Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kriptovalute > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.05.2021., 23:29   #481
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Nisam ja rekao da ce CHia porast. Ali tvoja racunica nije tocna jer 120TB treba naplotati i onda je zarada kakvih 500$. A kako stvari stoje RTXisice ce ovo ili ono rudariti sigurno jos dugo vremena i zaradjivati vjerojatno od 100 do 200$, dok 120TB za godinu dana vrlo vjerojatno nece vrijediti nista. I opet da ne ispadne da nagadjam, 120TB je od pocetka do sada izgubilo ogromnu vrijednost i ne vide se nikakve cinjenice da bi se taj trend trebao promjeniti...

A cinjenica da bi mogla narast na 100eib i to prilicno brzo je opet u trend, trend je trenutno rast i s ovakvim tempom do 100EIB smo zacas...

P.S. pojavili se na trznici 8TB diskovi za 1600kn, e to je sad najbolji pokazatelj kako ce brzo nestat buduci su takvi HDDovi prije 2 tjedna isli za 2200kn. A mjesec dana prije ovog hypea ispod 1000kn. Dakle ajmo rec kako tako normalna cijena, pa da vidimo jel CHIa i dalje hot ili ne... Ako odu brzo onda je hot, ako budu stajali i cijena padne ispod 1000kn, onda je CHIa u banani...

P.S.S. Chia net space pao za malo. Vjerojatno ovi koji su cekali poolove prelaze na hpool pa valjda downtime imaju...

Zadnje izmijenjeno od: dada-as. 01.06.2021. u 07:57.
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2021., 09:28   #482
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003

-->
javio se flexpool

segregator je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.06.2021., 09:44   #483
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

Dobro ako je ovo istina, a vjerojatno je, onda 15th je za 2 tjedna, sto je blizu, a opet daleko, haha

Nadams e da taj deadline znaci da ce poolovi izaci, a da pool protocol odnosno plotanje za poolove dolazi prije, to bi imalo nekog smisla, da barem sutra na konferenciji kaze da mozemo plotat poolove za protocole to bi bilo super.

P.S. kazes taj pool je dobar?
Staro 01.06.2021., 09:57   #484
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor dada-as Pregled postova
Dobro ako je ovo istina, a vjerojatno je, onda 15th je za 2 tjedna, sto je blizu, a opet daleko, haha

Nadams e da taj deadline znaci da ce poolovi izaci, a da pool protocol odnosno plotanje za poolove dolazi prije, to bi imalo nekog smisla, da barem sutra na konferenciji kaze da mozemo plotat poolove za protocole to bi bilo super.

P.S. kazes taj pool je dobar?
Jedan od boljih za ETH, valjda neće pokvarit reputaciju sa XCH
Staro 01.06.2021., 11:05   #485
strgani
Premium

strgani's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Oglasi diskova s isplotanim fileovima već

Kaj fakat netko kupi po toj cijeni?
Ak da, dat ću ih ja po 5000
strgani je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2021., 11:12   #486
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor strgani Pregled postova
Oglasi diskova s isplotanim fileovima već

Kaj fakat netko kupi po toj cijeni?
Ak da, dat ću ih ja po 5000
Mislim da to stoji već neko vrijeme, a cijena chia plotanja je pala na oko 2 eura

https://www.njuskalo.hr/informatika-...oglas-34699573

naravno, uzrok je trenutna slaba potražnja, što se možda već za koji dan promijeni
Staro 01.06.2021., 11:38   #487
strgani
Premium

strgani's Avatar

Već sat vremena mi se last atempted proof ne update-a, a spojen je, syncan i status je farming. Jel imo ko sličan problem?
Staro 01.06.2021., 11:53   #488
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

150 plotova dnevno, dakle radi 300 eura dnevno. Ako nista drugo ova CHIA je definitivno sokirala svijet.

A najveci fail ove CHIe je da su plotovi hardcoded i da se nemogu nikako modificirat i prebacit na svoju farmu. Znam da ti on keyeve (govorim za ove od 2000 sto prodaje) i to sve, ali to nije sigurno nikako. A zamisli da mozes prebacit te postojece plotove i nekako ih nabrzinu izmjenit i dodat u svoj wallet, vjerojem da bi biznis buktnuo i nebi bilo ovako velikih problema. Pogotovo sto ce mnogi jednostavno svoje plotove obrisati, tu mislim na ove s malim diskovima koji su kao trebali drzat CHIu pa da dobe nesto, a kako se pokazuje to nesto ce biti vrlo malo pa se im vjerojatno nece isplatiti, i tu bi mogla past net space. Ali da su lijepo stavili moficirane plotove svi ti vec naplotani plotovi bi se vec prodali i kupili i svi bi bili sretni... i kupac i prodavac, a sad ovako je nitko sretan...
Staro 01.06.2021., 14:01   #489
Nick7
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2004
@dada-as: U biti.. mozes ih prebaciti
Staro 01.06.2021., 14:18   #490
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor Nick7 Pregled postova
@dada-as: U biti.. mozes ih prebaciti
Meni se čini da tu netko malo i muti s tim korištenjem istih plotova višekratno, tj netspace možda i nije toliko velik koliko se čini
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.06.2021., 14:37   #491
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

Cek malo kak ih mogu prebaciti? Ako ih on naplota na moje keyeve onda ok, ali ove koje je vec netko sebi naplotao kako da te dodam na svoje keyeve i da nitko drugi ih nemoze dirati...

Jer eto kao sto kazu mnogi, tko kaze da ti plotovi nisu vec i kod hpoola, i kod ovih drugih i prodani vise puta razlicitim ljudima...

I ja se slazem da mozda tu ima dosta mutnog, pogotovo ovo oko ovog hpoola...
Staro 01.06.2021., 15:05   #492
bleh
Premium

Datum registracije: Apr 2007
ako vise ljudi ima identicni plot i s istim proofom odgovori na challenge ("Found 0 proofs" u debug logu) samo najbrzi od njih ce osvojiti reward na adresu koju je naveo, ne moze se time napuhati netspace.

hpool taj problem ne moze rijesiti, mogu eventualno skuziti da im je neko ukrao reward i onda banati te ljude, i zato je sad reward cca 12% manji od ocekivanog, jer su ocito rijesili problem invalid plotova, al double farming jos nisu niti mogu do pool protokola. zato portabilni plotovi imaju zapecenu adresu chialisp singletona i na tu adresu idu rewardi, a pool ce moci pozivom uzeti te rewarde sebi
bleh je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2021., 15:10   #493
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

Da i tu onda imamo i security issue. Jel ovaj hpool moze nekako ukrasti polotove, negdje sam naletio na komentar da hpool moze ukrast plotove. No isto tako je treba biti oprezan da nam se netko ne nakaci i ukrade plotove?
Staro 01.06.2021., 15:56   #494
bleh
Premium

Datum registracije: Apr 2007
ima puno boljih nacina da ti netko ukrade XCH od toga da ti se zakaci i krene skidati 108GB po 108GB plot s tvojim uploadom doma. procitaj sto je bilo s powershell skriptom za trazenje dobrih nodeova
subreddit je dno dna dezinformacija i FUD-a, kao i svi replyjevi na bilo kakav bramov tweet itd
bleh je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2021., 16:50   #495
Nick7
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2004

Eto... Moze se promijeniti farmer/pool key
Staro 02.06.2021., 00:01   #496
thunder11
Premium
Moj komp

thunder11's Avatar

Datum registracije: Dec 2013
thunder11 je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2021., 00:26   #497
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

Znaci nece biti potrebno ni replotati? E to su dobre vijesti...
Staro 02.06.2021., 01:47   #498
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Koliko nas je tu na forumu, vec smo mogli svoj pool napraviti..
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2021., 06:13   #499
strgani
Premium

strgani's Avatar

Citiraj:
Autor dakky Pregled postova
Koliko nas je tu na forumu, vec smo mogli svoj pool napraviti..
Doslovce
Ajde @nino, potegni
Staro 02.06.2021., 14:45   #500
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Pool bi zapravo bio super jednostavan... svatko plota na svoje plotove, svatko zapravo plota sebi kao i do sad, samo sacica ljudi koji ima podjednak broj plotova dijeli svu zaradu. I sve rijeseno, dakle igramo na postenje... recimo nas 10, svako sa 300 TB... na kraju mjeseca imamo svi sigurno vise nego da je svatko bio solo.
Staro 02.06.2021., 14:54   #501
strgani
Premium

strgani's Avatar

Citiraj:
Autor dakky Pregled postova
Pool bi zapravo bio super jednostavan... svatko plota na svoje plotove, svatko zapravo plota sebi kao i do sad, samo sacica ljudi koji ima podjednak broj plotova dijeli svu zaradu. I sve rijeseno, dakle igramo na postenje... recimo nas 10, svako sa 300 TB... na kraju mjeseca imamo svi sigurno vise nego da je svatko bio solo.
A znači nas manje bi izbacio iz jednadžbe? Npr mene s 30TB?
Staro 02.06.2021., 14:55   #502
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

Malo bolje objasni kak bi to funkcioniralo, svatko plota sebi, a sacica ljudi djeli svoju zaradu. Pa pool bi trebao biti kao jedan farmer na koji su usmjereni svi nasi plotovi. I ako se moze sloziti da automatski mjeri koliko je tko plotova usmjeri i na temelju toga isplati zaradu i to je to...

EDIT:
I da ima to nekakvog smisla mislim da nam treba cirka 10 petabajta da isplate budu stvarno svakodnevne...
Staro 02.06.2021., 14:58   #503
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

S obzirom da nema pool protocola jos, ne vidim kako bi drugacije napravio pool bez replotanja sad.

Dakle da se izbjegne replotanje bi jednostavno kao hpool napravio da svatko i dalje plota sebi i koristi svoje isplotane plotove na svoje ful nodove, ali da se sva zarada salje na jednu adresu i onda dijeli svima u poolu razmjerno s brojem plotova koliko imaju. I to je to...
Staro 02.06.2021., 15:03   #504
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

Aha, kuzim, da to je na povjerenje, ali bi nam trebalo barem 3-5 petabajta da to povjerenje istestiramo. Veliki igraci koji imaju petabajt sami mozda se nece htjeti ukljuciti, a sa ovim malima pitanje koliko ukupno bi nabrali...

A i povjerenje se brzo terstira, lijepo gledamo taj wallet kad sjedne vidis da j sjelo. Samo opet netko bi to trebao voditi i onda kad sjedne to raspodjeliti fer...
Staro 02.06.2021., 15:28   #505
strgani
Premium

strgani's Avatar

Citiraj:
Autor dada-as Pregled postova
Aha, kuzim, da to je na povjerenje, ali bi nam trebalo barem 3-5 petabajta da to povjerenje istestiramo. Veliki igraci koji imaju petabajt sami mozda se nece htjeti ukljuciti, a sa ovim malima pitanje koliko ukupno bi nabrali...

A i povjerenje se brzo terstira, lijepo gledamo taj wallet kad sjedne vidis da j sjelo. Samo opet netko bi to trebao voditi i onda kad sjedne to raspodjeliti fer...
Pa ako tu na forumu kao neki starosjedioci, koji preko tržnice šalju na povjerenje prije uplate i uplaćuju prije slanja na povjerenje, ne možemo tak neš organizirat, onda treba i tržnicu zatvorit

Edit: kako to ide u poolovima, isplaćuje se razmjerni dio coina, tipa 0.2, ili?

Zadnje izmijenjeno od: strgani. 02.06.2021. u 15:36.
Staro 02.06.2021., 15:36   #506
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Upravo tako, nisam ni mislio zvati nepoznate padobrance. Svi sa foruma su dobrodosli, slicno kao na tržnici... i brijem da tu medju nama nema bas velikih sa petabajtima, da ima vjerojatno ne bi bili u ovom threadu ...

Dakle od 1 plota pa naviše tko hoće... e sad, kako to podjeliti i automatizirati je drugih par rukava.
Staro 02.06.2021., 15:43   #507
strgani
Premium

strgani's Avatar

Ako je netko zainteresiran, ja sam voljan podijeliti svoje PLOTove
Koliko god ih malo ili puno imao.
Staro 02.06.2021., 15:53   #508
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Stvar moze raditi i na papiru. Sloziti jedan spreadsheet gdje svatko unosi broj plotova i oznacava dane kad je imao reward. Na kraju dana ili mjeseca se izracuna koliko je ukupno winowa bilo te se podijeli razmjerno s brojem plotova svakog usera. I tu se moze dodati ona matematika tipa 25% ide direktno mineru, 75% u pool, tako da ako slucajno mali miner naleti na par blokova dok recimo veliki nema tu srecu, da ne ispadne da veliki dobije vise para nego mali koji je nasao proofove.

Stavit sve na papir, pa napraviti tablicu tko je in i sa koliko plotova, zapisivati winove i na kraju mjeseca zbrojiti i podijeliti.
Staro 02.06.2021., 17:04   #509
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

Eh, vidis tu je problem, tko ce to sve pratiti, a drugi problem je da neki znaju iamti down, neki znaju obrisati plotove slucajno, i tako. Ovo pricam iz osobnog iskustva, haha

Ideja je dobra ali trebali bi to nekako softwerski rijesiti da se to sve automatski zbraja, neznam koliko je to tesko napravit.
Staro 02.06.2021., 19:09   #510
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

https://www.youtube.com/watch?v=XzSZwxowPzw

Nece ovi poolovi ove godine izgleda. Sad vise nemaju deadline, mjesec dana nisu nista radili, sad su rekli dok srede i puste testnet launch da ce prvo to testirat, onda kad to pretvore u taj drugi launch gdje ce dozvoliti ovima koji riskiraju da prave plotove na tome koji imaju 75% sanse da rade na mainent launchu i ako 3 dana nebude bugs onda ce ga releasat na mainnet.

Drugim rijecima ogromna sansa da ovaj mjesec to nece biti jer neznam ni da li su taj testnet launchali...

NEznam da li da otvorim novi post ili samo dodam ovdje, nesto ste utihnuli svi...
Uglavnom, prelazi se masovno na hpool. Neznam kakc e ta CHIA zavrsiti ali ili ce se otvoriti jos jedan hpool alternativa ili ce ovaj hpool preuzeti CHIU. Uglavnom imam par pitanja jer vidimd a su neki vec presli.
Imam jendu masinu, farmer, na njoj su diskovi sa plotovima, znaci te diskove dodam u hpool miner, a maknem ih iz CHIA minera. A ove koje plotam na ploterima, njih plotam i dalje normalno i farmam solo? Mislim jel se moze tako, jer neznam kak mogu dodati disk u hpool dok ga jos plotam na ploteru, mislim znam, mogu instalirat na sve masine hpool miner, no to mi se neda bas...
Sto sa Chiom koju vec imam, kamo s njom? Ove trznice na kojima se CHIA nalazi su lijeve, a htio bi drzat CHIu, nekako mi se najbolje cini je prodat na toj lijevoj trznici i prebacit na Binance... joj...

https://hpoolchiacalculator.com/
Evo ovdje vam pokazuje da li se isplati prec. Evo na 100TB racunica bi bila 1000$ mjesecno...

Zadnje izmijenjeno od: dada-as. 03.06.2021. u 09:53.
dada-as je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno