Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.03.2016., 07:15   #511
Charmander
Ultrapiretik
Moj komp

Charmander's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
stigose mi update na .164. upgrade advisor je nedostupan na w10m. provjerite kako je kod koga.
Staro 19.03.2016., 09:59   #512
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Meni se odmah(nakon instalacije 107ice i soft reseta) pojavila obavjest da ima .164 . Radi upgrade advisor i na zadnjem buildu ali naravno pise da nema updatea jer je mob na najnovijoj verziji valjda.

Zadnje izmijenjeno od: viper. 19.03.2016. u 10:05.
viper je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.03.2016., 11:50   #513
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
HAK aplikaccija na WM10

Jel nekom uredno radi HAK aplikacija nakon prelaska na WM10?
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2016., 12:39   #514
Dooks
Slučajni prolaznik
Moj komp

Dooks's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Jel nekom uredno radi HAK aplikacija nakon prelaska na WM10?
Radi
Staro 23.03.2016., 12:54   #515
NeooS
Premium
Moj komp

NeooS's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
Također i meni radi ok, bez ikakvih problema, kakve probleme ti imaš?
NeooS je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2016., 13:53   #516
Prezime
Premium

Na L830 (WM 10.0.10586.164) se aplikacija pokrene i otvori ekran za upis osnovnih podataka. Cim se oznaci prvo polje, otvori se tastatura za upis i odmah se zatim ZARNI ekran, tj sve bude crno osim tastature. Tako se moze upisat prvi podatak, tj broj vozila i zatim se moze uci u aplikaciju. Nakon ulaza u izbornik ne radi ni jedna opcija, osim onih za koje otvara browser. Pri pokusaju otvaranja ostalih samo se potpuno zacrni ekran. Aplikacija se ne blokira, ali nema nikakvih podataka na displeju.
Naravno na 8,1 mi je sve uredno ferceralo...
Staro 26.03.2016., 22:42   #517
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
Od jučer sam prešao sa 8.1 na 10 i nikako nemogu personalizirati zvuk za poruke,za whatsapp mi nudi samo predinstalirane zvukove.
Kaj se to na desetki nemože staviti svoji zvukovi ili ja neznam kako i gdje to napraviti pa bi molio malu pomoč.inače se radi o lumiji 950xl i mob je stvarno zvijer ali biču razočaran ako su tu personalizaciju izostavili na desetki.
dabomba je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2016., 09:47   #518
zlatko
Premium
Moj komp

zlatko's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Prešao sa 8.1 na WM10 i problem. Kako dobiti kontakte sa sim kartica u tel. imenik? Mob je lumia 640XL dual sim. Winsi su WM 10.0.10586.164. Update je obavljen preko upgrade advisora, i prošao je bez problema. Također više nemam ni spremljene SMS-ove. (ili su negdje spremljeni, a ja ih ne znam naći)
Staro 28.03.2016., 19:06   #519
NeooS
Premium
Moj komp

NeooS's Avatar

@dabomba, imam w10 i nemam problema sa postavljanjem zvuka. L640 DS, treba ti glazba biti u Music folderu na mobu. Ja sam stavio glazbu tamo i neke koje sam skinuo preko Zedfea mi je mob automatski stavio tamo. Pa probaj recimo preko te aplikacije odabrati neku melodiju za Whatsup.
@zlatko, odi u Osobe, Postavke i tamo imas uvoz sa SIMa, samo odabereš da li ćeš spremiti na outlook račun ili gmail ovisno koji imas za spremanje postavljen.
SMS poruke bi ti trebao povući sa outlook računa koji si koristio za sinkronizaciju (ako si to prethodno prije updatea na W10 postavio). Ako si to uredno odradio, sam ti povuče SMSove.
Staro 28.03.2016., 19:36   #520
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

[QUOTE=NeooS;2908196]@dabomba, imam w10 i nemam problema sa postavljanjem zvuka. L640 DS, treba ti glazba biti u Music folderu na mobu. Ja sam stavio glazbu tamo i neke koje sam skinuo preko Zedfea mi je mob automatski stavio tamo. Pa probaj recimo preko te aplikacije odabrati neku melodiju za Whatsup.

