Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 08.09.2015., 20:45   #5431
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Dap, odin i peri. Imas na xda tut a na livesamsung romove.
Staro 09.09.2015., 17:02   #5432
elzel
Premium
Moj komp

elzel's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Šta je to Dap? Kako da obrišem dalvik cache?
elzel je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.09.2015., 18:16   #5433
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Htio je napisati "da"

Flashaj novi rom, cime ces automatski obrisat cache, osim ako ne ides rucno preko custom recoveryja u sto sumnjam, jer da je tako nebi tu pitao
Cuky je offline  
Staro 09.09.2015., 20:01   #5434
elzel
Premium
Moj komp

elzel's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Haha, hvala!
elzel je offline  
Staro 09.09.2015., 23:49   #5435
MeanBoss
|CTS|MeanBoss|
Moj komp

MeanBoss's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
ljudi imam note n7000 koji bi htio fleshat,trenutno je na njemu 4.1.2,koliko sam skužio moguće je nabacit i 4.4.2..ima li itko ikakav savjet,jer vidim da nije baš jednostavno ko u sony-a..iza toga bih i neki rom nabacio...pa bi svaki savjet dobro došao..pogledao malo XDA,al previše me zbunjivaju neke sitnice..

edit:kriva tema..
MeanBoss je offline  
Staro 10.09.2015., 00:52   #5436
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
za s5 izasao neki drek od 268.91mb...mozda nam duhovni CEO vodja samsunga salje svoje privatne videe u kojima govori da mu se je*e za dobrobit firme i da ce flagshipi biti srot odsad
Red Dwarf je offline  
Staro 10.09.2015., 09:36   #5437
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Red Dwarf Pregled postova
za s5 izasao neki drek od 268.91mb...mozda nam duhovni CEO vodja samsunga salje svoje privatne videe u kojima govori da mu se je*e za dobrobit firme i da ce flagshipi biti srot odsad
Jel si instalirao?
Staro 10.09.2015., 09:47   #5438
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Jel si instalirao?
jeaam i nista novog
Red Dwarf je offline  
Staro 10.09.2015., 09:52   #5439
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
To su si mikro, nano i piko zakrpe... citiram korejske Smangsumng stručnjake sa tvitera.
Brko je offline  
Staro 10.09.2015., 10:19   #5440
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Kupio ženi prije cca 3 mjeseca Samsung A5, kratak osvrt.

Kućište i dizajn su odlični, rekao bih pravi ženski mobitel, ali niti u rukama muškarca ne bi bio stranac.

Ekran je također super, bez obzira na izvor svjetlosti, sve se dade iščitati. Veličinom je odlično pogođen i za ljepši spol.

--

Međutim, Samsung ko Samsung, dolazi natrpan hrpom beskorisnih dodataka integriranih u sam Android i naravno hrpom beskorisnih aplikacija.

Kontrola podatkovnog prometa na Samsungovim mobitelima je distancirana od Androidovog gumba "Mobile Data", tj. izgleda da je to tako za njegove (samsung) servise i aplikacije.

Elaborat: Nakon gašenja podatkovnog prometa (Mobile Data) uspostavljena je konstantna WLAN veza, ali nešto je i dalje cuclalo promet, što je u početku pocuclalo relativno puno novaca. Srećom, PrePaid je u pitanju, pa nije došlo do potencijalno velike štete.

Rješenje: potrebno je svakoj aplikaciji/servisu posebno ograničiti pristup Internetu.

--

Često se dogodi da pocucla bateriju duplo brže nego je to bilo u početku. Prvih mjesec dana je sve bilo super, čak i nakon prvog lizalica updatea.

Nakon toga, ne sjećam se je li još koji update došao, počeo se čudno ponašati. Nešto mu kao cucla bateriju, a u opcijama baterije se svaki put kad se aplikaciju zatvori postotak potrošene baterije "prebaci" na neku od drugih opcija, najčešće Android System.

Primjerice, igram igru, u postavkama kaže da sam na tu igru potrošio 10% baterije. Preko onog preglednika aktivnih aplikacija (app switcher) ugasim igru i tih 10% magično prjieđe na Android System.

To kao takvo nije problem, ali problem eskalira: kad se napunjen mobitel ostavi preko noći da te ujutro dočeka 50% baterije, gdje je Android System pocuclao min. 40%, bez da je ijedna aplikacija aktivirana, zapitam se što nije u redu.

