|
![]() |
#5132 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
vidis ja sam uzeo samsung pred 2g. al nema vijak tak nego standardno. to sam pazio bas. bit ce da su ili promjenili ili je moja totlano drugi prepakirani proizvodac lol. nesto mi je u glavi midea. neznam. znam samo da ne gledam vise apsolutno nista osim mitsu dok god mi netko ne potvrdi da jos neki proizvodac vec valjda desetljecima drzi identican dizajn i nacin rastavljanja kroz sve modele.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5133 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Nego kad smo već kod servisa, moram u jednom stanu nakon renovacije najesen stavljati klimu, ali nemam kamo s vanjskom jedinicom... na fasade se više ne smije, ostaje mi jedino na krov, odnosno neki kao balkon gore na krovu iznad zadnjeg stana. E sad, kako će to biti prilično nedostupno (čitaj: dizalica), što da napravim da se smanje servisni intervali na vanjskoj čim više? Doma mi je vanjska pod krovom i zaštićena tako da je servis skoro nepotreban, ali ovdje me brine jer ne mogu jednostavno do toga... Da joj neki krović složimo da nije baš direkt na suncu i kiši? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5134 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Bolje da je na kakvoj takvoj kisi (majstor kaze), barem ce ti se ispirati. Moje su pod nadstresnicom i prljave ko vrag. Jedna je na udaru bure i na otvorenom, ta nema sloj prasine i smeca. Vanjsku ti i ovako nece previse i cesto prati, najcesce je pometu metlicom.
![]() |
![]() |
#5135 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Bilo bi dobro da je pod krovom, da nije na udaru snijega jer će povećati defrostove. Sunce i kiša manje smetaju. Ako nema snijega, onda nema problema.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5136 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Dobra klima
Meni je klima na krovu zgrade bez ikakve strehe, na milosti i nemilosti vremenskih uvjeta (nema snijega). Iznad mene ima jedan kat stanova. Cijevi provucene kroz vertikalu, znaci ugrubo 8 metara od unutarnje do vanjske. Stoji tako cca 6-7 godina i sve funkcionira. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#5137 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
također, stavio sam 3 vanjske jedinice na ravni krov i na suncu su, kiši, snijegu. Malo mi bilo čudno da ne zaštitim ali veli monter da ne brinem, vjerujem mu, do trenutka kad mu nebum više vjerovo ![]()
![]() |
#5138 | |
Premium
|
Citiraj:
Jedan kat iznad. Snijega rijetko ima, lokacija je na obali, 100m do mora. Od ovog donjeg stana preko gornjeg. Valjda to nije prevelika visinska razlika? S time da razmišljam da bude multisplit s 2 ili čak 3 unutarnje što komplicira situaciju... Problem je i mjesto za montažu. Ili na balkon ili možda na označeno mjesto ako uspijem to progurati kao da je dio krova te možda sakriti malo. Jer to balkon nije ničiji i ako se susjed iznad složi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5139 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pročitaj upute i preskoči ove gdje je max 5 m. Multisplit ide nešto više, 10-15 m. Cijevi za tri vanjske jedinice su minimalno 10 cm s izolacijom pa uzmi to u obzir kod bušenja prvog zida i zaštite od sunca.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5140 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Pozdrav , Evo danas bio majstor kod mene pregledao situaciju , rekao di i kako najbolje da se postavi klima i sve super taman di smo htjeli . A sad ovako on mi predlaže ovu klimu i za to mi je napravio predračun AUX J-Smart 5.3 kW . Pošto nisam upoznat s klimama baš pa me zanima ima li tko kakvih iskustva s ovom markom ? Uglavnom koristilo bi se za hlađenje naravno i u međusezoni za lagano grijanje , 5kw minimalo se gleda . Jel bi bio ok izbor ili nešto drugo za tu cijenu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5141 | |
Premium
|
Citiraj:
Kako izgleda taj ormarić? Možda mi zatreba tako nešto. Montirao bi klimu na balkon, ali da se ne vidi izvana baš da je klima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5142 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Ekipa može pomoć, nikako prelomit i odličit se. Područje korištenja klime cca 30ak kvadrata, Solin, jug Hrvatske/Jadran, novogradnja/stiropor fasada, pvc.... i hlađenje i grijanje koliko uopće bude trrbalo u tom dijelu HR. Htio bih što kvalitetnije proć, a da ne bude opet brdo novaca. Izbor je pao ili na Panasonic Etherea+ CS-Z35ZKEW/CU-Z35ZKE ili na Fujitsu Advance inverter ASEH12KGTG/AOEH12KGCG, koji bi bio vaš pick ? Panasonic jeftiniji nekih 100injak eura, a Fujitsu ima 2god dodatnog jamstva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5144 |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Kad smo kod lakoće rastavljanja, kako DAIKIN SENSIRA FTXF35E stoji po tom pitanju?
![]() |
#5145 |
Premium
|
Meni je dobra, iskljucim sklopku, skinem plastiku sa mislim dva sarafa stavim vrecicu sa crijevom od par eura sa aliexa, zalipim kesu preko elektronike za svaki slucaj pospricam pjenu, isperem vodom pod blagim pritiskom i to je to. Nezz jel se i kako skida ventilator, nije mi ni bitno jer sve jedno isparivac moram isprati na zidu pa i vent spricnem |
![]() |
![]() |
![]() |
#5146 |
Premium
|
Ok al jel moguce da tako eksli operes dobro turbinu? Prodi sa štapićem za usi po lamelama i znat cea odmah. Ja sumnjam jer meni koji skidam i perem i po 2 pit godisnje bude crni sve i samo sprocanje i pjena to ne skidaju nego ili kist i deterdent i trljanje ili miniwash ispred kuće i udri (sa ovim oprezno!!?).
![]() |
#5147 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Kaže mi frend da mu je tehničar preporučio da ima dvije zasebne klime, jer ako ode vanjska jedinica od multisplit da je puno skuplje, a i meni sad izgleda dosta jeftinije. Uzmem dvije, za svaku prostoriju i to je cca 800e, a multisplit su 1500+ e. Kakva su vaša iskustva? Minus dvije zasebne mi je gubitak prostora na lođi za dimenziju te vanjske jedinice. https://www.ekupi.hr/hr/Ku%C4%87ansk...0036#tabreview Zadnje izmijenjeno od: FI4. 07.05.2025. u 11:22. Razlog: dopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#5148 |
Premium
|
apsolutno se slazem sa navedenim. izbjegavati multi ako se ikako moze, jos ak je cijena ista IMO no brainer
![]() |
#5149 |
Premium
|
Ja stvarno ne kuzim ni poantu ni cijenu tih multi split dudtava osim ako bas bas bas ne zelis da ti manje mjesta zauzima dakle ako mozda moras po novom zakonu @geronimo, saznat cemo nakon ovogodisnjeg ciscenja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5150 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
Nego, vidim ds je pdesign na -10 / 2.50kw, dal je to loše ili ? Vidim svi po netu hvale KG seriju u smislu grijanja, al bolje da pitam što ne znam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5151 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5152 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
Obično nitko ne spomene priličan dodatni trošak kod multisplita. Bakrene cijevi za povezivanje su značajna stavka ako su unutarnje jedinice daleko od vanjske. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5153 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2016
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5154 | |
Premium
|
Citiraj:
Radi mjesta prvenstveno. Evo sad nakon nove zakonske regulative za stan kojeg renoviram imam mjesta jedva za 1 vanjsku, a treba 3 prostorije grijati i hladiti ![]() Zadnje izmijenjeno od: c-shadow. 13.05.2025. u 14:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5155 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2023
|
Trebam preporuku za klimu , trebam 4 kom u pomocnim prostorijama od 30tak m2, do 500€ max |
![]() |
![]() |
![]() |
#5156 |
OP
Datum registracije: Feb 2013
|
Dečki, tražeći klimu naišao sam na: VIVAX COOL inverter klima uređaj ACP-18CH50AERI+ R32 Cijena 720 - 750 EUR Je li netko ima taj ili sličan model? Koja su vaša iskustva s Vivax klimama? P.S. Drugi izbor mi je HISENSE DJ50XA0EG Što mislite koji je "bolji" izbor? Hvala Zadnje izmijenjeno od: trebampomoc. 18.05.2025. u 19:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5157 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2018
|
ne kuzim se apsloutno nista u klime,ni kakve vrste ima...znam da ima prijenosna ali cuo sam negativne stvari o njoj pa je preskacem sta bi se moglo uzet do 45 kvadrata,potkrovlje? kolike su cijene uopce,koliko kw minimalno...cijena sta nize to bolje,ali pretpostavljam 500 eura na vise? ne znam..dao bi do 600-700 valjda ( S ugradnjom) Zadnje izmijenjeno od: AndroiOs. 03.06.2025. u 16:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5158 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Ja uzeo slicnog vivaxa oko bozica. Ali nazalost nemrem nista jos pomoci jer ju nismo koristili uopce, kak nije bilo vrucina.. po onome sto sam izucavao djeluje ok, rade se u midea tvornici, i daju 5g jamstva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5159 |
Premium
|
Kako stoji situacija kod multisplita? Barem okvirno, kojeg proizvođača/model tražiti? Trebam kvalitetnu klimu 1 vanjska na 3 unutarnje, za grijanje i hlađenje, više ovo prvo. Važno mi je da se unutarnje jdnostavno rastavljaju i čiste što me oduvijek muči s toshibom koju imam ![]() Mitsubishi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5160 |
Premium
|
Ako je čišćenje i rastavljanje bitno, kao sto meni je, Mitsubishi i nista drugo. Samo ne onaj najslabiji model koji ni nije micek. HR na gore gledati. Lego kockice doslovce. Neznam dal ima 1 vanjska na 3 unutarnje. Valjda ima, bo...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|