|
![]() |
#482 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#485 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Da se malo nadovežem na red seriju...ovaj moj 1gb red je bešuman,a temperature su fantastične...za ovih vrućih dana nije prelazilo 37'C...a ne puše niti jedan vent po njemu! O kvaliteti ne mogu govorit jer ga nemam niti mjesec dana. Isključivo mi radi kao storage disk... |
![]() |
![]() |
![]() |
#486 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#488 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Jos uvijek se trazi normalan disk od 2 tb ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Antimićanin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#490 | |
Premium
|
Citiraj:
Pa napisao sam "Sto niža cijena+sto dulja garancija poželjni ![]() Gledam malo ponudu po dućanima pa ne kuzim kakva je praktična razlika u ova dva diska? Toshiba 2TB DT01ACA200 i recimo ovog: Seagate Barracuda 2TB ST2000DM001 Specifikacije identične, cijena jako slična, jel zna netko kako stoje sa grijanjem i jos vaznije bukom? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#491 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
Na SPCR kažu da je tih http://www.silentpcreview.com/forums...hp?f=7&t=63991 Ali uvijek mora biti neka komplikacija,postoje dvije verzije ovog diska sa istom oznakom http://www.techenclave.com/community...-sizes.138435/ Brža verzija sa 2 ploče od 1Tb koja ima read 190MB / s i sporija verzija sa 3 ploče od 666Mb sa readom 144MB / s. EDIT:Naručena Seagate Barracuda 2TB ST2000DM001,koja god verzija stigne,dobro stigne ![]() Moj Samsung je na izdisaju i max read mu je 112 pa če ova Barracuda svakako biti brža,bio joj max read ili average 144MB/s. Zadnje izmijenjeno od: Veki-os. 24.09.2013. u 17:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#492 | |
Premium
|
Citiraj:
Gdje si naručio? Ajde javi kad ti stigne, da vidimo koju si verziju dobio ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Premium
|
Iako ti nisi dobio verziju sa 2 ploče, nekak sumnjam da ju kod nas mozes uopće i dobit, tj čini mi se da ti bolji diskovi nisu za naše i slična tržišta. Možda se varam, a mozda i ne. Uglavnom, disk je brz i što je bitno, tih, a koliko vidim ni ne grije se. ![]() Ja cu ga uzet u Centro.hr jer su mi oni preko puta zgrade, pa javim kakav stigne. Usput gledam malo te brzine današnjih mehaničkih diskova, otislo je to poprilično gore, bar sto se tiče r/w brzina. Ovo je moj 2,5 godine star Samsung 1TB, doduse poprilično nakrcan: ![]() Iako ruku na srce, sve te r/w brzine su samo brojke na papiru, kad je access time jos uvijek (a i ostat ce) poprilično velik, >10ms ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Pozdrav ekipa, Trebam preporuku za kupnju 2 nova diska od 2Tb koje bi koristio iskljucivo kao storage za fotke i ostale fileove. SSD koristim kao sistemac. Dosad sam koristio 2+2 Tb Green EARS serie,jos od 2008, najstariji ima preko 360 dana rada i pokazuje 'current pending sector', kao 1 bad sector ,health 99%,ali da nije za reklamaciju, sudeci prema Hd Sentinelu. Naravno,posto je premasio dupli garantni rok,vise mu ne vjerujem. Backup imam na vanjskom disku Gledao sam WD Red diskove,cine mi se kao dobar omjer cijene ,garancije. Black mi je malo preskup,i ne treba mi brzina. Kakva su vasa iskustva s Red serijom? Ne koristim RAID,niti NAS, trebam obicni storage disk,pa me ponajvise zanima da li je Red ok za tu svrhu? Hvala
![]() |
#499 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Molim pomoć oko izbora diska od 2Tb (veći ne smijem zbog ploče na kompu Gigabyte p35 dq6), a isključivo bi ga koristio u Mede8er 1000 media playeru (ima pasivno hlađenje u alum. kućištu). Mede8er bi radio dosta i dan-noć za torrente, pa zato trebam disk koji: - je gotovo nečujan - se jako malo grije Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Premium
|
ako disk stavljaš u Mede8er kako si napisao, ne vidim razlog da ne uzmeš disk većeg kapaciteta, osim ako si ograničen financijama, tip matične ploče koje imaš u kompu nema baš nikakve veze ako će disk biti u media player-u, osobno bih išao na neki WD Red, ako ga sam media player podržava pa preporučam da prvo potražiš listu kompatibilnih diskova |
![]() |
![]() |
![]() |
#502 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Forum od Mederera sam većinom pročitao, spominju se samo neki modeli diskova 3-4 Tb, ali nema više postova o problemima prihvaćanja većih diskova. Znači red serija je isto tiha? To nisam bio siguran, znam da je predviđen za nas i 24/7 što mi je idealno, a vidim da je i specificiran za nešto više radne temp. Ako je i tih / gotovo nečujan onda je definitivno prvi izbor |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Pikni si Greena. Moja tri rade 24/7, na poslu još takva 2 rade 24/7. Nemaš više stare SATA2 serije, EARS, nego imaš EARX. Nešto hladniji od EARS (1°C), ali je nešto brži, te su akutatori glasniji nego kod EARS (čuje se kada se disk prvi put pokrene iz sleepa). Ali tiše i hladnije toga nemaš. Što se tiče izdržljivosti - svi diskovi će kad tad umrijeti. Jedan mi ima 536 radnih dana, drugi 308 radnih dana, treći 106 radnih dana. Jedan mi je počeo umirati nakon 906 radnih dana. Problem je u tome što je svim WD-ovim diskovima jako velik Load/Unload Cycle. To se lako riješi njihovim DOS toolom i podesi se da disk parkira glavu nakon 5min neinterakcije, a ne nakon 2s kako je tvornički. I onda nema problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Kihoti - kod mene diskovi imaju po 15000 - 22000 sati (komp 24/7) tako da su tvoji još teenageri!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
On priča o DANIMA ![]() Što se teme tiče, meni je green 2TB (WD20EARX) čisto ok, samo je nepopularno preporučavat, pošto se odma sjate oni kojima je jednom crka WD ![]()
![]() |
#506 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Meni je previše SGT-a pokrepavalo, tako da je za mene WD Green = amen. Zadnji SGT koje sam imao su iz serije 7200.11 i svi SD15 firmewarea, sve sam ih preflashal sa zakrpama, pa mi je opet dva komada od 500GB i dva od 1.5TB kihnulo, bez obzira na reflash. (0MB u BIOS-u, ili ga skroz nema) A što se tiče WD-a, bar su - spori. ![]() Ako već i krene krepavati, bar ne krepa u jednoj noći, uvijek stignem naručiti drugih 2/3TB i preseliti podatke. Samsung je bio OK, ali problem sa "Ferrari" motorom nikad nije bio riješen (nakon cca 400-500 radnih dana, postanu izuzetno glasni). Hitachi je isto jako OK, malo topliji, ali fino radi (sada HGST). Toshibe 3.5'' se rade u Hitachi/HGST postrojenju, tako da je to isti klinac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Premium
|
Da je barem tako ![]() Meni je jučer iz čista mira bez ikakvih znakova i najava neispravnosti krepao WD Caviar Blue 1 TB star 3 godine kojeg sam imao kao sistemski disk. Jednostavno se smrzli windowsi dok sam surfao po netu i slušao muziku a u njemu je počelo glasno kliktati i bye bye svi podaci u nepovrat. Nedugo sam ga provjerio sa HD Sentinelom i bio je u perfektnom stanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Antimićanin
|
Joj, pa niso valjda povjerovao priču da umiru postepeno ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Premium
|
Kupio sam TOSHIBA DT01ACA300, SATA3, 64MB disk , model je 3 TB . Evo jedan Read test sa 1.8 TB podataka na njemu : |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|