Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 08.07.2009., 19:49   #511
darQ
I'm nightrider
Moj komp

darQ's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
Sveukupno gledajuci, kada usporedim s ovim:
  • Transfer Rate - 400MB/sec
  • IOmeter specifikacija (Workstation) - 40,000 IOPS
  • Random Access Time - 25 us
  • Dvije paralelne SATA 3.0Gbps konekcije
  • Automatski backup/restore na eksternu CF karticu
  • Battery Backup Unit
  • ...

Nekako mi se gubi interes za bilo kojim Samsungom/OCZom/SuperTalentom/Intelom ...
jel ima tak šta u lapatapa formatu

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
14-inch LED-backlit fHD IPS (1920 x 1080, 300 nit) matte display
Intel Wireless-N 7260, BlueTooth
Samsung 850PRO 1TB
Logitech M705
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

Pošteni trgovci: 1, 2, 3, 4
darQ je offline  
Staro 08.07.2009., 19:51   #512
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Bolje pitanje bi bilo: Jel ima koji lapatapa koji bi izgurao toliki load

Zasad nema (niti 2,5", niti takav lapatapa) ...
Oglas

Oglas
Staro 08.07.2009., 21:21   #513
darQ
I'm nightrider
Moj komp

darQ's Avatar

Citiraj:
Bolje pitanje bi bilo: Jel ima koji lapatapa koji bi izgurao toliki load

Zasad nema (niti 2,5", niti takav lapatapa) ...
a kakvom je ssd-u riječ ?

nemoj sam reći ajram jer ja to ne smatram medijem za pohranu podataka

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
Samsung 850PRO 1TB
Logitech M705
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

darQ je offline  
Staro 09.07.2009., 04:05   #514
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Nesto slicno tome, samo "malo" bolje ... Acard iz d nejm

Stara i poznata stvar, a ucinkovita do bola.

Ne znam zasto to ne bi bio medij za pohranu podataka

Pogotovo kada uzmes u obzir:
  • Automatski backup/restore na eksternu CF karticu
  • Battery Backup Unit
Staro 09.07.2009., 11:59   #515
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
neznam jel bilo al evo ssd-a sa 10 godina jamstva. e to je vec nesto http://www.guru3d.com/article/patrio...b-ssd-review/1
Cuky je offline  
Staro 09.07.2009., 13:22   #516
DeadMan+
LateralusX
Moj komp

DeadMan+'s Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor Čuks Pregled postova
neznam jel bilo al evo ssd-a sa 10 godina jamstva. e to je vec nesto http://www.guru3d.com/article/patrio...b-ssd-review/1
to sam citao prije par minuta i bas me razveselila ta racenica, pogotovo zato jer su OCZ Vertex i Patriot Torqx gotovo isti proizvodi

ovo je odlican izbor za one SSD wear paranoicne
Staro 09.07.2009., 13:25   #517
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
iskreno, meni je to jos uvjek preskupo, jos je tu igralo i jamstvo od samo 2 godine,

sad pak nevidim prepreku za one koji si to mogu priustit, jer 10g jamstva je odlicno
Cuky je offline  
Staro 10.07.2009., 14:32   #518
bibo12
Registered User
Moj komp

bibo12's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
bok Svima!....

imam dva pitanja.. nadam se da ce netko imati volje za odgovore..
sto je bolja opcija... jedan brzi SSD tipa Intel ili Kingston (M ili E serije) ili dva nesto sporija SSD diska spojena u RAID 0.....
to bi bila neka hibridna kombinacija.. OS i Phtoshop i nesto programa na ssd-u a podaci na velikom klasicnom disku...
thanks i pozdrav
bibo
bibo12 je offline  
Staro 10.07.2009., 15:40   #519
borgy
kenova

borgy's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Ne postoji jednostavan odgovor na to pitanje, razmisli sto zelis od diskova i sto radis na kompjuteru i pogledaj cijene.
borgy je offline  
Staro 10.07.2009., 16:32   #520
bibo12
Registered User
Moj komp

bibo12's Avatar

thanks Borgy!...
da, toga sam se i bojao...mislim toga da nije simpli.... no ponadao sam se da je netko bio u slicnoj nedoumici i da je to razrijesio nekako.. pa kolicina novca u oba slucaja ista... dakle jedan skupi ili dva jeftinija.... a posao je obrada ogromnih fotki...
pozdrav i zahvaljujem
bibo........
bibo12 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.07.2009., 16:39   #521
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
osobno bih isao na jedan skuplji, pa mu jednog dana mozes upariti jos jednog takvog, manje je zajebancije, a i lakse ce ga bi prodati jednog dana.
rendula je offline  
Staro 10.07.2009., 17:24   #522
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Citiraj:
Autor bibo12 Pregled postova
thanks Borgy!...
da, toga sam se i bojao...mislim toga da nije simpli.... no ponadao sam se da je netko bio u slicnoj nedoumici i da je to razrijesio nekako.. pa kolicina novca u oba slucaja ista... dakle jedan skupi ili dva jeftinija.... a posao je obrada ogromnih fotki...
pozdrav i zahvaljujem
bibo........
Pitanje ti je u najmanju ruku nedoreceno ...

To je kao da pitas sto je brze ... jedan BMW ili auto sa dvije slabije masine.

O kojim je to slabijim diskovima rijec?

Ako se radi o sistemskom disku ... niti npr. 3-4 Transcenda/G.Skilla/Cruciala... ne mogu zamijeniti jedan punokrvni SSD.

Ako pricas o Samsungu/OCZ-u/SuperTalentu ... onda je situacija "malo" drukcija. Vec se moze pricati o performansama.

Ukratko, ljudi, citajte thread prije postavljanja pitanja ... vec je testirano dosta diskova (Intel, Samsung, Transcend, OCZ, SuperTalent ...)
Staro 10.07.2009., 17:54   #523
bibo12
Registered User
Moj komp

bibo12's Avatar

@ Rendula.....
thanks na osvrtu... ima logike u tome sto govoris...
pozdrav.. bibo

@dh41400..
thanks na komentraru....
evo, pa dao si mi odgovor...
ciao
bibo.......
bibo12 je offline  
Staro 11.07.2009., 01:01   #524
Tomy B.
Premium
Moj komp

Tomy B.'s Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Evo malo da javim kako radi SSD:

Prva slika:

Ovdje se vidi kako je disk radio kad je bio novi, ništa nije kopirano na njega, jedino sam napravio particiju.

Druga slika:

Ovdje se vidi pad performansi za random write nakon što je IOmeter tri sata vrtio po disku s postavkama koje napisao dh41400

Treća slika:

Ovdje je stanje nakon 20 minuta mirovanja.

Četvrta slika:

A ovdje se vidi nakon 40 min.

Još jedno 3-4 puta sam pušta Crystal Disk Mark svakih 20 minuta i rezultati su bili uvijek isti.

E sad, vidi se da se random write za 512 KB file-ove nije potpuno oporavio. Moje mišljinje je da se to desilo jer sam prije IOmeter-a tri puta napunio SSD s raznim filmovima kako bi SSD doveo u "used state", ali sam pogriješio što prije IOmeter-a nisam još jednom pustio CDM da vidim kakvi su rezultati.

Zanima me vaše mišljenje da li je razlog to što je sad u svaku čeliju zapisan nekakav podatak ili nešto drugo.
Uopće me ne sekiraju ti rezultati, ali me zanima da li postoji neki drugi razlog.

Pošteni trgovci: .1. .2. .3.
Tomy B. je offline  
Staro 11.07.2009., 02:04   #525
darQ
I'm nightrider
Moj komp

darQ's Avatar

zato što si pustio na prvom testu 100mb a na drugima 500 mb :P

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
Samsung 850PRO 1TB
Logitech M705
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

darQ je offline  
Staro 11.07.2009., 06:28   #526
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Citiraj:
Autor Tomy B. Pregled postova
Evo malo da javim kako radi SSD:
Bas te htjedoh priupitati kako radi disk Vidi se da je Samsung imao prste u njemu po 4KB Random Write rezultatima.

