|
![]() |
#511 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Fulao si s procesorom ali sad je gotovo, a nije ni tema za to. U glavnom razmisli o one dvije koje sam ti linkao. Gigabyte je čak i nešto malo tiša, obje hlade odlično, jedino MSI ima dulju garanciju.
![]() |
#512 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Onog ko ti je savjetovao taj procesor pošalji u ono mjesto. ![]() Nadam se da imaš kvalitetno napajanje, bez obzira što GTX 660 troši manje od 4890. ![]() Sve ti je Wolverine rekao. ![]() Edit: Napajanje je OK. Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 24.10.2012. u 11:57. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#515 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2012
|
Citiraj:
Pošto sam do sada stalno bio na ATI-u i gledam dosta Bluray, dvd i divixa na TV-u, nešto mi lega spominje da NVIDIA ima problema sa full screen overlayom na sekundarnom displayu? Ima li istine u tome ili je to samo antipropaganda ATIjevaca..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Guest
|
![]() Nikakvih problema ja nisam primjetio (560ti w7). |
![]() |
![]() |
#517 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Moderator
|
Na reklamacije možeš slati i AMD i nvidijine grafe. Sve ovisi kakve si sreće i na što naletiš. A vezano za probleme s igranjem, tu vjerojatno misliš na drivere, tu također svaka serija oba tabora ima neke svoje mušice.
![]() |
#520 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Samo što nVidija je svoje imala sa driverima između 27X.XX i 300.XX serije, a AMD zna imati sa svakim drugim-trećim izdanjem, barem što se piše po netu. Mene osobno je 3 puta zapao taj val pukljaviš ATI/AMD drivera tako da sam svesrdno odustao od nji. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#521 |
Moderator
|
Sjetimo se samo gluposti oko rušenja drivera na GTX 560Ti seriji. Budimo realni nisu niti jedni niti drugi po tom pitanju cvijeće. Dok evo ja da lupim o stol nisam imao problema niti s HD6850 niti sad s HD7850. Dok na poslu stalno šaltam jedne pa druge drivere, jednog pa drugog tabora. A po pričanju nekih korisnika ja bi onda trebao na svaki tjedan odvojit dva-tri dana samo da osposobim hardver ![]() Evo baš sam jučer iz stroja izbacio staru GF 7600GT i u bacio HD 6670. Uninstall -> reboot -> Driver sweeper -> install -> reboot ![]()
![]() |
#522 | |
Premium
|
Citiraj:
Mislis na onaj famozni problem "Display driver stopped responding and has recovered." Taj problem sam imao na GTX 560 Ti, GTX 680 a i na trenutnoj GTX 660 Ti. Navodno je bug u driverima i flash playeru. Meni se crasha driver kad koristim firefox dok na chrome-u nemam tog problema. I to jos nisu ispravili -.- Sva sreca pa sam se navikao na chrome ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#524 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
A ATI/AMD... zaključak "stručnjaka" je bio: "ne moraš igrat te igre, vidiš da ti u drugima radi dobro, pa čekaj bolje drivere ili vrati neke starije" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Moderator
|
![]() |
#526 | |
Premium
|
Citiraj:
Bio sam na dotičnoj kartici i imao sam manji problem samo sa jednom verzijom drivera gdje se pojavljivao microstuttering u Bad Company 2. Na amd-u sam isključivo već sigurno 5 godina(desktop i mobile platforma) i većih problema od gore navedenog nisam imao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Premium
|
Razni problemi pri nadogradnji drivera tj. instalacji novih, cesto su se rusili itd. Necemo sad u offtopic, ovo je tema GTX660/660Ti |
![]() |
![]() |
![]() |
#528 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() BTW, ti voliš svoj posao, jelda? ako ne, menjamo se ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Meni jedino kod prelaska nvidia na ati skoro sve su mi igre znale cudnovato trzati ili tocnije iznenadni padovi frameratea. Kod prelaska ati na nvidiju nikad problema. Jedno kratko vrijeme sam imao hd7950 i iznenadio sam se kak tako mocna kartica ima bijedan framrate u jednoj staroj igri kao sto je tomb raider legend. Neznam, mozda je problem bio negdje drugu u mom sistemu Ati se stalno hvali bogatstvom videoizlaza na svojim karticama ali se presucuje reduciranje analognih videoizlaza na samo jedan. Po meni je totalno bespotrebno gurati na kartice 4 prikljucka na monitore (sto nepotrebno poskupljuje proizvodnju i kartice cini skupljima nama hardverasima). Naravno postoji mala skupina ljudi kojima to treba i za njih su trebali izraditi jednu posebnu seriju kartica i tocka. Ati-ju moram odat priznanje za 2d kvalitetu slike. Boje na ati karticama mi se cine nekak punije i izrazenije nego kod nvijije. Fenomen vidljiv samo na crt monitorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#530 | ||
Guest
|
Citiraj:
Sljedeći na troškovniku su GPU, memorija i elektronika za regulaciju napajanja. Konektori video izlaza su zadnja rupa na svirali i ne predstavljaju neko znatno financijsko opterećenje za proizvođače. Citiraj:
Sad su cijelu stvar doveli u mainstream, pa svatko može imati višemonitorski sustav, bez da kupuje kartice za par tisuća dolara/eura. Zadnje izmijenjeno od: Nina Dobrev. 25.10.2012. u 00:44. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#531 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Nije stvar do kvalitetnijeg prikaza kod ATI kartica nego ATI ima malo nabrijano zasićenje boja uz blago podignutu gammu, ono što kod drugih imaš pod opcijom koja se zove SATURATION i GAMMA. To je jedan od razloga zašto nikad nisam nasjedao pričama dok sam ne probam. Ispalo da se Nvidia bolje ponašala kao nekalibrirana kartica za grafičku pripremu, naravno da su kalibrirane obje kartice imale podjednak prikaz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#532 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Na temu - osvrt: MSI GTX 660 TF III OC SLI dojam: - nema problema za sad, testirane mnoge igre, čmarci i td. , iskorištene podjednako obje kartice u SLI, pa čak obje 100% u npr. Sleeping Dogs. -performanse za usporedbu: BF3 (4xAA, 16xAF, Ultra HBAO - Op. Soundbreaker "8 Hours Earlier" -single/SLI : 47/90 (u heliću), 38/68 min. (vani) uz primjetan pad kod izlaska na otvoreno sa 90 na 60 FPS; -lajkam: dizajn (hladnjak), tiha, hladna, kvalitetna izrada, Oc-ana tvornički, 3 godine gare, pali-vozi, koristi samo jedan 6-pinski priključak za napajanje, potrošnja, dobra cijena -žalim: Nema podrške za 3-way SLI (općenito za GTX 660), memorija na referentnoj brzini, nema više...
Zadnje izmijenjeno od: mhadina. 25.10.2012. u 09:43. Razlog: dopuna |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#533 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
Takodjer sam primjetio kod reprodukcije videosadrzaja (sd) da je slika na ati karicama nekak ostrija i oku ugodnija. Neznam, moguce da ja jednostavno neznam podesit kak spada |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#534 | |
...samo te gledam...
|
Citiraj:
Za "poboljšavanje" reprodukcije videosadržaja imaš u Nvidia Control Panelu pod popisom opcija "Adjust video image settings" nešto što se zove "Edge enhancement" i "Noise reduction" pa vidi što ti od toga treba. Naravno da treba odabrati "Use the NVIDIA settings" pa podesiti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#535 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Moderator
|
![]() |
#537 |
...samo te gledam...
|
Ovisi o dosta parametara. Spomenut ću samo tip monitora (CRT ili LCD), tip pozadinskog osvjetljenja kod LCD-a (staro cijevno ili novo LED osvjetljenje), tip matrice (IPS, TN...), da li je ekran glossy ili mat (ako se radi o laptopu), sobna rasvjeta, postavke monitora (svjetlina, kontrast, temperatura boje...). Dakle, nema univerzalnih brojki. Probaj povećati gammu za cca 20% i poigraj se zasićenjem, povisiš i njega pa vidiš kako izgleda. Osnovni uvjet za dobro podešenje je da prvo dobro podesiš svjetlinu i kontrast MONITORA s nekim testnim programom (EIZO il Nokia test). Moraš imati vidljivu skalu crne boje odnosno tonske prijelaze s crnog na bijelo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Antimićanin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Registered User
|
http://www.centro.hr/detalji_proizvo...E0795F28E.aspx koja je razlika između ove golden sample i obične 660? |
![]() |
![]() |
![]() |
#540 | ||
Premium
|
Golden Sample ima nesto vise taktove od referentne GTX 660. Golden sample: Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|