|
![]() |
#511 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#512 |
Banned
Datum registracije: Aug 2010
|
@ Robi959: cm hyper 212 plus NE stane u moje staro kućište, koje je 18cm široko. Doduše, moje kućište je neko no name i jako staro, ali po dimenzijama isto kao i većina današnjih, bar koliko vidim po specifikaciji širine iz Linksovog web shopa. Ja bočnu stranicu ne mogu zatvorit. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#513 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Cooler Master Hyper TX3 ili SCYTHE KATANA 3? Gledam reviewe po netu i vele da su oboje dobri cooleri za tu lovu, ali negdje se spominje i to da je CM Hyper TX3 nesto samo malo bolji od stock coolera sto me zbunilo... I jos jedno pitanje (nisam nigdje uspio naci da nesto pise o tome), dal je moguce na Hyper TX3 staviti 120mm ventove? |
![]() |
![]() |
#514 | |
Guest
Datum registracije: Aug 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#515 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
Što kažete između ovih coolera koji bi se odlučili? Thermaltake Big Typhoon 120 VX, Thermaltake Contac 29, Scythe Katana 3, AC Frezzer Pro Rev. 2 ? |
|
![]() |
![]() |
#517 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Yep, definitivno Contac 29 od ovih 4, ALI: na tvojoj ploči je socket smješten dost visoko, tak da moguće da neće stat po širini radi napajanja (ako je gore). A po visini, Contac je isti ko Hyper 212.
#518 |
Premium
|
Ok... bit će onda Contac 29, ako nebudem mogao nagurati nove rupe ću bušiti i onda spustit matičnu još malo dole, a u slučaju da ni tad nebude htjelo režem gornji dio kućišta tj. samo dio gdje dolazi napajanje i malo ću ga povisit... i to je to! Ugl.hvala! |
![]() |
![]() |
#519 |
Premium
|
Ma ne isplati ti se rezuckanje. Gle, najjednostavnije skini cooler i mjeri 12 cm širinu (znači od sredine procesora do gore 6 cm-radijus) i ako slučajno zapinje za napajanje, samo ga okreni ovak: Link (north-south) Meni su se temp u idlu za 3 stupnja povećale, a tolko su mi se u loadu smanjile. Moj Vantec je u biti isti kaj se tiče pasivnog dijela tog Contaca (sve je to OEM Xigmatek S1283 hladnjaka). Sve u svemu, mislim da je to kud i kamo jednostavnije i bezbolnije nek rezuckat po kućištu.
#520 |
Premium
|
Ok... HVALA! |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#521 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#522 |
Premium
|
Razlika u temperaturi se na dodir definitivno osjeti. Bolje je da radi u hladnijim uvjetima, ali koliko će zapravo štetit, ne znam, ali ako misliš umjeren ovreclock radit i pazit na temperature procesora, onda i neće jer neće baš toliko vruć zrak puhat u napajanje. Uzmi u obzir da ja imam ipak nešto veću grijalicu u kompu (3870X2), koja ima veću površinu i disipaciju i naravno, sve to kuler procesora cucla i baca u napajanje. U ovim ljetnim danima temperature oba GPU-a su oko 45-47 u idleu , ali se zato VRM vraški grije (oko 60) . Nego, si izmjerio jel ti stane normalno?
#523 |
Premium
|
Pa gle mjerio sam i ima oko 6 cm možda još nekoliko milimetara.... od sredine procesora sam mjerio... tak da nezz možda i stane.... a imam namjeru ako nestane... izbušit samo nove rupe za napajanje i pomać ga gore... jer ima možda još 1 cm do gore da se može gurnit...tak da bi taman tu postigo... nešto prostora. Sutra ću naručiti Thermaltake Contac 29... pa kad to sve dođe i namontiram javim rezultate kako je... Evo mali update: Kupio sam ipak Coolermaster Hyper 212+ i mogu reći da sam prezadovoljan! Ugl uskoro ću staviti temperature u idle i loadu! Jedino što me muči napraviti automatsku kontrolu ventilatora... jer u speed fanu ja stavim na ono automatic fan control, al on i dalje vrti na max iako netreba!? Ugl. temperature su pale za neki 15-ak °C dole! Zadnje izmijenjeno od: Razer. 26.08.2010. u 18:52. |
![]() |
![]() |
#525 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Evo slike... load testiran u prime95...nekih 5 minuta max... stalno temp jedne te iste... I bez problema je stao u ovo moje kućište,čak je i ostao još 1 cm prostora. http://img178.imageshack.us/i/idletemps.jpg/ http://img826.imageshack.us/i/loadtemps.jpg/ Slike EDITIRANE Neznam na koliko bi ga sad clockao...? Zadnje izmijenjeno od: robi959. 21.08.2010. u 20:17. |
|
![]() |
![]() |
#526 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Dosta su ti malene te slike, jedva se ista vidi... Inace, ok su ti temperature.. Sto se tice oc-a, probaj sa nekih 3.3-3.6 pa testiraj temp. Ako i dalje budu u granicama normale ostavi tako. |
![]() |
![]() |
#527 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#528 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
jel netko kojim slučajem stavljao mugen 2 u coolermaster 332 kučište zvao sam adm i nemogu mi reć dok ne vide, pa ne želim kupit a da mi ne stane unutra ![]() ah evo saznao sam, odnio kantu u adm i oni probali namontirat mugena i nemre se kućište zatvorit ![]()
![]() Zadnje izmijenjeno od: Razer. 26.08.2010. u 18:50. Razlog: koristi edit |
![]() |
![]() |
#529 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
#532 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Thermalright HR-02 Passive Processor Heatsink Review, HardOCP Pasivni hladnjak koji je sposoban ohladiti i7 920 10c bolje od stock hladnjaka. Jedina prava mana je visoka cijena. IDLE: 41/39/41/39 LOAD: 64/63/63/63 |
![]() |
![]() |
#533 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Jedno brzopotezno pitanjce... Jeli Scythe Yasya bolji od starog TT Sonic Towera u uvjetima slabog protoka zraka (fan na niskim okretajima ili pasiva s otvorenim kućištem)? Proc je socket 775, low end. Znam da Yasya nije dizajniran za low airflow, al pretpostavljam da bi ka perjanica firme treba moć tiho hladit starudiju od proca, riiight? |
![]() |
![]() |
#535 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Pozdrav. Planiram sam ici u kupnju hladnja, da zamjenim stock cooler. Imteresira me dal se isplati kupiti Thermaltake SpinQ VT u protisu dođe 350kn. Evo link http://www.thermaltakeusa.com/Produc...5&ID=1904#Tab1 Trazil sam cm hyper 212+ ali ga nigde nemogu naci. Cital sam malo po forumu, al sam me interesira kaj bi bilo najisplatljivije. Hvala |
![]() |
![]() |
#538 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Uzel budem onda hyper 212+ u ADM sljdeci tjedan i to je to. Valjda se nem zajebo |
|
![]() |
![]() |
#540 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
|
Oglas
|
|
![]() |