Citiraj:
Autor Tomy B. Pregled postova
E sad, vidi se da se random write za 512 KB file-ove nije potpuno oporavio. Moje mišljinje je da se to desilo jer sam prije IOmeter-a tri puta napunio SSD s raznim filmovima kako bi SSD doveo u "used state", ali sam pogriješio što prije IOmeter-a nisam još jednom pustio CDM da vidim kakvi su rezultati.

Zanima me vaše mišljenje da li je razlog to što je sad u svaku čeliju zapisan nekakav podatak ili nešto drugo.
Uopće me ne sekiraju ti rezultati, ali me zanima da li postoji neki drugi razlog.
Provjeri jesu li isti testovi kao sto darQ rece ... a ako i dalje bude razlike u rezultatima postoji jedan test u IOmetru koji "resetira" sve celije.

100% Sequential 100% Read (1 sekunda) na 1 Workeru. Sve sto treba je pustiti da se napravi ona njegova velika datoteka i kad odvrti na sekundu taj Read, disk ostane "cist".
Staro 11.07.2009., 20:55   #527
One Two
Registered User
Moj komp

One Two's Avatar

Pozdrav svima

Namjeravam kupiti preko ebay-a jedan ssd od 60ak gb, pa me zanima koji je best buy oko $200?
Računam da će mi takav biti dovoljno dobar slijedećih godinu (i pol) dok ne stignu nove generacije

Dosad sam razmišljao o OCZ Vertexu (ne summit), no sad vidim da je ovaj Super Talent kojeg je uzeo Tomy B isto dobar.
Da li je Samsungov controller bolji?
Ili ima nešto još bolje od ta dva (u istom cijenovnom rangu)?
One Two je offline  
Staro 11.07.2009., 21:28   #528
darQ
I'm nightrider
Moj komp

darQ's Avatar

jel uopće treba razmišljat jel bolje sammy ili ocz ?

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
Samsung 850PRO 1TB
Logitech M705
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

darQ je offline  
Staro 12.07.2009., 05:02   #529
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Ovisi kak se zeme

Kao sto svi znamo Random Write (mali fajlovi - donji desni rezultat) je najbitniji kod SSD diskova ... lijevo tvoj Samsung, u sredini Tomyjev SuperTalent, skroz desno Vertex (120GB):

Ako uzmemo da se bez ikakvog Trim-a kod Vertexa cak i prepolovi Random Write na 4KB (veliko "brljanje" po disku), to je opet 8 MB/s.

BTW vlasnici s ovog foruma (koji vec neko vrijeme koriste SSD) se slobodno mogu javiti s dosadasnjim iskustvima (bilo dobra ili losa) .

P.S.

Svaki disk ima svojih prednosti i "mana".

Zasad su relativno pozitivna iskustva sa navedenim modelima, znaci bez shtekanja, tj. "stuttera" kada ih se jednom uspije upogoniti (posto su oni tu jedni od starijih "takmaca").

Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 12.07.2009. u 05:46.
dh41400 je offline  
Staro 13.07.2009., 02:48   #530
darQ
I'm nightrider
Moj komp

darQ's Avatar

evo da se nadovežem...
ovo gore, ova prva slika, to su rezultati mog diska u dok sam sa njega vrtio vindoze u sejf modu...
testiran je na laptopu...međutim, jednom sam stavio disk u stolno računalo, i rezultati testova su bili bolji...ne puno, al jesu...
tako da, ovo gore ne uzimajte ko najbolje moguće rezultate nego, ono, jel...

uglavnom, malo o mojim dojmovima i kolko sam zadovoljan i tak to...

PREEEEZADOVOLJAN !!!!!!!!!!!!

disk koristim u laptopu, i najbolje od svega mi je što sad mogu bezbrižno nosit lap u ruksaku, isto tako, i dok je lap upaljen, klatim s njim okolo bez ikakve bojazni da se disk ošteti i slično...
laptop se puuuno manje grije i radi nečujno !!!!
neš sam sitno čak i dobio na bateriji, al s obzirom na to da mi lap u prosjeku troši oko 25-30 W sa ekranim zatamljenim na pola, razlika u potrošnji ssd-a i običnog diska se ne osjeti toliko, jer, ssd troši oko 0.6 u svin režimima rada, a klasični disk oko 0,8w kad miruje a u loadu oko 4-5 w
tak da, ono, s obzirom na to da mi lap troši dost, ne primjećujem to ko razliku...
ali, recimo, na nekim drugim forumima, lik ima lap koji troši recimo 15-ak W, i onda kad stavi ssd, to padne na 11-12 w, i njem se trajanje baterije proširi sa 3 na preko 4 sata, i to treba uzeti ko bitnu stavku...

