|
![]() |
#511 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Da, malo se može softverski kompenzirati plava, ali onda druge boje ne štimaju. Probao sam sve na S2 koji je generalno dosta loš, iako ima ureađaja sa boljim i lošijim prikazom. Dosta sam ih vidio. Većina kod nas je "plavih" displaya. Nešto manje ih ima neutralnih, dakle dobrih i ti svi imaju puno jači brightness i precizne boje. Jednostavno izgledaju puno bolje. Najmanje ima onih koji imaju prejake žute boje. S3 je u prosjeku malo bolji. Tj. većina ih je "plavih", ali manje izraženo od S2. Kod Note2 jako varira. Od savršenih do katastrofalnih. Note1 nisam imao prilike testirati. Ja sam probao nositi svoj S2 u servis. Agram. Gledali su me kao da sam popizdio. Kao; "Vidi ovoga, na kaj se žali!". Zaposlenik u servisu je imao S2 koji je je bio toliko plav da se doslovno nijedna druga boja nije vidjela na njemu. I njemu je to bilo OK. Kolega mu je imao neki slabiji Sammy, sa savršenim bojama...I ništa mu nije bilo čudno. Ili se pravio. Pokazao sam mu za usporedbu boje na HTC HD2 koji ima nekoliko generacija stariji dispay. I kad je vidio koliko je na HD2 brightness jači i boje preciznije, rekao je: "Pa da, zna se da HTC ima bolji display". ![]() Ponudili su mi da rastave uređaj, i display pošalju na testiranje u Samsung, što sam naravno odbio i mob prodao na Njuškalu. Novom vlasniku boje također nisu smetale. I tu, mislim, leži problem. Mislim da ljudi, ovdje kod nas, u prosjeku imaju IQ iznosa sobne temperature, a obrazovanje ispod tog kapaciteta. Jedino što je većini bitno je da mogu pokazati da imaju premium uredjaj, a što je zapravo unutra, nije uopće bitno. Možda zvuči prepotentno, ali drugačije si ne mogu objasniti razinu ignorantnosti. Samsung je to vjerojatno prokužio i uvaljuje nam škart ekrane u premium uređaje. Ili, vjerojatnije, škart završnu obradu. To je moje mišljenje. Ispravite me ako griješim, jer trenutno si baš jako želim Note2. No neću ga sigurno kupiti, ako ne mogu dobiti savršen display, za koji sam se uvjerio da postoji na Note2. Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 23.12.2012. u 11:53. |
![]() |
![]() |
#512 |
Samsung Mob!ler
Datum registracije: Mar 2012
|
Dosta ti ovisi i to sto je u Avenue mallu sample, tako da oni inače imaju neki blaži defekt amo reć. Od recimo točke na kameri, lošijeg kućišta, etc. Nađi još koji retail model pa pogledaj. BTW svi nam uvaljuju poluproizvode, HTC je recimo imao DHD kod nas koji je bio namjenjen za zaostala tržišta, One S kod nas često ima S3 umjesto S4 Kraita,.... dosta toga treba pazit. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#513 |
"Samo vodu ne!"
|
Da bi stavljali defektne uredjaje u T-mobile kao izložbeni primjerak koji bi trebao reklamirati i prodati uredjaje!? Nije li to blesavo? A valjda se i to može očekivati. Ma i na Samsungovom štandu je S3 bio dosta loš za razliku od Note2. Nešto ne štima u toj Samsung priči. |
![]() |
![]() |
#514 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
@estugarda: Ajde, konačno da netko o tome progovori. Istu stvar i ja već tupim ljudima duže vrijeme ali oni to ne kuže. Stvar također varira i od modela do modela. Frend mi recimo ima advance koji nema ni traga tim pretjeranim plavim tonovima. Također, to nije toliko izraženo ni na starom amoled Desireu, a bome ni na Huaweiju P1 s kojim sam imao prilike malo se poigrati. rekao bih je da je stvar prvenstveno u Samsungu koji očito ne kalibrira ekrane kad izlaze iz tvornice pa bude kako se potrefi. |
![]() |
![]() |
#515 |
"Samo vodu ne!"
|
Nešto ne štima. Čak mi se čini da ima više uredjaja sa lošim ekranima, pa onda i ta priča sa random kalibracijom pada u vodu. Kalibracija je jedna stvar, a substandardni brightness i plavi tint sa otklonom su nešto drugo. Ali zanimljivo je da sva 3 problema dolaze zajedno. Nešto definitvno ozbiljno ne štima. A i neobično je koliko se ignorira. Ja bih se zapravo, kao što rekoh, kladio na premaz gorilla glassa koji postaje plavi filter, a ne na matricu. Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 23.12.2012. u 12:13. |
![]() |
![]() |
#517 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Pogledajte ovo... strašno http://www.youtube.com/watch?list=UU...ailpage#t=451s Mislim da mi je ovo zadnji samsung iako imam sreće da je na mom sve ok |
![]() |
![]() |
#518 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Ja sam recimo prvi puta,što se tiče Samsungovim mobitela, uočio drastičnu razliku na dva Galaxy Nexusa...Kupio sam valjda mob koji je bio prve serije i ekran je bio doslovno očajan,boje bljedunave i ekran prezrnast (znači totalno kontra od amoleda) i hd video filmovi su izgledali isto kao sa gornjeg videa, dok je frendov izgledao odlično i totalno kontra od moga....Već sam mislio ići na servis i pitati koji k, no onda sam dobro pročitao iskustva na xda i vidio da je to nažalost normalno.. .Nakon nekoliko mjeseci sam nabavio novi GNex koji je imao još bolji ekran od gore spomenutog frenda...čudno, ali to je tako... |
![]() |
![]() |
#519 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Kad sam nakon par godina korištenja samo AMOLED uređaja nabavio jedan IPS LCD uređaj tek tada mi je bilo jasno kako AMOLED neprirodno izgleda. Boje su prežive, pogotovo u izravnoj usporedbi. Kada s tableta pređem na SGS2 treba mi par min da se priviknem. Svejedno, kontrast je odličan i crna je crna tako da bi sutra za telefon i dalje uzeo samo AMOLED verziju. Za tablet ne bih, čitanje i slično mi je uvijek bilo malo teže na AMOLEDu. Sto ljudi sto čudi. Mislim da ovi današnji kerneli za SGS2 imaju mogućnost korekcije boja, kao što postoji za SGN.
![]() |
#520 | |
"Samo vodu ne!"
|
Citiraj:
SAMOLED nije inferiorna tehnologija! Problem je očito u kontroli. Sorry, ali to nije normalno. Kako može biti normalno da jedan uredjaj te premium klase ima super display, a drugi katastrofalan? Meni to nije normalno, i nikad neće biti. Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 23.12.2012. u 15:30. |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#521 |
Banned
Datum registracije: Feb 2011
|
Dajte mi recite kakav je NOTE jedinica??? Vidim da su mu cijene kao i S2 pa me zanima jel ima kakvih večih mana ili ??? Jer meni veličina odgovara, a ostale specifikacije su praktički identične... |
![]() |
![]() |
#523 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
@tonisostari c Dobar mob, testni jelly bean radi dobro, malo je slapast zbog dimenzija ali ako ti to nesmeta sasvim solidan mob.ja mu manu jos nisam nasao (sto ti je kod mene rijetkost ![]() @prako o cemu ti trabunjas? pa neces mob provjeravati s 3 m nije to televizor nego ga priblizis blize ocima da bi vidio neke detalje (tipa zrnatost) nitko nije rekao da cita forum s 15 cm udaljenosti
#524 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2011
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#525 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
@estugarda: ako ti se da,potraži i pročitaj reviewe na xda za taj problem, ja sam se zaista uvjerio na vlastitoj koži i slažem se da po mnogim stvarima to ne bi smjelo biti normalno, no svi tvrde da jest.....ne lupam gluposti.. ![]() Inače, u većini slučajeva rađe biram s/amoled ekrane, na ipsu mi crna izgleda kao da ste navukli crni zastor i u pozadini upalili svjetlo..(svjetlo ko da prolazi kroz boju,bljedunjavo crna..), ali što se tiče oštrine, tu ips šuta dupe ![]() |
![]() |
![]() |
#526 | |
Dino Saur
Datum registracije: Jan 2012
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#527 | |
"Samo vodu ne!"
|
Citiraj:
Neki ljudi na XDA su tvrdili da je to normalno i da njima nije porblem imati mobitel koji ima display u plavo toniranom grayscaleu. Neki ljudi su čak tvrdili da Samsung namjerno nadruka plave boje jer su navodno plavi led subpixeli kratkog životnog vijeka, pa da duže ostanu vidljive, što je najveća glupost tamo. Manji broj ljudi je tvrdio da se radi o staklu ili premazu stakla koji je na nekim, ili mnogim uređajima izveden neprecizno i zbog različitih debljina, različito lomi svjetlost. Nema definitivnog zaključka. Meni, sa srednjoškolskim poznavanjem optike ovo zadnje zvuči kao najlogičniji opis problema. Nećeš smanjiti značajno jer nije problem u matrici, ni softverskom definiranju boja. IMHO. Nema toga što nisam probao da to ispravim. Uključujući razne kernele i ROMove. Što stock, što custom. Isti drek. |
|
![]() |
![]() |
#528 |
[CTN]Mr.Ti
Datum registracije: May 2007
|
Prouci malo na XDA, ako je kao neki drugi Samsung uredaji (galaxy S, Galaxy S3) otkljucavanje ti se svodi na rootanje uredaja, instaliranje jedne aplikacije gdje onda kliknes na UNLOCK...
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO |
![]() |
![]() |
#529 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Na s3 je ista stvar kad se na mobu radi u mraku. Čak na mom ima i nekih fleka po ekranu crnih, neki pikseli su izgleda skroz isključeni. Ništa se to ne vidi čim ima malo svjetla u prostoru. Citiraj:
![]() http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1846451 ovo je jedan sa playstora https://play.google.com/store/apps/d...ysunlock&hl=hr |
||
![]() |
![]() |
#530 | |
Samsung Mob!ler
|
Citiraj:
To ti je tako, a još nakon što ljudi isprckaju sve živo to bude žešća katastrofa. Već sam bio objavio sliku. Kompanija pokušava uštedit, pogotovo na nama. Dobijemo nešto tih sampleova i to je to. Naspram Srbije i Rumunjske smo nula, a kamoli naspram Njemačke. |
|
![]() |
![]() |
#531 | ||
"Samo vodu ne!"
|
Citiraj:
Daj malo objasni kako to kompanija pokušava uštedit na nama? U prodaju šalju defektne preproduction primjerke? Zanimljiv ti je post, ali skroz nedorečen. Na koju sliku misliš? Ako ti je kroz ruke prošlo puno Samsung S2/S3/N1/N2 uredjaja; kakvo je tvoje iskustvo s displayima? I najvažnije, gdje i na koji način kod nas se može kupiti, recimo Note2, bez spomenutih nedostataka? Citiraj:
Ni plav, ni žut? Sa dovoljno brightnessa? Može fotka? Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 24.12.2012. u 11:36. Razlog: tipfeler |
||
![]() |
![]() |
#532 | |
Samsung Mob!ler
|
Citiraj:
Ne, to što se izlaže u VIP-u, TMobileu, etc. nije defektni primjerak. To je sample, u koje obično idu nešto lošiji dijelovi, jer se i naprave prije produkcijskih primjeraka. Kompanije štede na nama, našem tržištu stavljanjem starijih dijelova (HTC stavlja S3 umjesto S4 procesora recimo, iako sam ja uspio uhvatit S4), za Samsung ne znam, ali to se obično zna manifestirat da se uređaj pokvari, pa mu recimo treba promijenit matičnu ili ti daju novi uređaj (jednostavno dijelovi lošije kvalitete, znam da je S II imao problem sa matičnim kod nas, pa je dosta ljudi minjalo, dok je sa S III situacija bolja). Može bit greška u proizvodnji, al opet se na HTCovom primjeru vidi kako nam šalje defektne primjerke, tako da bi ljudi u početku prodaje promijenili i po 4-5 OneX modela dok ne bi dobili funkcionalni. Na jednu staru sliku koju sam objavio po povratku sa predstavljanja SGC. Nikad nisam toliko promatrao display koju nijansu bijele ima. Uvijek mi je bila važnija crna, tako da ti to stvarno ne mogu ocijenit. Pa bilo gdje da ga uzmeš (VIP, TMobile, Smartson...) trebao bi imat isti primjerak kao svi, ali on se može vrlo lako razlikovat u kvaliteti (naravno na bolje) u odnosu na sampleove koje probaješ, tj koji su izloženi. |
|
![]() |
![]() |
#533 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
#534 | |
"Samo vodu ne!"
|
Citiraj:
Ja mislim da je trenutno uzimanje bilo čega sa SAMOLEDom od Sammya čista lutrija, s više mogućnosti da se popuši, nego da se dobije. Tako se meni čini nakon što sam pogledao po nekoliko primjeraka S2/S3/N2. Vjerujem da je isto i sa N1. Kako to nekome ne smeta, nije mi jasno. |
|
![]() |
![]() |
#536 |
"Samo vodu ne!"
|
Ma razumijem, ali ima dosta kontradiktornosti u tome što pišeš. NHF. I ne odgovara baš na moja pitanja. Ovaj dio sa HTC-om je OK, ali to je OT. Kao prvo, nijedan od tih uređaja (S2, S3, N1, N2) odavno nije preproduction. Neki su već duže na tržištu. Kao drugo vidio sam uživo i boljih i lošijih primjeraka u privatnoj upotrebi nego što su oni izloženi u T-mobileu, ili na Samsung štandu. Dakle, ta priča da kupljeni uređaj može biti samo bolji od onog u T-mobile ne stoji. I tu varijraju kvalitetom. I što mi onda ostaje nego zaključiti da je to sve lutriija!? Ni ja više nemam volje ponavljat se kao papiga. Zaključujem da se radi o lutriji i da je to veliki bezobrazluk Samsunga. S druge strane, ne razumijem i užasavam se razine ignorantnosti korisnika kad je ovaj problem u pitanju. Bio sam vrzlo blizu da uzmem Note2, ali sad ću sigurno pričekati i dobro razmisliti. Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 24.12.2012. u 18:22. |
![]() |
![]() |
#537 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Warning: totalni OT Ne postoji tehnologija koja može izraditi 2 IDENTIČNA primjerka nekog uređaja. Dakle, negdje dobiješ bolji, a negdje lošiji ekran/komponentu i na to ne možeš utjecati. I to nema veze sa kontrolom kvalitete jer zadovoljava neke osnovne uvjete da bi mogao na tržište. Hebe se Kontroli koje nijanse boje je ekran - bitno je da prikazuje sliku. Kad bi se gledao svaki detalj, 90% uređaja bi bilo škart (radio sam u Kontroli kvalitete pa znam šta pričam). Jedino što možeš napraviit je da prije kupnje uređaja zamoliš da ti ga upale, pa ako ti štima, uzmeš ga, a ako nisi zadovoljan traži drugog. Isto je tako činjenica da na naše tržište dolaze primjerci koji su slabije kvalitete od onih za EU tržište. Šta napraviti? Odi u SLO, I, A ili H i kupi ga tamo (iako bi i tamo naletio na loše primjerke). Još ćeš dobiti i povrat poreza. Obzirom da smo od 01.07. u EU, gara će ti ionako važiti. Ima tu još jedna prednost - u EU je zakon da svaki uređaj ima 2g. gare. Kod nas nije tako pa evo još jedne prednosti. I zato prestani cmizdriti i kao Kalimero vikati 'To je nepravda'. Je, nepravda je. Ne odgovara ti? Pomiri se s time ili odseli. EOD
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 25.12.2012. u 08:22. |
![]() |
![]() |
#538 |
"Samo vodu ne!"
|
Warning: malo manji OT Nije bilo niš pod borom, ha!? ![]() Sretan Bożić! |
![]() |
![]() |
#540 |
Samsung Mob!ler
|
![]() Ne razumis, jer da jesi ne bi pisao ovo sto si napisao u postu. HTC je naveden kao primjer jer mi je poznat, i to je odlicna stvar za argumentirat ono sto sam rekao. Ono sto ti probajes u ducanu su SAMPLEOVI. Isti kao i na predstavljanju. Cak i sa okljastarenim funkcijama naspram onoga sto sam imao priliku testirat nesto prije i tokom par dana nakon predstavljanja. Ono što kupiš je RETAIL model. Sample je vecinom predprodukcijski uredaj, i vecinom nije kvalitete poput retail modela. Daljnjih komentara se ne mogu sjetit, a ne da mi se ni pisat, procitaj s razumijevenjem moje prijasnje postove, nema tu kontradiktornosti, samo ti nesto krivo citas. BTW ljudi sve najbolje. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|