|
![]() |
#481 |
Guest
|
plin je i jeftin i nije jeftin , sve ovisi koliko km godišnje prelaziš... naravno ako radiš malo km godišnje onda i nema smisla ugrađivati plin.... barem tako ja razmišljam. osim toga naša država izvlači max od vozača na plin... fakat ih cjedi kao narandžu..... ![]() prvo što se plaća dodatak svake godine jer se voze na plin i stime čuvaju okoliš..... onda svakih par godina atest.... itd..... osim toga cijena plina više nije ona cijena koja je bila prije, a najzanimljivije je kaj oni taj isti plin izvoze po znatnoj nižoj cijeni nego kaj ga tu kod nas prodavaju ![]() ja vozim njemačkoj benzinca i boli me kuki ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Plin se isplati ljudima koji rade 80k km godišnje. Nama smrtnicima koji se vozamo po gradu i tu i tamo autocestom jednom-dvaput mjesečno sama pomisao na plin je u najmanju ruku smiješna. Inače vozim Focusa iz 2008. redizajn. Napravio sam 15k km u njemu u godinu i pol. Za auto da bi riječi rekao. To su valjda najpouzdaniji auti na svijetu. Iako sve mislim da će u bubanj i mislim si uzeti poslovnu limuzinu na koje patim - polovni A6/A8, BMW 5, Insignia... A onda me oduševi francuz u obliku Peugeota 508-mice i 90% da će to biti moj sljedeći auto, nadam se u roku mjesec-dva. Jednostavno nijedan auto u klasi (a i klasi iznad) mu ne dolazi ni blizu u opremi koju ima za tu cijenu. Eventualno nova Octavia RS makar mi se ona izgledom uopće ne sviđa. Model bi bio 2.0 HDI sa 140 KS i Allure opremom - dakle skoro sve što se u i na autu može zamisliti. OK nema panorama krov i šaltanje brzina iza volana ali to mi ni netreba. Cijena će ići prema 200k kn Troši malo (vozio sam ga i apsolutno me oduševio po potrošnji), prelijepo izgleda, tona opreme, jednostavno sam ostao paf, a prije bi se zakunio da nikad neću uzeti francuza. ![]() ![]()
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 04.10.2011. u 18:53. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#483 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
lijep je,i to meni,kojemu ni jedan pežo nije lijep ![]() svi su mi neli nježni,tetkasti,ali sa 508-micom su baš pogodili,čista limuzina,ali ono,nema baš agresije,dok mi spomenuta škoda RS pršti snagom,ali 508 je pojede u interijeru.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#484 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
|
Meni nijedan francuz nije lijep, ne samo Peugeot, ali sa ovim su totalno pogodili, auto je prelijep, interijer također. Patim na te "poslovne limuzine", a i ima izbora i jedan je lijepši od drugog. Vjerovatno je bolje uzeti neki BMW 530 XD, ili A6 2.7l Q, bolje drže cijenu, a i ipak su to BMW i Audi, no ovaj Peugeot stvarno ima opreme da se zapitaš ![]()
![]() |
#486 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Premium
|
da,to je stvarno prava dilema,ali ipak je novo novo,onaj miris ![]() ![]() pa za tu lovu se nadje i insignia ne? ona sa 160ks dizelskih je bombon |
![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
|
Ma ne mora, ali je meni definitino bonus pogon na sva 4 ![]() Sve te petice i A6 od 2006 pa nadalje odlični auti, pitanje je samo osobnog ukusa. Neznam zašto uzeti auto sa običnim pogonom kraj skoro istog sa 4x4? ![]() Da, za 200k kn možeš praktički birati polovne aute. Ja lovim testne primjerke koji su prošli samo par k km ![]() Tu Insigniu 4x4 160 KS sam isto vozio, i isto auto izgleda prelijepo, stvarno je bombon, ali nekako više naginjem 508-ici Ili pak ove mrcine od 200+ KS tipa BMW 5 i A6, no oni su prešli i po 200k km ![]()
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 04.10.2011. u 19:41. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#491 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Čak je i uvijek kritični Clarkson pohvalio auto. Nema se što mjeriti s Hydractive ovjesom (usporedba s BMW-om u videu) http://www.youtube.com/watch?v=hj-fA...eature=related
![]() |
#493 | |
|
Citiraj:
Osim što Audi ima 220KS te je dosta poletniji, i toga što je to ipak - Audi, navigacija mu je katastrofa, sjedala neudobna a pojasevi kao da se vežem žiletima. Vozio sam A6 2,7l Q Avant na jednom putu na faks 250km tamo i nazad i nije mi ostao u nekom prelijepom sječanju. Auto je odličan o tome nema rasprave, vuče kao bik i pritom ima pristojnu potrošnju, ali ipak je to Audi iz 2007. a ovo Peugeot iz 2010. Još jedan plus 508-ici je ekskluzivnost - Audi A6 i BMW 5 vidim na svakom uglu a dosad sam vidio samo jednu 508-icu. Al opet, ja volim i snagu, mnogo snage, pa vidim BMW 5 sa 240 KSa i zinem, kad ga stisnem da čupa cestu ![]() (pfff, da mi je netko rekao da ću ovako govoriti o jednom francuzu pokraj njemačke limuzine - lijepo bi se nasmijao ![]()
![]() |
![]() |
#494 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Sjedala u Audiju neudobna? ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
|
Meni su bila neudobna. Nisu bila kožna a i neznam dali su bila original sjedala, pošto auto pripada čovjeku koji je X puta bio prvak Hrvatske i susjednih zemalja u streetrace-u pa je možda promjenio sjedala. Kažem, meni je guzica otpala u tih 500 km. (trenutno ima taj A6 Avant i drugi homemade Audi RS4 biturbo sa dva motora i skoro 1000 KS sa kojim ide na trke, nakon svih modova na Corsama, Kadetima i sličnima ![]() (
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 04.10.2011. u 20:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Xulos :)
|
![]()
![]() |
#498 |
The mighty pirate
|
Ne znam za tebe, ali kad sjedim na mekanom u ugodnom položaju i nakon 10h vožnje izađem iz auta sasvim odmoran, tako mi je svejedno što vide ostali sudionici u prometu, jer ionako vanjštinu auta vidim samo kad u njega ulazim i izlazim. Ni meni se Citroen ne sviđa, ali eto, igrom slučaja mi ga stari ima i mogao sam iz prve ruke usporediti razliku između Citroena i VW u vožnji do Munchena i Stuttgarta. Iz VW-a sam izašao potrgan van, kao što bi iz svakog njemačkog auta jer svaki kamenčić osjetiš na kičmi, a i položaj tijekom vožnje je sve, samo ne opuštajuć. Meni je to još uvijek nebitno i prvo što bih kupio danas da imam love je E46 compact, ali kad uđem u 50-e ko moj stari, kupujem Citroena ![]()
![]() |
#499 | |
|
Citiraj:
2.7l je malko slabiji, al opet vuče kao bik. Može biti da je ovaj frik uvalio neka svoja sjedala, jer guzicu nisam osječao 2 dana nakon 500 km u njemu. ![]()
![]() |
![]() |
#500 | |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Auto je pojam udobnosti u svijetu,ali je jebeno kvarljiv,nažalost ![]() Cijena mu pada u par godina do 70 posto,a pitamo se zašto... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Evo inače delam u firmi koja je auto servis, između ostalog. Na sam spomen francuza, dečkima se diže kosa na glavi. Meni su lijepi i udobni, ali vele da su mehanika i elektronika žešći kaos. Što im to znači, nemam pojma, jer se zbilja ne kužim u te priče. A također sam se imao prilike voziti u Audi A6 2.7TDI, koža, drvo, interaktivno računalo bla bla. Brijem da je to skoro puna oprema. Auto mi je super, samo neudoban do zla boga, sjedala tvrda ko kamen, ali ovjes nadoknađuje taj osjećaj. Inače, npr meni se nikako ne isplati uzimati auto skuplji od 100kkn jer kao što svi znamo, najlakše je auto kupiti. Ali točiti i održavati, to je već druga priča.
![]() |
#502 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
odrzavanje pojede svaki novcanik ![]()
![]() |
#503 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Ovaj Citroen što stari vozi je Xsara Picasso. Auto je napravljen na bazi obične Xsare koja je puna problema, no ovaj kotira visoko na svim ljestvicama pouzdanosti koje sam imao prilike vidjeti. U 9 godina i 170 000 km, osim potrošnih dijelova, mijenjana je jedino pumpa goriva koja kod 2.0 HDi rikne prije ili kasnije (svi s Peugeotima su upoznati s tim ![]() Isto što mnogi vele da je 2.0 TDI pun problema. Kum mi ima Golfa V, 170ks, nikakvih problema osim radija i xenona u 5 godina, a već je debelo preko 200 000. Kolega od starog s Toyotom Corollom Verso D4D ima brutalnih problema. Pije ulje, elektronika divlja, kontrole klime rade na neparne dane. Hoću reći...možete kupiti i Alfu danas pa da ostanete uskraćeni za light show ![]()
![]() |
![]() |
#504 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Pošto mi je zapeo za oko novi C4/C5 malo ukucam u google citroen problemi, kad dobijem rezultate da su francuski auti poluproizvodi tipa renault i citroen, sere mi se, ah blakan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Premium
|
onda fino kupiš hyundai sa 5 god gare,brdo opreme,dobra cijena,al opet ce biti pogleda i podsmjeha.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Premium
|
znam,istina je,ali to je takav mentalitet i tu nema pomoci,a i skoro pa je nestao srednji stalež. |
![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ma ko šiša ovdašnji mentalitet, gledaj sebe i svoja posla, čim se više okrećeš preko ramena, tim ćeš prije sebe zajebat. Srednji stalež je stagnirao još otkako je počeo rat, živi se na kredit, zato se i voze svi ti BMW-i, Audiji, Mercedesi i sl, no jednog dana to ipak sve dođe na naplatu a onda jao si ga joj. Tako da uživaj u svom skromnom autu koji malo troši i odveze te tamo gdje mora, jer znaš da ćeš ga otplatiti i koliko toliko uspjeti održavati, a netko drugi kome pimpek raste zbog branda bu se zažungal od dugova i problema jer ništa ne traje vječno. Kod nas u specijalizirani servis dolazi ekipa sa skupim i rijetkim autima, pa kada treba srediti injektore (komad je od 1000 do 10000kn) se plaču kako nemaju i odakle im. To je hrvatska stvarnost. Zato ti velim, budi sretan s onim što imaš jer ti to - imaš.
![]() |
#510 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
true that ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|