super stvar kod mog ssd-a mi je što stvarno radi ko prvog dana, niti jedan put nisam iskusio nikakvo zatrzavanje, sadržaj foldera se pokazuje nakon klika tolko brzo da nekad imam feeling da se otvara i prije neg što kliknem....ma ludilo

e sad, idemo na ovo zanimljivo, instalacije programa, instalacije operativnih sustava, boot os-a, otvaranje ogromnih pdf-ova, otvaranje photoshopa, otvaranje portabilnih aplikacija ( u zadnje vrijeme sam ih počeo puuuuno koristiti )...
uglavnom, i sa ssd-om to sve traje, ali puuuno kraće, recimo, otvaranje portabilne mozille firefox koja treba učitati 10 zadnjih otvorenih tabova na ssd-u mi traje oko 2 sec, a prije sam čekao oko 10-ak sec...
instalacija win7 sa usb stika traje ispod 9 min, a s obzirom na to da u zadnje vrijeme instaliram winse čim leeka nova beta, to mi nije zanemarivo

uglavnom, nikad problema, sve leti, trenutni odzivi, slc čipovi pa sam bez brige po roku trajanja ssd-a...
ma ono, milina, čak razmišljam da odustanem od prodaje...
a zašt?
e pa zato što sam probao ovaj bratov mlc malo...
po brojevima moj slc izgleda poražavajuće....
ali svejedno, tu se radi o velikim fajlovima...
mali fajlovi su tu negdje, i po testovima, mlc sa kontrolerom druge generacije ostavlja moj slc s kontrolerom prve generacije u prašini...
međutim, men to sve jednako radi !!!!
klikanje po folderima i prikaz istih, čini mi se jednako, ali možd maaaalkice mlc čak i sporije radi...onda sam to reko bratu da mi se čini da je moj neš sitno življi, reko mi je da i sam ima dojam da je onaj njegov prvi slc to radio brže...
nije nam preostalo ništa doli raskopat stolni komp i spojit oba diska i klikat po folderima....
djelovalo je jednako....

uglavnom, ja sam sa svojim diskom sretan, iznimno sretan, prodajem ga zato što sad na e-bay-u isti disk košta nešto manje, pa ja svoj dajem po cifiri koju sam ja platio, pa bih si naručio isti takav i uštetio koju kunu ( čak sam jedno vrijeme razmišljao kupit ko bratov, al od toga sam odustao, jer razlike po meni nema, a ovo je ipak slc )

što se tiče vertexa i intela, sve to lijepo i krasno zvuči, ali, evo, lik na notebook review kupio summita, i disk je širi za 1,5 mm od standardnog diska i nije ga mogo nabit u laptop, isto tak, kaže da pcb pločica u samom disku nije fiksirana i klepeće i ronda...
tak da, po pitanju ssd-a, ja sam ocz prekrižio još davnih dana, kad su prodavali jmicron smeće, i još kad sam vidio da svaki update fw-a smanjuje kapacited diska i briše sve podatke, rekoh, to ja neć nikad kupit i amen...iako, priznajem da me zanima i da bih volio probat kolika je razlika u odnosu na moj disk, jer, po tablicama, to je stvarno masivno....

intel se čini super, ali i on je imao neke probleme s padovima performansi, a to se za jednoj takvoj jako skupoj igračci, po mom skromnom mišljenju, jednostavno nije smjelo dogoditi, zbog tog se sad zapitam, što im je još promaklo
isto tako, tablice izgledaju fenomenalno, al pogled na cijenu me ohladi...
isto tako, volio bih ga probati isto ko i vertexa...

eto, ja sam sa svojim stvarno iznimno jako zadovoljan, i volio bih isprobati vertex i toliko hvaljeni intel, ali samo zato jer mi je teško zamisliti da nešt u svakodnevnoj upotrebi može radit brže od ovog što sad imam

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
Samsung 850PRO 1TB
Logitech M705
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

darQ je offline  
Staro 13.07.2009., 04:19   #531
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

mozda da napravimo neku listu SSD-a? (grupirati po kontroleru). postaje sve teze pratiti. ja sam ovo uspio skupiti za Indilinx:
Citiraj:
Patriot Torqx
OCZ Vertex
SuperTalent UltraDrive ME
G.Skill Falcon
Solidata X2
A-DATA S592
darQ ti znash napamet sve Samsung-e (obje generacije )
i od kontrolera koji su vrijedni spomena(ostali su prestari ili su smece) josh netko uzme Intel, pa to domy sve baci u prvi post ....
danij3l je offline  
Staro 13.07.2009., 04:45   #532
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Citiraj:
Autor darQ Pregled postova
... ali samo zato jer mi je teško zamisliti da nešt u svakodnevnoj upotrebi može radit brže od ovog što sad imam
Ovako nesto?

Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
mozda da napravimo neku listu SSD-a? (grupirati po kontroleru). postaje sve teze pratiti. ja sam ovo uspio skupiti za Indilinx:

darQ ti znash napamet sve Samsung-e (obje generacije )
i od kontrolera koji su vrijedni spomena(ostali su prestari ili su smece) josh netko uzme Intel, pa to domy sve baci u prvi post ....
Uvijek se ugura jos neki disk u tu grupicu ... ovisno o cijeni i namjeni.

Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 13.07.2009. u 05:01.
dh41400 je offline  
Staro 13.07.2009., 05:02   #533
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Citiraj:
Uvijek se ugura jos neki disk u tu grupicu ... ovisno o cijeni i namjeni.
.....
ne kuzim sto to uopce znaci.
danij3l je offline  
Staro 13.07.2009., 05:08   #534
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Novi model npr. SuperTalent MasterDrive SX (kolege Tomy-a) su mjesavina Samsung kontrolera, Vertexa i ST imena

A poceli su se i svako malo pojavljivati diskovi na Indilinx kontrolerima ...

Nije to jos niti pocelo zapravo ... zamisli kakva ce ponuda izgledati kada ce cijeli segment trzista (brzih diskova) prelaziti na SSD tehnologiju

Ovo jos nije nista u usporedbi s onim sto nas ceka ... vjerojatno ce vise desetaka proizvodjaca biti u igri (svi ce vidjeti svoj "udio" u trzistu)
Staro 13.07.2009., 08:58   #535
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Uzeo kingstona (intel) 80gb s ebaya, ustekao u laptop i samo odvrtio par stvari na windows 7-ci. Prvo dosta losi rezultati u crytaldiskmarku - 4k write je bio oko 9mb/s, seq read i write su naravno bili osakaceni zbog chipseta i sata1 sucelja. Laptop je stari acer aspire 5112 WLMi (turion x2 TL-50, amd chipset).
Disk je bio nesto sitno u praksi i gore je bio stari firmware (prije onih prijavljenih problema).

Nakon update-a novog firmware-a (proslo bez ikakvih problema u par sekundi i svi podaci ostali gore), to je izgledalo (odmah nakon boota uzet ss) ovako:

Osjecaj je super, ali prava razlika se osjetila kad sam natrag stavio stari 5400rpm toshiba disk - kao da se sve usporilo par puta.
Kroz par dana kad uhvatim vremena budem ga isprobao na ep45-UD3P, a kasnije i u raidu pa javim natrag.

E da, kingstonov bundle je stvarno prva liga - posebice je dobra ona jeftina plasticna ladica koja ssd pretvara u prenosni disk. Potreban je samo 1 usb prikljucak za prijenos podataka i rad samog diska. Tisina, ultra mala tezina, 2.5" format, 1 usb utor = prenosni disk buducnosti
Pippincro je offline  
Staro 13.07.2009., 09:13   #536
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Pippincro Pregled postova
E da, kingstonov bundle je stvarno prva liga - posebice je dobra ona jeftina plasticna ladica koja ssd pretvara u prenosni disk. Potreban je samo 1 usb prikljucak za prijenos podataka i rad samog diska. Tisina, ultra mala tezina, 2.5" format, 1 usb utor = prenosni disk buducnosti
Pa imaš ti i 2.5" diskove sa jednim USB priključkom i višestrukim kapacitetom nego SSD, što se tiče brzine to kod prijenosnog niti ne igra ulogu + USB2.0 koji ga limitira

Nego zavrti taj ssd na P45 i ICH10 da vidimo rezultate
Baja 001 je offline  
Staro 13.07.2009., 11:17   #537
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Citiraj:
Novi model npr. SuperTalent MasterDrive SX (kolege Tomy-a) su mjesavina Samsung kontrolera, Vertexa i ST imena
to je disk s samsung kontrolerom koji se ponasha kao svaki drugi koji ima taj isti samsung kontroler. da li se varam?
sto je njemu zajednicko s vertexom?
ST je stavio samo naljepnicu

Citiraj:
A poceli su se i svako malo pojavljivati diskovi na Indilinx kontrolerima ...

Nije to jos niti pocelo zapravo ... zamisli kakva ce ponuda izgledati kada ce cijeli segment trzista (brzih diskova) prelaziti na SSD tehnologiju

Ovo jos nije nista u usporedbi s onim sto nas ceka ... vjerojatno ce vise desetaka proizvodjaca biti u igri (svi ce vidjeti svoj "udio" u trzistu)
bash zbog toga trebamo listu. pokazalo se da su razlike minorne izmedju proizvodjaca ako se koristi isti kontroler.
da li se varam?
danij3l je offline  
Staro 13.07.2009., 12:10   #538
DeadMan+
LateralusX
Moj komp

DeadMan+'s Avatar

Citiraj:
to je disk s samsung kontrolerom koji se ponasha kao svaki drugi koji ima taj isti samsung kontroler. da li se varam?
sto je njemu zajednicko s vertexom?
ST je stavio samo naljepnicu
da, jedino ako nema bolje NAND chipove (ali razlike ce jos uvijek biti relativno male u odnosu na druge SSD s istim kontrolerom)

nista, vjerojatnije je da ima isti kontroler kao OCZ Summit (Vertex ima Indilinx Barefoot)

Citiraj:
bash zbog toga trebamo listu. pokazalo se da su razlike minorne izmedju proizvodjaca ako se koristi isti kontroler.
da li se varam?
u pravu si
i svi skrivaju koje kontrolere koriste sto je jako iritantno...
mislim da bi bilo dobro sloziti SSD-ove po vrsti kontrolera koji koriste
Staro 13.07.2009., 15:52   #539
Tomy B.
Premium
Moj komp

Tomy B.'s Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:

...
Zašto kažete mješavim Samsung kontrolera, Vertex-a i ST imena?

Ne kužim kakve veze ima Vertex?
Zar nije to Samsung MMCRE64G5MXP-OVB samo s naljepnicom i tvorničkim brojem od Super Talent-a? (Isto što je i OCZ Summit)

Pošteni trgovci: .1. .2. .3.
Tomy B. je offline  
Staro 13.07.2009., 16:12   #540
darQ
I'm nightrider
Moj komp

darQ's Avatar

pa kolko ja znam, ocz summit i ST ultradrive su zapravo isto ?!?!?
ili ?

za vertex klonove je nabrojao danijel, sve osim st-a

inteli, to ne znam...intel kao intel , intel kao kingston, intel kao....neam pojma...

neam pojma više...treba to malo više tražit

@ dh41400 : svej to lijepo fino i krasno, al misli ono, ko ikad gleda 3 filma u isto vrijeme, ko je ikad otvarao, ne 15 neg dvije aplikacije u isto vrijeme ?!?!?
hoću reć, kolko men treba, ja ne bih osjetio bitnu razliku između sammy-a i ovog što si stavio na link

@danijel:
malo je veći posao to sve naći....budem probao to posložit do kraja tjedna...imam još neke ispite i tak to...
uglavnom, uhvatim vremena pa složim...

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
Samsung 850PRO 1TB
Logitech M705
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit