|
![]() |
#512 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#513 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#514 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Evo, naručio sam ovo s eBay-a jučer, pa jedva čekam da mi to stigne, da se malo poigram! http://cgi.ebay.com/LCD-Battery-Grip...item4a9f441124
![]() |
#518 |
Premium
|
Drage volje ali to mi je prvi dslr i neznam šta da kažem ![]() Ovako skromno mogu reć da su filmići ok,iako moram skužit još jer nema autofokus...ali slika mi se čini super.jedino nebi bilo loše da je još tih 6 fps više...na 24 fpsa snima... Probao sam continuous shooting i fakat brzo i puno slika u sekundi snimi... Šum je stvarno nizak čak i pri iso 1600...uspoređivao sam s 400D...a vidim pišu po netu da je po tom pitanju izvrstan. Jedino je objektiv dosta glasan...motor...ali nije strašno...fino mi leži u ruci,zadovoljan sam,čak je dragoj po tom pitanju super. Izgleda je drama,odličan,5 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#519 |
Premium
|
Stvarno me zanima samo jedno, a to je kako i koliko često ćeš ga morati lickati i prati da ostane takav bijeli, a mogu samo zamisliti kako će se vidjeti svaka crtica na njemu! No ono više bitno jest da si ti zadovoljan, ali fotke molim te stavljaj u ovaj thread http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=56241 jer je on za to i namjenjen! Happy shooting? ![]()
![]() |
#520 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
koji bi bio najbolji DSLR aparat za početak, imam Sony H1 i gledo sam malo DSLR Sony-e, al vidim da više cijenite Canona? Znači do nekih 5000 kn -best buy |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#521 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Do 5000kn? Definitivno Pentax K-x, ne vidim ni približu kvalitetu u slike u tom cjenovnom rangu, a da dobiješ i objektiv sa njim, konkurenti su uglavnom 5000+ kn i tu mu slikom jedino Nikon D5000 parira. |
![]() |
![]() |
![]() |
#522 | |
Premium
|
Citiraj:
Draga ima Canon A1 SLR iz 1978,nema niti jednu ogrebotinu...ako je mogao taj bit pažen i mažen 32 godine,valjda će moj Pentax u godinu/dvije koliko ću vrlo vjerovatno rukovat s njim (pa prijeć na bolje) biti pic-mic. ![]()
![]() |
![]() |
#523 | |
Premium
|
Citiraj:
http://217.14.221.177/StartEU.ashx?_...D6dIfuhkuQgJRd http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=8082
![]() |
![]() |
#524 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Meni je taj bili pentax baš sexy ![]() To je za ove koje vole L objektive, a nemaju love, a žele tu iznimnu estetiku ![]() Citiraj:
Ti objektivi su srednja žalost, više žalost nego srednja, vrijede možda 1500kn max obodvoje, a aparat definitivno ne vrijedi 4000kn jer je to poprilično star model (prva polovica 2008-e).
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story." - Barney Stinson Zadnje izmijenjeno od: Mar. 09.05.2010. u 23:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Premium
|
kupujem u SAD-u, tako da bi gledao možda i onu "veću" cijenovnu kategoriju do max 1000 eura, koji bi iz te kategorije preporučili? do 5tkn vidim malo po testovima da je K-x dosta bolji od konkurencije. Dal ova alfa serija od Sony valja išta ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#526 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Prvo moraš znati što bi htio slikavati, a što te ne zanima i na temelju toga odabrati sustav i objektive. Ja bi ti definitivno preporučio da ne uzimaš kit komplete jer u većini slučajeva objektivi nisu nešto, a SLR bez pravog objektiva nema puno smisla, te tek sa poštenim objektivom počneš iskorištavati njegov potencijal. Za 1000€(1400$) se da kupit solidan aparat i 2 objektiva. Naravno, ovisno o željama kupuješ isti. Osobno bi razmislija o Olympus E-30 ili E-620 sa 14-54mm, 50-200mm, 50mm ili 9-18mm objektivima.
![]() |
![]() |
#527 |
Premium
|
iskreno još istražujem DSLR aparate i učim o njima, dosta mi je važna kvalitetna fotografija(slikam oko 3,4 tisuće fotki godišnje sa Sony DSCH1 na automatici) i to je mom oku dosta kvalitetna fotka- prema tome se možete ravnati što želim Sad bi htio korak dalje od H1 pa gledam koji uzeti DSLR ili ostati na digitalnom nekom novom od cca. 10 megapixela i 20x optičkim zumom, ne znam ni sam. koja je vaša preporuka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#528 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
ako si zadovoljan s ovim, ne vidim zasto bi isao na DSLR. osim ako nemas viska para, onda udri ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#530 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#531 | |
Premium
|
Citiraj:
Meni prijatelj kupio 450D, prodao ga 2 mjeseca poslije da kupi D90(senzor isti i u D500o) čijom je kvalitetom slika mnogo zadovoljniji, mislim da tu sve govori o kvaliteti spomenutog Canona. Od skupljih aparat? Nikon D90 definitivno, plus si uzmeš objektiv Tamron 17-50 F2,8. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#532 | |
Premium
|
Citiraj:
Najbolje i najlakše je hvaliti odnosno popljuvati nešto što nikada nisi sam isprobao, ja govorim iz svog iskustva, čovjek je tražio mišljenja i ja sam mu dao svoje! Uostalom nebih se složio s tvojom izjavom da 500D i 550D se mogu sakriti pored Pentax-K modela a tome svjedoče i brojni review-ovi kojih fala k....u ima na pretek! U svakom slučaju, pogledaj, što te zanima, kako ti je Mar rekao. Pogledaj koji proizvođač te zanima, i onda još definitivno pogledaj ponudu objektiva za tog proizvođača i dodoatne opreme, tipa battery grip(koji jako dobro dođe).....! Mislim da su sve ostalo manje bitne stvari u izboru DSLR aparata jer su u zadnje vrijeme svi manje više istih ili sličnih performansi!
![]() |
![]() |
#533 |
Premium
|
Grafovi govore više od 1000 riječi. ![]() ![]() ![]() Glavno da Canon trpa piksele za neznalice koje padaju na to, a nije bitno šta jako ''šumi'' i šta nema objektiva za pristojne novce koji može zadovoljiti apteite tih pikselima prenapučenih senzora pa se događa da 7D(18MP) uparen sa Canon 70-200 IS II na 200mm i F2,8 isporuči manju rezoluciju nego kombinacija D300(12MP) i nikkor 70-200 VR II na 200mm i F2,8. |
![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Molim savjet bolje upucenih: Dolazi mi za koji dan Pentax k-x sa kitom 18-55. Malo sam novi u svemu tome pa nisam na vrijeme vidio da postoji i paket sa dva kita pa sad tragam za nekim rabljenim objektivom. Preferiram zoomirane fotke i macro pa pitam dal je ovo za mene : http://www.njuskalo.hr/objektivi/sig...-oglas-1157851 Dal to ide uz moj Pentax i dal toliko vrijedi. Citao sam puno o tim objektivima na ovom forumu pa sad niti sam neznam ![]() Thx! |
![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Premium
|
Može nekakav komentar znalaca o ovom objektivu? 50-150mm F2.8 EX DC APO HSM II http://www.sigmaphoto.com/shop/50-15...o-hsm-ii-sigma Malo sam čitao o njemu i mislim da ga sigurno kupujem!! ![]()
![]() |
#537 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
za pocetak nebi bilo lose naucit slikat van auto moda, tj ispucat bar par tisuca slika da uopce skuzis o cem se tu radi ili sto zelis (slikat)... u suprotnom rezultat ti nece biti nista bolje nego sa kitom... te sigme variraju od primjerka do primjerka... a upravo o toj 50-150 se raspitujem vec jako dugo, uglavnom moraju se dobro istestirat prije kupnje.... poradi oštrine, tocnosti fokusiranja itd. sto sa 1dnevnim iskustvom sigurno neces znat... no, tvoja lova |
![]() |
![]() |
![]() |
#538 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne varira samo Sigma od primjerka do primjerka nego svi objektivi tako variraju, druga je stvar što se Sigme gledaju pod povećalom pa i kada nije do Sigme je svemu ona kriva. Generalno je dobra oštrina no može biti malo front ili back fokusa što nažalost ovi entry-level aparati kolko mi je poznato nemaju opciju za rješit. Druga je stvar što Sigma može zezat u uvjetima slabijeg osvjetljenja pa neće nekad fokusirat na novijim tijelima no to se rješi time što se odnese na servis pa se ubaci novi firmware. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Premium
|
hvala svima na odgovorima ,nekako sam bliže da kupim npr. Sony DSCHX1 nego DSLR, pa objektivi,pa... koji još da pogledam od digitalaca sa cca. 10 mega i dobrim optičkim zumom, vidio sam neki pentaxov model sa mislim 26 optičkim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Guest
|
Bok ekipa! Jedan momak iz kvarta ima viška para i pitao me kaj da uzme. Poslal sam ga tu da čita, ali je zbunjen. Pa znam da je u neku ruku offtopic (nije DSLR), ali me zanima kaj mislite o ovom ovdje? Sony Cyber-Shot DSC-R1 http://www.dpreview.com/reviews/sonydscr1/ Odnosno, kaj je sad aktualno tog tipa? |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|