|
![]() |
#5522 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2015
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5523 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5525 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Meni je na Optimi prošle godine grom spalio Innboxa, prvo su mi poslali novog Overseasom, a onda su mi za par dana opet poslali Overseas da pokupi stari router. Ali u komunikaciji putem SZK su mi odmah rekli da šalju novi, a da stari spremim jer će ga doći pokupiti naknadno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5526 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Nisam još dobio račun za 9. mjesec, a na Moja Optima piše da je plaćen. Prije par dana je još pisalo Potrebno platiti 157,25kn. Imao tko takav slučaj? Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#5528 | |
Premium
|
Citiraj:
Vjerojatno do slabe propusnosti linije. Zovi SZK neka probaju oni riješiti to, obično promijene profil pa se to stabilizira. Osim ako je linija baš previše loša da podržava IPTV. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5530 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5531 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Malo je glupo izvedeno a i ovisi o customizaciji ... probaj Wireless > Advanced > na vrhu ima default Band=2.4 Ghz, e sad jeli ima opcija postaviti oba ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5532 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
jesi siguran da imaš v51 r2? v51 r2 ima 2 wifi radija (dual band, jel), i oni se u njegovom interfejsu vode odvojeno. imaš wlan0 i postavke za wlan0 (2.4ghz), i onda ispod imaš wlan1 (5ghz) i postavke za wlan1. sve postavke su identične. ako ti vidiš samo 2.4ghz band, onda nemaš r2 model, pa shodno tome nemaš niti dual band. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5534 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5535 |
Premium
|
Ako ovisiš o dobroj volji operatera vjerojatno nećeš daleko dogurati. Uzmi si neki Mikrotik, Unifi ili (ako baš moraš) Asus router i složi si mrežu kako treba, onda te baš briga što ti daju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5536 |
Nisko letim, visoko padam
Datum registracije: Mar 2010
|
Pozz svima, imam jedan problem. Nadam se da je dobra tema jer mi nekako više vuče ovdje nego negdje drugdje. Isprika ako sam fulao. Problem: ne želi me spojiti u CoD: Warzone. Dan prije prelaska na OT, na A1 sve uredno spajalo. AV i Firewall probane sve mogućnosti i dalje ne spaja. Spojim se preko moba CoD radi uredno. Zvao SZK i uputili me na slanje zahtjeva za dinamičku javnu ipv4 adresu - poslao i to i dalje ne spaja. Opet zvao i rekli mi da bi možda trebalo port forwardat ali da oni ne daju podršku za to. Nisam to nikad radio no kratkim guglanjem nije mi baš prejasno kako i što. Neke stavke u sučelju rutera nema ili se drugačije zovu kako pratim tutorijale. Model rutera: IskraTEL Innbox V46. Svaka sugestija dobro došla.
![]() |
#5538 |
|
![]() |
#5540 |
|
U ovom trenutku isključivanje UPnP-a rješava mi problem. Pokušao sam ga ugasiti-zaigrati pa upaliti-zaigrati i djelovalo je cca 45 min. Za sad ga držim isključenog. DNS postavke ostavljene difoltno.
![]() |
#5542 |
Banned
Datum registracije: Dec 2020
|
Jel netko uzimao sad friško optimu, koji ruter dijele? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5543 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
https://www.optima.hr/podrska/internet Ukoliko imate potrebu trajnog korištenja javne dinamičke IPv4 adrese, popunjeni i potpisani obrazac Zahtjeva za korištenje javne dinamičke IPv4 adrese, pošaljite na: podrska@optinet.hr . Za fizičke osobe netreba potpis. Ispuniti i poslati Bez toga ništa. Riješili vrlo brzo...oko pol sata. Šalju e-mail za potvrdu.
![]() |
#5544 |
Banned
|
Ni za boga ... Korisnička im je katastrofa, pogotovo ova online. Šta god ih pitaš vezano za problem samo te otkantaju sa generičkim odgovorom i prekinu razgovor. Riješit će mi problem nikad. Dobio sam Innbox V46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5545 |
Moderator
|
Kad resetiraš router onda treba sve iz početka, prvo vidi jeli dobivaš javnu ip adresu ili si iza CGN - a, ako jesi traži da te skinu sa njega. Nakon toga ide std. postavljanje (u kameri fiksni ip, PortForward u routeru). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5546 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
ako ti port checker vidi otvoreni port, onda nije problem s javnom sdresom |
![]() |
![]() |
![]() |
#5547 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
govoris o maksimali linije ili pustenoj brzini? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5548 |
Moderator
|
"Kvaliteta routera" + možda situacija sa konkretnom xDSL linijom i eto rezultata, ni prvi, ni zadnji da treba svako x dana odraditi čuvenu sekvencu: gasi > sačekaj 5 sec. > pali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5549 |
Premium
|
Modem i centrala se dogovaraju o brzini kojom će pričati pa ako ima grešaka u prijenosu onda se ta brzina postupno smanjuje. Dok nema puno grešaka linija ima bolju brzinu, kasnije je spušta kako se greške pojavljuju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5550 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
|
|