imas/imat ces dobro snubberiziran PS jer je jako vazan za kvalitetu zvuka, ja sam sate izgubio sa experimentiranjem svakakvih kombinacija ispravljackih kondova, kombinacija 4*3300uF po kanalu mi najbolje radi, a uskoro cu stavit i egzotiku (Caddock Mundorf na PS,i Black gate na ampove)

btw, ja sam plocice uzeo sa Chipamp.com (trenutno je u banani ne znam zasto), jako povoljno i vrhunski napravljeno, a i kitovi su povoljni, mislim da je cca 60$ sa postarinom dual mono kit, samo se doda trafo i za ~100€+kuciste imas amp koji nadsvira cile kolekcije low i mid budget japanaca

ma čuj ipak ja to radim

ono neznam jos te sve konove, otpore itd...najvise me jebu oznake kondova..

lako je kupit cjeli kit i napravit to sam i ja mislio ali hoće bas sve napravit...

trafo ću zet 300VA 2X25V a napajanje ću izvest sa 4x4400uF kondovima...

s tim da ova pločica koja je na slici je samo prototip samo da vidim kak to radi...jer to su sve šitni djelovi koji su samo za smeće...poslije kad se uvjerim da to sve fino svira naručit ću kvalitetne djelove sa ove stranice http://www.partsconnexion.com/

ali možda...ako nađem nesto u hr onda ću kod nas...veli audiofil forum da je dosta povoljna web trgovina pa reko zasto ne...

djelovi jesu skupi jer su kvalitetni ali ako hoćeš da svira onda i treba malo dat para...
Staro 23.04.2008., 11:00   #570
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Citiraj:
Autor BladeRunner Pregled postova
Prijatelj mi za maturalni radi Techno pojačalo i uvjerava me da je to bolje od većine pojačala low/mid end na tržištu. Nešto sam čitao o njemu i ljudi su ga dosta nahvalili. Jel to stvarno istina?
odličan amp... slusao sam ga kod jednog lika u zg...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno