|
|||||||||||
|
|
#52291 | |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Citiraj:
ne bi bilo dobro da ne vidi semafore tamo gdje postoje ![]() Da mi je vidit koji drugi auto ima takvu tehnologiju da može sam vozit po gradu zasad relativno dobro, detektirat križanja, pješake, radove. Pa čak i voziti po šumskoj šljunčanoj cesti bez traka, bez oznaka i bez ičeg drugog. Ovaj FSD je stvarno strašan update, gledao sam malo videa po YT i tehnologija je neviđeno impresivna, šta će biti tek kad neuralne mreže u Tesli razgrabe sve podatke koji pristižu, ljudi govore da auti šalju čak i po 4-5GB podataka kad nakon vožnje u beti dođu doma. Tehnologija je stvarno impresivna, kao i mogućnosti koje donosi, u relativno bliskoj budućnosti bi se mogli pojaviti auti za slijepe osobe, čovjek mu samo kaže gdje treba ići i autopilot ga odvede. Ili teški bolesnici, dijabetičari i sl. koji ne smiju voziti auto ovako. Zadnje izmijenjeno od: Exomaniac. 29.10.2020. u 11:59. |
|
|
|
|
|
|
#52292 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#52293 | |
|
Registered User
Datum registracije: Sep 2019
|
Citiraj:
![]() Nema mrlje ali smrdi da me susjed pitao dal je šta umrlo jučer u garaži. Sutra je na kemijskom a prekosutra gotov pa bumo vidjeli. U najgorem slučaju baciti ću siceve i uzeti sa ebaya nove za 150€ |
|
|
|
|
|
|
#52294 |
|
Registered User
Datum registracije: Jul 2015
|
|
|
|
|
|
|
#52295 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Đizus, pa to su osnovne stvari u svim autima. RTFM. Sve ti tamo piše. 1. trip - koliko km si prošao od resetiranja tog brojača. Obično imaš i trip 2. Ljudi to najčešće koriste da vidim koliko km su prošli od točke A do točke B ili koliko km su prošli između tankanja goriva. Ako si tankao do vrha oba puta, lako izračunaš realnu potrošnju auta (litre/km * 100= l/100km). 2. brake - obično signalizira problem s kočnicom ili da ti je ostala podignuta ručna kočnica 3. check - nešto ne štima s motorom. Ako on počne svijetliti, vozi auto u servis čim prije.
|
|
|
#52296 |
|
Premium
|
Trip meter je koliko si napravio km od zadnjeg reseta. Ja ga koristim kada idem negdje na put, resetiram da vidim koliko je km od točke A do točke B. Imam RIO i imam TRIP A i TRIP B. BRAKE lampica označava da nešto nije dobro s kočionim sustavom. Prilikom paljenja auta ta lampica se upali (provjera kočioni sustav) i treba se ugasiti. Ako se ne ugasi, imaš problem. ![]() Isto tako i CHECK ENGINE lampicom. Svaki auto prilikom paljenja (davanja kontakta) radi inicializaciju sustava. Nakon što upališ auto, ništa od toga ne bi trebalo svjetiliti. Kolega kokos je brži. ![]() |
|
|
|
|
|
#52297 |
|
Registered User
Datum registracije: Jul 2015
|
Izvinjavam se ali tek sam ga nedavno dobio pa sam imao nekih nejasnoća Jedino mi još nije jasno kako se resetira taj TripMetar, ne vidim nigdje neki gumb i slično U Bivšem mome autu je bio jedan gumb kojega bi priisnuo i onda bi se resetirao na nulu |
|
|
|
|
|
#52298 |
|
Premium
|
Ja imam na volanu te kontrole. |
|
|
|
|
|
#52299 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Iza ručice brisača je tipka, kratko pritisneš za prebacivanje između putovanja, a dugo za reset. Osim toga, uzmi upute i čitaj.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#52300 | |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#52301 |
|
Moderator
|
Obzirom da Citroen i Peugeot nisu prisutni na Sj Americkom kontinentu a Fiat ovdje prodaje smjesno malo auta vjerujem da ce jako tesko presisat Toyotu.
|
|
|
#52302 |
|
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
4)Postoji li kakav sajt sa nekakvim popisom i recenzijama guma na danasnjem trzistu da ne moram svaku guglat posebno? ![]() Mozda uskoro (konacno) kupim auto, u dogovorima sam za neku fiestu 2012, pa gledam malo unaprijed informacije za gume pa ide par nubovskih pitanja:
1) Index brzine i index opterecenja, vidin da ih ima svakakvih a da nema bas svih pa pretpostavljam da je nesto manje bitno, odnosno da vecina guma u ponudi zadovoljava 90% zahtjeva danasnjih automobila? 2)Je li za tehnicki potrebno imat gume sa istim ili vecim indeksom brzine propisanim za taj automobil (Slika na stupu vrata)? 3)Je li uvijek ovako znacanja razlika u cijeni kod iste gume a col vece felge (slike ispod)? Na primjer fiesta ima 195/45/r16 ali ima upisano u prometnu i 195/50/r15 izmedu ostalog. Onda vise smisla ima uzet dimezinju manje felge ako se kupuje dodatni set felgi za zimu/ljeto? Zanemarite slikavanje monitora, nije bila prilika za SS, 2 slike u spoileru ispod. 4)Postoji li kakav sajt sa nekakvim popisom i recenzijama guma na danasnjem trzistu da ne moram svaku guglat posebno? ![]() |
|
|
|
|
|
#52304 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
2) Ne gleda se to na tehničkom, jednostavno zanemari ako ne planiraš voziti od Zagreba do Splita 250+km/h bez stajanja... 3) Da razika je značajna. Manja felga, manje para... Tvoj odabir. Estetika ili ušteda ![]() 4) Postoji brdo sajtova. Mogu ti samo još reči da ljudi puuuno previše filozofiraju oko odabira pneumatika. Posebno ovi koji voze "obične" automobile u normalnim uvjetima.
|
|
|
|
#52305 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
U svakoj colaži ima neka dimenzija koja je najjeftinija od ostalih profila, u 15 cola je to 195/50 i 195/65, u 16 cola to je 205/55, u 17 cola 225/45, u 18 (mislim) 225/40 Imaš ADAC/HAK test guma pred ljeto/zimu |
|
|
|
|
|
#52306 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Pošto taj model ima poluautomatik, očekuj samo probleme kao i drugi bez automatika. Klasika na vecoj kilometrazi, kvacilo, zamajac i slično. I ako nemaš sreće,senzori i slični problemi PSA grupacije. |
|
|
|
|
|
#52307 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@Wolv Fiat se preko bare prodaje kroz marke Jeep i Chrysler (ovdje preimenovan u Lanciu) tako da nešto prodaje ipak ima.
|
|
|
#52308 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
![]() Isto ko i Alfa. Kad dodes ovdje pa vidis da svi taksisti voze Priuse samo to pobije kompletnu Fial/Lancia gamu ![]()
|
|
|
|
#52309 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2018
|
Citiraj:
Sorry ako je pitanje glupo,ali imam nešto malo iskustva sa Ivecovim automatskim mjenjačem i to je sve. |
|
|
|
|
|
|
#52313 |
|
Registered User
|
Ostavio auto na kemijskom,kaže dosta ljudi se zajebe sa mlijekom... Pomolimo se ![]() |
|
|
|
|
|
#52314 |
|
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Evo jedno pitanje sta sam postavia na drugom forumu vezano za zimske i cjelogodisnje gume pa da pitan i ovdje. Je li bi za voznju uglavnom u Splitu bilo pametnije imat 1 set cjelogodisnjih i 1 set ljetnih umjesto 1 set zimskih i 1 set ljetnih? Zasto? Pa jer je proslih par zima bilo smijesno, i rijetko je (ili vrlo malo vremena) temperatura ispod 5 stupnjeva (ili famoznih 7 koji slove kao uvjeti za zimske gume). Snijeg vidimo jednom u 5 godina a tad 95% necu sjedat u auto, zime su uglavno suhe sa 10ak kisnih dana u prosjeku mjesecno. Takoder tendencija globalne klime je da ce zime bit i toplije, pa nekako za ovo nase podneblje vise smisla vidin u cjelogodisnjoj gumi koja je dobra na mokrom i suhom za ta zimska 3 mjeseca nego u pravoj zimskoj. Opet na kraju imas gumu s kojom mozes otic u pravu zimu ako ides negdje, recimo Zagreb. Mozda sam u krivu ali me zanima vase misljenje. Prosjecne temperature u Splitu kroz mjesece u godini ispod: siječanj veljača ožujak travanj svibanj lipanj srpanj kolovoz rujan listopad studeni prosinac 7.9 8.3 10.8 14.4 19.1 23.2 26.0 25.7 21.5 17.1 12.6 9.3 |
|
|
|
|
|
#52315 |
|
Registered User
|
U zagrebu prave zime nije bilo xy godina ![]() Za ovo kaj si reko ja bi DOBRU ljetnu gumu i amen. |
|
|
|
|
|
#52317 |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Ono što izvlačim iz ovog kao najočitije, je da, iako bi dobra ljetna guma mogla funkcionirati i zimi po ovim prosječnim temperaturama, problem bi bile stvarne temperature kad padnu ispod 6 stupnjeva, jer je tu prema ovom videu kočenje ljetnim gumama po mokrome dovoljno blizu referentnoj gumi u testu iz videa, ako se gleda prosjek temperatura što je stavio kolega gore. No, ujutro i navečer su temperature niže od tog prosjeka, i pogotovo kad je jutarnja rosa razlika u kočenju bi prilično ogromna. Jednostavno je kemija ljetne gume takva da ne može biti dovoljno mekanana za kvalitetno prijanjanje po niskim temperaturama ujutro i navečer. |
|
|
|
|
|
#52318 | |
|
Strichek Moderator
|
Citiraj:
To po meni nema bas smisla. Dva seta a na kraju dana opet nemas pravu zimsku. Ja bi na tvom mjestu gledao zimske koje imaju najbolje ocjene po suhom i mokrom, eventualno slabije trosenje. Ili stalno furat cjelogodisnje koje ces cesce mjenjat (svake dve tri god). Te cjelogodisnje ce u necem bit losije ili bolje rec manje dobre a onda je to ni vrit ni mimo kak se veli ![]()
|
|
|
|
#52319 | |
|
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Ja bi iz ovog izvukao ono što sam na kraju i napravio. Kupio cjelogodišnje mićelinke .U Splitu pogotovo. Par izleta na snijeg ili ako baš zahladi će se odradit. Nemam gdje držat drugi set guma, i meni, za Primorje i Dalmaciju nove generacije cjelogodišnjih guma djeluju kao sve bolji kompromis. Do pred dvije godine sam vozio dva seta.
|
|
|
|
|
#52320 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Imam dva seta. U zimskoj sezoni imam zimske. Ja to gledam na način ako moram negdje ići gdje ima snijega, da ne razmišljam. Setove zamijenim sam doma za 15 minuta |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|