|
![]() |
#511 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Da na kutijama su iste šifre, osim na dnu dna pretpostavljam da je neki serijski broj...još ja nosio kutiju od prve te da mi daju istu memoriju |
![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Molim za pomoc oko nadogradnje memorije (hitno)
Pozdrav Ako sam otvorio temu koja je vec bila, molim za oprost jer prvi mi je post a nisam nigdje opazio da je neko isto pitanje postavio. Dakle, imam jedan stari racunar kojeg planiram uskoro mijenjati, ali do tada htio bih izvuci iz njega maksimum... Maticna matsonic ms9317e+ usb; Pentium 4 1, 7 Ghz wd 40 gb Geforce 4 grafa eh sad, buduci da racunar vrlo sporo radi i na najnezahtjevnijim zadacima, pretpostvljam da je do memorije, jer imam ugradjene dvije memorije ![]() Moje pitanje je: Koju memoriju da kupim a da je kompatibilna , odnosno koja je na najbrza koju mi maticna podrzava... U uputama pise pc100, pc133, ddr 200, 233 i 333....da li mogu staviti neki ddr da radi na jacoj frekvenciji, odnosno da li je to uopce izvedivo...(na maticnoj postoje cetiri utora za memoriju i pise da podrzava dimm sdram i ddr) ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#513 | ||
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() To sto ti prepoznaje samo nesto malo vise od 3GB to ti je do operativnog sistema (imas 32bitni OS koji nije u mogucnosti adresirati svih 4 GB memorije koju imas). Ako zelis da ti OS adresira svu memoriju koju imas (4GB) onda predji na 64bitni OS. To sto ti neki programi prepoznaju jedan keks kao kingmax a drugi kao qimonda to ne treba da te brine. Kingmax je na taj drugi keks stavio qimonda chipove i to je to. Rade na 800MHz, kako su deklarisani, a sad kako ih programi prepoznaju to je apsolutno nebitno.
![]() |
![]() |
#514 |
Foxy lady
Datum registracije: Feb 2009
|
Pitanje - kakva je razlika između 256 x 64,Unbuffered,SODIMM i 128Mx64 memorije? Da li su kompatibilne? Thnx!
![]() |
#515 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
prva je razlika u tome kaj 256x64 ima duplo veći kapacitet od 128x64 a sad nisi reko kojeg je tipa ova druga SODIMM, DIMM, FBDIMM,.....
![]() |
#516 |
Foxy lady
|
Ja plavuša ![]() http://www.diskont24.com/product.php...cat=386&page=1 pa da budem sigurna prije nego kaj kupim...jer me ebay me iznevjerio cijenama
![]() |
#517 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Nebi htio reklamirat, ali odeš kod Masnoga u Linksov servis. Kupiš kod njih memoriju, a oni ti ju besplatno ugrade i testiraju. Raspitaj se i po drugim dućanima. Vjerojatno i oni tako rade.
![]() |
#518 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
U svakoj prodavaonici koja drži do sebe imaju mogućnost ugradnje meme u lap i testiranje iste na licu mjesta.
![]() |
#519 |
Foxy lady
|
Ma ja sam laptop već sav sama rastavila,tako da sa ugradnjom neću imati problema ![]() Al nemam pojma kakva je ta transcend memorija,u odnosu na corsair i kingmax možda, pa me zanima A links i nema baš jeftine memorije...
![]() |
#520 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
transcend ti je u rangu kingmaxa Zadnje izmijenjeno od: Astral. 03.04.2009. u 12:34. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#521 |
Foxy lady
|
A corsair?
![]() |
#523 |
Foxy lady
|
![]()
![]() |
#525 |
Foxy lady
|
Čekaj,hoćeš reći da ne trebam kupiti još memorije? Da mi je ovih 1,5GB kaj imam dovoljno? Kupila sam novi procesor (prešla sa single core na dual core) i bome se osjeti razlika,a kaj se ne bi osjetila razlika kad multitaskaš kad imaš više memeorije?
![]() |
#526 | |
Banned
|
Citiraj:
kolicina se osjeti naravno... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#527 | |
Moderator
|
Citiraj:
Tako da ti savjetujem ili da kupiš memoriju istog proizvođaća koju već imaš u svom prijenosniku ili da odeš na nadogradnju u neki od dučana gdje će na odmah i provjeriti ima li kakvih problema sa kompatibinošću. razliku u količini ćeš osjetiti
![]() |
![]() |
#528 |
Foxy lady
|
Puno hvala dečki!
![]() |
#530 |
Foxy lady
|
Mala digresija, dok sam se ja premišljala (unutar 3 dana) cijena memorija skočila je za 30kn! Bezobrazno...
![]() |
#531 |
digi-media.org
Datum registracije: Aug 2008
|
pitanje u vezi ramova
Dakle....ja imam 2 x 1 gb kingmax 667 mhz ramove koij rade u dualu,i sad zelio bih upiknuti jos 2 komada...e sad zelio sam upiknuti 2 x 800MHz OCZ, platinum XTC u dualu ....da li bolje rade kad su sva 4 od istog proizvođača i iste frekvencije ili se to odnosi samo na ona 2 koji su u dualu ? ... thx .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
digi-media.org
|
pozz dakle ovako: trenutno imam 2 X 1 Gb kingmaz 667 mhz memorije u dual channelu i sad bih zelio kupiti jos 2 X 1 GB memorije i isto ih upariti u dual channel..e sad memoriju ne bi oc-ao pa da li mi se onda isplati uzeti jos 2 X 1 GB kingmax 667 mhz ..ili da uzmem 2 X 1 GB OCZ, platinum XTC 800 mhz. I da li je bolje da su sva 4 rama iste frekvencije i iste marke .. ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Master
Datum registracije: Aug 2005
|
Mislim svom burazu dat svoje rame i piknut sebi neke nove. Pošto sada imam 800Mhz memoriju mislim si uzet nešto jače. Imam matičnu Gigabyte GA-EX38-DS4 i na njoj piše sljedeće: Supports: 4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 8 GB of system memory Pitanje, dali mogu ja na svoju matičnu stavljat memorije kao npr LINK ili mora voltaža odgovarat?
![]() |
#538 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
pozdrav svima imam problema sa nadogradnjom memorije pa me zanima da li netko zna kako to riješiti procesor xp 1900+ najprije sam zamijenio sa xp 3000+ koji ima fsb 400. matična je epox 8rda31, čipset nforce2 ultra 400 s dual channelom i 3 memorijska utora.... imao od prije 2 x 512 ddr1 twinmos pc-3200 koji su radili stabilno u dual channelu..... u BIOSU sam podesio fsb na 200 pa mi je procesor proradio na 2100 mhz. kako je kod memorije oznaka "auto" tako je i ona prešla na 200 a fsb:dram = 1:1 problem je u tome što kad dodam 1gb buffalo memorije pc-3200 u 3. memorijski utor na matičnoj, računalo se svako malo resetira ili kod igara pri učitavanju nivoa jednostavno me izbaci na desktop.....isto tako, ne primjećujem nikakve pomake u brzini rada računala, čak mislim da je dosta sporije nego prije.... Pokušao sam sa premještanjem memorijskih pločica i zamjenom mjesta ali ista stvar. Isto tako pokušao smanjiti fsb na 166 al opet isto... ako netko ima rješenje unaprijed hvala..... p.s. CPU-Z mi za razliku od 2 x 512 twinmos pc-3200 koji rade na 200 mhz(2.5, 3,3,8) pokazuje da 1 gb buffalo pc-3200 radi na tri frekvencije 133, 166, 200 mhz sa različitim latencijama.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
zaleti se u bios, pogledaj sve latencije i voltaže 512 modula i zapiši negdje. onda baci van 512 i rukni unutra samo pločicu od buffala. pogledaj latencije i voltažu i zapiši negdje. onda kad usporediš, vidjet ćeš razlike. latencije stavi na one od modula koji ima više latencije, a voltažu također višu. ako i onda ne radi onda se svađaju i nemožeš ih uparit. btw.napravi clear cmos prilikom mjenjanja modula. sretno |
![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Premium
|
Pozdrav evo trebam savjet oko ugradnje RAM-a.... Konf.: MB:Chaintech VF4 ultra PROC: AMD 3000+ X64 RAM:Geil DDR 400 Pc 3200 C=2.5 V 2*256 GP: X800 I sada sam unutra stavio jos 2*256 DRAM Master pc3200 DDR400 mislim da ona radi na C=3V I sada mi je jasno da one nece zajedno raditi zbog razlicith voltazi...ali me zanima jel moguce nekako mijenjjati voltaže na (DDR1 DDR2) i (DDR3 i DDR4) mjestima tako da ta 4 keksa po 256 ipak nekako prorade zajedno...ako neće ići preporučite mi memoriju koja ide unutra....veličine 1 GB Lp! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|