Ma glazba mi i je u Music folderu ali kada želim u Whatsup-u promjeniti zvuk za dolazne poruke to što je u music folderu se ne prikazuje kao izbor za dolaznu poruku.
Gdje ti podešavao zvuk dolazne poruke za whatsup?
Za sms poruke mi ni ne nudi u podešavanjima da promjenim zvuk dolazne poruke.,gdje to podešavaš?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.03.2016., 20:00   #521
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
U ringtone folder stavi

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2016., 20:03   #522
Prezime
Premium

Citiraj:
Autor dabomba Pregled postova
Gdje ti podešavao zvuk dolazne poruke za whatsup?
Za sms poruke mi ni ne nudi u podešavanjima da promjenim zvuk dolazne poruke.,gdje to podešavaš?
Za promjenu zvucnih obavijesti u Whatsup trebas imati potrebne tonove u Ringtone folderu, iako meni ne vidi sve tamo snimljene tonove, kao da ima neki svoj filter. Za zvuk pri dolaznom pozivu mislim da ne mozes izabrat zvuk, osim ona njegova 4-5 ugradjena...

Za SMS ides na Settings->System->Messaging -> ukljucis sve za koje zelis obavijesti. Zatim System->Notifications&Actions -> ukljucis Messaging i dodirom otvoris njegove postavke, pa dobijes izbornik za dodatne opcije, izmedju ostalog i izbornik za "Notification sound" (na dnu).

Inace, da ti rade notifikacije za poruke, mislim da prethodno moras imati instaliran i podesen Skype...

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 28.03.2016. u 20:11.
Staro 28.03.2016., 23:18   #523
NeooS
Premium
Moj komp

NeooS's Avatar

Krivo sam napisao, Ringtone folder je u pitanju, kako kolege kažu.
Ideš na Postavke - Personalizacija - Zvukovi - Upravljanje zvukovima aplikacija - nađeš What's up i promisliš. Ako je u Ringtone folderu, morao bi naći melodiju. Meni sve prikazuje od tamo.
Staro 29.03.2016., 22:03   #524
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Za promjenu zvucnih obavijesti u Whatsup trebas imati potrebne tonove u Ringtone folderu, iako meni ne vidi sve tamo snimljene tonove, kao da ima neki svoj filter. Za zvuk pri dolaznom pozivu mislim da ne mozes izabrat zvuk, osim ona njegova 4-5 ugradjena...

Za SMS ides na Settings->System->Messaging -> ukljucis sve za koje zelis obavijesti. Zatim System->Notifications&Actions -> ukljucis Messaging i dodirom otvoris njegove postavke, pa dobijes izbornik za dodatne opcije, izmedju ostalog i izbornik za "Notification sound" (na dnu).

Inace, da ti rade notifikacije za poruke, mislim da prethodno moras imati instaliran i podesen Skype...
Citiraj:
Autor NeooS Pregled postova
Krivo sam napisao, Ringtone folder je u pitanju, kako kolege kažu.
Ideš na Postavke - Personalizacija - Zvukovi - Upravljanje zvukovima aplikacija - nađeš What's up i promisliš. Ako je u Ringtone folderu, morao bi naći melodiju. Meni sve prikazuje od tamo.
Hvala vam dečki na pomoči,riješeno! Nekako mi je to sve skupa bilo bolje riješeno na 8.1
Staro 30.03.2016., 11:06   #525
Prezime
Premium

Je, sve je dodatno komplicirano jer su podesavanja drucacije grupirana na vise mjesta, meni dosta nelogicno. Recimo, zvuk dojave poste moras podesit u samoj aplikaciji, kao da to nije ugradjena aplikacija, nego necija tudja...
Staro 02.04.2016., 14:24   #526
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Ne pokazuje mi notifikacije na pločici od trgovine,ono stigne novi update i ja ga ne vidim dok ne uđem u aplikaciju.To je pod normalno ili se može podesiti u aplikaciji....ako da gdje jer sve što sam probao nije bilo uspješno.Ista stvar je i sa Windows novostima,mali help molim.Mala napomena da sve uredno dolazi u traku obavjesti.
Staro 06.04.2016., 07:38   #527
max111
Premium
Moj komp

max111's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Zanima me da li netko sa Windows 10 sustavom ima problem kada se pojavi tipkovnica u nekim aplikacijama. Dešava se situacija kada se pojavi polje za upis teksta i pokrene se tipkovnica ekran se zacrni i ne može se ništa dalje raditi u aplikaciji. Recimo ebay aplikacija ima taj problem i ne mogu je koristiti. Rekao bi da je greška u Windows sustavu i nije mi jasno zašto ne riješe taj problem kada ima dosta ljudi koji se žale na isto i na microsoft forumu.

CPU Intel i7 6700K
MBO ASRock Z270 Extreme4
RAM Kingston HyperX (2x8GB)
VGA MSI GTX970 4G TF5
HDD (1TB Samsung F3, Samsung 960 EVO, WD Caviar Green 3TB)
PSU Corsair AX750W
Windows 10 x64
max111 je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2016., 07:43   #528
branimiros82
Premium

branimiros82's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Wo presao na win10-Nokia L735.Posto je novi IE to ovaj edge.Zanima me kako promjeniti i dali se moze umjesto one kratice za nove kartice postaviti kraticu za favorite-dolje lijevi kut.
branimiros82 je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2016., 15:38   #529
Prezime
Premium

Citiraj:
Autor max111 Pregled postova
Zanima me da li netko sa Windows 10 sustavom ima problem kada se pojavi tipkovnica u nekim aplikacijama. Dešava se situacija kada se pojavi polje za upis teksta i pokrene se tipkovnica ekran se zacrni i ne može se ništa dalje raditi u aplikaciji. Recimo ebay aplikacija ima taj problem i ne mogu je koristiti. Rekao bi da je greška u Windows sustavu i nije mi jasno zašto ne riješe taj problem kada ima dosta ljudi koji se žale na isto i na microsoft forumu.
Uzalud se ljudi zale na MS forumu, jer greska nije u OS-u, nego u ponekim aplikacijama koje neznaju baratat s povecanim sistemskim fontovima. Jedna takva je HAK pomocu koje sam "the hard way" skuzio u cem je problem. Iako je aplikacija certificirana za WP10, ne radi uredno, tj pojavljuje se isti problem koji si opisao.

Da to rijesis odes u Settings -> Ease Of Accesss -> More Options i tu podesis "Text scaling na max 140%.
Zatim ides u Stettings -> Display i tu podesis "Size of text, apps and items..." na 200% (Recommended), ili manji. Cim tu povecas font odu neke aplikacije u bananu...

@branimiros82
Mislim da ne mozes u WP10 zamjneit Edge sa IE, bar meni nije uspjelo...
Staro 06.04.2016., 16:50   #530
max111
Premium
Moj komp

max111's Avatar

Da veličina fonta je problem. Hvala za info ali vjerojatno je upitno da li autori pojedinih aplikacija budu riješili taj problem. Ima takav problem i na desktop verziji kod nekih starijih programa.

CPU Intel i7 6700K
MBO ASRock Z270 Extreme4
VGA MSI GTX970 4G TF5
PSU Corsair AX750W
Windows 10 x64
Staro 06.04.2016., 19:27   #531
Prezime
Premium

Ja sam poslao autrima HAK aplikacije za WP10 obavijest o tom problemu... Mislis da su nekaj odgovorili - malomorgen
Staro 15.04.2016., 08:41   #532
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Announcing Windows 10 Mobile Insider Preview Build 14322

https://blogs.windows.com/windowsexp...w-build-14322/

Citiraj:
Some cool feature updates:

Action center visual updates - prioritization of notifications and new visuals
Customising quick actions
New share to Cortana reminders
Tons of new stuff in Settings, including icons, new pages, overhauled battery settings...
New emoji!
Improved typing experience
Media controls on the lock screen!
Camera button on lock screen
Improved copy/paste experience in Edge
Public commenting now live in the Feedback Hub
USB Ethernet Support with Continuum
If you're also a PC Insider, you should try the Cortana cross platform features we announced with 14316 for PC - namely low phone battery notifications on PC, sharing map directions, and find my phone

Along with many fixes you've been looking forward to as well!

Fixed an issue resulting in the screen flickering when watching videos
Alarms will now get louder faster
Fixed an issue where pressing the hardware volume controls would quit Netflix playback.
Fixed an issue with swiping to All apps after exiting Continuum.
Fixed an issue where music would sometimes stop playing a few minutes after the device had been locked or the screen had been turned off.
Fixed an issue resulting in the keyboard dismissing when you tapped the first key after having interacted with the app bar.
Fixed an issue where the keyboard would sometimes show all black when responding to a text in the Action Center above the Lock screen.
Fixed an issue where users with their Lock screen set to Bing would just see the default Windows 10 background.
Fixed an issue where Start was missing a logo in the Task Switcher.
Fixed an issue where phone call could stop ringing if interrupted by an SMS notification.
Fixed an issue where the app name on the Start tile could be truncated even though there’s space available to display it.
Fixed an issue where volume control would continue to show headphones volume after headphones had been disconnected.
Notification text in banners and Action center will now grow larger when the Ease of Access “Text Scaling” option is enabled.
Ovaj Redstone build desetke se čini jako, jako dobar.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2016., 13:17   #533
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2013
Mogu oni to ispeglat do kraja al jebiga store je banana žešća...Evo recimo hoćeš imat mbankig, moš se jebat ak nisi u PBZ. Ove druge banke imaju appove samo na androidiima i ajfonu. Ili recimo face swap morphing app (iako to je samo zajebancija) ne postoji na WP. Dakle, bez druge app i mogu ali bez prve je bezveze..
Tvrdi je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2016., 13:28   #534
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor gnujko Pregled postova
Mogu oni to ispeglat do kraja al jebiga store je banana žešća...Evo recimo hoćeš imat mbankig, moš se jebat ak nisi u PBZ. Ove druge banke imaju appove samo na androidiima i ajfonu. Ili recimo face swap morphing app (iako to je samo zajebancija) ne postoji na WP. Dakle, bez druge app i mogu ali bez prve je bezveze..
Jesi se ti uopće potrudio potražiti na storeu ili samo trolaš jer ti je dosadno?

https://www.microsoft.com/en-us/stor...a/9wzdncrcwdj0

https://www.microsoft.com/en-us/stor...a/9nblggh0fv21

https://www.microsoft.com/en-us/stor...o/9nblggh0k1m0

Dakle, imaš aplikacije za 4 domaće velike banke, možda još koju, nisam tražio nakon prve 3 koje su mi pale na pamet nakon PBZ-a.

Face Swap je čak Microsoftova aplikacija

https://www.microsoft.com/en-us/stor...p/9wzdncrfhx5g

O čemu pričamo?

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2016., 13:29   #535
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Nista od toga dok ne poraste trzisni udjel. A trzisni udjel najvise zbog takvih stvari ne raste. Dakle, trzisni udjel nikad nece porasti. Nazalost.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2016., 14:10   #536
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2013
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Jesi se ti uopće potrudio potražiti na storeu ili samo trolaš jer ti je dosadno?

https://www.microsoft.com/en-us/stor...a/9wzdncrcwdj0

https://www.microsoft.com/en-us/stor...a/9nblggh0fv21

https://www.microsoft.com/en-us/stor...o/9nblggh0k1m0

Dakle, imaš aplikacije za 4 domaće velike banke, možda još koju, nisam tražio nakon prve 3 koje su mi pale na pamet nakon PBZ-a.

Face Swap je čak Microsoftova aplikacija

https://www.microsoft.com/en-us/stor...p/9wzdncrfhx5g

O čemu pričamo?
Jedina domaća je HPB i nje nema na WP

Ovaj face swap sam probao i to je smeće...mislio sam na aplikaciju koja se zove MSQRD i koja to radi odlično...Najgore od svega što na WP storeu ima puno smeća od appova koje su samo fake klonovi poznatih appova pa tako ima i klon ove...
Tvrdi je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2016., 23:52   #537
GoGzS
Premium

GoGzS's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Evo update za sve koji ne znaju bi li ili ne na zadnji insider preview.

Ima hrpa dobrih stvari, i build izgleda jako dobro, ali... FB messenger mi se rusi pri paljenju i zna mi se desit ako unlockam screen dok je glance prikazan, da mi je brightness zakucan na brightnessu glance screena, i mogu postavit i high i low i bilo sta za brightness, ali on ostane blijed skoro do neuporabljivosti.

Probam u nedelju hard reset pa javim kako je to proslo. Incae super zadovoljan... kao i uvjek, "seems faster", action center i notifikacije su cool, lock screen sa music controlama je nice etc... za platformu koju su svi proglasili mrtvom... prezadovoljan
GoGzS je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2016., 11:15   #538
max111
Premium
Moj komp

max111's Avatar

Nije nije mrtva i ja evo koristim lumiu 650 sa windows 10 i radi korektno

CPU Intel i7 6700K
MBO ASRock Z270 Extreme4
VGA MSI GTX970 4G TF5
PSU Corsair AX750W
Windows 10 x64
Staro 16.04.2016., 12:51   #539
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Datum registracije: Jan 2015
Zna li netko je li moguće postaviti da se accountovi u Outlooku sinkroniziraju samo kada se koristi podatkovni promet?
KhongLo je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2016., 22:38   #540
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor GoGzS Pregled postova
FB messenger mi se rusi pri paljenju
To je known issue insider builda, workaround je pokrenuti Messenger preko Facebook aplikacije ili preko Cortane.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme