|
![]() |
#511 | ||||
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
da odma kažem čitao sam oko 3 stranice unazad Citiraj:
ps. a i ne smije je zakon o eu propisuje da ne može postajati samo jedna firma sa uslugom Citiraj:
Citiraj:
samo je potrošen budžet za tekuću godinu i to vjerovatno samo na toj lokaciji Citiraj:
osobno znam da je skoro pola splita...možda sad i više provučena optika a da li je puštena u promet...nemam pojma |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
svi veci gradovi su pokriveni sa optikom ![]() Varazdin, rijeka, cakovec, karlovac (tu se provode neki pilot projekti sa VoIP), zagreb (nije samo istocni dio) za ovo sam siguran 99% za druge gradove ne znam |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#514 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
![]() |
#516 |
Premija
|
![]() |
#517 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
znam ja i u splitu di je, jer sam je osobno postavljao... ps. ja bi radje bnet(sada na iskonu)za iste novce kod njih imas 8mbit a kod iskona 3 pps. recimo i to da je iskon puno bolji od t-scuma....doduše ja sam blizu centrale **beni t-com, sve je njihovo |
![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#522 | |
Mallosi
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
-Glavni podizvođač za T-com na podrucju na kojem mi radimo su GIA-mreže koje onda nama rasporeduju zadatke koji se trebaju izvrsiti...T-com na tom podrucju ima samo 2 covjeka koja odrađuju "smetnje" dok mi imamo 25 ljudi na tom podrucju od kojih sad trenutno rade samo 4 zbog trenutne situacije! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#524 |
Premija
|
Evo, ja sam u označenom dijelu i ništa od optike kod mene.
![]() |
#527 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2010
|
Citiraj:
Ali ko da i nisam, mos mislit. Malo bolji ping i to je to. Da su nam digli upload bar malo nebi nista reko a ovako sve po starome ko na adslu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Aj samo kad govorite di je provuceno probajte precizirat a ne samo rec ime grada. Zagreb je velik grad(ne samo podrucje di su zgrade) i u vecini rubnih podrucja nije nis provlaceno... Ja sumnjam cisto da ce kod mene (okolica luckog) tako skoro doc optika (tek pred par mjeseci su provukli vodovod kroz ulicu)... ADSL sam dobio dobrih godinu dana nakon svih u razredu u srednjoj... |
![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
u slavonskom brodu postoji optika na novim zgradama, ali je došla samo do ulaza i stop. u t-comu kažu da za sada nemaju informacija kada ce se moci privatno prikljucivati. znam da neke firme u brodu i pozegi imaju optiku od t-coma... ako neko ima informaciju vise...?? Zadnje izmijenjeno od: grga11. 20.03.2011. u 16:45. Razlog: gramatika |
![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
What Matters?
Datum registracije: May 2010
|
Glavni kabeli po Puli su više manje razvučeni po skoro cijelom gradu, i spojeni, na te kabele se spajaju kuče firme i td. i svi kabeli završavaju tamo u HT centru di je prije bila vojarna, kod onog Marsovog polja ili kako več. govorim ti iz prve ruke, ja sam osobno sa kolegom spojio barem jedno 20ak spojnica. mogo bi ti na tlocrtu Pule označit svaku spojinicu i trasu kabela, još se sječam, 2009. smo to radili, 6, 7 i 8 mj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
What Matters?
|
uff ne sječam se baš naziva ulica znam da je bio veli vrh, kaštanjer, onda ulica di se nalaze oni novoizgrađeni stanovi, iznad marine, pa ti prolazi i kod one autopraone što je na glavnoj cesti i koja je u sklopu kafića, preko puta je ko neka crkva ja mislim... HT stao s time trenutno, radi krize kolko sam čuo, booo...nisam više ni u toj firmi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Plastikman, jeste li postavljali u Rijeci kabele? Jer je meni na zgradi na Krnjevu (novo naselje) u nekoliko navrata pisalo kako ce se kucni savjet sastat radi eventualnog uvodjenja optike, ali nikad nisam bio doma u to vrijeme tako da ne znam ako su idioti stanari odbili ![]()
![]() |
#535 |
What Matters?
|
a u Rijeci nisam postavljao kabele več samo spojnice radio, po zametu najviše, pa sam radio i FTTH po škurinjama tj. eševima (svi neboderi), za krnjevo ti nisam siguran ali doći će ti optika svugdje, pred večim zgradama, neboderima, gušće naseljenim ulicama itd., ako nema zainteresiranih sad, biti če poslije, optika če doč pred zgradu (ako več i nije) a sad kad če se na nju spojit to ovisi o stanarima i dogovoru sa HT-om, mogućnost če svakako imat. inače da, Rijeka ima mac optike, kao i svi ostali veći gradovi mada nije svaka optika u šahti samo FTTH. FTTH je strahovito skup i zahtijevan projekat, zato se sve tako sporo i pomiče. strpljen spašen ![]() Edit: upravo pročitah cijelu temu, vidim ima ljudi koji se bave optikom, vuku, vare, mjenjaju elektrode vrte noževe, "vole" "mokre" kabele, rade spojnicu od 144 niti pa im pri varenju zadnje grupe pukne nit na ulazu u kazetu, odu na intervenciju bez šeme, krivo spoje kabel pa cijela Kozala ostane bez telefona i td...eto kolege svih vas puno pozdravljam ![]() Zadnje izmijenjeno od: Plastikman. 25.03.2011. u 01:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Aj vi koji imate optiku jer imate problema sa WLANom? Meni se svako tolko zna zblesirat wlan da ga moram ugasit, pa ponovo upalit, ali niti onda ne radi kak spada jer non stop puca veza sa laptopom. Router je naravno SX763 |
![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2010
|
Probaj promjenit wireless channel, mislim da ti je sad na auto. Imao sam ja taj problem pa sam stavio na 2 i od onda je sve normalno radilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
E ljudi zanima me kakvo je stanje s bakrenim paricama u starijim zgradama dal to održavaju i mijenjaju i di su veće šanse da će uvest optiku u starijim il novijim zgradama? ako nije problem da mi odgovorite i hvala ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|