|
![]() |
#5341 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ja sam imo prije par dana isti izbor, samo u vecoj dijagonali.. 40EH5000 i 42LS5600. Uzo sam LG-a zato jer mi je ljepsi malo (nebitno) i zato jer je 2" veci. Ne znam sto da ti kazem koji da uzmes, ne znam za samsunga previse jer sam ga samo u ducanu vidio, al LG mi jesuper, nikakvih primjedbi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5342 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
Ovdje su malo pokenjali vecu verziju tog LG-a sto se tice slike pa ne znam sta da mislim,a sutra ujutro moram narucit neki TV jer sam lud vec polako posto gledam filmove na nekoj maloj CRT gluposti. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5343 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Kolko sam skuzil 47" verzija ima drugaciji tip panela od ovih manjih.. Namjestio sam sliku kak mi pase i nemam za rec nis lose.. Backlight bleedinga ima, al nista strasno i ocekivano za ovu klasu. Samsung sam vidio u ducanu i nije mi se cinil nis bolji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5344 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
Kod mene tata kreće u kupnju novog TV-a i kako sam kaže da mu je to zadnji televizor do smrti a i televizor mu je oduvijek bila jedina stvar za koju je spreman dati toliko novaca, dobio doma prospekt od Harvey Normana i zagledao se u ovog ![]() Meni se čini kao neka prevara kad uz njega čak dobiješ i mob al ne kužim se baš u televizore pa sam došao pitati tu, je li to vrijedi 8000kn? Ako ne, je li imate neki TV za preporučiti, 3D mu nije važan jer tata ima 70 godina i peku ga oči već i od običnog TV-a al mu je važan zaslon od barem 102 cm jer ne vidi baš dobro i stalno mi priča kako bi htio da ima internet kao da to nauči jer svako jutro od 6 do 7-8 pročita teletekste na svim programima hehe. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5345 |
Premium
|
Gledam za onaj Samsung i ovdje je dobio ok ocjene pa sada treba vidjeti dali uzeti LG, Samsung ili mozda cak onaj Sony. Svakako moram sutra odmah ujutro narucit TV pa prihvacam sve savjete. Osobno samo znam koja velicina mi treba te da hocu TV s dobrom slikom i dobrim media playerom koji podrzava dosta formata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5346 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Evo ga,uzeh ovaj model... SAMSUNG UE40EH6030 E sad, trebam pomoc oko 3D kalibracije na tv-u. Vjerojatno je isto za sve Samsunge,pa ako netko moze podijeliti to samnom bio bih zahvalan.
![]() |
#5347 |
Premium
|
Hvala svima ekipa na pomoci. Na kraju sam narucio Samsung 32EH5000. Sada samo cekam da stigne i to je to. Javim kakav je TV cim stigne i kada se poigram malo s njim. Nisam jedino pitao dali TV cita DTS iz .mkv-a? Nije bas glavna stvar, ali bi bilo pozeljno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5348 |
Registered User
|
Panasonic p50ST50 vs Samsung 51e6500
Pozdrav svima! Mene vec ozbiljno glava boli od ovih plazmi... Sto kupiti? Panasonic p50st50 za cca 9000kn ili Samsung 51e6500 za cca 8000? Stalno slusam po shoping centrima kako Panasonic ima daleko najbolje plazme. Da su manje sanse burn in-a, i da je osjetno kvalitetniji prikaz slike. Ali sam iz stranih recenzija dobio dojam da bas i nema neke osjetne razlike. Pa me zanima isplati li se dati soma kuna vise za Panasonic? Jos jedna stvar. Ako mi moze netko tko posjeduje st50 reci smeta li u praksi sjajni rub televizora? U ducanu dosta reflektira pa mi se cini ko da su sliku okvirli ogledalom. Nije mi jasno zasto ne stave fini mat rub kao u Samsunga... Puno hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#5349 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Mislim da si dobro odlučio i da češ biti zadovoljan. Ja danas također naručio, ali Samsung 40EH5300. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5350 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Al sam se nafapao sad. ![]() Panasonic TX-P55VT50E Fino sastavio, bacio na Cinema mod i uzivao bar sat i pol po drkuljenju opcijama. Nema sta nema, wireless, 3 x usb sa media playerom. O kvaliteti slike nema se sta prigovorit, u mracnoj sceni vidis ko ima crnu kosu, doslovno. IMO bolju telku nisam gledao. Optitv signal, znam kako izgleda jer ga imam, ali ovo... Par slikica sa 3gs-om. ![]() ![]() ![]() ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5352 | |
Average Joe
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Ukratko, ja sam jako zadovoljan. Uređaj je jučer namontiran na zid, spojen je na PC preko HMDI-ja kao extended display (jel to pametno ako ga mislim koristiti samo za filmove i serije?). Kao što sam i prije napomenuo, ja nisam neki prezahtjevni korisnik, ali kao takav sam oduševljen. Crna je odlična, a boje ne bježe primjetno prema nekom specifičnom dijelu skale. Trenutno sve gledam u movie modu sa nekim kalibriranim postavkama koje sam našao na netu, ali planiram nabaviti neki od onih kalibracijskih dvd-a pa ga posložiti po svojem ukusu. Pogledao sam par filmova i serija i jako sam zadovoljan prikazom SD sadržaja i HD sadržaja na 720p. Na 1080p/24Hz imam problema jer slika trzne svakih par sekundi i efekt mi strašno ide na živce. NAvodno je to standardni problem ove serije Samsung procesora slike i može se smanjiti korištenjem 1080p/60Hz. Problem je što ja nemam pojma kako to podesiti u VLC-u (default codeci), a i ako podesim, nisam siguran hoće li se vidjeti promjena dok koristim extended display. Probao sam u CCC-u (imam Radeon 6850) forsirati 24Hz refresh rate za TV, međutim to ništa nije riješilo. Sutra ću probati skinuti Media player classic MC, pa vidjeti mogu li tako riješiti problem. Druga stvar koja me buni je zvuk preko HDMI-ja. Naime, trenutno imam spojene Logi z5500 preko SPDIF-a, i ono što sam želio napraviti je da pošaljem preko HDMI-ja zvuk na TV, pa onda iz TV-a preko njegovog optičkog izlaza na Logije. Na kraju dobijem zvuk, ali isključivo u stereo formatu i sad ne znam koja od komponenata u lancu ne daje passthrough čistog signala. Može biti VLC, sami Windowsi, ili TV. Morat ću se s time još pozabaviti. Uglavnom, ako kupujete novi LCD do nekih 4000kn, ja mogu preporučiti ovaj Samsung. Zasada sam vrlo zadovoljan, a ovi neki problemi koje i imam su vjerojatnije vezani uz računalo kao izvor signala, nego uz sam TV. Možda sutra okinem par fotki pa dodam na ovaj post |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5353 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Dakle, kupio sam iz Sancta Domenice Samsung EH5300 ... telka mi došla drugi dan po naruđbi i uplati, dostava je bila besplatna. Nikad ni jedan paket nisam dobio tako brzo. Uglavnom, tv je super, ima sve živo i zadovoljan sam jako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5354 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
sto kazete na philips pfl5507 ? to mi je trenutno best buy do 5000kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5356 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5357 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5359 |
Premium
|
Imam problem. Tv LED Samsung sa Allshare i Allshare na kompu su funkcionirali 2 tjedna besprijekorno. Sada vise ne,Allshare na PC-u se stalno pali-gasi kada treba azurirati mape. Deinstaliro pa ponovio sve,ne pomaze vise nista. Malo mi prepoznaje TV pa malo ne,sa moba(ono sto sam, sam snimio )sve sto streamam white screen sa zvukom only.Iako je prije ferceralo bez beda. Sve sam probao, ali ne pomaze. Ima li tko slicnih iskustava,postalo je frustirajuce to sve vec 2 dana...
![]() |
#5360 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Molim preporuku za LED LCD tv, 32'', 100 Hz, Full hd (nije uvjet), cijena do 3 000 kn. Tv nije za mene, ali obzirom da sam prije 2, 3 ili 4 godine dobio ovdje dobar savjet kada sam ja kupovao TV (32B650) pouzdam se u vaše savjete. Hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5361 | |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5362 |
Registered User
|
zna li itko vrte li philips pfl5007/5507 modeli mp4 file-ove? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5363 |
Premium
|
"There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die." Zadnje izmijenjeno od: ^SuperUnknown^. 01.11.2012. u 11:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5364 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Frendu rikava telka pa bi uzeo novi. Želi plazmu, 42", da je full HD te po mogućnosti da je do 5000 kunića. Može kakva preporuka? Thx EDIT; našao Panasonic U30 u Elipsu za 4100 kn. Kakav je što se tiče multimedije, ono, gledanje sa sticka i to? Čudi me da je tak mali izbor full HD telki u 42" rezi.
Zadnje izmijenjeno od: fanATIk. 01.11.2012. u 12:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5365 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
moj 42s20e nema usb pa ti ne znam reci... no, mislim da sa panasonicom ne mozes pogrjesiti ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5366 |
Banned
Datum registracije: Feb 2011
|
Bok svima. Htio bih uzeti neki tv 40"/42" do 3800kn iz technomarketa. Vidio sam ih jučer puno za te novce, neki su čak bili na akciji ali nisam htio brrzati bez vašeg mišljenja. Služio bi za HD filmove, tu i tamo koju igru i naravno kao tv. Što bi bilo najbolje izabrati?? Meni su zapela za oko ova dva modela: http://www.technomarket.hr/products/...-42pfl3007h-12 http://www.technomarket.hr/products/09120236/lg-42cs460 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5367 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ja pokusao na svom lcd-u pogledat dvd film 2010: druga odiseja. Lijepo zamracio sobu, pustio film i ugasio nakon pola pogledanog. Ne zato jer je film los ili mi se spavalo vec svemir na tv-u jednostavno neizgleda kak bi trebao, tj nije crn. Jesam vec star al mi oci jos nisu toliko otupjele za takvu uvredu. Trgnuo se i udri po oglasima trazit polovan crt. Na srecu potraga nije dugo trajala i za sicu ubo trinitrona 29fx66e . Iako je kanta proizvedena davne 2001 iznenadila me uscuvanost televizora i kvaliteta slika. Klinac koji je imao tv maksimalno ga sacuvao u svakom pogledu. Odlicna geometrija, svijetlina i ostrina slike kao da je tek izasao iz tvornice. Kontrast i prikaz crne boje valjda sto puta bolje nego na lcd-u sto sam imao. Eh sada gusta, odiseja konacno izgleda kak i treba, svemir je crn. Slika sd programa- ma referentna! Iako je telkac 4:3 odusevljen sam prikazom kako 4:3, tako i 16:9 sadrzaja. Bolje ne može! Samo da potraje jos koju godinicu Potraga zavrsena Segregtor@ Sto se lcd-a tice vivax, quadro, sony panasonic,lg, samsung itd. sve je to isto manje-vise, razlike bitne u kontrastu nema (izuzev modela sa nekom vrstom lokalnog zatamnjenja). duke@ nedam svoju crt/dvd verziju odiseje za tvoju Plasma/blu-ray verziju ![]() ![]() geronimo@ da, nazalost istina je. Realan kontrasni omjer se kod lcd-a krece 1000:1 kod ips lcd panela do 5000:1 kod najboljih mva/spva modela (sto ne znaci da je mva/s-pva bolji odabir). Ukratko sve je to lose i nedovoljno dobro u usporedbi sa kontrastom dobrog crt televizora, ma koliko se nekom ta cinjenica svidjala ili ne syss@ Eh plasme. Moram priznat da se s njima nisam druzio nesto pretjerano pa nemogu izreci sud samo tako. Imao sam jedno kratko vrijeme LG 42pj350 (model 2010) i nisam ostao impresioniran nimalo. Slaba svjetlina slike i slab prikaz crne boje. 1024:768 rezolucija nije ni sim ni tam. Kod sd programa nemoze konkurirati crt-u, a kod hd sadrzaja nemre konkurirat full-hd modelima. Znam da taj LG bas i nije dobio neke ocjene u recenzijama pa cu svoje dojmove zadrzati samo za taj konkretan model. Kod lcd-a je dakle prednost hd rezolucija, mirnoca slike i savrsena geometrija, te nepostojanje tipicnih crt mana kao sto su flicker, disanje slike moire, losa ostrina ili geometrija.Velika prednost za lcd je dobra vidljivost pri dnevnom svijetlu (gdje vrline dolaze do izrazaja,a mane se uspjesno skrivaju) pa je pogodan za terase kafica, kolodvore,prezentacijske dvorane, ali takodjer za dobro osvjetljene dnevne boravke. Daleko najveci hendikep lcd televizora (monitora takodjer) bez konkurencije je slab kontrast i prikaz crne boje u zatamnjenom ambijentu (bez obzira na tip panela), zatim slijede nepravilan prikaz boja, vidljivi kut i tromost matrice-ove tri osobine najvise ovise o tipu ugradjenog panela. Nadalje zbog slabe ostrine i detaljnosti slike(mada se na prvi pogled cini da nije tako) lcd telke ne briljiraju kod prikaza sd sadrzaja (naseg tv programa, satelitskih tv programa u sd rezoluciji te dvd filmova) Detaljnost i ostrina prikaza sd sadrzaja, kontrast i prikaz crne boje su apsolutno na strani crt tehnologije. Tko to zna, opciju kupnje polovnjaka crt-a ipak moze staviti ispred kupovine skupog lcd-a. Da ne kazem da na polovnom crt-u vjerojatno nece izgubiti nista na cijeni za par godina koristenja, dok ce na lcd-u izgubiti minimum pedeset posto Medjutim kupnja polovnjaka nije nimalo jednostavna zadaća. Kako se kvalitetni modeli sony, philips, panasonic zapravo ne prodaju vec 6-7 godina u najboljem slucaju se moze nabavit toliko star tv. Mane koje moze imati takav tv su brojne. Isluzenost sa sobom nosi slabiju svjetlinu i ostrinu slike, te poremecaj u prikazu boja. Poneki takvi televizori od prvog dana pate od lose geometrije i raznih deformacija slike kao sto su disanje slike, moire. (ostrina slike i geometrija se najlakse provjere na teletekstu) Dakle dobar crt mora svijetliti kao lcd na maksimumu svijetline,a crna boja naravno nula ili blizu nuli, sto onda znaci da je vrijednost kontrasta beskonacna ili blizu tome. Sve to uz dobru ostrinu i geometriju vodi do ultimativnog prikaza sd sadrzaja kojem tanki televizori nisu u stanju parirati Ovdje na slikama sam prikazao panasonic crt i lcd 26 Oba istovremeno spojena na hd satelitski prijemnik.Lcd je spojen hdmi kablom i prikazuje sliku u 1080i rezoluciji a crt je spojen preko rgb scart-a,dakle 576i rezolucija Iako slike nisu preslik fakticnog stanja (slikane u vga rezoluciji) jasno pokazuju kako stvari stoje glede kontrasta i prikaza crne boje. Kod prikaza zatamnjenih krajobraza i u sjeni, lcd-u ne pomaze ni hd rezolucija ![]() ![]() ![]() Ovakav panasonic crt vjerovali ili ne sve donedavno se mogao u zagrebu kupiti novi zapakiran za oko soma kuna. Slika sd signala je valjda sto puta bolja nego na prosjecnom lcd-u. Mnogi nakon kupnje svoje tanke pile pocnu sa pljuvanjem po nasim tv kucama zbog lose kvalitete tv slike. Ponekad je to opravdano, ponekad ne. Medjutim istina je da nas tv program ipak moze izgledati prilicno dobro, samo za to valja imati odgovarajuci tv Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 09.11.2012. u 13:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5368 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5369 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#5370 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() naravno da ce ti slika bit srot ak kupis neko najeftinije smece pobogu. to IMHO treba i ocekivat. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|