Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.01.2010., 18:21   #511
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Jel može par dobrih alternativa ovom WD TV Liveu, ali da imaju ugrađen HDD unutar sebe? Tnx
Matth€w je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2010., 23:15   #512
hrki
Banned
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Matth€w Pregled postova
Jel može par dobrih alternativa ovom WD TV Liveu, ali da imaju ugrađen HDD unutar sebe? Tnx
mede8er, možeš ugraditi disk od 2TB
hrki je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.01.2010., 23:16   #513
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Ja sam razmišljao o kupnji ovog uređaja..al nakon svega pročitanog..samo sam uzeo 10 m HDMI kabla i Logitech bežični miš i tipkovnicu..kabel je fino sproveden ispod knaufa od kompa do LCD-a (a i da se to fino riješit drugim putevima)..a miš radi na više od 15 metara i kroz par zidova bez problema..nikakvih zezancija..samo se sjedneš u foteljicu i fino s mišem sve obavim što mi treba ..kvaliteta filmova besprijekorna..mislim jel doista moram uspoređivat novo računala s ovim uređajem..nikako mi nije jasno zašto bi se netko ograničavao s ovim uređajem ako ima neko pristojno računalo u kući s HDMI i optičkim izlazom..a i kad se pušta film može se potpuno normalno raditi i na računalu istovremeno..al eto, that's just me
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2010., 23:20   #514
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
meni nije jasno zas bi se netko zezao sa spajanjem kompa, kad uz wdtv dobiva bolju sliku, manje zajebancije, ne treba paliti komp za gledanje filmova..

sta ces, svatko ima svoje
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2010., 23:23   #515
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor skyman Pregled postova
Ja sam razmišljao o kupnji ovog uređaja..al nakon svega pročitanog..samo sam uzeo 10 m HDMI kabla i Logitech bežični miš i tipkovnicu..kabel je fino sproveden ispod knaufa od kompa do LCD-a (a i da se to fino riješit drugim putevima)..a miš radi na više od 15 metara i kroz par zidova bez problema..nikakvih zezancija..samo se sjedneš u foteljicu i fino s mišem sve obavim što mi treba ..kvaliteta filmova besprijekorna..mislim jel doista moram uspoređivat novo računala s ovim uređajem..nikako mi nije jasno zašto bi se netko ograničavao s ovim uređajem ako ima neko pristojno računalo u kući s HDMI i optičkim izlazom..a i kad se pušta film može se potpuno normalno raditi i na računalu istovremeno..al eto, that's just me
Nebi vjerovo ali ovaj uredjaj ima BOLJU sliku od Grafickih kartica koje ispucavaju signal na TV . Neznam zasto je tako (do sad sam i ja gledao preko kompa ali dosadilo mi zaj.. sa codecima i slicno a i ovak ose moze i raditi na kompu i gledati film u isto vrijeme ) ali nekako je slika bolja i zivlja a nije da si bas zelim stelati drivere od graficke da mi prikazuju "vivid" boje pa da mi smeta ond au radu na kompu .

Ali ako tebi pashe preko kompa, samo naprijed.
Staro 28.01.2010., 23:40   #516
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Baš sam gledo, nema zapravo kod nas ništa previše konkretno od onogo što sam naveo.

Popocorn je po meni stvarno preksup i još ktome bez diska. Vani ima dosta xyz takvih noname uređaja. Treba to počet uvozit.
Matth€w je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2010., 00:38   #517
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ja imam laptop i dojadilo mi bilo stalno spajanje i odspajanje HDMI-ja (jer kad bi ga ostavio spojenog ventilator se nikad ne bi zgasio), pa onda zvuk ako se pusta film sve se cuje s kompa na tv-u Neke takve gluposti, nista previše bitno, al ovo je manje zezancije Samo da su neke stvari bolje rješene...
FitzTN je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2010., 01:49   #518
skyman
Premium

skyman's Avatar

Hm, nisam znao da je bolja slika preko WD-a?...znači taj uređaj dalje bolju sliku od HD5850 grafičke kartice(koju ja imam) u kombinaciji s KMPlayerom?..mislim meni je slika predobra i ovak prek kompa..al nisam nikad vidio WD-a u radu pa da mogu usporedit..
Staro 29.01.2010., 07:54   #519
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Meni je bolja dosta bolja.
Staro 29.01.2010., 08:14   #520
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Usto ovaj WDTVLive je fakat i prijenosni, vrlo lako ga je ponijeti za razno razne TV prezentacije (video/audio naravno) jer je vrlo mali i u kombinaciji sa nekim 1.8" ili 2.5" diskom je izvrsan multimedia prijenosnik .
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.01.2010., 08:52   #521
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
jednostavnije mi je uzet daljinac i upalit wd nego ic svaki put palit komp i onda se zajebavat. tako izgubim volju za bilo sto pogledat
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2010., 10:58   #522
ojpi
Premium
Moj komp

ojpi's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Svi oni koji se pitaju kakva je slika prek te male stvarčice... Stvarno vrhunska. Odlične boje, kontrast, oštrina... Ništ nisam trebao dodatno podešavat na telki. Prezadovoljan sam. E, i odma jedno pitanjce. Koje zvučnike da ubodem u njega? Ima ko kakvu preporuku. Ne mora biti nekaj extra, samo da se može mjuza slušat i filmovi gledat, jer su ovi na telki malo preslabi.

Zadnje izmijenjeno od: ojpi. 29.01.2010. u 13:36.
ojpi je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2010., 21:19   #523
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
prednosti WDTV-a u odnosu na HTPC:

1) manji, lakši, prenosiv
2) daje bolju sliku
3) nema potrebe za petljanjem sa programima i setinzima kao na kompu
4) nije potrebno paliti komp, provlačiti kablove itd. (posebno zgodno ekipi koja ne visi cijeli dan na kompui čiji stan ne izgleda kao Borgova stanica)
5) košta 740 kn (gen2) a to nije puno za ono što nudi...
6) mogućnost upgrejdanja softwarea a time i nove funkcije i podrška za nove formate....
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2010., 21:36   #524
skyman
Premium

skyman's Avatar

Ah, ako je doista bolja slika nego preko kompa..onda bi mogao ubost koji primjerak ..ništa mi ovo ostalo nije toliko važno..ni zvuk, ni dimenzije, ni kablovi..samo me zanima kvaliteta slike..e sad, di kupiti?
Staro 29.01.2010., 23:35   #525
Dado1977
Premium

Datum registracije: Sep 2008
da li se to nekako moze spjoiti sa dvb t usb-om pa da se gelda i tv preko njega? nisma bas citao cijeli forum pa ne znam, ako nema mislite da ce u perspektivi to biti ukljuceno?
Dado1977 je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2010., 23:48   #526
skyman
Premium

skyman's Avatar

Iako nemam uređaj, sumnjam da bi to radilo..jer taj dvb-t mora imat 'odgovarajući' driver i program da bi radio, te to sve mora biti kompatabilno s WD-om...a sumnjam da će se to uključivat u budućim firmware-ima..
Staro 29.01.2010., 23:51   #527
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Pitanje je zašto bi to netko htio? Ali s druge strane, da i naprave da je moguće, opet će biti problemi što mogu raditi samo neki prijamnici, kao i sada sa usb wlanovima...
FitzTN je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2010., 23:52   #528
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Iako nemam uređaj, sumnjam da bi to radilo..jer taj dvb-t mora imat 'odgovarajući' driver i program da bi radio, te to sve mora biti kompatabilno s WD-om...a sumnjam da će se to uključivat u budućim firmware-ima..
B-RADov firmware kaze ovako

DVDMOD is a custom unofficial firmware for the Western Digital WDTV, which adds optical drive (cd/dvd drives) and extra filesystem support. I have remixed all official firmware releases and added cdrom support via cd-manager. Yes, this means you can boot with a usb dvd drive connected and play from it on your WDTV now. The only limitation is that since dvd drives are officially unsupported you must have a supported (aka FAT32, NTFS, HFS,…) drive/flashdisk inserted. If there is no supported drive in the WDTV reports ‘no storage present’ and you will be unable to navigate to the browser. DVDMOD also enables the use of ext2/ext3/reiserfs drives, with the same limitations. This firmware is flashed to your WDTV like the updates that have come from Western Digital. If you can perform an official firmware upgrade, the process to upgrade to DVDMOD is identical. There is no Linux knowledge required. There is a version of DVDMOD for each of the major firmware releases, so pick your favourite.
Staro 30.01.2010., 18:47   #529
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
je moguće u wdtv live ugraditi neki sata disk ili baš mora biti preko usb-a?

ako nije moguće, možete li proporučiti koji media player sa istim mogućnostima ali da ima i mogućnost ugradnje diska (konkretno me zanima wd green serija)

upravo čitam recenziju za ovo čudo
čini mi se ok, što vi mislite?

Zadnje izmijenjeno od: domis. 30.01.2010. u 19:03.
domis je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2010., 19:12   #530
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Autor domis Pregled postova

ako nije moguće, možete li proporučiti koji media player sa istim mogućnostima ali da ima i mogućnost ugradnje diska (konkretno me zanima wd green serija)

WDTV je toliko mali dimenzijama da je ugradnaj cak i 2,5" diska nemoguca misija jer nebi stao u kuciste .
Staro 30.01.2010., 19:18   #531
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:

Možeš ti staviti hard u Meed8era, ali čemu? Da ima tuner u sebi, onda bi se moglo snimati na taj hard, a ovako će služiti isključivo kao storage materijala.
Staro 30.01.2010., 19:21   #532
domis
Premium
Moj komp

eh, yebeš mkv player bez mogućnosti ugradnje diska
onda definitivno na ovaj Mede8er i nutra lijepo udomim 1-1,5TB disk iz green serije

samo me još zanima dal obavezno mora biti njihov wireless stick ili može bilo koji

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Možeš ti staviti hard u Meed8era, ali čemu? Da ima tuner u sebi, onda bi se moglo snimati na taj hard, a ovako će služiti isključivo kao storage materijala.
čemu? pa recimo zato da ne skupljam filmove/glazbu/slike na kompu gdje su gore windowsi
a i ideja za storage multimedije me ne odbija, upravo suprotno
Staro 30.01.2010., 19:23   #533
rendula
Registered User

cek, sto ce ti tocno disk u njemu? radije taj disk puknes u komp i vuces sve preko lana.
Staro 30.01.2010., 19:25   #534
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:

čemu? pa recimo zato da ne skupljam filmove/glazbu/slike na kompu gdje su gore windowsi
a i ideja za storage multimedije me ne odbija, upravo suprotno
A u cem je problem da pored WDTVa stoji disk na koji komotno preko mreze kopiras fileove sa kompa na taj disk? Nevidim nikakve razlike osim sto disk nije u unutrasnjosti kucista koje se samim time puno manje grije .
Staro 30.01.2010., 19:31   #535
domis
Premium
Moj komp

pa zato jer je sa diskom unutar puno praktičnije nego vući preko lana za svaki film/pjesmu i neću disk pokraj jer imam takve frendove koji me za svaku sitnicu žicaju da posudim, trenutni verbatimov disk je više kod frendova nego kod mene -.-
Staro 30.01.2010., 19:38   #536
hrki
Banned
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
eh, yebeš mkv player bez mogućnosti ugradnje diska
onda definitivno na ovaj Mede8er i nutra lijepo udomim 1-1,5TB disk iz green serije

samo me još zanima dal obavezno mora biti njihov wireless stick ili može bilo koji
imao sam i wdtv gen1, wd tv live i sada uzeo mede8er razlika je velika
a govore da mora biti njihov, budem probao sa svojim pa javim ili ispitaj na www.mede8erforum.com
hrki je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2010., 19:40   #537
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
jer imam takve frendove koji me za svaku sitnicu žicaju da posudim, trenutni verbatimov disk je više kod frendova nego kod mene -.-
mijenjaj "frendove" - jednostavnije je .

Sretno onda u potrazi za necim drugim.
Staro 30.01.2010., 19:45   #538
domis
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor hrki Pregled postova
imao sam i wdtv gen1, wd tv live i sada uzeo mede8er razlika je velika
a govore da mora biti njihov, budem probao sa svojim pa javim ili ispitaj na www.mede8erforum.com

thx na trudu
btw, razlika je velika, nabolje ili loše?
Staro 30.01.2010., 19:47   #539
rendula
Registered User

Citiraj:
pa zato jer je sa diskom unutar puno praktičnije nego vući preko lana za svaki film/pjesmu i neću disk pokraj jer imam takve frendove koji me za svaku sitnicu žicaju da posudim, trenutni verbatimov disk je više kod frendova nego kod mene -.-
mislim da imas krivu predodzbu - ne vuces ti film preko lana na disk, nego direktno preko lana mozes plejati. znaci, disk u komp, wdtv spojis preko lana i to je to. browsanje i reproduciranje je identicno kao da si spojio disk.
Staro 30.01.2010., 19:49   #540
domis
Premium
Moj komp

kužim ja to, ali velim ti da mi je praktičnije sa diskom unutar kućišta (jednostavnije prenijeti do cure ako imaš movie night, odnosno ak ju mučiš sa lotr produženom verzijom )
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno