|
![]() |
#511 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Gdje u Biosu postoji opcija da ako CPU temparatura prijeđe odredenu granicu komp se sam zgasi. Znam da neki bios-i to imaju .... Gledam i nikako ne vidim. Vidim samo opciju za oglasavanje matične ako cpu temp prijeđe određenu granicu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Da malo bumpnem ovu temu! ![]() Ovako nabavio sam doticnu plocu i cekam da mi dodje procesor da to sve upogonim. Ono sto me zanima, ako stavim dodatnu graficku (recimo 3870) jel bi se mogao napraviti neki hibridni crosfire sa integriranom na ploci? Znam da ce dobici biti gotovo pa nikakvi ukoliko je to moguce ali opet veseli budalu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#514 |
Premium
|
Ispraobao za Crossfire - Ne radi ![]() Imam jos jedno pitanje. Kako na toj ploci enejblati Sata2 mod. Naime kad u biosu u kljucim kod podizanja sustava se pojavi BSOD i restart. Kod intela sam imao fintu da instaliram sustav, na friski sustav u C.\windows\system32\drivers stavim drivere od sata2 kontrolera i pokrenem jednu skriptu koja podesi win za sata 2. i kad sam restartao, u biosu ukljucio sata2 i sve je radilo ko puska. Sad kod ovog chipseta ne znam, a s guglanjem nisam previse tog pronasao. Svaka pomoc dobrodosla! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#515 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Meni je u biosu uključen IDE, a disk uštekan sata konektorom, i sve radi, sad, jel možda sporije, ne znam, al radi... U win sam integriro sata kontroler nliteom prilikom prve instalacije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
Premium
|
Cini mi se da me niste dobro shvatili sto sam htio ![]() Ugl, uspio sam srediti AHCI na ploci i evo kako sam to napravio nasao sam ovaj vodic na netu i po njemu radio skinuo sam te drivere i kopirao ih u C.\windows\system32\drivers\ pokrenuo sam skriptu koju sam napravio (napisana na linku) restart racunala i u bios enable-ati AHCI mod (znaci Sata-AHCI) kod ponovnog pokretanja rucno instalirati drivere za kontroler evo screenshot mog kontrolera u AHCI modu ![]() LP ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Premium
|
tu je mali benchmark http://expertester.wordpress.com/200...ark-advantage/ po njemu se vidi da brze cita i pise te je bolje imati ukljucen AHCI. K tome ima podrsku za Hot Plug diskova Sad tu, bas na ovom forumu 99.9% korisnika i samozvanik "kloukera" cijedi zadnji megaherz iz procesora i memorije, uz "silovanje" komponenti jer kao "moraju iskoristiti sav potencijal iz kupljene komponente". AHCI daje bolje performanse, ima svojih prednosti, a samo ga treba ukljuciti u biosu i instalirati drivere. Samim time ono tvoje pitanje "cemu to" je totalno suvisno i nepotrebno. Sto se tice nliteanja, probao sam jos na Intelu to napraviti, ali instalacija nije prolazila tako da mi je ovaj nacin sigurniji i pouzdaniji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Igrom slucaja zbog promjene platforme nakon dugo vremena (nvidia na amd) sam neko vrijeme bio na IDE modu prvi puta u zivotu (volim nove tehnologije i nikada prije mi nije palo na pamet ici linijom manjeg otpora zbog 10 minuta izgubljenih na nlite ![]() A kao i kod OCa, novih komponenti i svega slicnog - ako ne primjetim nije vrijedno, benchove ne volim. Iz istih razloga ne spadam u tu skupinu koju spominjes, nikada ne OCam memoriju i grafu jer su dobici vidljivi samo u benchovima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#521 |
Premium
|
jucer sam upiknuo 8800 gt u komp umjesto dosadasnje 3870 i skuzio sam da mi se onboard grafa iskljucila, i da je neaktivna. Mislim, cudno mi je da se ugasila radi nvidia graficke. Dobro bi mi dosla za neki pomocni monitor sastrane, a ovako puska. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#522 |
Premium
|
da, to je i mene iznenadilo na ovoj ploci, normalno je nudilo takvu opciju dok je unutra bila 4850. Ne vidim razloga zasto ne bi mogla raditi (osim pod vistom naravno) i kada je non-ati kartica unutra tako da se ocito radi o dobrom starom rivalstvu koje korisniku nikada nije donjelo nista dobro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#524 |
Premium
|
pa cekaj, kaj je tak tesko otici na www.gigabyte.com.tw i provjeriti za taj model. pa ne vjerujem, svi ocekuju sve na pladnju. evo pogledao sam ti i ploca to podrzava http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...2554#anchor_os na dnu tablice lijepo pise da sa biosom f7 podrzava i 7750 procesore ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Prijatelju pogledal sam ja na stranici al me zanima dal neko ima prakticnog iskustva, nije sve uvijek kak piše...osim toga ako sam napisal "potvrditi" znaci da znam da bi trebal raditi ali me zanima dal neko bas ima tu plocu u kombinaciji s tim procesorom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
Premium
|
prijatelju, ako tamo pise da podrzava, onda vjeruj mi i podrzava. nije gigabyte MSI ili matsonic (ili takva firma), tako da bez brige kupuj! evo jos jedna link koji to potvrdjuje, za nevjerne Tome ![]() http://www.cpu-upgrade.com/mb-Gigaby...rev._1.0).html |
![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Premium
|
nema problema. ti samo nama javi kako novi procesor radi na ploci i koliko si ubrzanje osjetio. Da li se isplatilo, da li si zadovoljan itd... Inace s tom plocom sam bio prezadovoljan. Jedina negaticna stvar na njoj je bila ta sto se NB grijao ko lud. Ali nista sto jedan 80 mm vent ne rjesava ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Premium
|
Sutra stavljam na ovu plocu amd 7750+ pa me zanima kak ovo utjece na performanse, odnosno hoce li se to gdje osjetiti? Edit: I dal to ima kakve veze s klokanjem procesora?U smislu da bas ne bude islo jer je starija ploca i downgradeani HT? If you install AMD AM2+ CPU on AM2 motherbord, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200MHz) to HT1.0(2000 MT/s) spec; however, the frequency of AM2+ CPU will not be impacted. |
![]() |
![]() |
![]() |
#531 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Ako ploča podržava procesor onda ne trebaš preveč razmišljati o gubitku performasni, jer je radni takt procesora tak i tak najbolji pokazatelj porasta performasni. Čim više uspiješ naclockati, tim bolje. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Premium
|
Evo proc je gore i radi bez ikakvih problema, temperatura NB-a je porasla za 10 stupnjeva u idle-u, ali...neznam dal sam ja glup ili kaj ali max. mnozitelj koji mogu staviti u biosu je 13,5 a to je defaultni mnozitelj za 7750+, ne kuzim u cemu je stvar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Možda trebaš BIOS s kojim budeš imal mogućnost detaljnog podešavanja množitelja ili jednostavno Gigabyte nema BIOS koji rješava množitelj. Pregledaj (ako već nisi) po stranicama od ploče koji je zadnji BIOS koji podržava taj procesor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Premium
|
Nažalost imam vec najnoviji BIOS, al nema veze, proc dobro radi i dobil sam povecanje u Warhammeru (to je jedino kaj igram), u in-game testu sa: average:22 fps na 34 max:56 fps na 79 min:10 fps na 18 sa istim postavkama. Obzirom da bude me proc ispal kojih 300kn ja sam zadovoljan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Da čovjek ne povjeruje, ali ovo čudo od ploče sad podržava i Athlon II 250, I Phenom X2 550 sa zadnjom revizijom biosa: http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...2554#anchor_os http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=2554 |
![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Guest
|
Pa većina Điđabajtica podržava AM3 procesore (bar dok ne krepa 100 komada ![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Al ovo je 2.5 godine stara ploča. Nije čak ni AM2+ Edit:A baš sam malo pročešljao Gigabyte support, AM2 ploče bazirane na Nvidia chipsetima NE podržavaju AM3 procesore (a većina ih je bazirana na Nvidia chipsetima) Zadnje izmijenjeno od: McG. 22.07.2009. u 12:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Premium
|
istina, pohvalno od njih sto su izdali novi bios. Ali to sto je samo AM2 nema nikakve veze, svaka AM2 ploca moze gurati phenoma, vjerovatno i one prve s NF 3/4 chipsetima ako ih bios prati. No kako Nybelung rece kod GB takva podrska zna prilicno brzo nestati sa stranica brzo nakon povecanog RMA %, obicno jer regulacija voltaze krene krepavat onim tempom kojim ljudi trpaju na njih takve procesore. U ovom slucaju vjerovatno nece, x2 athlon II/phenom II nisu toliki potrosaci, probas pa vidis. GB ionako ceka takve pokusne kunice, nece valjda vlastite zalihe unistavat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Premium
|
a intel....kod njih si gotovo uvijek sa svakim procom morao mjenjati plocu jer ti je zbog ovoga ili onoga trebao novi chipset. Malo su se smirili u zadnjih par godinama ali nisam im zaboravio proslost. BTW jedan od razloga zasto sam pobjegao od njih ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|