Krivulja na grafu baterije je duplo strmija nego što bi to trebalo biti da bude u normali. Factory reset ne pomaže.
U zadnja dva tjedna se ovo ponašanje unormalilo, morat ću provjeriti je li došao novi update ili je možda bila riječ o nekoj specifičnoj aplikaciji koja je deinstalirana.

--

Iako se većina tih Samsungovih trica i kučina može nakon detaljnijeg pregleda dovesti u normalu, za krajnjeg korisnika koji nije PCeskpertovac sve djeluje nemoguće. Konfuzna podjela izbornika u opcijama je dodatan čavao u lijes.

Očekujem da će softwareska podrška nestati kad model bude stariji od 18 mjeseci, kao i kod većine Samsunga. Štancaju previše modela pa nemaju vremena raditi updateove za potencijalno održive mobitele.

Svakako da je tu XDA forum, međutim to košta vremena volje i barem par sati bez mobitela (tjedana ako nešto krene po zlu).

Šteta što je softwareska strana naizgled odličnog mobitela (nižeg?) srednjeg razreda traljavo izvedena.
Oglas

Oglas
Staro 10.09.2015., 11:06   #5441
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Bolja polovica isto ima navedeni telefon nekih mjesec dana. Telefon je nakrcan aplikacijama i odlično radi. Ekran solidan, baterija odlična. Prije je imala S4 i ovaj je po njenim riječima puno bolji.

Ali ima caka. Mobitel je na Androidu 4.4.4. Skinuo je sam lolipop update, ona ne želi ni čuti o instalaciji. Kaže da je s4 na 4.4.4. bio puno bolji telefon, kasnije svako malo neki problemi s cuclanjem baterije, grijanjem.

Ona podesi mobitel po svojim željama i raditi factory reset ili flasati preko odina ne dolazi u obzir. Uglavnom, po našem iskustvu sa Samsungom, ota update je nešto kako ne želite staviti noviji Android na Samsung telefon.

Odin, factory reset obavezno za update.
Mene je lagano prošlo vrijeme romova i flashanja i ovo me poprilično nervira i iritira.
Staro 10.09.2015., 12:42   #5442
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor fishkal Pregled postova
Bolja polovica isto ima navedeni telefon nekih mjesec dana. Telefon je nakrcan aplikacijama i odlično radi. Ekran solidan, baterija odlična. Prije je imala S4 i ovaj je po njenim riječima puno bolji.

Ali ima caka. Mobitel je na Androidu 4.4.4. Skinuo je sam lolipop update, ona ne želi ni čuti o instalaciji. Kaže da je s4 na 4.4.4. bio puno bolji telefon, kasnije svako malo neki problemi s cuclanjem baterije, grijanjem.

Ona podesi mobitel po svojim željama i raditi factory reset ili flasati preko odina ne dolazi u obzir. Uglavnom, po našem iskustvu sa Samsungom, ota update je nešto kako ne želite staviti noviji Android na Samsung telefon.

Odin, factory reset obavezno za update.
Mene je lagano prošlo vrijeme romova i flashanja i ovo me poprilično nervira i iritira.
Ak radi kak treba, ne diraj, to je ta politika, funkcionira uvijek, al jebiga, kad ti sam nudi, a veće je uvijek bolje, ne?

Neam pojma što je ODIN pa ću to izguglati ako će mi ikad trebati

Ni meni se više ne "customizira" mobitel, iz tog razloga sam kupio Nexus6, a i u buduće samo vanilla AOSP ide na moj mobitel. Niti jednog problema nisam imao s N6.
Staro 10.09.2015., 12:52   #5443
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

@destro

Uzmi si 2-3 sata i prouci kako ga rootati te kako ga vratiti na stock u slucaju da se nes zblesavi jednog dana. Dobro provjeri da li se moze i kako ponistiti root counter, jer to odredjeni mobiteli imaju.

S rootom ces se rijesiti svih tih problema koji te muce. Ne znam samo zasto se ljudi toliko toga boje.

ODIN je program za flashanje samsungovih romova, stock ili custom, ali iz windowsa.
Cuky je offline  
Staro 10.09.2015., 13:18   #5444
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Ja sam produzio ugovor sa Tele2 i majci dao Galaxy A5. Sto se ekrana tice, mrvicu je losiji od onoga na mom Galaxy S4 ( 720p vs 1080p ). A5 je stigao sa Lollipopom i radi odlicno. Fluidniji je od mog S4 ( isto Lolli ), kamera je super, baterija drzi 4:30h ( max svjetlina ), nema battery drain-a ni lagga. Ako ga navecer ostavi na 100% ujutro bude 100%. Stand by time je vrhunski. Nikakvih problema nema ( kucam od drvo ).
Staro 10.09.2015., 14:05   #5445
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor čuks Pregled postova
@destro

Uzmi si 2-3 sata i prouci kako ga rootati te kako ga vratiti na stock u slucaju da se nes zblesavi jednog dana. Dobro provjeri da li se moze i kako ponistiti root counter, jer to odredjeni mobiteli imaju.

S rootom ces se rijesiti svih tih problema koji te muce. Ne znam samo zasto se ljudi toliko toga boje.

ODIN je program za flashanje samsungovih romova, stock ili custom, ali iz windowsa.
Čuki, bar ti znaš da nisam od jučere, bojazan da nešto ne radi nakon mog dodira kod mene nije postojala, i po nadimku se vidi da uništavam sve što dodtaknem.

Šalu na stranu, za mene je prošao voz kad sam se zayebavao s takvim stvarima (LG Optimus One P500, Desire Z, frendovima brdo Samsunga S1 i S2).

Nije da ne bih mogao, nego nemam volje za tim, više mi nije interesantno. Sad prčkam i programiram na low levelu na poslu, a sve ovo ostalo... meh, uzmem 3h i odigram Diablo3 ili odem pilit aluminij u podrum

Plus, kad bih išao sad istraživati koji ROM bi najbolje po funkcionalnosti odgovarao meni tj. ženi, ne znam bi li se za ijedan odlučili

Tko zna, jednog dana možda opet uhvatim i tu sferu, ali zasad - ne.
Radije pošaljem telefon na servis, u međuvremenu kupim neki od nexusa, i kasnije prodam sammya. Još i zaradim.

EDIT: radije ću i kuhat neg rootat i romovat mobitel
Staro 10.09.2015., 14:18   #5446
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

ma nisam mislio na custom romove. uzmes stock rom, rootas, i maknes (freezas) sve sto ti ne treba.

i meni je dopizdilo drkavit po custom romovima. nisam ravno godinu dana cackao po tome i evo sad prije 2-3 tjedna sam odlucio isprobat neki custom rom za g2 (nakon sto se mob vratio sa servisa) i zazalio sam, tako da sam se opet vratio na stock i gore opisane radnje jer su se pokazale najboljim i najstabilnijim.
Cuky je offline  
Staro 11.09.2015., 18:14   #5447
explorer 4
Premium

explorer 4's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Dečki, Note 3 mi se ne puni već sat vremena. Mob je upaljen, piše da je 0% baterije i čim ga skinem s punjača se ugasi. Pogledao sam bateriju, nema nikakvih grba po njoj, čini mi se normalna. Utor za USB nije krepao pošto prima kontakt, u surptonom se ne bi punio.
Ima li tko sličnih iskustava? ili je barem čuo za ovakvu vrstu problema?
Hvala unaprijed

explorer 4 je offline  
Staro 11.09.2015., 18:28   #5448
schetz
Premium

schetz's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Sličan problem na xperia m, samo je meni do USB konektora, jer baterija traje normalno. Kemijam s kabelima pa proradi, a i malo sam očistio. E sad, sjećaš li se, da li ti je do 0 % baterija trajala normalno ili se brzo ispraznila. Ako je ovo drugo, bez obzira što izgleda ok, vjerojatno je baterija. Btw, kad mi i ne puni, mob pokazuje kontakt.
schetz je offline  
Staro 11.09.2015., 18:35   #5449
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Da se pocjetimo:
Ili oksidacija ili je sloj nečega na konektoru. Npr moj mali je napunio utor na kabelu od ženinog punjača sa nečime pa sam kabel mjenjao i sad je OK.

Probaj drugi kabel. I probaj očistiti lagano konektor u mobu.
Brko je offline  
Staro 11.09.2015., 18:47   #5450
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor explorer 4 Pregled postova
Dečki, Note 3 mi se ne puni već sat vremena. Mob je upaljen, piše da je 0% baterije i čim ga skinem s punjača se ugasi. Pogledao sam bateriju, nema nikakvih grba po njoj, čini mi se normalna. Utor za USB nije krepao pošto prima kontakt, u surptonom se ne bi punio.
Ima li tko sličnih iskustava? ili je barem čuo za ovakvu vrstu problema?
Hvala unaprijed
1. Probaj drugi kabel
2. Crkla baterija
3. Pokvario se konektor punjenja
4. Rijetko, steka punjac
spawn je offline  
Staro 11.09.2015., 19:10   #5451
explorer 4
Premium

explorer 4's Avatar

Citiraj:
Autor schetz Pregled postova
Sličan problem na xperia m, samo je meni do USB konektora, jer baterija traje normalno. Kemijam s kabelima pa proradi, a i malo sam očistio. E sad, sjećaš li se, da li ti je do 0 % baterija trajala normalno ili se brzo ispraznila. Ako je ovo drugo, bez obzira što izgleda ok, vjerojatno je baterija. Btw, kad mi i ne puni, mob pokazuje kontakt.
Ne, do 0% je radila potpuno normalno.

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Da se pocjetimo:
Ili oksidacija ili je sloj nečega na konektoru. Npr moj mali je napunio utor na kabelu od ženinog punjača sa nečime pa sam kabel mjenjao i sad je OK.

Probaj drugi kabel. I probaj očistiti lagano konektor u mobu.
Jedino što mi preostaje je probat očistit konektor. Kabel sam probao drugi, čak i onaj 3.0 tipa, ni on ne reagira. Uzeo sam drugi punjač, ni na njega ne reagira.

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
1. Probaj drugi kabel
2. Crkla baterija
3. Pokvario se konektor punjenja
4. Rijetko, steka punjac
Sve mi smrdi na kvar utora, ili možda konektora između baterije i uređaja.

explorer 4 je offline  
Staro 11.09.2015., 21:44   #5452
explorer 4
Premium

explorer 4's Avatar

Evo javljam se s Notea

Ispuhao sam utor kompresorom i odmah je uhvatio poslije toga.

Hvala dečki na pomoći.

explorer 4 je offline  
Staro 11.09.2015., 22:23   #5453
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Ajte, i nama je drago što smo pomogli
Tu je recimo plus kod Galaxy S5 što ima taj poklopac. Kao i Xperija Z mobiteli.
Kako sam kratko imao S3 i G2, fakat se brzo nakupi mucica iz đepa
Brko je offline  
Staro 11.09.2015., 23:40   #5454
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Ajte, i nama je drago što smo pomogli
Tu je recimo plus kod Galaxy S5 što ima taj poklopac. Kao i Xperija Z mobiteli.
Kako sam kratko imao S3 i G2, fakat se brzo nakupi mucica iz đepa
Zato ja imam ovo i ovo na svim mobitelima. Mrzim prasinu.
Staro 12.09.2015., 00:20   #5455
explorer 4
Premium

explorer 4's Avatar

Opa, onda ovo drugo svakako moram nabavit, utor mi je cijeli usran.

Tnx

explorer 4 je offline  
Staro 12.09.2015., 00:33   #5456
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Citiraj:
Autor explorer 4 Pregled postova
Opa, onda ovo drugo svakako moram nabavit, utor mi je cijeli usran.

Tnx
Np.

Staro 12.09.2015., 00:49   #5457
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ja imam uag a konektor je ubijen s prasinom. Cesto cistim s alkoholom i cetkicom za zube i ispuhujem kompresorom. Morat cu taj pasji e bay pokrenut a izbjegavam jer cu se zbankrotirat.
smuchac je offline  
Staro 12.09.2015., 01:05   #5458
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Steta sto UAG nema zastitu od prasine kao npr. otterbox defender. Da ima UAG bi bio savrsen.
Staro 12.09.2015., 10:58   #5459
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
35$ nije malo da ubace šaku poklopaca "da se nađe".
smuchac je offline  
Staro 12.09.2015., 11:14   #5460
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Citiraj:
Autor smuchac Pregled postova
35$ nije malo da ubace šaku poklopaca "da se nađe".
Mana je sto su nezgodni, lako se izgube jer ih moras stalno skidat kad punis mobitel, prebacujes podatke itd. Bolje bi bilo da ih stave na case kao otterbox.
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno