|
![]() |
#511 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Pitanjce: E2160 postavljen na 375x8 i mema na 2.4 (2 sata Orthosa prošla, proc ~60, mema na dodir mlaka), CPU-Z mi pokazuje 3 Ghz, a windows i 3D Mark06 recimo 3.38 Ghz..di bi mogao biti problem? Ploča je P31-DS3L, zaključak da FSB nejde dalje od 410~415, a voltaže su default.
![]() |
#512 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
default mnozitelj toga procesora je 9x i kao takvog ga i windows i 3DMark citaju buduci da si ti spustio mnozitelj na 8x windowsi i 3DMark to ne kuze i on kod njih u racunici i dalje ostaje na 9x cpu-z sve dobro prepoznaje te racuna stvarnu frekvenciju procesora sa 8x mnoziteljem |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#513 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
e2180 oc na asrock matičnoj
Pozdrav ljudi, nadam se da sam na dobro mjesto stavio pitanje. Trenutno imam asrock 945 gcm-s matičnu i e2180. Matičnu sam dobio u zamjenu za staru koja je prdnula pa me sad zanima dal se da oc-at procesor na dotičnoj ploči jer planiram kupit 4850 ili gts250, a čitao sam da treba imat jači procesor inače se bude gušila grafička, ili ću morat novu ploču kupovat.. unaprijed se zahvaljujem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Premium
|
Znači ipak kupovina nove ploče.. Koja ploča do nekih 600 kn bi bila dobra jer sam mislio dizat procesor na 2.8 GHz što bi nadam se trebalo biti dosta da grafička dobro radi i jel to dosta ili treba još oc-at? Nisam baš neki stručnjak što se ovih stvari tiče pa zato imam tolko pitanja i nadam se da nije off topic.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Ili neku P43 najjeftiniju na koju može naići. |
![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
Premium
|
Hvala na odgovorima, još samo 2 pitanja, koja od ove 3 gigabytice je najbolja kad je oc u pitanju: Gigabyte P35-DS3 Gigabyte EP43-S3L Gigabyte EP43-DS3L jer im su im cijene tu negdje, a ja imam 600 kn na raspolaganju i jel bi na njima uspio dić svog e2180 na 2.8,3.0 GHz? Ak imate neku drugu za preporučit da je obavezno iz vemila slobodno.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Banned
|
Ma ne isplati ti se kupovat novo... Probaj naći tu na Tržnici neku P35-DS3 ili sličnu za kakvih 250-300kn i za taj E2180 će ti biti sasvim dosta |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#523 |
Premium
|
Kupio sam jedan mob prije god dana i otad neću kupovat ništa rabljenog i više volim kad sam ja prvi vlasnik nečega ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#524 |
Banned
Datum registracije: Jan 2009
|
onda uzmi ovo ak stara časti..mada se za te novce može kupiti puno puno bolja matična preko tržnice...al dobro... http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1010137 |
![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
zanemarite post, vidio sam da je edit-an domagojev post... jao domagoj, šta sam ti mislio napisat, dobro da si edit nabacio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Banned
|
To bi bilo nešto kao P31 chipset... Neznam, nekako mi se baš ne sviđa to, ja bi rađe išao na P43/P45 Doduše, prvi puta vidim ovu ploču tako da neznam kako se ponaša no znam da je P31-DS3L bila imala problema kod OC-a (vraćanje postavki na defaultne vrijednosti, ograničenje od maksimalno 2 ili 4GB memorije, ne sjećam se točno kolko te još neke mušice) Ako po revieowima piše da je OK ploča onda ju uzmi edit: jebote led Domagoj, a ja počeo pisat baladu za P31/P41 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
2180 mi radi stabilno na 2,8, ploča je gigabyte p35 ds3l...memorija na 800 mhz... Iznad toga treba dosta dizati vcore, vec je i na ovom settingu dignut preko 1,4 (cpu-z)... sve ostalo je standardno oc, memorija 1:1 itd... Inače, nestabilno ga mogu dignuti mozda do 3,1 ali napon mora biti 1,5... Mnozitelj mi je na 10, jer ako ga smanjim, ne ide baš visoko... Uglavnom, dosta ispod prosjeka... ljudi ga obično na standardnoj voltaži dignu na 3,0... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#530 | |
Premium
|
Citiraj:
moj E2160 ide bez dodavanja napona do 3.0 bez beda. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#531 | |
Banned
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
marked one
Datum registracije: Feb 2009
|
Ponukam ovim postom vezanim za plocu... da iznesem svoj problem. Ploca Dfi P35-T2L, proc e2160- nema sanse da promjenim mnozitelj na manje od x9. Nema boota .. te ne radi zbog toga na sinkrono ram:fsb na 1:1. Procitao mali milijun postova sa raznih foruma bas za postavke biosa na t2rl i t2l plocama.. i postavio postavke za x8 mnozitelj i ne funkcionira. c1e i eist iskljuceni.. ![]() steta mi je jer ne mogu isprobati do kolko ide proc.. radi 24/7 na 3.0 na 1.372v.. isprobano radi na toj votazi na 355*9... dalje mi se nije dalo zezati. znaci nova ploca ? .. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Registered User
|
Slično je meni... ali gigabyte p35 ds3l, radi svima bez problema i s njom idu preko 3,0 sa default voltažama... Kad stavim niski množitelj, ni meni ne boota... Probao sam dignuti fsb napon po preporuci usera tu i bootalo je na x9 oko 2,9 ghz... to je pomak nabolje, jer prije to nije bilo moguće... Bez obzira što radio i koliki napon dizao, na 3,1 ghz mi se sruši komp ili smrzne... orthos ne prolazi 2,8 a ako i to prođe (testiram kraće vrijeme) onda treba vcore biti 1,5... Bios verzija je v6, mozda bi pomogao update biosa... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Čudno mi je to s vašim pločama, pogotovo p35 ds3l :S Ja imam e2140 M0 i na stock naponu i bez dizanja napona fsba i ostalog radi na 3.1 bez problema. S obzirom da imam šitnu ploču, svaki put kad upalim komp nakon što je bio otprilike 1 h ugašen, jednostavno ne boota ako je fsb veći od 333 i vrati na default. Pa onda moram opet ručno poštimavat i onda tek boota i to mi nije nikak jasno. Kažem sve super radi samo me jako muči taj problem. Čak sam i probao ugasit komp pa ga ištekat iz mreže i ostavit tak cca pol sata i boota. Al npr. ak ga prek noći ostavim i ujutro upalim, opet se događa problem s bootanjem :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Marco
Datum registracije: Jun 2008
|
moj E2200 neće više od 2.85 (1.34V) dalje nejde nikako....na 3.0 jedva podigne windoze a iznad uopće neće (napone sam podizao za 0.05, sve do 1.45V..) memorija radi 1:1, 4-4-4-12...u čemu bi mogla biti stvar....možda matična koči proc...ili trebam dodat napona na fsb (0.1V)=iako mi fsb ne prelazi 300 evo sad sam testiro fsb..da vidm dali me on koči (stavio sam 6x367=2.2GHZ) i radi bez ikakvih problema sve je ok!.nezz više šta da pokušam? Zadnje izmijenjeno od: Razer. 21.09.2009. u 00:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Omicron Alpha resident
|
Pozdrav! Da li se isplati oc-at trenutnu konfu, sa stock hlađenjem? Koliko bih mogao dobiti? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|