|
![]() |
#511 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
u adm-u su te naljepnice samo radi besplatne dijagnoze. neki dan sam kupio konfu kod njih. sad , ne znam dali imaju pravo na konfe koje su oni slozili stavljat svoju garanciju od xx mjeseci. znam da su u vemulju to radili, kupis komp al dobiješ samo godinu dana gare, ak oćeš po komponentama plati još 200 i nešto kuna. gamad |
![]() |
![]() |
![]() |
#512 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Stvar je bitno kompleksnija i potpuno je nebitno što proizvođač vani deklarira, bitno je kako je definirano kod nas.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#513 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Šprance imam, sve bude gotovo za par minuta... Kao da npr Fenix Ilija počme kemijati sa npr jamstvom za proizvode TakeMs, kojima je dugogodišnje jamstvo politika brand-a!! ...Isto tako nakon kupnje proizvoda serijski broj odmah se šalje proizvođaču na provjeru, da nebi bilo likvidiranih lagera (recimo svaki 5-i proizvod na kontroli neispravan,lager ne ide u prodaju), koji naši "poduzetnici" u Kini otkupljuju za siću i prodaju u RH pod novo... Svaki proizvođač mi je do sada (kroz neko uredno vrijeme) odgovorio na mail... Zadnje izmijenjeno od: redalert. 20.07.2010. u 12:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#514 | ||
Premium
|
Citiraj:
Isto tako, ne znaš koji su ugovorni uvjeti uvoznika i proizvođača - možda je roba nabavljena potpuno bez jamstva, što je standardni poslovni dio priče, ništa posebno ili neka muljaža... Citiraj:
![]() |
![]() |
#515 |
Guest
|
Također (zadnji put kad je netko uzeo konfiguraciju od njih direkt (ne da je sam slagao (ima valjda pol godine) dobio je sve kutije od svih proizvoda također. Isto tako u praksi sam se bezbroj puta susreo da bu direktna reklamacija (ako je intervencija potrebna) od uvoznika i/ili proizvođača (rjeđe) potpuno sredila situaciju ako već dućan ne želi. Sve je stvar kako netko čita ono što je napisano. A kako ni dućani nisu i često neznaju postaviti uvjete nečeg da su čisti onda stvar može opet biti na strani kupca. Kod nas je generalni djumbus i to je jedina istina. @Iggy
Na netu od ADM-a piše Također (zadnji put kad je netko uzeo konfiguraciju od njih direkt (ne da je sam slagao (ima valjda pol godine) dobio je sve kutije od svih proizvoda također. Isto tako u praksi sam se bezbroj puta susreo da bu direktna reklamacija (ako je intervencija potrebna) od uvoznika i/ili proizvođača (rjeđe) potpuno sredila situaciju ako već dućan ne želi. Sve je stvar kako netko čita ono što je napisano. A kako ni dućani nisu i često neznaju postaviti uvjete nečeg da su čisti onda stvar može opet biti na strani kupca. Kod nas je generalni djumbus i to je jedina istina. |
![]() |
![]() |
#516 | |
Premium
|
Citiraj:
Nažalost, većina proizvođača nisu nosioci jamstva u RH i tu nastaju problemi kod shvaćanja stanja stvari kod običnog korisnika. Stvar nije tako jednostavna kako se možda čini. Oisi o kome se radi. Kod mnoge opreme nema problema, ali kad se dirne u jeftinu robu za široku potrošnju, može biti svega.
![]() |
![]() |
#517 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Znaci krajni korisnik je zasticen na max nacin moraju sve tri karike propasti da on izgubi jamstvo. To je sasvim ok, zar ne? Puno bolje nego samo proizvodjac - pa ti o svom trosku salji (kao evga, cors i slicno...), Pa ti mogu poslati polovno jer tako su napisali u svojim limited warranty..... A kad propadne proizvodjac - kaci macku o rep... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#518 | |
Premium
|
Citiraj:
Tu se može razglabati danima. ![]() Srećom, korisnik je formalno zaštićen višekratno, za razliku od nosioca jamstva (tu zna biti gadnih problema), samo je problem tjeranja svojih prava.
![]() |
![]() |
#519 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Evo moje iskustvo sa servisom- na sreću nisam ih imao do sada ![]() Odnio jučer ujutro kompjuter (uskoro ističe ona prva godina garancije)- nije radio jedan prednji USB port i nešto je jack za slušalice zezao. Danas oko 13 bilo gotovo, zamijenili i radi kako spada ![]() Da, nije to neki kvar da treba 4 tjedna da se popravi- ali, imao sam iskustva da servisu "treba" 2- 3 tjedna za popravak nečega što sam i sam mogao popraviti za 5- 10 minuta, pa je ovo lijepo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Swagged Up
Datum registracije: Jun 2009
|
Mogao si ih pitat za moj ekran ![]() ![]() ![]() Možda ako se koji djelatnik zagubio ovdje na forumu neka mi se javi ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#521 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
da te slucajno ne farbaju tvoji splicani ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#523 | |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
ADM ih ne popravlja nego šalje ovlaštenim servisima, a što oni rade to je druga priča... Bolje da odneseš direktno ovlaštenom servisu nego reklamiraš gdje si kupio.
![]() |
![]() |
#524 | ||
Swagged Up
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Citiraj:
Ma znam da oni opremu prvo šalju uvozniku da bi dobili dopuštenje i onda im uvoznik šalje novi proizvod ili tako nekako. Kako god bilo ja sam bez monitora mjesec dana ![]()
“Imagination is more important than knowledge. For knowledge is limited, whereas imagination embraces the entire world, stimulating progress, giving birth to evolution.” – Albert Einstein ![]() Zadnje izmijenjeno od: KiLLa SwAg. 04.08.2010. u 21:16. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Banned
Datum registracije: Feb 2009
|
Jučer kupio neke komponente prvi put kod njih, sve riješeno na brzinu i bez problema. Pristojno osoblje koje ne filozofira oko kupljene robe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Kupio preko jucer DDR 3 ram http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=6864 Prekojucer popodne nazvao,covjek fino popisao podatke,i vec danas oko podne dosao covjek u kamioncicu i predao paketic =) Will buy again
![]() |
#527 |
Outlaw Torn
Datum registracije: Mar 2007
|
Jos jedno pozitivno iskustvo - bio danas, na komadu papira predao sifre proizvoda koje mi trebaju (dvije tinte, Voyager Mini 4GB), covjek ih je skupa s racunom stavio u vrecicu, dao mu krznatih zivina i to je to. Mislim da cu u slucaju kupnje nekih krupnijih stvari vjerojatnije otici do njih.
![]() |
#528 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Moja iskustva su do sad bila ok. Izdvajam kada sam nedavno naručivao konfiguraciju za šefa od njih (napomenuo sam im da mi je dosta hitno). Čovjek mi je drugi dan (nedjelja) dovezao konfu jer mu je bilo usput, mislim da je išao u Novi Vinodolski. Par dana poslije pošaljem svoj odapeti seagate 500 Gb na servis i nakon 5 dana overseas mi dostavi novi hard. Sve pohvale i preporučujem ih svima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Pitao sam za dostavu reklamirane robe od ADM do kupca, čisto da ustanovimo obrazac. Jer baš prije dva dana mi je stigao disk iz ADM-a, s garancije i također sam platio tu servis-kupac dostavu. Zato me slanje diska na servis koštalo ukupno 70 kuna (32 kn EMS tamo + 38 kn Overseas natrag). Reklamirao sam WD Green (EADS) 1TB, koji je nakon godine dana otkazao poslušnost. Zadnji status mu je bio da se po uštekavanju zavrti na 2 minute i zatim se ugasi, srećom služio je k'o backup disk. Sama reklamacija je prošla relativno brzo, 18 dana od preuzimanja do slanja natrag, no za to je vjerujem većim dijelom ipak zaslužan M-San. Uglavnom dobio sam Green EARS 1TB i to je to. Ali gorak okus oko plaćanja povratne pošiljke ostaje, stoga ako ste iz provincije kao ja (tko mi je kriv) očekujte duple troškove od ADM-a. Kad bi ovo bio review, subjektivni dojam je: ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Registered User
|
Koji šupci. Sad, kako zakon kaze i kako se tumaci: Troškovi i rizik Članak 427. (1) Prodavatelj, odnosno proizvođač dužan je o svom trošku prenijeti stvar do mjesta gdje se treba popraviti, odnosno zamijeniti te popravljenu, odnosno zamijenjenu stvar vratiti kupcu. (2) Za to vrijeme prodavatelj, odnosno proizvođač snosi rizik za propast ili oštećenje stvari. Sad, moje tumacenje je da po prvom dijelu prodavac je duzan o svom trosku prenjeti od sebe do proizvodjaca, ali i da je o svom trosku duzan vratiti kupcu. Usvakom slucaju, to nije ni vemulj radio..... Veliki minus za ADM... jako veliki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Jbg, to su i meni napravili, donio komp na popravak, rekli da ce biti gotovo iduci tjedan,, bio gotov za 3 tjedna, trebalo zamijeniti keks rama. I platio dostavu, sto mos, ne zelis se sad svadjati s njima i cekat kad ce ti napokon besplatno poslati komp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Nije trgovac duzan poslati robu o svom trosku. Njegov je trosak dostava i povrat do servisa/uvoznika. To sto vi nemozete osobno bez troskova preuzet artikal nije problem trgovca. Da karikiram, od 100kn "zarade" na tom disku vi bi da trgovac jos 70/80kn "potrosi" na slanje. A bas ste zeleni. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#540 | |
Registered User
|
Citiraj:
A to sto neki ne mogu podnjeti da ne bude zarada na bas svakom komadu i poslu - to je sasvim druga prica. Cist normalno je i vani da tako ide. Npr - novojajceko isto salje o svom trosku, ti njima o svom. Bas se pitam dali kukaju da im je marza na jeftinom misu od 10$ manja od troskova slanja.... Ako je mogao vemil zg poslati o svom trosku iz zg-a, bome mogu i adm. D24 isto su poslali o svom. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|