|
![]() |
#511 | |
Guest
|
Citiraj:
hehe ja se jos uvijek klanjam svome ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#512 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Prelazim sa LG L1770 te cu vjerovatno osjetiti veliku razliku. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#513 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
meni stari danas u 18:30 rekao da je vidio reklamu da je danas do 19:00 u mikronisu promocija ovog monitora... bas se u pravo vrijeme sjetio jel zna itko dal je negdje izlozen mozda? |
![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
U Mikronisu je izložen i rekli su da imaju dovoljno komada za sve. Još danas je spojen na laptop ( i to kakav... X300 ) a kasnije ce biti spojen na tuner gdje je shit slika. Evo fotkao sam taj tandem malo i mogu reći da je oboje ![]() ![]() ![]() http://img220.imageshack.us/img220/1589/dsc00152es2.jpg http://img91.imageshack.us/img91/8844/dsc00150kz0.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
Hm, zanimljivo... vidim da se neki dive oštrini slike Lenova....imam ga doma i slika mi je mutnjikava. Samsung 2232BW na kojem radim u firmi je oštriji. Sada ste me zabrinuli da nisam dobio neki banana primjerak. ![]() E da, još jedna stvar...jel imate neke ''demonske'' zvukove kada vam je Lenovo u standby-u!? Nešto što zvuči kao piljenje drva, nekakvo tiho pištanje čija glasnoća varira?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Registered User
|
Ma radi of kors...nisam početnik! ;-) Velim, mutnjikav je pa me čude izjave da je oštar. Naime isto sam primjetio još davno na crt-ima kod samsung mb i nf serija pa sam mislio da je to i tu slučaj. Mb serije su imale isprane boje i oštriju sliku, a nf trinitron cijev, bolje boje i mutniju sliku. Btw, grafulja je rade3850 od powercolora ako išta znači... |
![]() |
![]() |
![]() |
#520 | |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#521 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#522 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ja sam isto čuo pritužbe da je slika mutna i da su neki ljudi požalili što su dali toliko za njega. Ne znam što da sad mislim jer je taj monitor bio moj sljedeći izbor. Možda su ipak glasine o savršenom lcd-u sa s-pva matricom i sva ova euforija na forumima stvorili placebo efekt kod korisnika i utjecali na objektivnost njihovih dojmova. Ok boje su možda izraženije nego na tn matricama, ali sad me prvenstveno zanima što je s tom oštrinom/mutnoćom. Zadnje izmijenjeno od: Vasili. 16.04.2008. u 22:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
ja kad sam ga gledao a bilo je 10etak min imo je cist okey sliku nista losije od druga dva pva monitora koja imam... tako da sumnjam... mozda neki losiji primjerak tko god je pratio ovu temu zna za to da ovisi o primjerku a ne o modelu monitora kakav ce koji imat sliku... jbg tako je kako je lutrija od 3400kn ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
I dalje mi nije jasno kako LCD može imati *mutnu* sliku, osim u iduća 3 slučaja: - spojen je preko VGA - nije nativna reza - nije nativni refresh rate |
![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Registered User
|
e ovako ljudi: Lenovo L220x - mali osobni review Monitor sam kupio prije 10-ak dana u Vemil-u - naravno, dali su mi da ga pogledam, doduše, bio je spojen preko VGA porta, ali za provjeru BP to ionako nije bitno. Pohvala prodavaču koji je imao živce dva puta vaditi monitore i spremati ih (naime, nisam bio jedini koji je u tom trenutku bio zainteresiran za dotični monitor). Tehničke specifikacije Da ne duljim po forumu, najbolje je da posjetite ovaj link: http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/c...895F826C34447E Dizajn i završna obrada Matrica se nalazi unutar vrlo čvrstog plastičnog kućišta koje se oslanja na također vrlo robustno postolje. Monitor dolazi "u komadu", dakle nema onog ponekad mukotrpnog sastavljanja postolja. Sve to skupa izgleda možda kao oklopno vozilo, ali isto tako i ostavlja dojam robustnosti i dugovječnosti. Uglavnom, monitor nije neki šminker sa glossy završnom obradom i aerodinamičnim izgledom, ali to je na kraju krajeva i najmanje bitan detalj jer se o ukusima ne raspravlja (meni osobno se sviđa jer ne skuplja prašinu i otiske prstiju poput nekih samsunga npr.) Monitor se može spojiti preko VGA i DVI kabela (uključeni DVI kabel i DVI-to-VGA konektor). Također se nudi i USB-hub sa ukupno 4 proširenja (2 s donje, 2 s lijeve bočne strane). Moram ovdje napomenuti i odličan cable management (dobiva se posebna plastična spirala za povezivanje kablova) Ergonomija i softver Upravljivost monitora je odlična, tj. dopušta sve - od običnog naginjanja (oko horizontalne osi) preko zakretanja (oko vertikalne osi) i namještanja po visini sve do pivotiranja do portrait moda. Tu se nalazi i odličan softver koji će automatski prebaciti sliku iz landscape u portrait. Osobito dobro za pregledavanje i obradu slika. Prvi puta sam mogao otvoriti cijelu web stranicu net.hr (bez potrebe za skrolanjem). Na prednjem dijelu se nalazi 5 tipki za navigaciju po meniju (koji je meni osobno malo nespretno izveden, ali zato dolazi sa odličnim softverom s kojim sve rješavam u Windowsima) Softver (OnScreen Manager) osim svjetline i kontrasta te preddefiniranih postavki za boje dozvoljava i proizvoljno namještanje komponenti R,G,B (te R,G,B black level). Uglavnom, ovo funkcionira vrlo dobro i vrlo brzo se mogu namjestiti željene postavke. Prikaz boja, osvjetljenje, kontrast Prikaz boja je odličan, sve boje su dobro definirane, jedini problem može eventualno predstavljati nešto zasićenija crvena u tvorničkim postavkama, no to se lako može namjestiti u OnScreen Manageru. Kontrast je, kao što i dolikuje kvalitetnoj S-PVA matrici, izuzetno dobar. Prikaz crne i bijele boje je vrlo uvjerljiv. Moram napomenuti da se ipak pojavljuje vrlo lagani banding, koji se međutim u normalnom radu, osim ako niste grafičar koji radi baš sa gradijentima, ne može primijetiti niti će vam smetati. Osvjetljenje je vrlo jednolično, jedino se na sasvim crnoj podlozi može primijetiti vrlo vrlo mali backlight bleeding u gornja dva kuta. Ovo je međutim toliko minijaturno da će smetati stvarno samo najvećim picajzlama (ovdje naravno isključujem profesionalce koji će ionako posegnuti za skupljim monitorima). Ponašanje u svakodnevnom radu Monitor koristim za svakodnevni rad u Windowsima, pretraživanje Interneta, pregledavanje i vrlo skromnu obradu fotografija te gledanje filmova. U te svrhe monitor služi i više nego dobro, te sam stoga vrlo zadovoljan. Zamolio bih skeptike oko veličine slova pod nativnom rezolucijom 1920*1200 da pogledaju pod Start-Control Panel-Display-Settings-Advanced DPI settings, te ostale postavke oko veličine i vrsta fontova u Windowsima; da ponekad u Mozilla Firefoxu koriste naredbu Ctrl++; na kraju, možete si pogledati i ove sličice: ![]() ![]() Uglavnom oko veličine fontova ne bi smjelo biti problema... Velika prednost ove rezolucije je naime podrška za Full HD video (koji je čak i nešto manji - 1920*1080). Gledanje filmova na ovom monitoru je pravo uživanje, slika nikad nije bila jasnija. Pogotovo kada se radi o HD sadržaju. Da ne spominjem da se monitor može namjestiti za gledanje iz bilo koje pozicije - s kreveta, s poda, sa stropa ako treba... Jedina mala zamjerka ovdje bi bila to što se malo više grije, pogotovo prilikom gledanja filmova. No, sve je ipak u granicama normale i to je nužan nus-proizvod rada ovakvog uređaja. BP-a nije bilo ni od samog početka, a nadam se da ih neće ni biti... U igrama ga nisam još isprobao, ali i nisam neki zagriženi gamer tako da mi neće smetati visoka nativna rezolucija. Zaključak i završna ocjena Ako niste profesionalac koji se bavi gradijentima i sličnim zahtjevnim poslovima, s ovim monitorom nećete sigurno pogriješiti. Ovo je trenutno na našem tržištu definitivno best buy proizvod, jer za cijenu od 3200 kn zaista ima mnogo za ponuditi. To je ipak u trenutku jedini 22" monitor sa S-PVA matricom. Iskreno, svaka preporuka! slike u thumbove za ubuduće!
![]() |
#529 |
machine that goes ping!
Datum registracije: Jul 2007
|
imam CRT koji polako "gubi snagu". ako mu nafrljim kontrast da dobijem pristojne boje, slika se zamuti, a nisu ni boje što su nekad bile. trebao bih očito preći na LCD. IPS-ova nema apsolutno nigdje (osim kod 20" modela, a nekako mi se mili widescreen) pa ostaje samo PVA. trebam monitor za totalno amatersku obradu fotografija, međutim muči me black crush. koliko je izražen na ovom Lenovu? imam neki čudan osjećaj da mi je bolje uzeti TN baš zbog toga, makar mu vertikala bila užas... još par pitanja: koliko je gamut problematičan u normalnom radu? ako mu se brightness skine do 0, je li to dovoljno (jer obično LCD-ovi sprže oči na svemu što je iznad 0)? u krajnjem slučaju, postoji li neka dobra duša u Zg-u, negdje na području Centar-Trnje, koja je voljna odvojiti 10 minuta svog vremena da mi pokaže monitor? |
![]() |
![]() |
![]() |
#530 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Nije jako izražen što se lijepo može vidjeti kada ga pustiš kroz testove... ne primjećujem ga u radu. Što se tiče "prženja očiju" tu moram reći da sam se već bio uplašio jer je jednostavno bolno svijetla slika. Uspio sam dobiti (meni) odgovarajuću sliku ali sam brightness stavio na 5, crvenu boju sam smanjio, i kontrast. Ne razumijem kako bi itko mogao raditi na ovom monitoru duže od sat vremena uz brightness na 100 :-) Srećom na 5 je ok. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#531 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Mnogo se ljudi žali na prezasićenost boja. Ovaj tip tvrdi da se to može riješiti do određene mjere, pa evo posta: http://forums.lenovo.com/lnv/board/m...on&thread.id=2 Zadnje izmijenjeno od: Vasili. 20.04.2008. u 17:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
The Kwisatz Moderach
Datum registracije: Jul 2005
|
Stoji kao sto je i kiki naveo da su boje malo prezestoke out of the box, ali nista sto se ne moze rijesiti (kako kome pase) u roku koje minute.Tako sam i ja napravio. Sa monitorom sam zadovoljan, dostojno je zamijenio 959NF. |
![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Evo jutros je i meni sigao, uglavnom ne odvajam se od njega, lol. U svemu se slažem što su kolege napisali, zaista je odličan monitor. No ipak, zanimalo bi me na koje ste parametre postavili, od boje(pogotovo vezano uz zasičeniju crvenu), pa do svjetline i kontrasta u OnScreen Manageru, znam da se radi o individualnom pristupu, no eto, ako se kome da pa nek napiše malo... thnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#536 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#537 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Kod mene je dosta loshe na nenativnoj rezoluciji - konkretno na 1680*1050 je slika dosta mutna i cudno izgleda. U nativnoj rezoluciji je pak sve savrseno (mada kako je i vec prije napomenuto treba se prvo poigrati s postavkama 5-10 min i podesiti boje, ostrinu i osvjetljenje jer out-of-box dolazi to loshe sredjeno), na manja slova se ultra brzo priviknes, a i tu ima opcija podesavanja. Razlika se osjeti kad prelazim s nekog drugog monitora na ovaj, kao odmor za oci. Moram napomenuti da ne smeta previse ni nemogucnost prikaza u 4:3 formatu, jer se slika sasvim malo razvuce i zaokruzi pa to fakat solidno izgleda - a danas ionako sve igre i programi dolaze s podrskom za widescreen prikaz. Sta se tice postavka u onscreen manageru, kod mene to ovako izgleda: boje na 7500k, pojedinacno od boja nista posebno podeseno jer mi odgovara kolicina crvene i ostalog brightness na 79% i contrast na 85%. Moze se tu josh puno srediti, ali meni ovako idealno pashe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#538 | |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
![]() Nego nešto me zanima oko tih bad pixela. Nije vrag da monitor od 3200 kn ne dolazi sa nekom od Zero Pixel garancija, kad si tražio da pregledaš monior prije kupnje? Ili si ti to samo dodatno provjeravao kako ne bi morao vraćati monitor i poštediš se zajebancija ukoliko se pojavi poneki mrtvi pixel?
![]() |
![]() |
#539 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Imaš na lenovo webu popis modela i dopuštenih BP.
![]() |
![]() |
#540 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
that suckz
|
|
Oglas
|
|