|
![]() |
#481 |
Banned
Datum registracije: Jun 2006
|
Ma ja drzim u coinima, bilo je i vise u peak-u ali ja nisam prodavao nista haha ![]() Samo skupljam coine ko hrchak i zao mi ih prodavat kad znam da mogu jos skocit.. ili cu dich postenu paru ili neka sve propadne i ide kvragu ![]() kontam nije jos vrijeme za prodavanje, samo akumulacija hehe.. al za mining rig bi jos i prodao, jer to ce mi nadam se donjet profita.. I je dvosjekli je mac, uzeo bi rig za zcash i drzao ga isto ko i monero pa kud puklo da puklo.. sad dali cekat ~6 mjeseci nove grafe i izgubit to vrijeme sto mogu rudarit, jer tko zna kad ce se pojavit ASIC za zcash a onda gudbajka GPU mining.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#483 |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
btw, pokusao sam nac pa mi ne ide, koliko bi hasha radila 480tka na obicnom, starom, Scryptu na kojem je vec 4 generacija ASIC-a? Svi ce rec neisplativo, ali cisto me zanima koliko bi se dalo LTC-a dnevno napraviti sa 24 te kartice. Znaci bas neki pool za LTC. |
![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Uptime freak
|
Ma ne vjerujem ja u LTC, zanimalo me ako mozda netko zna kako se nove grafe ponasaju sa starim algoritmima... nece LTC vise nikad preko 5$, a vjerojano ni preko 4 tako da ga ne bi ni kupovao. A negdje sam citao da jos od R9 grafa je problem minati scrypt jer nema adekvatnog minera... |
![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
nOObsko pitanje; pokušavši shvatiti iz kojekakvih FAQova, dolazim do informacije da se ne isplati rudariti sa GPUom.. očito sam nešto krivo shvatio jer vidim da svi ovdje prisutni koristite GPU za rudarenje - u čemu je fora?! ako netko ima volje/želje objasniti mi.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#488 | |
DIY DILETANT
|
Citiraj:
što se tiče isplativosti sam procijeni a što se tiče ovdje prisutnih, ja nisam primjetio neku navalu na thread |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#489 | |
Uptime freak
|
Citiraj:
E sad... ako struju ne moras placati pa imas 150 kn profita cistog dnevno, ispada da jednu karticu od 2000 kn isplacujes u 13 dana, a svih 24 u 312 dana odnosno manje od 1 godine. I tu se sva matematika svodi, ako imas nekog frenda u nekom postrojenju gdje se ionako trosi desetke ili stotine tisuce kn na struju.. pa tvojih 3000kn mjesecno se nece ni vidjet u razlici... onda se isplati... BTW.... jel netko probao HDD mining? Prvo sam mislio da je to neka zafrkancija. A ispada da ekipa radi farme sa 50TB prostora po rigu.... Zadnje izmijenjeno od: dakky. 17.12.2016. u 20:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Banned
|
Ja nemam mjesta bas na hard disku, al volio bi znat kolika je cijena po TB prostora.. Zeznuto je kod majnanja sa HDDom sto to vjerovatno guta dosta internet prometa, a ja imam ogranicenja na promet od 960GB download i 240GB upload, kad to prekoracim ruse mi brzinu stravicno.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#492 |
Uptime freak
|
Bas naprotiv, koliko sam ja shvatio ide 5KB/s uvrh glave... stos je u nekom plottanju... sad ja nisam skuzio bas previse, treba vidjet taj BURST coin kako radi..... ali 10 externih hdd-ova od 5TB su definitivno jeftiniji od grafi ako jednako rade.... edit: znaci ti spremas enormnu kolicinu podataka na disk, a onda algoritam trazi po diskovlju da li se taj "bit" nalazi na tocno tom mjestu... i to je mining... a ne konstantan download i upload... jednom kad se skine blockchain, onda je dalje samo updatanje ako sam dobro razumio... tako nekako je princip... kazu da radi i na 56k dialupu nakon sto se skine sve. https://www.youtube.com/watch?v=d3ufUXZafAk edit2: krivo sam postavio tezu, nema skidanja blockchaina, samo miner koji "generira" blokove i sprema ih na diskovlje, znaci ne treba skinuti 50TB da bi krenuo rudariti... miner ce ih sam popuniti, a poslije samo slati na mrezu shareove kad nadje blokove... 5kb na 50TB kazu da je promet... Zadnje izmijenjeno od: dakky. 18.12.2016. u 16:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
http://burstcoin.biz/calculator evo kalkulator za Hard disk mining. Samo upisite kolko tb prostora bi koristili i dobijeni rezultat od burst per month ubacit desno u amount pa ce bacit cifru... Primjer 20 tb bi dao 22 eur mj, 30 tb 34 eur mj minus struja za komp naravno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Banned
|
Ja sam poceo izbjegavat mjenjacnice.. od kad su najavili novi porezni zakon, izbjegavam koristit banke u potpunosti.. doduse ni ne prodajem ja toliko cesto jer drzim ali sta tko ima znati koliko novaca imam i sta radim s njime.. moja privatna stvar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#497 | |
DIY DILETANT
|
Citiraj:
Kakve promjene relevantne za rudarenje donosi taj novi zakon? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#499 | |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Mama/Tata ti posalje pare dok studiras u drugom gradu na tekuci racun i ti/korisnik onda treba splatiti porez na 3000 kn koje ti sluze za stan/hranu... kao da je to dobit/placa... ? Ili prodas polovni hard disk za 500kn i neko ti poslaje nove na tekuci i sta to treba pravdat u poreznoj ???? ili... milion verzija slicnih neveznaih za dobit/prihod.
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:128GB, GPUs: 3*RTX 3090 24GB RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:128GB, GPUs: 2*RTX 4090 24GB Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 28.12.2016. u 20:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#500 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Banned
|
navodno je to za one koji imaju neka redovna primanja a nisu prijavljena.. za ovo ostalo nemam pojma, valjda nes morat platit na to porez.. http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=65419 |
![]() |
![]() |
![]() |
#503 | |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Recimo ljudi koji bi zdilali tri auta godisnje su dobili upitnike da li rade taj posao na crno i neka plate porez na ostvarenu zaradu, a sad to zamislite za one koji prodaju godisnje desetak puta stare dijelove kompjutera.
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.” Zadnje izmijenjeno od: Bono. 29.12.2016. u 11:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#505 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Citiraj:
zato i država ne valja jer bi svi muljali. da živimo milijun godina ista govna bi ostali i istu vlast bi imali. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
u prijevodu, sve manje P: oglasa, a sve više M: oglasa koji nas automatski štite od Čmarića i porezne jer nema traga novca. živio dan kad za svoj i5 procesor u zamjenu dobijem metar drva, 32 kile krumpira i kroksice broj 39, malo rabljene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Evo kak je stigla NG i BTC je preskocio 1000$, najsss ![]()
![]() |
#508 |
Banned
|
Hehe.. ja planiram pokrenit mining poolove s kolegama uskoro.. prvo za zcash pa onda redom za ostale valute ![]() U pocetku ce mo drzat 0% fee al ce mo povecavat do 1% kako se skupljaju mineri.. pa eto svi koji majnaju zcash moci ce se prebacit kod nas kad pokrenemo pool i pomoci nam da nadjemo prvi block ;-p Ipak ce fee biti 0% tak da majnanje nikad nece biti jeftinije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Banned
|
Hehe nece se tak zvati, bit ce bolje ime.. ![]() Cim regam domenu ce te znati sve hehe.. Inace ja sam na nanopoolu, al dwarfpool svi hvale nesto.. Al naravno nas pool ce biti najbolji jel ![]() pa se nadam da ce te nas podrzat i doci nam pomoc testirat pool kad ga dignemo.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|